Beursbox Nieuwsbrief Vol goede moed verder

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Vol goede moed verder
Date: January 22nd 2024
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 22 januari 2024
 
 

AEX 781,86 Dow 37.592 USD 1,095 Btc 38.942 Goud 2,054.1

 
 

Het derde interview met Patrick Visser (Tom Lassing)

22/01 7:00

Dit derde interview is in mijn ogen het meest interessante interview. Patrick overwon de enorme problemen die in 2022 en 2023 ontstonden. Zo kreeg zijn bedrijf in september 2023 geen AFM vergunning.

Dat was mede omdat meerdere projecten in de problemen waren gekomen en ook de gebruikte software de nodige problemen begon te geven. De AFM had vier redenen om de gevraagde vergunning niet te verlenen.

Zoiets is voor de meeste bedrijven de doodsteek, want eenmaal afgewezen krijg je maar niet zomaar alsnog je vergunning.

Toch is het hem gelukt!

Hoe? Dat hoor je in de video.

Patrick gaat met een enorme ambitie Europa veroveren en hij doet dat op twee vlakken. Namelijk vastgoed crowdfunding en Software ontwikkeling.

Enfin, kijk de video maar eens, want dit is echt heel interessant.

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/01 7:25

  • Vrijdag ging het helemaal mis bij de overschakeling op de nieuwe computer. De nieuwsbrief ging er dan ook pas rond 18:00 uur uit.

  • In de VS is Ron DeSantis afgehaakt in de race voor het Witte Huis. Hij werd in Ohio tweede, ver achter de nummer één.

  • China heeft in Rusland nu haar grootste olieleverancier. Een goede zaak voor China dat deze olie met een flinke korting verkrijgt. In de deal is China de grote winnaar.

  • Bedrijven verminderen hun investeringen in Nederland vooral in Gebouwen en Infrastructuur. Blijkbaar zien ze zwaardere tijden tegemoet en wordt er nu geld opgeopt hoop je dan... Het kan natuurlijk ook zijn dat door de veranderende omstandigheden deze investeringen niet meer nodig zijn. Er wordt immers meer thuisgewerkt dan voorheen en wie heeft er nog een vaste werkplek op kantoor?

  • Sam Altman (OpenAI) wil chipfabrieken in bijvoorbeeld het Midden Oosten financieren. Hij wil daarmee zelf AI chips ontwikkelen.

  • In de AI start-up van Elon Musk is door derden al 500 miljoen dollar geïnvesteerd. Hier zie je in de praktijk hoe Elon Musk rijk wordt. Hij kan het zelf financieren, maar dat is niet slim. Nu geeft hij wat aandelen uit, en zonder zelf een cent te hoeven investeren krijgt hij nu al 500 miljoen van anderen. Superrijk worden is geen raketwetenschap...

  • Solaredge heeft aangegeven 16% van de medewerkers te gaan ontslaan. Het bedrijf wil kosten besparen. De vraag naar hun producten is namelijk ingezakt.

  • In de VS is het aantal verkochte bestaande huizen in 2023 terug gelopen naar een 30 jarig dieptepunt. Dat had alles te maken. De huizenprijzen stegen in de VS gemiddeld wel met 4% in waarde. Detroit was in de VS de beste lokale stedelijke huizenmarkt met een huizenprijs toename van gemiddeld 8,7%.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Zet 10% van je inkomen opzij (Tom Lassing)

22/01 7:54

Als je structureel 10% van je inkomen direct al opzij zet, dan leer je te leven met 10% minder. Als je die 10% vervolgens structureel veilig gaat beleggen, dan moet je eens kijken wat voor een enorm vermogen je bij elkaar gaat krijgen!

Doe het maar eens twintig of dertig jaar... Reken maar eens uit...

Mijn advies is om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen.

Ik maakte er een video over. Kijk hier

 
 

Leasen of kopen (Tom Lassing)

22/01 8:17

Een miljardair in de VS heeft een vloot aan auto's en hij heeft er maar één van gekocht. Alle andere auto's leased hij. Fiscaal gezien is dat het prettigst voor hem want voor hem zijn die kosten interessant omdat ze van zijn winst af gaan. Dat scheelt hem in belasting betalen terwijl hij wel de bink kan spelen met een vloot aan nieuwe auto's.

Hij heeft ondertussen maar één auto echt in zijn bezit en dat is een dure Land Rover. Hij kon namelijk deze aankoop eind december 2023 per 1 januari 2024 direct in één keer afschrijven en daarmee haalt hij zijn winst in 2024 dus in één klap met 158.000 dollar omlaag en betaalt deze auto zich voor hem terug.

Als je toch een auto moet hebben en je hebt een leuk inkomen, dan zou je ook in Nederland en België eens moeten kijken welke fiscale trucjes er toe te passen zijn zodat je wel een mooie auto kan rijden, maar deze je in feite slechts zoveel kost als een klein autootje.

Een goede adviseur kan je ongetwijfeld goed op pad helpen.

In de VS is heel het belastingsysteem op de superrijken geschreven. Ben je daar rijk, dan zal de belastingdienst je niet arm maken. In Europa is dat minder extreem, maar ook hier zijn er nog wel de nodige manieren te vinden om als rijke de belastingdruk fors te verminderen. Legaal fors te verminderen.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Na vijf jaar even terugkijken (Tom Lassing)

22/01 8:43

Vijf jaar geleden werd ik geïnterviewd door Harm van Wijk. Wat vond ik toen interessant, waar was ik mee bezig, wat was mijn visie?

We zijn nu in 2024 aangekomen, hoe wijs waren mijn woorden vijf jaar geleden?

Is het uitgekomen wat ik dacht, waren de trends van toen ook echt interessant?

Enfin, tijd om eens na vijf jaar terug te kijken naar hoe ik er toen over dacht...


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Vastgoed Crowdfunding

Wil je investeren in één of twee zeer ambitieuze ondernemingen? Kijk dan hier eens: Onderneming 1. Onderneming 2.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd