Beursbox Nieuwsbrief Eerste vijf handelsdagen methode

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Eerste vijf handelsdagen methode
Date: January 9th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 9 januari 2024
 
 

AEX 779,09 Dow 37.683 USD 1,095 Btc 42.726 Goud 2,033.3

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/01 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel bespreken dat ooit als belangrijkste aandeel van de wereld bekend stond. De hegemonie leek niet aangetast te kunnen worden, immers wie zou dat dan moeten worden? Er was simpelweg geen krachtiger bedrijf in de wereld aanwezig... Een dwerg van een onderneming, nét in een garage begonnen, wist het zo machtige bedrijf weg te vagen... Klik hier om er vanmiddag bij te zijn.

  • Er is een schandaal boven water gekomen waarbij Donald Trump na zijn scheiding van zijn tweede vrouw een Epstein meisje van twintig als zijn vriendinnetje nam en haar in één van zijn appartementen in New York opnam. Trump was toen al vijftig jaar oud. Anouska De Georgiou heeft verklaard dat ze toen al door heel wat 'vrienden' van Esptein verkracht was. Kijk hier voor meer informatie.

  • De PVV heeft drie spraakmakende wetsvoorstellen die bij de Raad van State al forse kritiek opgeleverd hadden weer ingetrokken. Het bedonderden van hun kiezers is in volle gang. Het was allemaal alleen maar voor de stemmen... Ze wist ook wel dat hun voorstellen onhaalbaar waren.

  • Krimpinflatie... Kleinere verpakkingen voor dezelfde prijs. In Hongarije moeten de grote supermarkten actief aangeven of dat bij producten het geval is. Een goede zaak!

  • In Nederland 30% minder hypotheken afgesloten in 2023. Dat komt vooral omdat het aantal oversluitingen enorm afnam. Dat kwam weer door de gestegen rente. Door die hoge rente is het oversluiten van de hypotheek niet interessant meer.

  • In Duitsland is de kans groot dat er een spoorstaking komt. Er is nog wel een hoger beroep mogelijk en de stakers moeten dat even afwachten.

  • De koers van bitcoin is fors hoger!

  • Heb je al een abonnement op de cryptonieuwsbrief van Joost? Kijk hier.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Eerste vijf handelsdagen 2024 (Tom Lassing)

09/01 7:25

Gisteren verliepen de eerste vijf handelsdagen van 2024.

Het is duidelijk dat we volgens de methode geen goed jaar tegemoet zullen gaan.

De AEX begon dit jaar op een stand van 790,69.

Gisteren sloot de AEX op een stand van 779,09

Dit houdt in dat volgens de Eerste Vijf Handelsdagen Methode het jaar 2024 een negatief beursjaar voor de AEX index gaat worden.

Hoe 'zeker' is dat?

Nu, in principe totaal niet. Immers, we kunnen de toekomst niet voorspellen. Maar... deze methode is in 90% van de gevallen juist gebleken.

Kijk hier maar eens hoe het er de afgelopen jaren sinds 1996 uit heeft gezien...

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Taiwan en China (Tom Lassing)

09/01 7:39

China ziet Taiwan als een afvallige provincie. Dat is het ook in feite, maar er speelt meer. Eigenlijk is de oorspronkelijke regering van China eind jaren veertig naar Taiwan gevlucht. Je zou dus ook kunnen stellen dat de legitieme Chinese regering die van Taiwan is...

Vrijwel heel de wereld is van mening dat Taiwan en China één land met twee regeringen zijn.

Immers, de Chinese regering van voor de communistische machtsovername vluchtte naar Taiwan.

Taiwan maakte voor die tijd eigenlijk al heel lang geen deel uit van China. Slechts enkele jaren was er na de Tweede Wereldoorlog sprake van een Chinese overheersing al dat alleen omdat de Japanners verdwenen waren.

Het eiland maakte soms wel en soms niet deel uit van het keizerlijke China. De Portugezen, Nederlanders, Spanjaarden en Japanners hebben er ook korte tijd de scepter gezwaaid. De Portugezen hebben het eiland echter nooit echt bezet gehad. Spanje is slechts kort in beeld geweest. De VOC had er wat forten, maar werd al in 1662 verdreven. Daarna kwam de Chinese Qing dynastie.

In 1895 nam Japan het eiland in.

Dat duurde tot 1945. In 1948 kwam het eiland officieel onder Chinees bestuur.

Voor de bewoners van Taiwan waren de Chinezen de zoveelste bezetter. Dat ging al mis in 1947 toen bij een opstand minstens 20.000 bewoners door China werden omgebracht.

Dat werd heel anders toen in 1949 de Kwomintang naar het eiland kwam. De voormalige leiders van China, met hun soldaten en familieleden kwamen met zo'n 1,5 miljoen mensen. Op Taiwan woonden indertijd zes miljoen mensen.

De oorspronkelijke bewoners wilden pertinent niet communistisch worden en tolereerden de Kwomintang.

De VS hielp de jaren daarna actief Taiwan los van communistisch China te houden.

De Kwomintang is sinds 2000 niet meer aan de macht. Taiwan zoekt geen samenvoeging met China meer, maar wil zelfstandig voortbestaan. China daarentegen wil dt Taiwan onder de heerschappij van Peking komt.

De vraag is of die wens van China gewapenderhand gaat worden afgedwongen.

 
 

De economie van China (Tom Lassing)

09/01 7:56

Staat de economie van China voor een enorme ramp en kan China zich daar dan niet meer van herstellen?

Er zijn enkele gegevens die niet gunstig voor China zijn. Zo is er de vastgoedcrisis en de bevolking is al aan het krimpen.

Dat zijn duidelijk negatieve factoren.

Maar... Dat zijn geen factoren die een definitieve kentering kunnen verklaren. Als we kijken naar andere factoren, dan doet China het nog prima en dat lijkt niet te veranderen. China leidt haar bevolking goed op. Als we in Europa 1.000 ingenieurs laten afstuderen, dan zijn het er in China 25.000.

Het niveau van de afgestudeerden in China is enorm hoog. Waarom 'onze' ingenieurs nu nog zo goed scoren zijn zaken als zelfstandigheid, initiatief en creativiteit. Dat is bij ons ingebakken en het mist nog iets in China, maar dat maakt hun ingenieurs niet slecht.

De krimpende bevolking is iets waar ze rekening mee moeten gaan houden. In het westen is dat écht een probleem, omdat wij een welvaartstaat hebben. Onze toenemend oudere bevolking moet worden bekostigd door de werkenden. In China is dat veel minder het geval. Dus dat er in China veel ouderen zijn is wel een zorg, maar geen acute crisis. De familie zorg er veel meer voor de ouderen.

Wat nu wel een enorme zorg in China is, is het feit dat er heel veel één-kind gezinnen zijn. Hun leger is daarmee kwetsbaar. Als een militair omkomt, dan is dat ook voor de ouders van die militair een ramp. Hun oude dag verzorging  is dan weggevallen. Dat maakt dat Chinese militairen terughoudender kunnen zijn dan wat wenselijk is bij een daadwerkelijke militaire inzet. Of een militair zich dit ook realiseert bij een daadwerkelijke inzet is uiteraard altijd de vraag. China kan echter niet, zoals indertijd in de Koreaanse oorlog, kwistig met haar militairen omgaan. Dat zou immers snel een enorme onrust onder de bevolking geven.

China zal nu eerst de enorme vastgoedcrisis achter zich moeten laten. Dan pas kan bezien worden waar kansen voor groei liggen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Nieuw evenwicht zoeken (Tom Lassing)

09/01 8:17

Na de feestdagen is het altijd zo dat de balans tussen leningenvraag en het aanbod van beschikbaar geld bij NEO Finance even zoek is.

NEO Finance is tijdens feestdagen even dicht en er komen dan geen nieuwe leningen in het systeem. Ondertussen loopt dan aflossing en rente wel op en iedereen krijgt dus cash in het account. De eerstvolgende gevraagde leningen worden dus snel en helemaal gevuld omdat er genoeg geld is. De open markt blijft dus vrij lang leeg.

Zo zag ik 7 januari de markt helemaal leeg zijn en in de ochtend van 8 januari stonden er slechts drie leningen open. Die drie leningen waren toen al bijna vol.

Zo blijft dus de open markt een paar dagen snel leeg gemaakt worden. Op zich is dat geen ramp, want we zouden allemaal moeten willen dat de leningen heel vlot gevuld worden. Immers is de kans dan klein dat de leners elders gaan winkelen voor hun lening.

Ik kreeg zelf deze week weer dertig euro sponsorgeld voor Beursbox. Dat geld gebruik ik altijd om mijn account bij NEO Finance te spekken. NEO Finance is immers mijn persoonlijk pensioenvoorziening. Als zelfstandig ondernemer ben ik geen uitzondering in het feit dat ik mijn pensioen niet officieel goed geregeld heb. Ik denk dat het wel goed zit, maar daarom spaar ik nu heel fanatiek bij NEO Finance. Ik kwam gisteren op een account tegoed van 84.000 euro.

Kijk hier voor een mooie cursus over NEO Finance. Ik raad die van harte aan VOOR je je account opent.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd