Beursbox Nieuwsbrief De Duitse economie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De Duitse economie
Date: January 4th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 4 januari 2024
 
 

AEX 779,75 Dow 37.430 USD 1,093 Btc 39.820 Goud 2,047.76

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

04/01 7:00

  • Overweeg nu ook voortaan een zeker en hoog rendement te maken. Open bij NEO Finance een account en doe dat via deze site.

  • In de VS heeft een rechtbank de namen vrijgegeven van de "vrienden" van Jeffrey Epstein.  De website waar de lijst te vinden moet zijn is deze. Het is mij nog niet gelukt om de lijst te vinden. Waarschijnlijk staat deze op pagina 8 en die is (nog) onbereikbaar.

  • De Turkse inflatie is nu uitgekomen op 64,77%. Daar oet je toch niet aan denken! Bij zo'n inflatie is het sparen in de eigen munt complete waanzin. Heb je daar goud, dan ben je spekkoper. De reden van de hoge inflatie is de totaal verkeerde aanpak die Erdogan voor de verkiezingen afdwong. Hij wist het beter dan monetaire deskundigen en de Turken zitten nu op de blaren vanwege zijn blunders.

  • Supermarkt keten Jumbo gaat meer doen tegen winkeldiefstal, want de schade loopt nu jaarlijks tegen de 100 miljoen euro. Misschien weer terug naar mensen bij de kassa's?

  • Meer dan 50% van de Duitse stroom komt van hernieuwbare bronnen. De uitstoot van CO2 is in Duitsland ook lang zo laag niet geweest. Nu was deze daar ook extreem hoog omdat het land heel lang erg afhankelijk was van bruinkool. Ze kwamen dus van ver.

  • De koers van Alibaba stond ooit boven de 300 dollar per aandeel. Nu is dat nog slechts 76,35. Gaat dit nog goedkomen? Als het aan de regering van China ligt liever niet. Die zien nu liever Temu de rol van Alibaba overnemen, omdat de Temu veel meer in eigen hand hebben.

  • Robert Kiyosaki heeft een schuld van 1,2 miljard dollar bij de bank. Wat hem betreft geen probleem. Als hij nu failliet gaat, is het een probleem voor de bank, niet zijn probleem. Hij heeft gelijk, maar het is wel een hufterige opmerking, want als de bank failliet gaat door dit soort extreem rijken die op risico van de bank ondernemen, zullen heel veel mensen geld verliezen. Realiseer je echter dat extreem rijken wel zo denken. Daarom is je geld bij de bank aanhouden niet zo'n goed idee. Maak je er niet afhankelijk van!

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Duitsers nog wel massaal aan zonnepanelen (Tom Lassing)

04/01 7:25

Hoe kan het dat zonnepanelen in Duitsland enorm populair zijn, en hier in Nederland nog amper verkocht worden?

Het is een opmerkelijk gegeven.

Het gaat écht om een opmerkelijk verschil. De Duitsers kochten verhoudingsgewijs 2x zo veel panelen en ze hadden er al meer dan wij hier in Nederland.

De reden van het verschil zit hem waarschijnlijk in de fiscaliteit en de terugverdiencapaciteit.

In Nederland werden de panelen duurder in combinatie met het besluit dat de salderingsregeling afgebouwd gaat worden.

In Duitsland kennen ze geen salderingsregeling. Daar is het dus ook heel interessant om ook een eigen huisbatterij te hebben waardoor je in de avond je eigen stroom gebruikt. Je neemt dan veel minder stroom van de elektriciteitsleverancier af en als je veel ruimte hebt, kan je ook (betaald) aan het net leveren.

Uiteindelijk ben je dan goedkoper uit dan met onze aflopende salderingsregeling die alleen maar onrust en verminderde verdiencapaciteit oplevert.

Beter zou het zijn als we die salderingsregeling over twee jaar helemaal stoppen. Iedereen kan dan twee jaar sparen voor een huisbatterij en zou dan vrijgesteld moeten worden van bestaande elektriciteit contracten als die de verandering in de weg zouden staan.

Natuurlijk gaan de huidige bezitters van zonnepanelen dan sputteren, maar die hebben lang genoeg van de situatie kunnen profiteren. Een nieuwe situatie zonder die aflopende fiscale regeling is al snel na de aanschaf van de huisbatterij de betere optie en waarschijnlijk nóg voordeliger.

 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

De Duitse economie (Tom Lassing)

04/01 7:55

Er zijn enkele vreemde zaken het geval rond de Duitse economie...

De belangrijkste negatieve situatie is dat Duitsland niet langer de relatief goedkope Russische energie krijgt. Dat is vooral voor de zware Duitse industrie een ramp.

China was al een concurrent en is nu een grotere concurrent geworden, want nu krijgt China die goedkope Russische energie. We zien nu al dat China haar EV's in Europa dumpt. Europa moet snel komen met extra importbelastingen op die Chinese EV's, wil de Duitse auto-industrie niet weggevaagd worden.

Wat zouden redenen voor die importbelastingheffing kunnen zijn? Je kan die immers maar niet zo maar beginnen op te leggen om je industrie te beschermen.

Nu, eigenlijk hadden die importbeperkingen er al moeten zijn. China geeft namelijk haar industrie heel veel subsidies. Europa durft daar niets van te zeggen, want eigenlijk hebben we al te veel productiecapaciteit naar China overgeheveld. Die verhuizing van de vervuilende maak industrie was leuk voor de kwaliteit van onze lucht, maar nu zitten we met een enorme productie afhankelijkheid van China.

In een ander deel van de industrie zag Duitsland de vraag naar bepaalde hoogwaardige producten het laatste jaar extreem toenemen. Het land profiteerde enorm van die extra vraag. Daarom is in totaal de Duitse industrie niet gekrompen. Voorheen heel kleine afzetmarkten zijn nu ineens grote vragers van belangrijke Duitse technologie geworden. Het is iedereen (en ook de Duitsers) duidelijk dat die producten uiteindelijk naar Rusland gaan.

De vraag is nu, wat is belangrijker, het embargo, of wie er wint in Oekraïne, of de Duitse economie? Vooralsnog lijken ze in Duitsland hun economie het belangrijkst te vinden. Dat Rusland daar van profiteert, nemen ze voor lief.

 
 

Kapot gereedschap (Tom Lassing)

04/01 8:14

Ik had ooit een prachtige elektrische boormachine waarmee ik met veel plezier gewerkt heb, maar op een gegeven moment kwamen de vlammen er uit en draaide hij nog amper.

Ik heb die prachtige boor toen weggedaan...

Dat was achteraf bezien een heel stomme fout!

Hetzelfde overkwam me namelijk recent met een elektrische schaaf.

Daarmee ben ik echter toch even naar het lokale repaircafé gegaan.

Het bleek slechts het koolstofborsteltje te zijn!

Die even vervangen en alles werkt weer als vanouds.

Het kostte me de rit er naar toe en daar wachten (in totaal uit en thuis twee uur) en ik heb ze 5 euro gegeven. (Dat vonden ze al eigenlijk te veel.)

Mijn schaaf werkt weer. Had ik dat geweten, dan had ik niet al direct toen de vlammen uit de oude sloegen een nieuwe schaaf voor 86 euro gekocht...

Daarbij heb ik dus door schade en schande weer wat geleerd. 

Ook leerde ik dankzij de mensen bij het repaircafé dat je gewoon je apparatuur open moet draaien. Niet zo bang zijn! Op Internet zijn handleidingen en video's te vinden, dus als je lef hebt, dan begin je zelf.

Mijn tafelcirkelzaag hield er dit weekend ook mee op... (het lijkt wel alsof alles nu kapot moet gaan). Ik de handleiding gedownload, de machine open gemaakt en het kapotte onderdeel gevonden en online besteld.

Dat onderdeel kwam gisteren binnen en nu werkt ook de tafelcirkelzaag weer als een zonnetje.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Detroit (Tom Lassing)

04/01 8:36

De dodelijke criminaliteit in Detroit is in 57 jaar niet zo laag geweest. Dat maakt goed duidelijk dat het faillissement van Detroit in 2013 uiteindelijk voor de stad een goede zaak is geweest. Na dat faillissement werd een grote schoonmaak gehouden in zowel de stad als het stadsbestuur.

Heel veel krotten werden gesloopt en corruptie bij het bestuur werd keihard aangepakt.

Is nu alles pais en vree?

Neen, er zijn nog altijd problemen. Die staan echter niet in verhouding met de situatie zoals die voor 2013 realiteit was.

De stad is nog altijd in herstel. Steeds meer straten worden aangepakt en met het verdwijnen van de krotten verdwijnt daar ook de criminaliteit.

Drie jaar geleden was er in de stad een overstroming. De overstroming was de schuld van de stad. De pompen van de riolering werkten niet meer. De landelijke overheid gaf 150 miljoen dollar aan de stad om uit te keren aan de getroffen huiseigenaren.

Zo ver ik weet is dat geld 'verdwenen'.

Dus corruptie en bedrog zijn niet helemaal verdwenen. Helaas is dat de realiteit.

Zou ik er wonen, dan zou ik iedere maand bij het gemeentehuis protesteren tot duidelijk werd waar die 150 miljoen is gebleven. Helaas was ik een slachtoffer, want tien van mijn huizen zagen de kelder vol water lopen. Dat heeft me veel geld gekost omdat de CV ketel in de kelder staat. Door de afstand heb ik niet de mogelijkheid de lokale overheid keihard ter verantwoording te roepen. Dat is dus wel een nadeel van ondernemen op afstand.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd