Beursbox Nieuwsbrief We weten te weinig over geld

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief We weten te weinig over geld
Date: January 16th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 16 januari 2024
 
 

AEX 779,49 Dow 37.592 USD 1,091 Btc 39.161 Goud 2,050.12

 
 

We weten te weinig over geld (Tom Lassing)

16/01 7:00

Helaas is het zo dat we een heleboel kennis op school opdoen, maar mist ons schoolsysteem één ding dat juist zo handig kan zijn. Dat is kennis over geld en kapitaal kennis doorgeven.

De reden dat de leerlingen daar niet veel van meekrijgen is omdat degenen die er les geven over het algemeen totaal geen interesse in die materie hebben.

Ze kozen zelf voor een veilige baan met liefst een zo grote zekerheid dat ze nooit meer weg willen gaan uit die veilige situatie.

Toen ik na 25 jaar bij een reünie terug op mijn middelbare school kwam, stond daar dezelfde muziekleraar voor precies dezelfde klas met precies dezelfde klasinrichting.

Ik vond het ronduit zielig.

Ik kreeg ooit op mijn middelbare school in Zeist één uur les over de beurs, de beurshandel en de weergave van die handel in de krant.

Dat was het. Die les (Een geschiedenis les moet je weten) is blijven hangen...

Bij mij.

Mijn klasgenoten konden zich die ene les niet meer herinneren op de reünie.

Omdat we er op school niets over leerden, zitten veel te veel mensen nu krap bij kas of met een pensioen vooruitzicht waarmee je kan leven, maar niet veel meer dan dat.

Met mijn video's en mijn nieuwsbrieven probeer ik het besef over geld en kapitaal toe te laten nemen, maar daar waar mijn Oekraïne video's binnen 48 uur zo maar 15.000 mensen of meer bereikt hebben, daar bereiken mijn financiële video's slechts gemiddeld 600 personen.

Jammer, want qua waarde zijn de financiële video's veel waardevoller. Daar kan je echt wat aan hebben. Oekraïne video's geven je inzicht in die oorlog, maar dar blijft het dan bij. Daar heb je zelf voor de toekomst dan niet veel aan.

Ik ga de komende tijd proberen wat meer basis kapitaal en geld video's te maken. Even terug naar waar je het voor zou kunnen doen. Daarbij zeg ik nooit wat iemand zou moeten doen. Dat is mijn taak niet. Ik wil inzicht geven in de materie. Wie het snapt zal er dan zelf wel wat mee gaan doen.

Zie hier mijn eerste video

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/01 7:16

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel bespreken waar Warren Buffett enorm mee onderuit is gegaan. Hij zag na zijn aankoop het aandeel alleen maar dalen. De vraag is dan... is het nu ver genoeg gedaald? Daar ga ik om 12:30 uur naar kijken! Klik hier om er (gratis) live online bij te zijn.

  • De Duitse economie is in 2023 uiteindelijk slechts 0,3% gekrompen. Duitsland heeft vooral last van het feit dat het moet leren omgaan met veel duurdere energie nu de goedkope Russische energie is weggevallen. Vooral de zware Duitse industrie heeft daar last van.

  • Gisteren waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Martin Luther King day.

  • In Ohio heeft Trump volkomen volgens verwachtingen de Republikeinse voorverkiezing met enorm overwicht gewonnen. DeSantis werd met 21% tweede en Haley met 19% derde.

  • PwC heeft een onderzoek gedaan onder CEO's. Voor velen is het noemen van AI al voldoende om te verwachten dat de bedrijfswinsten enorm gaan stijgen. Men ziet het als wondermiddel voor hun services en producten.

  • In de VS is een voorstel gedaan om families meer kinderbijslag te geven. Binnen de Republikeinse partij willen ze familiewaarden hoog houden en zijn ze voor grotere families. Maar... ze roepen ook dat de overheid kleiner moet worden en minder uitkeringen moet verstrekken. Is dit een gifpil ingebracht door Democraten? Als dat zo is, dan is het een perfecte strategie, want de Republikeinen worstelen met dit onderwerp.

  • Elon Musk wil binnen Tesla als CEO meer macht hebben om meer invloed op de AI activiteiten te hebben. Gezien zijn gedrag en drugsgebruik lijkt me dat geen goed idee, maar ik ben geen aandeelhouder van het bedrijf, dus waar bemoei ik me mee.

  • Heb je al een abonnement op de cryptonieuwsbrief van Joost? Kijk hier.

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

MAX Crowdfunding (Tom Lassing)

16/01 7:30

Ik heb afgelopen zondag een interview gedaan met Patrick Visser, de oprichter van Max Property, nu Max Crowdfunding.

Een prachtig verhaal, waarbij hij samen met zijn team in een paar jaar tijd in totaal 52 miljoen euro vreemd vermogen wist aan te trekken en een flink bedrijf wist te ontwikkelen.

Er zijn duidelijk drie fases in de ontwikkeling te herkennen.

De enorme groei en pionierfase in het begin...

Daarna kwam de fase waarin alles ineens begon te wankelen en vervolgens kwam de herpakking waarbij partners werden gezocht en de ambities nog scherper werden gesteld en ik moet zeggen, nog hoger werden bijgesteld.

Ik deze video neem ik je mee naar die eerste fase. 

Patrick Visser aan het woord. Kijk hier.

Morgen komt deel 2 uit, dus zorg er voor dat je dan dit deel al gezien hebt!

 
 

Er ging weer wat stuk (Tom Lassing)

16/01 7:51

De laatste maanden is er bij mij enorm veel stukgegaan. Het heeft deels te maken met elektriciteitsproblemen hier in huis. Er was een tijd een sluiting die steeds tot uitval leidde en als de stop er dan uitsloeg, dan kregen de nodige apparaten een klap. Mijn PC kon daar ook niet zo goed tegen.

Ik heb die toen ook laten maken, maar afgelopen week was het weer hommeles.

De schermen vielen steeds uit. De kabels vervangen, maar dat was het niet. Het zat toch echt in de video kaart.

Nu kan ik die ook vervangen, maar mijn PC is oud. Zo oud dat Windows 11 er niet op kan draaien.

Ik heb daarbij veel processen tegelijk draaien en de PC staat letterlijk al jaren iedere dag aan. Niet moeilijk doen dus, en dan gewoon een nieuwe kopen.

Dit keer heb ik een bestelling op maat gedaan. Ik laat een PC bouwen naar precies mijn behoefte. Dat wil zeggen, een gewone video en geluidskaart, maar een extra hoeveelheid geheugen en een forse harde schijf. Verder gewoon een lelijke grijze bak, want hij staat toch uit het zicht. Dus op bepaalde vlakken geef ik weinig geld uit en dan puur processorkracht, opslag en geheugen mag het een onsje meer zijn.

Ik ben dus ergens deze week mogelijk een dagje offline. De PC wordt namelijk gebouwd en als service zetten ze zo veel mogelijk van mijn huidige PC over naar de nieuwe PC. Daarvoor moet ik dan wel mijn PC even inleveren.

Wat ga ik doen met de oude PC? Dat zal eerst mijn back up PC blijven, tot ik alles werkend heb op de nieuwe PC.

Als dat allemaal rond is ga ik testen met Linux. Ik wil eens zien hoeveel ik op die oude PC kan doen met dat besturingssysteem. Het Linux besturingssysteem vergt namelijk veel minder processorkracht dan Windows. Oude computers kunnen dan dus veel meer.

Moet ik misschien wel even een nieuw videokaartje gaan halen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Nieuwe huizen in Detroit (Tom Lassing)

16/01 8:10

Ik kreeg dit weekend twee nieuwe (gerenoveerde) huizen aangeboden.

Netjes gerenoveerd, instapgereed, maar daarmee wel de hoofdprijs.

Dat gaf/geeft me dus even een overweging.

Kan dit dure setje van twee voor mij nieuwe huizen genoeg cash genereren om het toch de moeite waard te maken?

In feite zou ik nu twee huizen kopen, waarvoor ik voorheen vier huizen kocht.

Alleen nu heb ik er even geen omkijken meer naar en geen extra kosten aan, omdat ze net helemaal en keurig gerenoveerd zijn.

Ik vind dat lastig.

Ik heb immers mijn project in Detroit opgezet vanwege de extreme onderwaardering. Dat bleek inderdaad zo te zijn, want de huizenprijzen van de huizen die ik kocht zijn nu meer dan dubbel zo hoog. Maar wil ik dus uitbreiden (en daar heb ik geld voor opzij gezet) dan kan ik kiezen. Spotgoedkope woningen laten opknappen of instapklaren woningen kopen en direct cash flow genereren.

De spotgoedkope woningen vinden en kopen is nu lastiger dan voorheen. Er zijn nu meer kapers op de kust. Er zijn minder mensen die financieel zo klem zitten dat bijna iedere prijs wel akkoord is. 

Zou ik de aangeboden twee woningen kopen, dan kan ik voorlopig geen waarde winst op ze halen. Die zijn nu even op de top gekocht. Ook is het de vraag of ik er snel huurders in kan zetten.


Ik heb gisteren uiteindelijk besloten simpelweg mijn Excel sheet te volgen. Die gaf aan dat de huizen te duur zijn. Dus de huizen tegen deze prijs afgewezen. Ook geen lager bod gedaan. Als ze er alsnog vanaf willen, dan weten ze me te vinden. Ik heb ze echter geen indicatie gegeven waar mijn koopprijs dan wel ligt.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd