Beursbox Nieuwsbrief Een stille, stiekeme, forse stijging

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een stille, stiekeme, forse stijging
Date: March 13th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 13 maart 2024
 
 

AEX 860,97 - Dow 39.005 - USD 1,092 - Btc 66.797 - Goud 2,159.75    

 
 

Een stille, stiekeme, forse stijging (Jack Hoogland)

13/03 7:00

Een opvallend artikel in de Wall Street Journal laat zien dat analisten op Wall Street verrast zijn door de stijgende goudprijs.

De tweet hieronder laat zien dat ze het als een stille, stiekeme stijging beschrijven.

Precies zoals wij dat graag zien!


Dat die analisten zo verrast zijn, bewijst  dat het gros van de beleggers nog steeds rekent op een economisch zachte landing.

Gisteren liet ik u al zien dat werkloosheid aan het stijgen is en dat het aantal Amerikanen met een full time baan sterk aan het dalen is.

De oorzaak is uiteraard dat een snel stijgend aantal bedrijven inzet op kostenbesparing, en dus ook snijdt in hun personeelsbestand.

Tegelijk geeft superbelegger Howard Marks hieronder terecht aan dat nog héél veel bedrijven hun bestaande leningen aan fors hogere rente moeten herfinancieren.


Waardoor het niet meer dan logisch is dat al die bedrijven gaan snijden in hun kosten, en dus in hun personeelsbestand.

Terwijl ook het aantal faillissementen zal stijgen.

Logisch gevolg is dat werkloosheid de komende tijd verder zal stijgen.

Daar bovenop komt dan nog...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/03 7:21

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een enorm laag gewaardeerd grondstofaandeel bespreken. Het dividend rendement is extreem hoog, namelijk 13,7%. Is dit nu een interessant aandeel? We gaan het straks zien. Kijk hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

  • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

  • Het huis in Detroit dat ik ga laten taxeren wordt nu eerst even netjes afgewerkt. De huurder is vertrokken. Even wat tuinonderhoud en vooral een paar schilders door het huis jagen voor het getaxeerd gaat worden.

  • Werknemers van Toyota kunnen een loonsverhoging van 176 euro per maand tegemoet zien. Het is de grootste loonstijging voor de medewerkers in 25 jaar tijd. Ook andere Japanse bedrijven verhogen de lonen voor de medewerkers. Dat zal de inflatie in Japan weer een slinger omhoog gaan geven. Mogelijk dat ze dat ook wel willen, want Japan heeft veel te lang met deflatie te maken gehad. De kans wordt dan ook groot geacht dat de negatieve rentes in Japan nu snel zullen verdwijnen.

  • MediaXXL bleek een frauduleuze website te zijn. Klanten werden voor tenminste 270.000 euro opgelicht. Waarom de daders er dachten er mee weg te komen blijft een raadsel. Hoe dan ook, ze zijn gepakt. Waarschijnlijk is de schade groter, want de daders hadden meer webshops in beheer en voorbereiding.

  • Oostenrijks vastgoed bedrijf Signa, dat eind 2023 kopje onder ging, stelt de schuldeisers van één onderdeel van het bedrijf voor dat ze 30% van de schulden terugbetaald gaan krijgen om daarmee de zaak af te doen. Dat wordt slikken voor de schuldeisers. Ik vrees dat het dat is, of de kans lopen op niets.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Boven de 88.000 (Tom Lassing)

13/03 7:42

In mijn NEO Finance account ben ik nu boven de 88.000 euro gekomen. Goed op weg naar mijn uiteindelijke doel van 250.000 euro over een jaar of acht.

Mijn rendement is momenteel, inclusief herinvestering 12,77%. Daarmee zou het huidige tegoed dus al verdubbelen in zo'n zes jaar. Doe daarbij het feit dat ik nog iedere maand geld bij stort en dan mag het uiteindelijke doel wel gehaald gaan worden.

Het is belangrijk te weten dat ik bij NEO Finance privé aan het sparen ben. Ik noem het sparen, maar het is uiteindelijk wel beleggen. Beleggen in leningen.

Het nadeel van dit privé doen is dat ik al 50% heb afgedragen aan de fiscus om het privé te krijgen. Het was in 2019 niet mogelijk om deze rekening zakelijk te openen. Was dat wel mogelijk geweest, dan had ik waarschijnlijk al heel ver boven het beoogde bedrag gezeten. Maar goed, dan moet je daarna ooit nog weer afrekenen met de fiscus. Dus je hebt dan ook wel een hoger eind bedrag nodig om netto gelijk uit te komen.

Kijk hier op de site van NEO Finance

 
 

Uitzetting in Detroit (Tom Lassing)

13/03 8:05

Helaas is het toch weer zo ver moeten komen dat ik een huurster uit heb moeten zetten. Keer op keer betaalde ze de huur en drie dagen later wewrd de betaling weer keurig teruggedraaid.

Ze deed iedere keer alsof die laatste handeling nooit plaatsgevonden had en dacht blijkbaar dat wij hier achterlijk waren.

De rechter was er in dit geval snel klaar mee. De uiteindelijk schuld is nu 4.300 dollar en die zal nu via een advocatenbureau bij haar verhaald gaan worden. Dat kantoor betaal ik op een no cure no pay basis 35% van de opbrengsten.

Veel geld, maar iets krijgen is beter dan niets krijgen.

Door het snelle handelen van de rechter is de schuld hier uiteindelijk beperkt gebleven. In een andere zaak, die vrijdag voorkomt, staat de huurster al meer dan 16.000 dollar in het rood.

Detroit Vastgoed
 
 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Trump getrouwen nemen de GOP over (Tom Lassing)

13/03 8:37

De schoondochter van Trump is nu de vice voorzitter van de GOP. Ze heeft al aangegeven dat al het geld dat landelijk voor de Republikeinse partij gedoneerd wordt naar de juridische verdediging van Donald Trump gaat.

De Democrsaten kunnen niet beter wensen!

Het zal inhouden dat lokale politici geen financiële hulp van de GOP hoeven te verwachten, want Trump gaat de Republikeinse partij als zijn sponsor zien die al zijn financiële problemen op gaat lossen.

Hij moet nog een bedrag van 455 miljoen dollar vastleggen om in beroep te kunnen gaan in de zaak rondom de belastingfraude en bankfraude in New York. Tevens bestaat de kans dat E. Jean Carroll Trump nog een keer gaat aanklagen en hoe hoog gaat de boete dan worden?

Na de aanstelling van een nieuw bestuur binnen de GOP is ondertussen een derde van de medewerkers ontslag aangezegd. Heel de politieke partij komt dus vol te zitten met Trump getrouwen.

Wat ik al zeg, de Democraten kunnen niet beter wensen. Alles wat Trump aanraakt gaat immers kapot. De Republikeinse partij is zijn volgende slachtoffer. 

Misschien maar goed ook. Het ging al tientallen jaren niet goed meer met die partij.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd