Beursbox Nieuwsbrief Is rentenieren een zonde

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is rentenieren een zonde
Date: January 18th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 18 januari 2024
 
 

AEX 771,43 Dow 37.266 USD 1,088 Btc 39.301 Goud 2,006.22

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/01 7:00

  • Wat later dan verwacht had ik gisteren om 19:00 uur de nieuwe PC in mijn kantoor staan. De migratie ging niet zo soepel als werd verwacht. Dat was dan alleen nog de data. De programma's moet ik nog gaan overzetten en ook dat gaat niet erg snel. Ik maak deze nieuwsbrief daarom nog even op de oude computer.

  • In de Nederlandse politiek is gebleken dat de VVD niet echt een betrouwbare gesprekspartner is, nu ze de spreidingswet door de Eerste Kamer haalde, tot grote tegenzin van met name de PVV. Als je coalitie gesprekken voert en zo'n stunt uithaalt, dan kom je niet als een betrouwbare partij over.

  • In de VS heeft een staat de rollen omgekeerd. De staat Maine wacht op het hooggerechtshof alvorens ze gaat bepalen of Trump nog op de verkiezingslijst mag komen staan. Dit kan een interessant impasse gaan worden waarbij iedereen op elkaar gaat wachten, terwijl de klok gewoon doortikt. Ik schreef op 2 januari al een artikel waarom de hoogste rechters zich nog niet willen uitspreken over de zaak.

  • Apple moet per direct stoppen met de verkoop van de nieuwste versie Apple watch in de VS. Een rechter heeft in hoger beroep die uitspraak gedaan. Er is sprake van patentbreuk vindt de rechter.

  • De behoorlijk rijke ondernemer Wim Beelen, die blijkbaar dacht dat Sylvie Meis van hem hield vanwege zijn prachtige uiterlijk en fantastische karakter, heeft nu geen relatie meer met haar. Goh wat een verrassing. Benieuwd wie de volgende stinkend rijke lover van Silvie gaat worden. Ze weet keer op keer mannen met een fanstastisch karakter, weinig zelfkennis en veel geld te strikken. Ik gun haar alle geluk, maar haar gold digging pogingen zijn iets te opzichtig. Wim Beelen werd blijkbaar wakker.

  • Samsung gaat met de S24 serie enorm inzetten op AI. Waarom ook niet, het is hot. Zo willen ze een techniek introduceren waarbij telefoongesprekken real time vertaald kunnen worden. Je kan dan (als de talen ondersteund worden) gewoon in je eigen taal met een buitenlander spreken. Dat is handig voor Silvie! Haar markt is dan ineens veel groter geworden!

  • Gisteren gingen alle grote beurzen omlaag. Het was een zee van rood. Ook goud en olie verloren waarde.

  • Overweeg nu ook voortaan een zeker en hoog rendement te maken. Open bij NEO Finance een account en doe dat via deze site.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Is rentenieren een zonde? (Tom Lassing)

18/01 7:24

Vooral aan de linkerzijde van het politiek spectrum, maar ook in het zwaar gelovige spectrum lijkt het wel eens alsof 'van je geld leven' een schande of zonde zou zijn.

Toch is een pensioenfonds niets anders. Immers, je spaarde er voor en op een gegeven moment (als je oud genoeg mag worden) mag je met pensioen en ga je in feite van je geld leven.

Nu kan je dat doen via een officieel pensioenfonds, maar je kan het ook zelf realiseren door zelf verstandig te investeren en sparen.

Bijvoorbeeld door al vroeg ik je loopbaan 10% van het inkomen apart te zetten en er verstandig mee te beleggen.

Zeker als je de rendement ook weer mee-investeert kan het hard gaan. Dat is het rente op rente effect dat volgens Einstein het achtste wereldwonder genoemd mocht worden.

Het is vooral interessant als je ieder jaar winst/rendement weet te halen.

Om een mooi en haalbaar voorbeeld te geven. Als je 10.000 euro hebt en daar 12,5% op jaarbasis mee haalt, en je neemt ieder jaar je rente op dan heb je na 10 jaar een bedrag van in totaal 10.000 + 10 x 1250 euro. In totaal is dat 22.500 euro.

Als je de ontvangen rente echter blijft investeren, dan is die 10.000 euro na tien jaar ineens 32.473,21 euro. Je hebt dus ja basisbedrag MEER na tien jaar!

Dat is dan zonder dat je bijvoorbeeld ieder jaar geld bij stort. Als je dat ook nog doet, dan wordt het verschil nog veel groter.

Bij 12,5% verdubbel je je ingelegde vermogen na slechts zes jaar als je de rente ook herinvesteert.

Hoe kom ik bij die 12,5%?

Ik haal nu zelf 12,65% bij NEO Finance. Dat is dus de reële rente die ik na herinvestering op dit moment ook echt haal.

Meer weten, kijk hier
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Wanneer zijn schulden OK? (Tom Lassing)

18/01 7:43

Het hebben van schulden is over het algemeen geen goede zaak. Schulden zijn duur en heb je eenmaal schulden, dan is daar weer los van komen een lastige zaak. De te betalen rente zorgt er immers voor dat je amper kan sparen.

Vooral jongeren komen daar te laat achter.

De studieschuld in Nederland is daarom nooit een goed idee geweest. Je zadelt jongeren dan eigenlijk op met een schuld waar ze nog jaren last van hebben. Dat is slecht voor hen en het is slecht voor de economie. Ze hebben immers minder te spenderen door die schuldenlast.

Maar is het hebben van schulden dan nooit OK?

Neen, zo is het niet.

Ik heb zelf privé heel bewust een schuld van 500.000 euro en mijn bedrijven hebben ook structureel de nodige schulden en dat loopt al in de zeven cijfers voor de komma.

Het punt is, hoeveel betaal je voor die schulden en wat realiseer je met dat geld?

Als je meer rendement maakt op die schulden dat dat ze je aan rente en belasting kosten, dan kan een schuld dus ook geld voor je verdienen!

Mijn ondernemingen doen dat dus bewust. Dankzij die schulden kan ik meer ondernemen en kan ik dus het rendement op eigen vermogen doen toenemen.

Nu is dat laatste niet zo zeer mijn doel, want ik wil maar beperkt rendement halen. Dat moet ik even nader uitleggen... Wat ik zeggen wil, ik wil maar beperkt winst halen.

Over winst moet ik namelijk winstbelasting betalen. Dat zijn dus extra kosten. Als ik dus vooraf meer uitgeef om meer geld te verdienen EN dus minder winst maak, heb ik lagere kosten en maak ik meer rendement. Snappie?

Winstbelasting is in feite een te voorkomen kostenpost. Moet je niet hebben!

Beter gebruik je dat geld in je eigen onderneming. Tenminste, zo denk ik daar over.

Ik leerde dat van Jeff Bezos. Dat was de CEO en oprichter van Amazon en hij ontsloeg managers die winst maakten. Die hadden het gewoon niet begrepen. De meeste ondernemers begrijpen dat nog altijd niet vrees ik.

Ook dat komt omdat we te weinig over geld (en belastingen) weten.

Kijk hier de video
 
 
 

Optievoorwaarden ABNAMRO niet op orde (Tom Lassing)

18/01 8:13

Het ging met de margin op opties mis bij een belegger en toen die belegger ging kijken waarom zijn account zwaar geraakt werd door de margin call bleek het dat ABNAMRO een enorme rekenfout in haar model had zitten.

Als een belegger in de margin call situatie kwam, dan was het hebben van aandelen of cash voor hem of haar gezien als een onderpand van gelijke waarde.

Dat kan natuurlijk nooit zo zijn, want cash is zekerder dan aandelen. Immers kunnen aandelen in waarde dalen, maar de euro kan niet in waarde tegenover de euro dalen.

Een belangrijke fout in de redenering, want hiermee werden aandelen dus te hoog gewaardeerd, en cash te laag... als onderpand wel te verstaan.

Hoe is het mogelijk dat zo'n regel, die er misschien al vanaf de start van de optiehandel bestaat nu pas bezien wordt?

Nu, zo'n situatie heb ik zelf ook bij de hand gehad in begin deze eeuw. Al vanaf de start van de optiehandel wist men dat er iets niet goed zat in de dividendafrekening bij het uitoefenen van opties. Handelaren maakten misbruik van de fout, maar niemand zag het als fout. Men zag het als een kans.

Pas ergens in 2005 heb ik ALEX medewerkers geholpen deze fout te beargumenteren, waarna ze uit de banksystemen gehaald kon worden. Die fout bestond toen ook al dertig jaar. Ze werd simpelweg nooit als fout gezien en dus was reparatie niet nodig. Ik ging daar niet mee akkoord.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Politieke sponsoring vanuit Moskou (Tom Lassing)

18/01 8:47

Dat Rusland actief bezig is de politiek in het westen te beïnvloeden was al bewezen. Ondanks alle ontkenningen door fans van Trump is zijn voormalige campagnechef al voor zijn Rusland connecties veroordeeld. Het feit dat Trump na zijn aanstelling als president in 2016 als één van de eersten enkele Russische spionnen in het Witte Huis ontving was ook al geen goed teken.

Ook in Nederland zijn er al aanwijzingen dat minstens één politieke partij zich laat sponseren door Moskou

Forum voor Democratie weigert immers inzage te geven in bijbaantjes en de partij staat anonieme giften via crypto betalingen toe.

Dat is een veeg teken.

Daarbij hun opvallend pro Moskou opstelling en de zaak lijkt al vrij sterk te zijn.

Bewezen is het echter nog niet, maar ook crypto betalingen kunnen (met de nodige moeite) bijna altijd wel herleidt worden.

Het zou dus een goede zaak zijn om dat onderzoek eens te laten doen.

Het zou nog beter zijn als het politieke partijen en politici simpelweg verboden wordt om hun inkomsten geheim te houden. Geheim houden is geen zitting mogen nemen in de Tweede Kamer en zeker niet mogen meestemmen.

Forum is met haar opstelling een gevaar voor de democratie. Democratie zou moeten staan voor openheid.

Forum voor Democratie is pertinent niet voor openheid. Ze doen veel in het geniep en hopen dat er genoeg mensen 'boos' genoeg zijn om voor hun gif te blijven stemmen.   


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd