Beursbox Nieuwsbrief Rentenieren, de droom van menig belegger

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Rentenieren, de droom van menig belegger
Date: January 12th 2024
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 12 januari 2024
 
 

AEX 774,54 - Dow 37.711 - USD  1,097 - Btc 42.115 - Goud 2,035.25

 
 

De droom van menig belegger (Tom Lassing)

12/01 6:45

Mijn vermogen bij NEO Finance is nu gegroeid tot 84.000 euro en iedere maand komt er nu netto ruim 700 euro aan rente bij. Ik herinvesteer duis nog altijd en dat houdt dus in, dat mijn vermogen per maand 700 voor mij aan het sparen is. Had ik die rente niet, dan had ik iedere maand 700 euro moeten storten om het account zo hard te laten groeien.

Er komt een moment dat ik ga stoppen met herinvesteren. Op dat moment stopt dus de groei van het account maar krijg ik er wel een maandelijks inkomen uit. Als ik me zou houden aan de pensioenleeftijd, dan gaat dat moment over zo'n acht jaar in.

Ik kan me dat eerlijk gezegd nog niet zo goed indenken. Mijn leeftijd heeft me heel geniepig een beetje ingehaald.

Ik was al vrij laat met het alsnog sparen voor mijn pensioen, maar zoals het nu gaat, is het toch nog op tijd.

Met het huidige rendement zal het vermogen ongeveer iedere zes jqaar verdubbelen. Ik moet dus nog wel proberen om in twee jaar liefst zo'n 20.000 euro extra op het account te krijgen. Dat is dus zonder de rente die er hoe dan ook al op komt. Ik moet dus proberen om een bedrag net zo hoog als de rente iedere maand zelf nog bij te storten. Een mooie uitdaging. Wie gaat dat winnen, ik, als ik er voor werk, of mijn geld door er voor te beleggen in leningen...

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

12/01 7:05

  • Nu er bitcoin ETF's zijn toegestaan in de VS is men bij ether ook optimistisch over de kansen van een ether ETF. Het cryptomuntje wist gisteren al winst te boeken op deze verwachting.

  • Vandaag een keer een nieuwsbrief met een iets andere opmaak. Eens kijken of dat bevalt.

  • Citi heeft de waarschuwing gegeven dat de cijfers gaan tegenvallen omdat ze enkele eenmalige tegenvallers gaan boeken.

  • De inflatie in de VS is in december hoger dan verwacht uitgekomen. Jaar op jaar was de inflatie 3,4%. Geen ramp, maar wel iets hoger dan werd verwacht.

  • Bitcoin profiteert nog altijd van de toestemming om ETF's op de cryptomunt te mogen verhandelen. In euro's stond bitcoin vanochtend op 42.152.

  • De VS en het VK hebben vannacht Hoethie doelen in Jemen aangevallen. Dit in reactie op de aanvallen op de scheepvaart in de Rode Zee door de Hoethie rebellen. Het ging om zestig locaties die werden aangevallen. Die zestig doelen bevonden zich in zestien kampementen van de rebellen.

  • China wist haar export bezien van december 2022 ten opzichte van december 2023 met 2,3% te laten groeien het afgelopen jaar. Men had 1,7% verwacht, dus dit lage percentage valt nog mee. Kijken we over heel 2023 dan zien we voor het eerst in zeven jaar een daling van de export. Over heel 2023 bezien werd namelijk 4,6% minder uitgevoerd in vergelijking met heel 2022.

  • Op de Nederlandse universiteiten merken studenten en professoren dat er een enorme polaritatie aan het plaatsvinden is. De oorzaak van die polarisatie ligt in de oorlog tussen Israël en Hamas. Het zorgt voor een slechte leeromgeving en er moet snel iets aan worden gedaan. Mijn advies is om dialoogsessies te organiseren waarin iedereen eens gewoon met elkaar begint te praten.

  • Als u de komend weekend even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet.

Beursbox video kanaal
 
 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Er is een belangrijke verschuiving in gang gezet (Jack Hoogland)

12/01 7:29

Uraniumaandelen stegen deze week gemiddeld al ruim 10% in koers. 

Een sterke indicatie dat  een nieuwe fase van snelle, forse koersstijgingen is ingezet.

De kans is dan ook levensgroot dat we de komende maanden eenzelfde stijging gaan zien als in het derde kwartaal van 2023.

Zie de linkerhelft van onderstaande grafiek.


Een belangrijke oorzaak is dat uranium bij steeds meer generieke  beleggingsfondsen op de radar komt.

Dit omdat de financiële media steeds meer aandacht schenkt aan de sterke opkomst van kernenergie én aan de uraniummarkt.

Onderstaande tweet betreft een uitgebreid artikel in de door  fondsbeheerders wereldwijd gelezen Wall Street Journal.


WSJ geeft aan dat de prijs van uranium weliswaar snel stijgt, maar dat de markt voor uranium alleen maar krapper wordt.

Reken maar dat zoiets de aandacht van fondsbeheerders opwekt!

Tegelijk lijkt een belangrijke verschuiving in gang te zijn gezet.
Klik hier om verder te lezen

 
 

Hoe groot is de Russische macht nu nog (Tom Lassing)

12/01 7:37

Rusland begon de oorlog met naar schatting 13.000 tanks, als we ook de oudere T72 tanks meerekenen.

Oekraïne heeft aangegeven dat ze naar schatting 6.000 tanks heeft vernietigd.

Dit houdt dus in dat Rusland letterlijk bijna de helft van haar tanks al verloren heeft, maar het geeft ook aan dat ze nog 7.000 tanks moeten hebben. Daarbij niet meegerekend dat Rusland ook nog ouders tanks uit de mottenballen gehaald heeft.

Nu is alleen het punt, dat het Russische leger op papier al die tanks had. In het echt was dat al lang niet meer het geval. Corruptie tierde welig en heel veel tanks waren al lang niet meer rijvaardig. Men had tanks opgeofferd om te besparen op onderdelen. Op papier was dus alles in orde, maar in realiteit was zeker een derde van de tanks niet meer aanwezig.

We zien hetzelfde bij de artillerie. Rusland begon...

Kijk hier verder
 
 
 

Brechts' studiedag in Eindhoven

Op 27 januari organiseert Brecht Arnaert een studiedag te Eindhoven met Willem Middelkoop, Paul Buitink, Ab Flipse, Diederik Schmull, Lex Hoogduin, Arjo Klamer, Jelena Postuma, Ferre Clabau en Ancilla van der Leest. Livestream kost 89 EUR, fysiek ticket kost 199 EUR. Gebruik de code TOM om 10 EUR korting te krijgen.

Klik hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

De binnenvelden (Tom Lassing)

12/01 8:02

Ik heb eind vorige eeuw elf jaar lang in Veenendaal gewoond. Gedurende een deel van die tijd werkte ik in Arnhem en mijn vrouw in Wageningen. De kortste en snelste weg naar ons werk was indertijd door de Binnenvelden naar het werk rijden. Die Binnenvelden was het agrarische weilandgebied tussen Veenendaal, Rhenen en Wageningen in.

Indertijd vooral groene weilanden met vee er op. Geen tot weinig natuurwaarde. Het was productieve landbouwgrond.

Een paar jaar voor we naar Brabant verhuisden werd het verboden om door het gebied te rijden. Ik moest dus voortaan aansluiten in de file en weg was mijn prachtige sluiproute.

Ik was er niet blij mee.

De Binnenvelden werden een plek waar ik daarna nooit meer geweest ben. Ik had geen idee of er echt iets veranderd was nadat de auto's er geweerd werden.

Deze week liet op de TV het programma Vroege Vogels zien hoe het er nu uitziet.

Ik herkende alleen de horizon nog. De velden zijn nu voor een flink deel zeer nat natuurgebied en de verscheidenheid aan dieren is enorm. Wat vroeger saaie grasvelden zonder veel natuurwaarde waren, is nu een zeer waardevol natuurgebied geworden en terugkijkend moet ik de mensen die deze visie hadden complementeren met hun idee en uitvoering.

In het programma gaven de boeren aan het indertijd liever anders gezien te hebben, maar nu wel mee te werken. Ik begrijp hun standpunt daarin, maar ik hoop toch wel dat ze nu inzien dat met hun idee over het gebied deze waarde nooit bereikt was. Met hun idee over productieve velden was het vlees noch vis geworden. Nu ligt er een prachtig en waardevol natuurgebied EN ze hebben nog altijd een broodwinning in het gebied.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd