Beursbox Nieuwsbrief Veilig beleggen in 2024

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Veilig beleggen in 2024
Date: January 11th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 11 januari 2024
 
 

AEX 775,02 Dow 37.695 USD 1,098 Btc 41.725 Goud 2,034.43

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

11/01 7:00

  • Overweeg nu ook voortaan een zeker en hoog rendement te maken. Open bij NEO Finance een account en doe dat via deze site.

  • In de VS is het hoge woord er uit, de bitcoin ETF mag de beurs op! Is dat gunstig? Beleggers denken van wel, want nu hoeven ze zelf niet te handelen in de munt, maar kunnen ze 'gewoon' op de beurs hetzelfde in feite kopen. Het potentiële nadeel daarvan zien we bij goud. Daar is ook papieren handel via ETF's in. De koers van goud is hierdoor enorm onder druk komen te staan, omdat veel ETF uitschrijvers zelf helemaal geen goud hebben, maar zich ook beperken tot papieren goud. In feite is er dus minder handel in goud door gekomen, want de meeste spelers willen alleen papier. Dat gaat goed tot iemand een keer het licht aan doet en blijkt dat het allemaal windhandel zonder onderliggend product is.

  • Volgens de advocaat van Trump mag een president een rivaal laten ombrengen door een seal team. Als dat wat hen betreft akkoord is, dan hoop ik dat Biden de order snel geeft... Of telt het dan niet?
    Het is overduidelijk dat Trump de discussie rond de immuniteit van de president aan het verliezen is.

  • Boeing heeft toegegeven dat de fout in het vliegtuig van Alaska Air is ontstaan door een productiefout. Een fout die bij meer vliegtuigen gemaakt is. De zoveelste fout die rond dat vliegtuig aan het licht komt.

  • De verkiezingen in Taiwan worden op een gigantische schaal geplaagd door misinformatie en deep fakes vanuit China. China lijkt daar mee oefenterrein gevonden te hebben voor de manipulatie in verkiezingen in ook andere landen, waaronder de VS.

  • Saoudi Arabië heeft voor de zoveelste keer de verwachte voorraden in haar bodem omhoog gewaardeerd. Dit keer is de verwachte resterende voorraad verdubbeld. Ze willen ons doen geloven dat de voorraad olie en andere grondstoffen zoals goud, rare earth metalen, koper etc. in de bodem van het land onuitputtelijk is. De reden voor de herwaardering is het vergeven van nieuwe mijnconcessies.

  • Het gaat ook in China slechter met de EV markt. Fabrikanten moeten met stevige kortinge over de brug komen om nog kopers te vinden. We zien in Europa en de VS hetzelfde. De hype lijkt even over te zijn.

  • De verzending per schip van China naar Europa gaat flink meer kosten nu veel schepen besluiten om de kaap te varen in plaats van door de Rode Zee.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Veilig beleggen in 2024 (Tom Lassing)

11/01 7:24

Beleggen is meer dan aandelen op de beurs kopen. Dat is de boodschap die ik u in 2024 vooral wil meegeven.

Dit mede omdat de "Vijf Eerste Handelsdagen Methode" heeft aangegeven dat 2024 een negatief jaar voor de AEX index gaat worden. Deze methode heeft het sinds 1996 in 90% van de keren juist.


Ik wil u dus even meenemen naar een heel andere beleggingsmethode.

Een methode waarmee ik zelf ook sinds 2019 werk en waar ik nu ook mijn privé pensioen in aan het opbouwen ben.


Voor ik je daar over ga vertellen even de volgende vragen...

Heb jij dit wel eens gedacht?


“Ik wil graag beleggen, maar geen risico lopen mijn geld kwijt te raken”

of

“Ik wil mijn geld voor me laten werken (rentenieren)”

of

“Ik wil graag beleggen voor de toekomst van mijn (klein)kinderen, maar heb er weinig tijd voor”

of

“Ik wil weinig risico lopen met mijn beleggingen, maar wel een mooi rendement opbouwen”

of

“Ik wil met kleine bedragen beleggen”


Als je één of meer van deze punten met "ja" kan beantwoorden, lees dan vooral even door.

Lees verder
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Komt er nu wel of niet een bitcoin ETF? (Joost van Buuren)

11/01 7:43

Alle Bitcoin ETF´s werden gisteren goedgekeurd door de SEC! (Te elfder ure, en 11 ETF´s om precies te zijn, die 4 andere volgen nog, vast!)


Met drie stemmen voor, inclusief Voorzitter Gensler, en twee tegen.


En was het niet omwille van de rechter die de Commission verplicht had om Grayscale´s aanvraag nogmaals te bekijken (´´U mag een spot ETF niet anders behandelen dan een futures ETF´´)? Dan was het alsnog een NO GO geweest! (Zo luidt toch de officiële verklaring die de SEC uitbracht.)


De eerste aanvraag van zo´n spot ETF dateert van 2013, alstublieft! Zoals Commissioner Hester Peirce ook zegt: ´´We hebben 10 jaar verspild!´´


Gary kon ´t niet laten toch nog ff na te trappen - ´´Dit wil niet zeggen dat wij bitcoin goedkeuren of onderschrijven hoor!´´ Nou ja, de crypto gemeenschap heeft wat ze wil, verwachtte, eiste zelfs, en da´s wat telt.

Wil je dagelijks over crypto op de hoogte gehouden worden, neem dan een abonnement.

Klik hier
 
 
 

Aandelen gekocht (Tom Lassing)

11/01 8:03

Gisteren besprak ik in het lunchwebinar een interessant bedrijf. Een bedrijf dat twee soorten aandelen uit heeft staan. De reguliere aandelen, die een dividend van 3% geven en recent fors gestegen zijn en de relatief nieuwe (juni 2023 gelanceerd) B aandelen die een dividend van 8% kennen en qua koers nog niets deden.

Die B aandelen keren slechts 15% van de winst in dividend uit, maar datis dan al wel 8%. De A aandelen keren 3% uit, maar het is 33% van de winst.

Na het webinar heb ik zelf ook 400 B aandelen gekocht. Die B aandelen zijn min of meer een soort royalty aandelen op hetzelfde bedrijf. De structuur en de rechten voor de aandeelhouders zijn heel anders. Dat is gunstig in goede tijden, maar zeer ongunstig in slechte tijden. Ik ga er gezien de vooruitzichten nu vanuit dat we nu nog in de goede tijden vertoeven.

De weergave van het webinar komt morgenochtend uit. Was je dus niet live bij het lunchwebinar, dan moet je nog even geduld hebben.


Het Beursbox Video kanaal
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Kapot gereguleerd (Tom Lassing)

11/01 8:21

In de staten Florida en Californië kost het woningbezitters steeds meer moeite om hun woning verzekerd te krijgen. Steeds minder verzekeraars bieden daar hun services aan. Ook de verzekeringsmaatschappijen van Berkshire Hathaway trokken al vrijwel geheel uit die staten weg. Dat is een slecht teken.

De reden is dat de overheid steeds meer regels opstelt. Bijvoorbeeld regels over de maximale jaarlijkse premieverhoging. Dat alles met de beste bedoelingen, namelijk bescherming van de consument.

We weten allemaal van het graaigedrag van de verzekeraars.

Hun winst gaat boven alles en hoe meer winst, des te hoger de bonus voor de topmanagers.

De insteek van de overheid is dus wel duidelijk. Maar als risico's toenemen, door klimaatverandering of sociale onrust in de maatschappij, dan moet je je als bedrijf wel kunnen aanpassen aan die veranderingen. Die beschermende regels van de overheid kunnen dan wel eens serieus de winst doen verdwijnen als sneeuw in de zomerzon. Dan komen die bedrijven dus al snel in de problemen, want hun reserves zijn al aan het management uitgekeerd.

Kortom, wat ze dan doen, is de markt verlaten. Ze willen immers geen verlies maken, maar zeker ook niet failliet gaan.

De gemiddelde kostenpost om je woning in de VS te verzekeren is 1.700 dollar. In Florida is het al meer dan 7.000 dollar en nog trekken verzekeraars hun producten terug uit de markt. De claims lopen de spuigaten uit en zelfs met die hoge premie is het voor de verzekeraars niet te doen.

Het is geen Democraten of Republikeinen probleem. Het is een Amerikaans probleem.

Overregulering en de claimcultuur maken het steeds moeilijker om in de VS winstgevend als verzekeraar op te treden.


Wij zien in Nederland zoiets in de woningmarkt gebeuren. Vooral de huurmarkt staat nu zwaar onder druk omdat het door de overheid steeds lastiger gemaakt wordt om huurwoningen aan te houden. Veel verhurende particulieren verkopen nu ook hun huurhuizen. Daar komen dan grotere huisjesmelkers als kopers, of het wordt gekocht door een particulier die er gaat wonen. Dat laatste is voor de koophuizenmarkt prima, maar er is ook een markt voor huurhuizen. Die markt staat nu dus extra onder druk. Er is steeds minder beschikbaar en dat is puur terug te leiden naar overheidsingrijpen. Met de beste intenties creëert de overheid een steeds grotere puinhoop.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd