Beursbox Nieuwsbrief Terugblik op 2023

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Terugblik op 2023
Date: December 29th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 29 december 2023
 
 

AEX 787,04 - Dow 37.710 - USD  1,107 - Btc 38.549 - Goud 2,072.67

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

29/12 7:00

  • En dan zitten we al aan de laatste beursdag van het jaar! Een jaar dat voor de AEX begon op een stand van 697,11. Na vijf dagen stond de AEX op 724,26 en daarmee was de kans groot dat het een positief jaar zou worden. We sloten gisteren op 787,04 dus het zou wel gek moeten lopen als dit nog mis gaat. De 5 dagen handelsmethode staat nog altijd als een huis.
  • Gisteravond heb ik 3,5 uur aan één stuk gezongen als onderdeel van de zangavond van onze lokale kerststallentocht. Op 5 plekken waren negen gezelschappen actief. De andere gezelschappen losten elkaar af. Wij gingen in één ruk door. Ik voel mijn keel nu wel iets, maar ben niet eens schor.- Ook in de Amerikaanse staat Maine is Trump voorlopig van de voorverkiezingsstembiljetten afgehaald. Ook daar is nog beroep mogelijk.
  • De taxichauffeurs in Brussel willen geen verplicht taalexamen Nederland gaan halen. Het vliegveld ligt in Vlaanderen. De chauffeurs komen meest uit Brussel en hoewel officieel tweetalig is de bevolking van Brussel de Nederlandse taal daar steeds minder machtig. Het gekke is dat in het Franstalig deel van België de verplichting om Frans te kunnen spreken een vanzelfsprekendheid is. Tweede taal in het Franstalig gedeelte is vaak Engels, niet Nederlands.
  • Er is in Nederland al een claimclub opgericht om een bedrag van 50 miljoen euro van Daihatsu te eisen. Het gaat dan vooral om verliezen die je als eigenaar gaat leiden als je een gekochte Daihatsu wilt gaan verkopen. Naar schatting is de tweedehandsprijs nu 25% lager dan voor het schandaal bekend werd.
    Daihatsu sjoemelde al sinds 1989 met de crashtestresultaten.
  • Als u de komende dagen even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Hier liggen de grootste kansen in 2024! (Jack Hoogland)

29/12 7:21

Komende week  begint een nieuw beursjaar, en in dit artikel vertellen we u waar volgens ons de grootste risico’s en juist de grootste kansen liggen.

We kijken naar de economie, de beurs als geheel, goud en zilver, uranium en naar voor de energietransitie belangrijke grondstoffen.

Dit artikel is een stuk langer dan normaal. 

Pak er dus een bak koffie of een goed glas wijn bij, en neem er even rustig de tijd voor!
Klik hier om verder te lezen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Terugblik op 2023 (Tom Lassing)

29/12 7:44

Het was een bewogen jaar. Inflatie werd bedwongen. De energieprijzen daalden na een winter met recordprijzen voor gas en elektra. De oorlog in Oekraïne duurde in al haar gruwelijkheid voort, met nog altijd geen zicht op een einde van deze oorlog. In Israël brak na een enorme terroristische aanval met 1.200 doden tot gevolg in oktober een oorlog in Gaza uit waarin mogelijk tienduizenden stierven en honderdduizenden hun huis verloren. Ook hier nog altijd geen einde aan de vijandelijkheden.

De beurzen stegen ondanks al die ellende. De goudprijs steeg ook en eindelijk zagen we ook dat uranium flink in prijs steeg. Daarmee kreeg ik eindelijk gelijk voor wat betreft de koers van dat metaal.

De wereld werd in 2023 wereldwijd verlost van de onzin rondom de beperkingen vanwege Corona. De ziekte zelf bestaat nog, maar de gekte vanuit de autoriteiten is gestopt. Helaas bleek er veel misgegaan te zijn rondom de maatregelen maar is geen enkele regering zo eerlijk om toe te geven dat ze er met veel maatregelen volkomen naast zaten en enorme fouten gemaakt hebben. Ondertussen zijn we mogelijk tot wel een kwart van de bevolking 'kwijt' omdat ze zich niet meer thuis voelen in de huidige maatschappij. Massale proteststemmen bij verkiezingen zijn het gevolg. Veel van die verloren zielen zien we nu terug als fan van Rusland. Niet omdat ze serieus weten waar Rusland voor staat, maar puur omdat ze tegen de autoriteiten in het westen zijn. Ze zijn boos op het westen en dus fan van Rusland. Immers, de vijand van mijn vijand is mijn vriend...

Nederland staat ondertussen niet alleen in een politieke ruk richting populistische partijen die veel beloven en niet veel daarvan (gaan) waarmaken. Ondertussen zien we overal in de wereld een hang naar politieke autocratisme. Democratie heeft voor velen veel van haar glans verloren en ik vrees dat de Corona maatregelen daar debet aan zijn voor veel inwoners.


Voor mijzelf was 2023 het jaar waarin ik tot mijn verrassing voor mijn vele vrijwilligerswerk een lintje kreeg.

Nog altijd kijk ik daar met veel plezier aan terug. Het heet dan wel een koninklijk lintje, maar je krijgt het vanuit mensen en organisaties met wie je jarenlang samenwerkte. Dat de koning in die procedure dus ook wat mag doen geeft hem ook een zinvol stukje invulling in de maatschappij.

Beursbox.nl
 
 
 

Prachtige lening, geen geld (Tom Lassing)

29/12 8:12

Deze week zag ik een paar heel interessante leningen bij NEO Finance staan. Ik dus heel enthousiast klikken om te beleggen. Blijkt mijn cash op...

Ik heb de afgelopen weken steeds heel veel cash op de rekening gehad omdat ik 10.000 euro op de rekening gezet had. Dat geld is nu allemaal in leningen vastgezet en nu moet ik dus of bijstorten, of wachten tot er weer genoeg rente en aflossing op de rekening staat.

Nu krijg ik iedere maand meer dan 3.000 euro aan rente en aflossing op de rekening, dus lang hoef ik dan niet te wachten, want we praten over zo'n 100 euro per dag. Maar de laatste weken investeerde ik gemiddeld 500 euro per dag. Ik moet het nu dus even wat rustiger aan doen, tot ik weer wat extra geld naar de rekening kan overmaken.

Ik moet nu nog 42.300 investeren om de Platinum status te bereiken. Dat is een bedrag van 125.000 euro in leningen. Ik ben al vrijwel op twee derde van dat bedrag. Met mijn huidige rendement verdubbeld het vermogen iedere zes jaar. Daarom zou het wel mooi zijn als ik met wat vaart richting de Platinum status ga.

Mijn netto rendement ligt nu op 12,6%. Dat is dan inclusief herbelegging van rente en aflossing.

Meer weten over NEO Finance? Ik heb twee site over deze prachtige service.

Kijk hier of kijk hier.

Open je een account via deze sites, dan krijg je een 20 euro startbonus van NEO Finance.

Ik raad aan eerst de cursus te kopen en dan pas het account te openen! De cursus helpt je namelijk met het openen van het account.

Naar de cursus
 
 
 

Brechts' studiedag in Eindhoven

Op 27 januari organiseert Brecht Arnaert een studiedag te Eindhoven met Willem Middelkoop, Paul Buitink, Ab Flipse, Diederik Schmull, Lex Hoogduin, Arjo Klamer, Jelena Postuma, Ferre Clabau en Ancilla van der Leest. Livestream kost 89 EUR, fysiek ticket kost 199 EUR. Gebruik de code TOM om 10 EUR korting te krijgen.

Klik hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Rekening afschriften 2023 (Tom Lassing)

29/12 8:39

Denk er even aan dat je voor de zekerheid maandag even bij alle bankrekeningen, broker rekeningen, goudrekeningen etc. de afschriften, ontvangen rente, dividend en stockaandelen over 2023 download. Als er ooit nog iets is, dan is het later ontvangen jaaroverzicht vaak niet voldoende. Ik meld het even, omdat ik zelf ion het verleden veel moeite heb moeten doen om dat soort gegevens weer boven water te krijgen.

Ik zet zelf ook even in een document de standen van goud, zilver, dollar, euro, AEX, Dow Jones, bitcoin in een document. Het is uiteraard allemaal in de toekomst wel terug te vinden, maar het is makkelijker om het zelf even te verzamelen en op te slaan. Beter mee verlegen, dan om verlegen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd