Beursbox Nieuwsbrief En dan nu 2024...

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief En dan nu 2024...
Date: January 2nd 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 2 januari 2024
 
 

AEX 786,82 Dow 37.689 USD 1,103 Btc 41.045 Goud 2,075.19

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

02/01 6:30

  • Ik wens u een gezond, gelukkig en voorspoedig 2024 toe. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een jaar met de nodige uitdagingen, zowel economisch, militair en politiek. We gaan zien hoe het gaat verlopen. We hebben er individueel maar weinig invloed op. Het enige waar we wel zelf veel invloed op hebben is onze persoonlijke situatie zowel qua geluk, gezondheid en financiële situatie. Pak je kansen zou ik zeggen, want zo veel krijg je er niet!

  • De eerste vijf handelsdagen formule werkte ook in 2023 weer! In de eerste vijf dagen van 2023 ging de AEX omhoog en dan voorspeld dan dat de rest van het jaar ook hoger zal eindigen. Scoringskans is bijna 90%. We gaan zien hoe dat in 2024 uit gaat pakken. Hiervoor kiezen we de openingskoers van vanochtend en de slotkoers van komende maandag.

  • Vanmiddag komen de vierde kwartaalcijfers van Tesla. De derde kwartaalcijfers waren slecht. Heeft het bedrijf het tij kunnen keren?

  • Vanmiddag ga ik in het lunchwebinar een goudaandeel bespreken. Goud staat dicht bij de all time high. Dit aandeel staat 50% onder de hoogste koers ooit. Ik denk interessant genoeg om eens te kijken. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • Gisteren een zware aardbeving in Japan. Gelukkig geen extra schade door een zware tsunami. Dat is ze gelukkig bespaard gebleven.

  • De aanvallen van de Hoethies op de Rode Zee zorgen voor verstoringen van de handel tussen vooral China en Europa. Iran heeft nu een oorlogsschip de Rode Zee ingestuurd. De Hoethies zijn nu bondgenoten. Wat Iran daar nu wil doen is even de vraag. Ze maken geen kans tegen de Amerikaanse marina die er al is. De Amerikanen vernietigden recent drie speedboten van de Hoethies.

  • In Zwitserland wil de toezichthouder dat bonussen voor bankiers meer gekoppeld worden aan de prestaties van de bank. Dat is nu niet het geval. Ze krijgen nu de bonus omdat ze de functie hebben. 

  • BYD is Tesla voorbij voor wat betreft het produceren van de meeste EV auto's. Ook in 2024 lijkt dat het geval te gaan worden.

  • De koers van bitcoin is fors hoger!

  • Heb je al een abonnement op de cryptonieuwsbrief van Joost? Kijk hier.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

En dan nu 2024... (Tom Lassing)

02/01 6:52

Wat gaat dit jaar ons brengen?

Dit is vooral een financiële nieuwsbrief, dus daar maar even mee beginnen... Inflatie lijkt onder controle, maar de schuldenposities van de overheden blijft een heikel punt. We zullen daar aan moeten werken, wil het vertrouwen in de euro intact blijven.

De economie ziet er overigens niet eens zo slecht uit. Werkloosheid is laag, inflatie zoals gezegd onder controle en hoewel het aantal oorlogen blijft toenemen, is de wereldhandel nog wel actief.

De trend is echter dat er op de wereld nieuwe machtige economische blokken gaan ontstaan en dat het westen dus concurrentie gaat krijgen van die nieuwe blokken.

Niet meer dan logisch, maar als je tot het machtigste blok behoort, is het altijd eng als anderen een vergelijkbare of zelfs grotere macht krijgen. 

China is als land bijna een blok op zich, maar het land is door de vastgoedcrisis en de bevolkingsopbouw kwetsbaar en moet dus wel samenwerken. China heeft het voordeel dat het nu bij het verzwakte Rusland goedkoop grondstoffen en energie kan inkopen. Dat voordeel is juist voor het westen en dan met name Europa weggevallen.

De relatie tussen China en Rusland is in mijn ogen echter niet hecht. Het zijn geen logische vrienden, mede omdat China erg lang gekleineerd is door Rusland. China heeft nog altijd een claim op door Rusland veroverd grondgebied liggen.

India is nu het opkomende land en in tegenstelling tot China heeft India niet echt de ambitie om in de regio en wereldwijd haar stempel te drukken. India is nu het land met de meeste inwoners en het land is druk bezig haar economie te ontwikkelen. Dat gaat niet makkelijk, want het land moet van een economie met extreem veel eenmanszaakjes omvormen naar een economie met grote moderne bedrijven. Die verandering gaat niet van harte en kost heel veel lager tot niet opgeleiden hun eigen bedrijfje. Daar konden ze zich mee in leven houden, maar de aanleg van bijvoorbeeld steeds meer snelwegen is funest voor lokale bedrijvigheid en werkgelegenheid. Er dreigt daar een tweedeling in de maatschappij met een enorme armoede voor de armsten. Als die in opstand komen kan er een Venezuela situatie gaan ontstaan. Dat probleem moet India dus goed zien op te lossen.

In Europa moeten we rekening blijven houden met de zeer kwetsbare energie situatie. We redden het nog wel, maar alles is krap en het maakt ons kwetsbaar. Ondertussen begint de bevolking de noodzaak tot energie zuinigheid een beetje te verliezen.

Velen zien ook niet het gevaar van autocratisme en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

Ik ben van mening dat Rusland die oorlog pertinent niet mag winnen. Doen ze dat immers wel, dan zal Rusland zich opmaken voor verdere uitbreiding naar het westen.

Als Oekraïne haar zelfstandigheid verliest, dan is de kans vrij groot dat Rusland via Oekraïne een poging gaat doen om Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en Polen te destabiliseren en mogelijk veroveren. Ook de Baltische Staten en Finland lopen dan gevaar. Weet echter, als er daar onrust door Rusland komt, artikel 5 van de NAVO brengt ons dan ook in oorlog met Rusland. We zijn hier niet veiliger dan in Litouwen of Polen.

Het is dus van groot belang dat Oekraïne niet alleen overleeft, maar ook al haar 1991 grondgebied terug gaat krijgen.

Daar zouden wij in mijn ogen veel meer voor over moeten hebben. De agressie van Rusland (en de barbaarsheid van haar leger) kent immers geen grenzen en Rusland luistert alleen maar naar kracht. Een compromis is dus een teken van zwakte en dat buit Rusland uit.

Ik ben van mening dat Rusland met brute kracht uit Oekraïne geslagen moet worden. Daar zou Rusland zelf (door Oekraïne) ook aangevallen voor mogen worden. We moeten die beperking voor Oekraïne wegnemen.

Wij in het westen zullen ook offers moeten brengen om Oekraïne de kans te geven de Russen te verjagen.

Helaas geen leuke boodschap om een nieuw jaar mee te beginnen, maar 2024 lijkt qua conflicten in de wereld geen gelukkig jaar te gaan worden.

Ook zal in de loop van het jaar duidelijker worden hoe de presidentsverkiezingen er in de VS uit gaan zien. Gaan de twee hoogbejaarde rivalen van 2020 nog een keer de degens kruizen, of wordt de VS wakker en komen er totaal andere kandidaten? Ik hoop het laatste.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Het meest extreme voorbeeld ooit! (Jack Hoogland)

02/01 7:16

Vorige week liet ik u al zien dat goud- en zilveraandelen nu goedkoper zijn dan ze ooit eerder zijn geweest. 

Waardoor dit het allerbeste moment in de geschiedenis is om in goud- en zilveraandelen te beleggen.

Voor ons splinternieuwe  "Super Rendement Rapport" ontdekten we misschien wel het meest extreme voorbeeld hiervan.  

  Nooit eerder kwamen we een zilveraandeel tegen dat zó extreem wordt ondergewaardeerd!

Bedrijf dat met drie exploratieprojecten een bewezen zilverreserve van 214 miljoen ounces heeft opgebouwd.


Terwijl dit bedrijf de afgelopen twee jaar succesvol aan de weg timmerde, zagen beleggers het aandeel volledig over het hoofd.

Waardoor de beurswaarde nu slechts $41 miljoen bedraagt.

Een simpele berekening leert dat als dit bedrijf slechts $5 winst maakt per ounce zilver…

…de daadwerkelijke waarde van dit bedrijf $1,07 miljard bedraagt, ofwel 26 keer zo hoog is als de huidige beurswaarde.

Dat geeft een koerspotentieel van maar liefst 2500%.

Een verdere stijging van de bewezen zilverreserve en een stijgende zilverprijs zullen dat koerspotentieel de komende jaren fors verder verhogen.

Zoiets extreems ga je niet snel meer tegenkomen!
Bestel snel het  splinternieuwe "Super Rendement Rapport"

 
 

Meerdere strategieën mogelijk (Tom Lassing)

02/01 7:36

In mijn NEO Finance opzet ben ik in bepaalde opzichten behoudend. Dat is 'mijn' strategie, omdat ik er niet zo goed tegen kon dat C leningen vaak zo slecht beginnen.

Mensen met een C waardering op de leningen blijken het erg lastig te vinden om te beginnen met het afbetalen van de leningen. Pas als ze begrijpen dat het nog veel lastiger voor ze wordt als ze bij de rechter komen, zie je dat de betalingsdiscipline snel toeneemt.

Je moet daar als lening verstrekker wel tegen kunnen.

Het voordeel van de C leningen is dat je vaak praat over rentes van boven de 20%.

Als je dus binnen de C categorie ook nog eens de krenten uit de pap weet te kiezen, dan kan je écht serieuze rendementen halen.

Ik praat dan over 15% en meer netto.

Maar dat is mijn strategie dus niet.

Dat rendement komt namelijk met de nodige nadelen, waaronder dus het feit dat leningen vrijwel altijd korte of langere tijd betalingsachterstanden kennen. Dat is er min of meer bij ingebakken.

Ik koop in mijn portefeuille ook C leningen. Vaak echter voor kleinere bedragen of juist heel bewust in de Secundaire Markt als iemand uiteindelijk na de nodige vertragingen wel blijkt te willen betalen. Wat ik merk is dat ze vaker wel blijven betalen als ze eenmaal bij de rechter zijn geweest en er een deal hebben afgesloten. Als ik dan zo'n lening met een leuke korting kan krijgen, dan hap ik nog wel eens.

Dat soort leningen kunnen dan tussen de 25 en 750% rendement opleveren... Als die leners maar blijven betalen en als de korting op de lening maar groot genoeg is.


Meer weten over Neo Finance? Ik heb twee site over deze prachtige service.

Kijk hier www.p2pfinance.nl of kijk hier www.welovetocoach.com/cursus-neo-finance

Open je een account via deze sites, dan krijg je een 20 euro startbonus van NEO Finance.

Ik raad aan eerst de cursus te kopen en dan pas het account te openen! De cursus helpt je namelijk met het openen van het account.

Rechtstreeks naar NEO Finance kan hier
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Waarom laten de hoogste rechters zich er niet over uit? (Tom Lassing)

02/01 7:57

In de VS hebben de hoogste rechters een versnelde procedure rondom het al dan niet verwijderen van Trump van de (voor)verkiezingslijsten afgewezen.

Dat lijkt raar, maar ik denk dat het juist heel logisch is.

Deze hoge rechters moeten recht spreken over zaken die eerder in lagere rechtbanken besproken zijn.

In het geval van de verwijdering van Trump van de (voor)verkiezingslijsten betreft het een unieke situatie waarover lage rechters zich nog amper uitgesproken hebben.

In feite moeten de lage rechters nu motivaties geven voor hun al dan niet verwijderen van de naam van de kieslijsten.

Pas als dat enkele keren gedaan is, is er jurisprudentie ontstaan over de wetteksten.

De hoge rechters kunnen op basis daarvan bepalen welke argumenten ze wel en welke ze niet steek vinden houden.

In feite dus een goede zaak dat veel lagere rechters (die inhoudelijk toch goed op de hoogste moeten zijn) zich er eerst over uitspreken en dat pas daarna de hoogste rechters hun eindoordeel geven.

Het zou in mijn ogen een heel slechte zaak zijn als de hoogste rechters direct deze discussie af zouden kappen. Mede omdat de wet in de kern heel helder is.

De wet zegt zonneklaar dat Trump als deelnemer en organisator van een opstand tegen de staat van de verkiezingen uitgesloten moet worden.

Als veel lage rechters dat niet aandurven, dan kan het hoogste rechtsorgaan zich daar ook achter verschuilen en moet de wet aangepast worden om in vergelijkbare gevallen een andere uitkomst te verkrijgen. Een situatie als deze kwam in de VS nog niet eerder voor. Gelukkig maar, maar het houdt wel in dat men de bestaande wet wel een interpretatie moet geven die deze eerder nog nooit gekregen heeft. In feite was dit wetsartikel nog vrijwel maagdelijk ongebruikt.

Wat we nu zien, is dat Trump fascistische middelen gebruikt om (bange) rechters naar zijn hand te zetten. Als je iets doet waar hij last van heeft, dan wordt je via Social Media door hem aan de schandpaal bevestigd en zijn fanatieke volgers krijgen dan min of meer de opdracht het leven van die rechter of overheidsofficial tot een hel te maken. Dát is wat Trump aan het doen is. De VS heeft er nog altijd geen goed antwoord op weten te vinden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd