Beursbox Nieuwsbrief Nederlands vastgoed nu niet populair

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Nederlands vastgoed nu niet populair
Date: January 15th 2024
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 15 januari 2024
 
 

AEX 781,86 Dow 37.592 USD 1,095 Btc 38.942 Goud 2,054.1

 
 

Vastgoed helemaal kapot gereguleerd (Tom Lassing)

15/01 7:00

De vastgoed sector is momenteel bij Private Equity fondsen en grotere institutionele investeerders totaal niet in trek. Dat is geen goede zaak, want het geeft aan dat die markt ronduit onaantrekkelijk geworden is.

Ontwikkelaars en verhuurders worden in de politiek neergezet als profiteurs en oplichters. De verhuurder is de boeman die tegen veel te veel geld veel te slechte huizen in de verhuur heeft.

De politiek doet daar een schepje bovenop door met allemaal (bescherm) maatregelen voor de huurders te komen die het verhuren van woningen nog onaantrekkelijker maakt. Ook fiscaal doet de overheid er alles aan om investeringen in vastgoed tegen te werken.

Dat terwijl er een enorme bouwopdracht ligt.

Daar komt zonder geld weinig van terecht, dat is zonneklaar voor iedereen, behalve voor de politiek.

Beleggers zijn dus min of meer in staking gegaan. Er wordt geen nieuw geld in vastgoed gestoken en ontwikkelingen liggen stil of komen simpelweg niet van de grond. Verschillende projecten zijn ondertussen letterlijk stiel komen te liggen omdat de ontwikkelaar geen heil meer ziet om nu nog meer geld in het project te stoppen, omdat het simpelweg niet meer winstgevend te krijgen is.

Vooral Private Equity heeft genoeg geld liggen, maar ze zetten het nu niet in. De rendementen die behaald kunnen worden zijn simpelweg te laag of zijn zelfs onmogelijk geworden.

Men overweegt nu elders in Europa te gaan zoeken naar betere beleggingsmogelijkheden. Die overweging is er al wel, maar men heeft het nog niet actief ingezet. Er ligt een enorme berg geld momenteel helemaal niets te doen, terwijl de vastgoedcrisis door te weinig woningen er in Nederland niet beter van wordt.

Twaalf jaar geleden werden beleggers gevraagd te investeren in de vastgoedmarkt die toen uit de crisis probeerde te komen, en nu reguleert de overheid die sector helemaal naar de knoppen.

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/01 7:25

  • Microsoft is op de beurs meer waard dan Apple! Dat is een opmerkelijke zaak, want Apple stond ooit op een zo grote voorsprong dat het onmogelijk leek dat Microsoft ooit terug zou komen. Microsoft is nu op de beurs 2,88 biljoen waard... Dat is 2.880 miljard dollar. In mijn ogen een behoorlijk hoge waardering en geen enkel bedrijf zou zo veel waard moeten mogen zijn. Maar goed, zo sta ik er in.

  • In Venezuela is men gestopt met de eigen cryptomunt. De petro werd geen succes. Maduro heeft er de stekker nu uitgetrokken.

  • Slecht nieuws voor Boeing. In Japan moest ook een vliegtuig landen omdat er een scheur in een raam van de cockpit was ontstaan.

  • In Taiwan heeft de Democratische Progressieve Partij kandidaat gewonnen. Hij is het felst tegen een samenvoeging met China.

  • Het gaat goed met de beurzen in Japan. Zelfs de Neikkei 225 verbrak het record dat in februari 1990 gezet werd!

  • Chinese bedrijven is het afgelopen jaar nog altijd gelukt om de beste computerchips uit de VS te verkrijgen. Bedrijfjes in de VS kopen ze en in kleine hoeveelheden vinden ze dan toch hun weg naar China.

  • Uranium aandelen hebben het vorige week fantastisch gedaan. Ik zag vriojdag meerdere van mijn aandelen meer dan 10% in waarde stijgen. Nu komt het punt waarop beleggers die niet eerder kochten beginnen te denken dat ze al te laat zijn. Daarom is het vaak best een goed idee toch al wat gekocht te hebben. Als eenmaal de stijging begonnen is, dan durf je vaak als belegger niet meer. Dat terwijl ik nu al mijn eerste winsten aan het nemen ben.

  • Verderop in de nieuwsbrief vertel ik over het gesprek dat ik voerde met Patrick Visser, de oprichter van Max Property Fund. Kijk daar ook even naar!

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Dit nieuws veroorzaakt paniek bij kopers! (Jack Hoogland)

15/01 7:49

Na mijn artikel van donderdag moet ik het nóg een keer met u over uranium hebben.

Want sindsdien hebben we een extra belangrijke reden om voor de komende weken explosieve koersstijgingen te verwachten.

Allereerst zien we dat uranium met ruim 5% in prijs is gestegen naar $100 per pond.

Alleen al die magische grens van $100 zorgt ervoor dat uranium nóg nadrukkelijker op de radar van fondsbeheerders komt.

Daarnaast maakte de Britse regering donderdag bekend dat ze zéér fors gaat investeren in kernenergie.


Groot-Brittannië gaat haar nucleaire capaciteit verviervoudigen, van de huidige 6GW naar 24GW.

Maar het (voor de korte termijn) allerbelangrijkste nieuws kwam vrijdagochtend uit Kazachstan.

De grootste uraniumproducent ter wereld maakte bekend dat ze problemen heeft om haar productiedoelstelling voor dit jaar te behalen.


Terwijl de markt nu al zo krap is, komt het aanbod hierdoor nóg verder onder druk te staan.

Dit soort berichten veroorzaken...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Een enorme ambitie. Gesprek met Patrick Visser (Tom Lassing)

15/01 8:15

Gisteren heb ik een interview/gesprek gehad met Patrick Visser, de oprichter van MAX Property Group. Ik sprak met hem over de aanvankelijke successen van zijn bedrijf, maar ook de tussenfase waarin alles tegelijk mis begon te gaan en over hoe zijn zich in record tijd weer uit de problemen wist te krijgen en met een nog grotere ambitie Europa en de wereld wil veroveren met zijn producten.

Ik heb er een drieluik van gemaakt.

In drie video's neemt Patrick ons mee door zijn drie fases.

Gisteren heb ik de eerste van de drie video's online gezet.

Wat een prachtig verhaal is dit en wat heeft die man een ambitie!

Kijk hier naar deel 1 van het interview
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Termination and forgiveness of debt (Tom Lassing)

15/01 8:35

Als een bedrijf bekend maakt dat het een zakenpartner de schuld vergeeft en dat de samenwerking wordt beëindigd, dan is dat in mijn ogen geen goed nieuws.

Commerce Resources doet het echter voorkomen alsof het een fantastische zaak is.

Ze hadden een overeenkomst met Saville Resources waarbij deze laatste een 'earn in' overeenkomst had. Als ze op een 26 tal claims zouden boren naar belangrijke metalen, dan konden ze tot 75% van deze claims tot hun eigendom maken.

Ze zijn gaan boren en leenden daarvoor bij Commerce Resources een bedrag van 369.000 dollar. 

De boringen leverden de nodige vondsten op, maar blijkbaar was het voor hen niet genoeg om de earn in overeenkomst voort te zetten.

Er is dus een punt achter gezet en de schuld van 369.000 dollar is ze vergeven. Commerce Resources heeft nu weer 100% van de rechten op de 26 claims.

De vraag is nu wat ze gaan doen.

Het gekke is dat Seville Resources op hun site nog geen melding van deze ontwikkeling maken.   

Voor hen was dit een belangrijk project. Er zijn in september veranderingen in de directie van het bedrijf gekomen en met die veranderingen dus blijkbaar ook een richting aanpassing voor het bedrijf.

Ik bezit aandelen Commerce Resources.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Mooie zonnepanelen aanbieding

Deze aanbieder heeft een flinke hoeveelheid van een bepaalde veelgevraagde zonnepanelen soort op de kop weten te tikken en hij wil nu deals maken! Er zijn mooie kortingen mogelijk en als lezer van Beursbox profiteer je extra! Laat bij je bestelling even weten dat je via Beursbox kwam! Dat gaat je extra korting opleveren! Klik hier voor meer info

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd