Beursbox Nieuwsbrief Een lithium aandeel voor de toekomst

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een lithium aandeel voor de toekomst
Date: January 8th 2024
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 8 januari 2024
 
 

AEX 778,70 Dow 37.466 USD 1,094 Btc 40.296 Goud 2,030.3

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/01 7:00

  • China heeft sancties opgelegd aan vijf Amerikaanse defensiebedrijven. Dit naar aanleiding van hun verkopen van wapens aan Taiwan. Het gaat om BAE Systems, Alliant, AeroVironnment, Viasat en Data Link Solutions. Hun bezittingen in China worden in beslag genomen en ze mogen ook alders in de wereld niet langer samenwerken met Chinese bedrijven.

  • De koers van het aandeel Apple is aan het dalen. In de pers doet men er dramatisch over, maar het gaat slechts om een daling van 198 halverwege december tot 180 aan het eind van de eerste beursweek in januari. Kortom een 10% daling. Dat is nog geen drama.

  • De euro bestaat alweer 25 jaar. Wie had dat kunnen denken, zeker nadat in 2008 alles op instorten stond. Nederland begon de euro met een 10% achteruitgang, maar wist daarna fors te profiteren. Dat doen we nog steeds. Immers rolt geld altijd naar het centrum en Nederland (en België) liggen in het centrum van Europa.

  • In China heeft de schaduwbank Zhongzhi haar faillissement aangevraagd. Het gevaar is nu dat dit faillissement anderen mee gaat trekken. Deze bank is enorm verweven met de vastgoedsector.

  • De aandelen China Evergrande verloren 23% waarde nadat een directeur werd opgepakt op verdenking van fraude. De opgepakte directeur is topman van China Evergrande New Energy Vehicle Group, de elektrische auto makende tak van de vastgoed gigant in China.

  • Wederom een probleem met de Boeing 737. Een vliegtuig van Alaska Air verloor een raam maar wist gelukkig wel veilig te landen. In de VS moeten deze vliegtuigen nu aan de grond blijven. In Europa vliegen ze wel gewoon door.
    Blijkbaar zijn we hier geen watjes die vliegtuigen aan de grond houden als ze tijdens de vlucht uit elkaar vallen.

  • Berkshire Hathaway heeft een rechtszaak weten te voorkomen door op het allerlaatste moment toch een deal te sluiten. Het bedrijf werd er van beschuldigd de prijs van een bedrijf omlaag te accounten. Zo zou Berkshire minder geld hoeven te betalen voor de laatste 20% die het bedrijf nog niet in haar bezit heeft.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Vier belangrijke redenen om deze aandelen nu te kopen (Jack Hoogland)

08/01 7:21

Als er schaarste is aan auto’s, dan wordt het duurder om een auto te huren, en stijgen de winsten van autoverhuurbedrijven.

Hetzelfde principe geldt voor olietankers.

Op het plaatje hieronder een citaat uit de highlights van de in november gepresenteerde kwartaalcijfers van een bedrijf dat olietankers verhuurt.


De directie van dit bedrijf meldde dat er wereldwijd schaarste aan olietankers is.

Ten eerste omdat olietankers door de  westerse boycot van Russische olie langere afstanden moeten afleggen.

En ten tweede door de ontwikkeling die we in onderstaande grafiek zien.


Er worden de komende jaren slechts 15 nieuwe grote olietankers gebouwd, terwijl een veelvoud daarvan richting pensioen gaat.

Juist nu de vraag naar olietankers extra hard stijgt, krimpt de vloot.

 Het tekort aan tankers wordt de komende tijd zelfs nóg groter door de onveilige situatie in...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Wirecard COO een Russische spion? (Tom Lassing)

08/01 7:43

Het Duitse bedrijf WireCard bleek achteraf bezien een enorme fraude opzet te zijn. Duitsland was zo blij eindelijk een online bedrijssucces te hebben dat indertijd de nodige rode vlaggen genegeerd werden.

Er is nog altijd twee miljard euro zoek.

Jan Marsalek, de toenmalige Oostenrijkse COO van het bedrijf, wordt er nu ook nog van verdacht een Russische spion te zijn. Hij zou via Wirecard operaties in Afrika hebben gefinancierd.

The Wall Street Journal kwam 15 December 2023 met die onthulling.

Jan Marsalek is nog altijd op vrije voeten en verblijft naar verluidt nu in Dubai alwaar hij voor Rusland de nodige operaties aan het organiseren is. Voor Rusland is Afrika al jaren vrij belangrijk en ze hebben er ook het nodige succes.

In Mali, Soedan en enkele andere landen proberen ze door omkoping, militaire steun en misinformatie campagnes een voet binnen de deur te krijgen. In Afrika wordt Rusland vaak gezien als de partij die de landen kan verlossen van hun voormalige kolonisatoren. Dat ze er dan vervolgens de Russen voor terug krijgen, is een besef dat later komt.

 
 

De Oostenrijkse school (Tom Lassing)

08/01 8:05

Ik heb al eerder geschreven over enkele van mijn collega's die samen een boek vertaald hebben en die nu een event gaan organiseren over waar de Oostenrijkse school voor staat.

Nu is altijd interpretatie van zoiets een individuele zaak, maar in grote lijnen zegt de Oostenrijkse school het volgende:

1. Geen (of weinig) overheidsbemoeienis met monetair beleid

2. Gebruik echt geld, geen fiat geld

3. Laat de economie haar gang gaan en omarm daarom goede en slechte tijden. De slechte tijden 'schonen' de samenleving en economie van slecht functionerende bedrijven.

4. Laat de markt rente bepalen, dus weg met de centrale banken

5. Geld is een ruilmiddel en zou niet het bezit moeten zijn van banken en bankiers


Ik maakte ook een video. Kijk hier

Ga ook naar oostenrijkseschool.org en gebruik kortingcode TOM.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Een lithium aandeel voor de toekomst (Tom Lassing)

08/01 8:39

In deze weergave van het lunchwebinar van 3 januari bespreek ik een lithium aandeel. Het is een lithium mijn bedrijf met hun eerste mijn die nét aan het produceren is.

De komende jaren zullen er meer lithium mijnen online gaan komen.

Nu is dus het probleem dat dit bedrijf voorlopig nog heel beperkte productie heeft. De vraag is dan of ze het qua cash flow kunnen bolwerken.

Dat is immers een risico.

De meeste van hun mijnen liggen in Noord Amerika.


Zodra die mijnen online komen zullen de kansen voor dit bedrijf ten gunste keren. Naar wat ze aangeven, denken ze dat de productiekosten vrij laag zullen liggen. De verwachting is dat de prijs van lithium de komende jaren zal stijgen.

Kijk hier naar de video  


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Mooie zonnepanelen aanbieding

Deze aanbieder heeft een flinke hoeveelheid van een bepaalde veelgevraagde zonnepanelen soort op de kop weten te tikken en hij wil nu deals maken! Er zijn mooie kortingen mogelijk en als lezer van Beursbox profiteer je extra! Laat bij je bestelling even weten dat je via Beursbox kwam! Dat gaat je extra korting opleveren! Klik hier voor meer info

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd