Beursbox Nieuwsbrief ASML kwam met goede cijfers

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief ASML kwam met goede cijfers
Date: January 25th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 25 januari 2024
 
 

AEX 806,93 Dow 37.806 USD 1,088 Btc 36.678 Goud 2,014.88

 
 

ASML zag omzet stijgen (Tom Lassing)

25/01 6:30

De koers van het aandeel ASML steeg gisteren na de bekendmaking van de cijfers met maar liefst 9,7%. De warde van ASML als bedrijf kwam daarmee boven de 300 miljard euro.

Het is naar mijn idee geen verrassing dat ASML haar omzet zag stijgen. De embargo's richting China komen er aan en ongetwijfeld heeft China nog heel wat bestellingen gedaan in de hoop de blokkades nog net te kunnen ontlopen.

Verder verwacht ik dat ook China via grijze import de nodige bestellingen zal gaan doen en heeft gedaan in Veldhoven.

Maar ook is mij duidelijk dat ASML er concurrenten bij gaat krijgen. Door de tweedeling in de wereld zal ieder blok haar eigen technologie moeten gaan uitwerken en produceren.

Dat ze legaal en illegaal leentjebuur gaan spelen is daarbij zonneklaar.

Dat is niet6 in het belang van ASML.

Ik zie dus donkere wolken aan de horizon voor ASML.

Die donkere wolken zijn er ook voor Veldhoven en omgeving. De trend is in Nederland om steeds meer tegen buitenlanders te zijn. Arbeidsmigratie moet minder worden vindt de kiezer. Dit houdt in dat ASML dus minder talent uit het buitenland hierheen kan halen en ASML is er helder in. Als ze hier het talent niet kunnen aannemen, dan vertrekt het bedrijf naar een land waar het wel kan. Dat zou voor de Brainport regio een enorme aderlating worden. Zo ver is het nog niet, maar een rechts kabinet zou wel eens de exit van ASML uity Nederland in gang kunnen zetten.

Overigens denkt ASML dat na 2025 de vraag naar chips vanuit AI toepassingen enorm gaat toenemen. 

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

25/01 6:54

  • De AEX index is gisteren fors gestegen en boven de 800 gesloten.

  • Netflix maakte bekend dat het flink wat extra abonnees heeft gekregen nu het delen van een account aan banden is gelegd. De gok heeft dus goed uitgepakt.

  • Tech aandelen kregen gisteren een bij aanvang van de handel enorme aandacht in de pers en de aandelenkoersen van tech aandelen profiteerden op dat moment flink.

  • Uraniumaandelen begonnen de dag goed gisteren. Over een breed front was er 1% winst. Nabeurs ging die winst meer dan verloren. n Australië vanochtend in enkele gevallen zelfs forse verliezen voor de kleine uranium aandelen. De koers van uranium is volgens Cameco nu 91 dollar. Ze komen één keer per maand met een koers en dat was de koers van december 2023. Bij Trading Economics is de januari koers nu 106 dollar. Dat is de koers van 15 januari.

  • Aandelen Nicole stegen gisteren 9%. Niet veel aandeelhouders zullen heel erg blij zijn. De aandelen deden in 2020 nog 65 dollar. Nu was er een winst van 9% naar een koers van 0,71 per aandeel.

  • Bij het onderzoek naar problemen bin Boeing Max vliegtuigen zijn er volgens de CEO van Alaska Airlines "veel" losse bouten gevonden.

  • Het aandeel Microsoft is gisteren meer dan 3 biljoen dollar waard geworden.

  • Tesla heeft een tiende sell rating te pakken. 26 officiële Wall Street analisten beoordeelden het aandeel en 10 daarvan zeggen "sell".

  • In Argentinië komt er een nationale staking 45 dagen nadat de nieuwe president geïnstalleerd is. Wat is de zin vraag je je af, want wat heeft de nieuwe president kunnen doen in net iets meer dan een maand? De staking is dan ook georganiseerd door zijn politieke tegenstanders die van alles willen, maar zeker niet dat hij iets voor elkaar gaat krijgen. Wat Milei nu het beste doet, is aan de kant van de stakers gaan staan en hun motieven omarmen en daarmee de angel uit de staking trekken.

  • Tesla kwam gisteren met niet zo goed nieuws en dat bracht de koers nabeurs bijna 6% lager. De winstmarge van Tesla neemt verder af en ze verwachten dat de omzet onder druk komt te staan. Tesla gaf wel aan met iets nieuws bezig te zijn. Ik zie dat als een worst die beleggers wordt voorgehouden. Beurssentiment is puur gevoel en met die voorgehouden wordt wordt dat gevoel aangewakkerd.

  • Eerder deze week besprek ik in het lunchwebinar het aandeel Philips. Je ziet het hier.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Toyota topman doet een boude uitspraak (Tom Lassing)

25/01 7:13

Volgens Akio Toyoda, de baas van Toyota en de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, zullen elektrische auto's (EV's) wat hem betreft nooit meer dan 33% van de markt gaan veroveren. Hij verwacht dat hybride auto's en waterstof auto's ook hun deel van de markt ghaan veroveren.

Ook fuel cell aangedreven auto's zullen een deel van de markt gaan pakken.

Kortom, de hype in EV's is volgens hem al bijna over. De realiteit begint te dagen dat er grenzen zijn aan hoeveel lithium batterijen gemaakt kunnen worden.

Het is vooral Toyota dat nog altijd actief is in de ontwikkeling van waterstof auto's. Veel andere fabrikanten hebben er voor gekozen om mee te dansen met de EV muziek, omdat ze bang zijn dat waterstof vanwege het gebrek aan infrastructuur de wind te veel tegen heeft.

Het is echter ook zo dat juist door de ontwikkeling van een waterstof motor Toyota is achter geraakt bij de ontwikkeling van EV's.

Is de topman van Toyota dus niet de markt naar zijn wens aan het praten en is hij slechts het falen van zijn bedrijf aan het goed praten?

Dat moet iedereen zelf maar eens bepalen.   

 
 

Wat gaat bitcoin doen? (Tom Lassing)

25/01 7:30

Die vraag kan ik geen zeker antwoord op geven. Er zijn twee belangrijke onderwerpen die we in de gaten moeten houden.

Het eerste is het feit dat er nu door de ETF's die legaal zijn geworden in feite papieren bitcoins ontstaan zijn. Net als bij goud gaat die papieren handel de prijsvorming overnemen. De ETF's beloven de onderliggende waarde in hun bezit te hebben, maar ze bewijzen dat onderliggende bezit niet. Bij goud weten we dat er veel meer goud ETF rechten uitstaan dan er fysiek goud in de bankkluizen ligt. Ze dekken dus op zijn best slechts deels af met fysiek goud en de rest niet, of met papieren beloftes van andere ETF's.

Zolang er geen keiharde controle bestaat, kunnen we er van uitgaan dat bij bitcoin ETF's hetzelfde gaat gebeuren.

Papier is onbeperkt beschikbaar, dus de vermeende zeldzaamheid van bitcoin is daarmee over en uit.

Het tweede belangrijke onderwerp is de halving in april. Iedere zoveel tijd wordt de vergoeding voor een berekende bitcoin gehalveerd. Dat is keer op keer een moment gebleken dat de prijs van bitcoin enorm steeg. De bestaande bitcoins zijn dan immers in feite meer waard geworden. Die zijn namelijk met veel lagere kosten tot stand gekomen dan de nieuw te berekenen bitcoins.

Deze twee zaken gaan de komende tijd dus bepalen wat er het belangrijkst is.

Daarbij wil ik dan één ding toevoegen.

Bitcoin is nog altijd niet geaccepteerd door de meute. Er zou dus normaal gesproken nog een moment moeten komen dat 'iedereen en zijn schoonmoeder' bitcoin aanschaft.

Dat zou dan de ultieme stijging moeten veroorzaken.

De vraag is uiteraard of dat moment 'ooit' komt, en als het komt, of het momentum dan niet teniet wordt gedaan door de toevoeging van enorme hoeveelheden aan papieren bitcoins via ETF's.

Ik persoonlijk ben niet gelukkig met het feit dat de ETF's zijn toegestaan. Ik weet wel dat het een soort erkenning is van de waarde van bitcoin, maar in mijn ogen is het een gifpil en geen vitamine.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Hoe herken je een afgedwaalde ziel (Tom Lassing)

25/01 7:45

Er zijn een aantal woorden die normaal gesproken niet in een vocabulaire van een persoon voorkomen of hooguit zelden gebruikt worden. Er zijn echter enkele woorden waarmee je mensen snel kan herkennen die helaas ver afgedwaald zijn. Dat zijn overigens geen slechte mensen, maar ze zijn wel in de ban gekomen van personen en organisaties die ze letterlijk proberen gek te maken. Gek van angst, opwinding, onvrede en boosheid. Heel de dag worden ze dankzij social media algoritmes en bewust kwaadwillenden online gebombardeerd met onder meer deze bepaalde woorden en de daaraan gekoppelde inhoud. Welke woorden zijn dat onder meer: 

- cabal 

- demonisering 

- wef

- MSM

- complot 

- samenzwering 

- globel elite 

- conspiracy 

- great reset 

Als je dat soort woorden bij iemand veel hoort of ziet langskomen, wees dan alert. Je hebt dan waarschijnlijk te maken met aan MAGA gerelateerde onzin volger. Het gaat dan waarschijnlijk om iemand die qua realiteit compleet los is komen te staan van de realiteit en helaas ook de samenleving. Een persoon die vooral boos en bang is.

Helaas heb ik ook nog geen idee hoe je die mensen ooit weer terug in de echte werkelijkheid kan krijgen. Waarschijnlijk is een totaal isoleren van Internet de enige oplossing. Succes daarmee. Ze zijn verslaafd geraakt aan onzin en 'genieten' van het feit dat ze altijd boos en bang zijn. De verslaving in blijkbaar net zo slopend als een verslaving aan harddrugs, alcohol of suiker. Ze gaan er kapot aan, want ook deze verslaving brengt ze steeds meer in een isolement.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 500 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd