Beursbox Nieuwsbrief Een spotgoedkoop grondstofaandeel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een spotgoedkoop grondstofaandeel
Date: March 14th 2024
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 14 maart 2024
 
 

AEX 860,33 Dow 39.043 USD 1,094 Btc 67.356 Goud 2,168.67

 
 

Een spotgoedkoop grondstofaandeel (Tom Lassing)

14/03 6:45

Gisteren heb ik in het lunchwebinar een grondstofaandeel besproken dat ondertussen een dividend rendement van 14,4% heeft. Over de laatste vijf jaar bezien zou je dat min of meer als rendement hebben gehad per jaar want de koers deed in die vijf jaar niets.

Een jaar geleden gaf ik aan uit grondstofaandelen te verstrekken. Dat was achteraf bezien een goed besluit.

Nu leg ik in het lunchwebinar uit welke overweging ik nu gemaakt heb.

Kijk hier om de video te zien.

 
 

Fysiek goud kopen

Het is verstandig om je spaargeld uit de euro te halen en in goud of zilver te stoppen. Maar bij wie dan? Kijk hier voor een betrouwbare Nederlandse aanbieder. Klik hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had eerder een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/03 7:09

  • Het is niet om te lachen, maar wel een opmerkelijk gegeven. Tesla is in de S&P500 index het slechtst presterende aandeel gemeten vanaf 1 januari 2024. De problemen in Duitsland en China zijn geen goed nieuws voor het bedrijf. Ineens hebben ze overal te maken met tegenwind. Elon Musk heeft ook veel goodwill verloren door zijn politieke opstelling ver rechts van het midden.

  • Over Elon Musk gesproken... Hij had Don Lemon uitgenodigd een show op X te maken. Don Lemon interviewde Elon Musk als eerste... en als laatste, want Musk vindt free speech fantastisch, maar kritiek op hem op X? Neen, dat ging hem te ver. De show van Don Lemon is direct gecanceld.

  • In de politiek van de VS blijven stemmen opgaan om Tiktok te verbieden. Men is van mening dat het platform een enorm risico in zich bergt. Gegevens over de gebruikers zouden mogelijk met de Chinese overheid gedeeld worden. Het door de Republikeinen geleide Congres wil een ban. De vraag is hoe de Senaat er over denkt.

  • De Cryptubeurs Crypto.com heeft een boete gekregen van 2,8 miljoen euro. Ze hebben verzuimd een vergunning aan te vragen.

  • De hype rond elektrisch rijden is wereldwijd min of meer voorbij. Dat is het signaal wat ook door de fabrikanten wordt afgegeven. Veel plannen worden nu vertraagd of zelfs afgeblazen omdat omzetten tegenvallen.

  • De CEO van Palantir heeft aangegeven dat zijn extreem pro Israël views geleid hebben tot het vertrek van een aantal werknemers.

  • De rechter in Georgia heeft drie aanklachten tegen Trump laten vervallen. De aanklager mag ze opnieuw inbrengen, maar moet dan met een betere onderbouwing komen. Vooralsnog gaat hij die aanklachten niet behandelen. Er zijn nog veel openstaande aanklachten, dus de rechtszaak gaat gewoon door.

  • MicroStrategy heeft 782 miljoen dollar geleend om meer bitcoins te kunnen kopen.

  • Overweeg ook een abonnement op de dagelijkse crypto nieuwsbrief van Joost!

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Innovatie stagneert (Tom Lassing)

14/03 7:35

In de VS geven tech leiders aan dat de snelheid van innovatie sterk aan het stagneren is. Het is in hun woorden 'net als in de ruimtevaart'. In de jaren zestig ging dat extreem snel en ineens was het over met veel van de baanbrekende ontwikkelingen.

Hoewel het een leuk voorbeeld is, zie ik het voorbeeld ook als enigszins naïef. Weliswaar gingen we in de ruimte niet meer naar de maan, maar daar hadden we niets meer te winnen. Waar we wel naar toe gingen, was naar satellieten rond de aarde. Zeggen dat we dus in de ruimtevaart niets meer ontwikkelden is een veel te krappe blik. We deden enorm veel in de ruimte, maar het moest zich wel terugverdienen. Satellieten verdienden zich terug. Reisjes naar de maan niet. De sector ontwikkelde zich wel degelijk, als je maar een bredere blik had.

Als de Tech sector stagneert, waar hebben we het dan over? Alleen maar over de spullen zoals smartphones en tablets etc. die we gebruiken? Of kijken we ook naar bijvoorbeeld het opslaan van energie, of het opwekken van energie. Dat is in mijn ogen ook cruciaal voor Tech, maar we zien het niet terug in speeltjes waarmee we op Internet kunnen acteren. De ontwikkelingen gaan echter wel door en innovatie ook. Allemaal techneuten, alleen niet alleen maar bezig met speeltjes voor spelletjes bedrijven. Sommige mensen moeten ook belangrijke dingen maken.

 
 

Fraude gevallen bij NEO Finance (Tom Lassing)

14/03 7:58

Ik heb naar aanleiding van een tweede lening waarbij fraude werd geconstateerd een brief naar NEO Finance gestuurd.

Wilde uiteraard weten of dit in de gaten wordt gehouden en of er geen sprake is van een lek dat gedicht moet worden.

Ik heb netjes reactie gehad.

Ze constateren bij NEO Finance geen toename van fraude. Het is een zeldzaam verschijnsel en ze zien geen patroon.

Iedere fraude zaak is tot nu toe anders geweest.

Meestal gaat het om gestolen identiteit en of verkregen toegangen tot persoonlijke informatie en toegang tot de bankrekening.

Kortom, zaken waar iedere bank en iedere online winkelier ook te maken mee heeft. De strenge controle op identiteit is er terecht. Het is vervelend, maar wel een noodzakelijk kwaad.

Dat ik er nu twee heb terwijl ik nog nooit een Nederlandse of Belgische klant er over heb gehoord, zal mede te maken hebben dat ik een grote portefeuille heb EN ik regelmatig slechte leningen in de Secundaire Markt opkoop. Ik kwam gisteren in de Secundaire Markt overigens wel dezelfde lening tegen die ik ook al heb. Mijn eerste fraudezaak had ik ook via de Secundaire Markt gekocht. Ik nam de gok voor het bij de rechtbank kwam. Helaas bleek daar dat ze de echte dader niet konden vinden.

Door dergelijke risico's in je portefeuille te nemen, neemt de kans op dit soort zaken in de portefeuille uiteraard wel iets toe.

Meer over NEO Finance
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Mijn Dacia is alweer 15 jaar oud (Tom Lassing)

14/03 8:20

Vijftien jaar geleden besloot ik een nieuwe auto te kopen. Namelijk de toen nét op de markt komende tweede versie van de Dacia Logan MCV. De auto met de deuren aan de achterkant.

Een nieuwe auto, maar veruit de goedkoopste nieuwe zeven-zitter die toen op de markt was.

Wat was dat een goede aankoop!

Die auto heb ik heel veel plezier van en ondertussen hebben we er al ruim meer dan 200.000 kilometer mee gereden. Op gas nog wel!

Een jaar geleden gaf mijn garagehouder aan dat er meer reparaties aan nodig waren dan de auto nog economisch waard was. Zou ik niet een nieuwe overwegen?

Dat heb ik overwogen en vervolgens afgewezen.

De reparaties zouden uitkomen op een totaal bedrag van 2.500 euro. Dat is minder dan ik in een jaar op een nieuwe auto afschrijf! Kortom, repareren die auto! Ik nam de gok wel dat het allemaal nog minstens een jaar zou blijven rijden.

We zijn nu een jaar verder en ook dat besluit was financieel een goed besluit.

Ik heb nu de APK keuring en beurt laten doen en was 350 euro kwijt. Ook kleine dingen laten doen, zoals ruitenwissers.

Wat ik nu nog moet doen, is de gasinstallatie opnieuw laten afstellen. De auto loopt nu even niet soepel meer op gas. Een gespecialiseerd werkje waarvoor ik naar een aparte garage moet.

Normaal gesproken zou mijn auto daarna weer als nieuw moeten rijden. Later in de maand heb ik die afspraak.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding/lending

Crowdfunding / Crowdlending is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 780 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd