Beursbox Nieuwsbrief TEMU is China's aanval op het westen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief TEMU is China's aanval op het westen
Date: January 24th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 24 januari 2024
 
 

AEX 778,54 Dow 37.361 USD 1,086 Btc 39.375 Goud 2,018.12   

 
 

Krappere markt zorgt voor nóg sneller stijgende koersen (Jack Hoogland)

24/01 6:45

Vorige week was er een hoorzitting in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin Democraten en Republikeinen zeer eensgezind waren.

De tekst in onderstaande tweet is duidelijk.

De VS gaat fors in kernenergie investeren voor een schoner klimaat, een stabieler stroomnet en om voor haar elektriciteit onafhankelijk te zijn van het buitenland.

  Frappant is dat tijdens deze hoorzitting werd gesproken over investeren in nieuwe kerncentrales en in capaciteit om uranium te verrijken.

Maar terwijl de VS zelf nauwelijks uranium produceert, werd met geen woord  gerept over het stimuleren van investeringen in nieuwe uraniummijnen.

Terwijl er nu al een groot tekort aan uranium is, denken politici blijkbaar dat uranium uit de lucht komt vallen!

Voor ons geen probleem, want als beleggers worden we daar extra vrolijk van.

Dat brengt me bij onderstaande tweet, verwijzend naar een interview met uraniumexpert Dustin Garrow, die al 49 jaar in deze industrie werkzaam is.


Hij geeft aan dat de huidige situatie véél extremer is dan tijdens de vorige bull markt (2001-2007).

Garrow ziet dat...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/01 7:25

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Paypal bespreken. Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn

  • In de VS dreigen zo'n 50.000 bedrijven te bezwijken onder hun schuldenlast. De hogere rente begint de bedrijven flink pijn te doen.

  • De chaos rond de Rode Zee begint bedrijven serieus pijn te doen. De route om Zuid Afrika heen is veel duurder, maar wachten op een veilige doorvaart kost ook serieus geld. Er zijn mensen die zich afvragen waarom we ons bemoeien met die vrije doorvaart. Nu, heel simpel, onze economie is er enorm van afhankelijk.

  • Gisteren heb ik ook maar eens een nieuw toetsenbord voor mijn computer gekocht. Nog wel even wennen... Mijn oude toetsenbord bleef steeds hangen. Dit nieuwe toetsenbord heeft echter een vrij onduidelijke letteraanduiding. Daar heb ik misschien iets te weinig op gelet. Misschien ook een kwestie van wennen...

  • Het eerste interview over de energietransitie ging over perslucht. Ik kreeg een interessante link toegestuurd over een veel groter initiatief op dat vlak. Kijk hier.

  • De voorverkiezingen in New Hampshire lijken door Trump en Biden gewonnen te zijn. Zo'n groot land en ze kunnen alleen maar met twee hoogbejaarde kandidaten als winnaars komen. Het gaat niet goed met de VS, dat is wel duidelijk. Nikki Haley haalde bij de Republikeinen meer dan 40% van de stemmen, dat zal Trump zeker zenuwachtig maken. Biden wil overigens in november de strijd met Trump aangaan, niet met Haley.

  • De koers van bitcoin is fors aan het dalen. Ik zei al eerder, bij goud gebeurde dat ook toen er papieren goud kwam. Het lijkt leuk, maar de koers wordt vanaf dat moment door de papieren handel bepaalt en papier is er in onbeperkte mate. Niets geen schaarste meer dus.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Is Trump nu echt zo populair? (Tom Lassing)

24/01 7:47

Veel mensen zijn bang dat Trump in november voor een tweede keer als president van de VS gekozen gaat worden. Ik acht die kans echter niet groot.

Binnen de actieve Republikeinse partij is de aanhang van Trump luidruchtig en nadrukkelijk aanwezig. Ben je geen Trump supporter dan laat je je beter bij die partij bijeenkomsten niet zien. Zou je wel openlijk tegen Trump zijn, dan ben je letterlijk je leven niet zeker. Zo fanatiek is de aanhang van Trump.

Maar de situatie buiten die partij is totaal anders dan acht jaar geleden. Ze is zelfs totaal anders dan vier jaar geleden.

Acht en vier jaar geleden waren de rally's van Trump een groot fenomeen. Circus was in town en Jan en Alleman liep er voor uit.

Nu niet meer.

De rally's zijn er nog, maar de opkomst is matig. Hooguit een paar duizend man waar vier jaar en acht jaar geleden nog tienduizenden personen voor kwamen opdraven. Het is niet zo gek. Het gaat nog steeds over Hillary en over de verloren verkiezingen van 2020. Niet veel mensen lopen daar nog warm voor.

De populariteit van Trump is dus vooral aanwezig bij een zeer fanatiek, maar kleiner wordende kern die de Republikeinse partij in hun grip houden.

Hoe lang nog?

De voorverkiezingen in Ohio wist Trump makkelijk te winnen, maar nu Nikki Haley de stemmen niet meer hoeft te delen met Ron DeSantis kan ze bij de eerstvolgende voorverkiezingen wel eens met heel andere cijfers voor de dag gaan komen. Als ze meer dan 40% haalt is dat écht een doorbreking van een patroon en zeker weten dat Trump dan zenuwachtig gaat worden. Zou ze zelfs van Trump winnen, dan wordt het helemaal feest. Hoe gek gaat Trump dan worden?

Ondertussen begint de geestelijke achteruitgang van Trump steeds duidelijker te worden. Hij blijft Biden en Obama verwisselen en vergist zich nu ook al tussen Nikki Haley en Pelosi en heeft het ook over de komende Tweede Wereldoorlog...

 
 

Ben ik een voorstander van geautomatiseerd speculeren? (Tom Lassing)

24/01 8:05

Gisteren kreeg ik een reactie naar aanleiding van het artikel van een externe aanbieder van een geautomatiseerde DAX speculatie handel.

Ik heb al vaker aangegeven dat ik niet geloof in de structurele houdbaarheid van die handel. De reden is simpel. De grote banken verdienen letterlijk jaarlijks miljarden in die handel. Dat houdt in dat anderen moeten verliezen!

Wie zijn dan die anderen?

Ik denk dat miljoenen consumenten een grote kans maken bij die verliezers te behoren. Dat terwijl de grote spelers structureel winst maken.

Het wil echter niet zeggen dat je ALTIJD als consument gaat verliezen.

Ook bij een loterij zijn er ALTIJD winnaars... hoe klein de kans op winst ook is. Ik denk dat dit bij geautomatiseerde speculatie op bijvoorbeeld een index dat ook zo is. Er zijn mensen die er met winst uit kunnen stappen. Er zijn er heel veel die uiteindelijk hun geld verliezen. Heb je dus winst, dan zou je best die winst pakken en uitstappen, of alleen met je winst verder speculeren.

Op termijn kan je in mijn ogen die handel niet winnen omdat de grote banken die rol van structurele winnaars al opeisen. Niet iedereen kan winnaar zijn in een zero sum game.

Zo simpel is het.

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

TEMU is China's aanval op het westen (Tom Lassing)

24/01 8:27

Als je op TEMU koopt, dan betaal je vaak veel minder. Waarom zou dat slecht zijn vraag je je af?

Nu, daar zijn meerdere redenen voor.

Op TEMU kan je zonder veel moeite een enorme hoeveelheid knock-offs vinden. Producten die schaamteloos zijn gekopieerd van westerse bedrijven. Op die producten zit een octrooirecht, er zit een merkrecht op, maar China geeft daar niet om. TEMU doet helemaal niets tegen de piraterij.

De reden is dat het de manier van China is om die westerse bedrijven de wind uit de zeilen te halen. Die bedrijven hebben heel veel geld gestopt in het ontwikkelen van de producten en het opbouwen van hun merkkracht. Wat TEMU nu toestaat en gebruik van maakt is dat copycat piraten dat product en merk schaamteloos kopiëren en zelfs de verpakking vaak één op één overnemen van het origineel.

Als westers bedrijf sta je vrijwel machteloos tegen deze piraterij uit China. In China krijg je juridisch geen voet aan de grond. Je kan heel veel geld uitgeven aan advocaten, maar het bedrijfje verdwijnt en een dag later is er een nieuw bedrijf die precies hetzelfde doet. Het is dweilen met de kraan open. China treedt er niet tegen op, want het is staatsbeleid.

Wij in Europa willen graag een flink loon verdienen, maar we kopen dan vervolgens geen producten die door mensen gemaakt zijn die dat flinke loon verdienen. Neen, wij kopen vanuit TEMU alwaar het maar de vraag is onder welke omstandigheden de mensen hebben gewerkt die de knock-offs maken.

Als wij dus zo'n nagemaakt merkproduct kopen, gaat dat ten koste van werk in Europa of Noord Amerika.

De nagemaakte producten zijn niet altijd slecht van kwaliteit. Ze zijn bijna altijd wel slechter, maar niet slecht...

China weet wat dat betreft tegenwoordig wel vaker kwaliteit te leveren.

Als je een sterke economie en goede welvaart in Europa wilt, dan koop je Europese producten.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd