Beursbox Nieuwsbrief Bespreking van een bijzonder steenkool aandeel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Bespreking van een bijzonder steenkool aandeel
Date: January 10th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 10 januari 2024
 
 

AEX 777,58 Dow 37.525 USD 1,092 Btc 42.107 Goud 2,025.75   

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/01 6:45

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een opmerkelijk steenkool aandeel bespreken. Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn!

  • In Duitsland is warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhaus nu dan toch ook ten onder gegaan. Er is faillissement aangevraagd voor wat in feite de Duitse V&D was. Het ging al jaren slecht en het huidige bedrijf was in 2019 samengegaan met Galeria Kaufhaus en Karstadt samengingen. Het mocht uiteindelijk niet baten. Corona crisis en enorm gestegen energieprijzen deden het warenhuis de das om.

  • Chemours heeft een deel van de productie stilgelegd vanwege wederom een milieuprobleem. Er is een gifstof weggelekt en dat kunnen ze vooralsnog bij voortgaande productie in de fabriek niet tegenhouden. De productie ligt daarom mogelijk tot maart stil. Ze hopen dan een oplossing gevonden te hebben.

  • De erven van Jan des Bouvrie vechten elkaar de tent uit over de erfenis. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet en ooh, ze zouden allemaal eens iets te kort komen. Geen van hen heeft voor dat geld gewerkt, maar ze vertrouwen elkaar voor geen cent. Had hij dat bij leven geweten, dan had hij het geld beter aan een goed doel kunnen geven. Nu gaat een deel al naar advocaten. Over zonde gesproken...

  • In Frankrijk is de 34 jarige Gabriel Attal de jongste premier ooit geworden. Verjonging in de politiek is een goede zaak, maar zo jong al op zo'n belangrijke positie is weer overdrijven naar de andere kant.

  • Vanuit Beleggen.com gaan de daar aanwezige experts ook dit jaar weer een E-boekje samenstellen met ieder voor zich een tip voor 2024. Ik heb gisteren mijn stukje ingeleverd...

  • Verzekeraar NN heeft een schikking betreffende de woekerpolissen bereikt en hiermee zullen alle juridische procedures rondom deze zaak gestaakt worden.

  • Een paar maanden geleden was er hilariteit toen Rusland niet in staat bleek een maanlander op de maan te krijgen. De Amerikanen moeten nu door het stof, want hen is het ook niet gelukt. Dit had de eerste commerciële maanlander moeten worden, maar het ging mis met de aandrijving.

  • Pak een gratis ounce zilver! Je krijgt een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.
  • Bitcoin de laatste tijd weer flink in beweging! Neem nu een abonnement op de Crypto Nieuwsbrief van Joost! Klik hier voor meer informatie

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Waarom de vraag zelfs veel harder zal stijgen (Jack Hoogland)

10/01 7:05

Dit weekend kondigde de Franse minister van energie aan dat Frankrijk nog eens acht nieuwe kernreactoren gaat bouwen.

Boven op de zes reeds aangekondigde.


Daarbij gaf de minister aan dat Frankrijk waarschijnlijk zelfs méér dan 14 nieuwe reactoren gaat bouwen. Zie deze tweet.

Dat lijkt opvallend omdat het land al 56 reactoren heeft die 64% van de Franse elektriciteit produceren, terwijl de Franse CO2-uitstoot nu al zeer laag is.

De vraag naar elektriciteit verdubbelt echter in de komende decennia, waardoor ook Frankrijk fors in nieuwe kerncentrales investeert.

China heeft bijna evenveel kernreactoren als Frankrijk, die echter slechts 5% van de Chinese stroom produceren. Zie deze afbeelding.

China heeft nu 26 nieuwe reactoren in aanbouw, 42 op de tekentafel en 154 gepland maar nog niet definitief besloten.

Als China al die 222 nieuwe reactoren bouwt, dan wordt kernenergie bij de huidige vraag goed voor 25% van de Chinese elektriciteit.

Bij de verwachte verdubbeling van de vraag naar elektriciteit, zal dat aandeel echter slechts 12,5% zijn.

China investeert nu al enorm in kernenergie, maar zal daarom...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

In het lunchwebinar vanmiddag (Tom Lassing)

10/01 7:27

Ik ga een Noord Amerikaans bedrijf dat actief is in de steenkool en rare metals hoek bespreken.

Ik kreeg het vorige week van een lezer doorgestuurd.

Het is een bedrijf dat sinds kort ook een speciaal soort steenkool wint. Het is niet zo zeer de steenkool zelf, maar meer een steenkool die als toevoeging bij staal gebruikt wordt.

Hoogovens hebben het nodig om beter staal te kunnen maken.

Mede door de vondst van dit speciale rare metals product is hun winst 148% gestegen.

In één van de mijnen is vervolgens ook Neodymium, Praseodymium, Terbium en Dysprosium aangetroffen. Ik moet bekennen, dat zijn metalen die niet vaak besproken worden.

Ze hebben 12 mijnen en ze produceren meerdere miljoenen ton aan product per jaar. Ze zijn vooral actief in de bekende mijnbouwstreken van de VS. Denk aan Virginia, Wyoming, Kentucky.

Ze zijn als één van de weinigen in staat gebleken winst te blijven maken in een sector die het al heel erg lang zeer zwaar heeft.


Wil je er om 12:30 uur bij zijn (gratis) klik dan op deze link en je bent er live bij.

 
 

De President van de bond van Amerikaanse makelaars stapt op (Tom Lassing)

10/01 7:36

In de VS is de National Association of Realtors wederom in opspraak.

De vorige president van die club moest vertrekken toen uitkwam dat hij vrouwen met wie hij samenwerkte sexueel lastig gevallen had.

Hij vertrok en er kwam een toen 54 jarige vrouw voor terug.

Enkele maanden later moest de CEO van de club vertrekken omdat hij en enkele makelaars de vergoedingen voor makelaars kunstmatig te hoog hadden gehouden. Ik heb daar in de nieuwsbrief indertijd ook over geschreven.

Tracy Kasper heeft nu ook aangegeven als president te vertrekken omdat ze gechanteerd wordt over naar eigen zeggen een persoonlijk voorval dat niets te maken heeft met de makelaardij. De afperser wil dat ze aftreedt als president en dat doet ze nu ook. Ze heeft aangifte bij de politie gedaan en is per direct opgestapt.

Blijkbaar was ze inderdaad afpersbaar. Ze heeft niet laten weten wat het nu precies was wat ze ooit gedaan heeft. Naar haar vieze was blijft het dus gissen. Dát er iets is, staat met haar vertrek dus al wel vast... 

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Kamp Amersfoort (Tom Lassing)

10/01 7:47

Ik zag afgelopen weekend op Nu.nl het artikel over Kamp Amersfoort. Mijn opa zat in de oorlog ooit, voor zijn afvoer naar een kamp boven Berlijn, een tijd in Kamp Amersfoort gevangen.

Toen ik in mijn diensttijd ook in Amersfoort gelegerd was, was dat voor mijn opa een reden mij te vertellen over zijn ervaringen in Kamp Amersfoort en Duitsland. Het enige wat hij na de bevrijding door de Russen en de reis door Noord Duitsland en Nederland, nog had, was een stukje zeep. Onderweg naar huis had hij al het andere gebruikt, geruild of bij rivier overstekingen achter moeten laten.

Het eerste dat hij mij echter zelf vroeg, was of er in de barakken van de Bernard Kazerne nog altijd luizen zaten. Toen ik in dienst zat, stonden daar nog altijd enkele barakken die er mogelijk ook al in de oorlog gestaan hadden.

Ik kon hem geruststellen dat dat niet meer het geval was.

Ik wil dit jaar tijd vrijmaken om een keer naar dat museum in Amersfoort te gaan. In mijn vroege jeugd ging ik samen met mijn opa en ouders bramen plukken naast het kamp. De zandbanken waarop de bramen stonden waren naar verluidt in de oorlog door gevangenen gegraven. Dat was althans het verhaal dat ik van mijn opa daarover hoorde. Ik ben heel benieuwd of dat in het museum bevestigd kan worden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd