Beursbox Nieuwsbrief Hij heeft het geld (nog) niet

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hij heeft het geld (nog) niet
Date: March 19th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 19 maart 2024
 
 

AEX 853,76 -  Dow 38.790 - USD 1,086 - Btc 59.557 - Goud 2,155.93 

 
 

Supply stress jaagt koersen omhoog (Jack Hoogland)

19/03 6:45

De belangrijkste trigger voor de uitbraak van koper blijkt het bericht dat  smelterijen verlies lijden omdat ze niet genoeg koper vanuit mijnen aangeleverd krijgen.

Waardoor  beleggers nu plotseling beseffen dat er wereldwijd te weinig koper wordt geproduceerd.

In de tweet hieronder vertelt Bloomberg hetzelfde als ik u donderdag al vertelde.


Een stijgende vraag naar koper wordt vergezeld door supply stress, aldus Bloomberg.

Die supply stress zal de komende jaren alleen maar groter worden.

Dit omdat de afgelopen tien jaar amper in de ontwikkeling van nieuwe kopermijnen is geïnvesteerd.

Maar ook door...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Een aantrekkelijke rente

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk en duurzaam rendement voor uw spaargeld? Door obligaties aan te schaffen, investeert u in Nederlandse zonnepark- en batterijopslagsysteemprojecten die worden beheerd en ontwikkeld door Tomorrow Energy.

Download nu de gratis informatie brochure!

Presentatie in Mechelen

Ik ben 25 maart 2024 één van de sprekers op een beleggingsbijeenkomst georganiseerd door WH Selfinvest in Mechelen.

Wil je er bij zijn (gratis), meldt je dan hier aan.

Je kan je ook aanmelden voor de live stream van het event. Klik dan hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

19/03 7:05

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Artificial Intelligence, gezien de enorme hoeveelheid aan aandacht die er nu naar uitgaat, kunnen we wel stellen dat we in een hype achtige situatie aan het komen zijn.

  • Nvidia maakte bekend dat ze een nieuw platform voor AI ontwikkeld heeft. Het heet Blackwell. Het is een enorme chip die in feite een combinatie van twee chips is.

  • Apple kwam gisteren naar buiten met de mededeling dat ze 'een familie van multimodel modellen' heeft ontwikkeld. Veel mooie woorden om te zeggen dat het systeem veel data kan interpreteren. Een onderdeel van de AI ontwikkeling zoals we die bij meerdere bedrijven zien. Ook NEO Finance maakt gebruik van AI in de vorm van data analyse.

  • Komende maandag ga ik in Mechelen zeer waarschijnlijk ook wel even het e.e.a. over AI uiteenzetten. Het gaat mij er dan met name om in welke aandelen je nu zou kunnen beleggen. Daar heb ik wel een mening over.

  • Fruittelers mogen ook dit jaar weer werken met bestrijdingsmiddelen die officieel verboden zijn. Er is sprake van een plaag die volgens de telers niet anders dan met Raptol bestreden kan worden. Raptol is funest voor bijen en onze waterkwaliteit...

  • Shell wil wereldwijd zo'n duizend tankstations gaan verkopen. Het bedrijf wil zich meer gaan toeleggen op laadstations.

  • De Bank van Japan heeft haar negatieve rente beleid losgelaten. De Nikkei 225 eindigde daarop boven de 40.000 punten.

  • Volgens de president van Polen moet Europa nu wel heel snel de defensie uitgaven enorm verhogen. De bedreiging vanuit Rusland neemt enorm toe en op de VS kan Europa niet meer blind vertrouwen.

  • China gaat meer toezicht houden op financiële instellingen die services aan consumenten verstrekken. Ieder bedrijf die daar in actief wil zijn zal tenminste een bedrijfskapitaal van 139 miljoen dollar moeten aantonen.

  • Flinke daling voor de koers van bitcoin afgelopen 24 uur.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

AEX Fear & Greed index beleggingswijzer

Mijn collega van Beleggen.com heeft een AEX Fear & Greed index beleggingswijzer ontwikkeld. Je kan dat hier eens bekijken.

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Geld voor je laten werken (Tom Lassing)

19/03 7:28

Niet iedereen voelt zich daar goed bij als je dat alleen al zegt. Toch heeft niemand er moeite mee te sparen voor pensioen. Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat deze de pensioenbijdrage niet wil betalen omdat hij of zij pertinent niet wil dat geld rendement gaat opleveren. Een pensioen is niet anders dan leven van het geld dat je ooit gespaard hebt en waar je nu van gaat leven. Dat geld werkte voor je, want de pensioenmaatschappij investeerde er mee.

Geld voor je laten werken heeft dus een kwade naam, maar iedereen maakt er graag gebruik van, zolang het maar onzichtbaar en bij anderen voor hen gedaan wordt.

Ik sta er heel anders in. Ik ben heel bewust ook zelf mijn geld voor me aan het laten werken. Op dit moment bijvoorbeeld 25 euro per dag en dat bedrag neemt toe.

Ik beleg via het bedrijf NEO Finance in leningen aan Litouwse consumenten. Die consumenten willen geld lenen en komen uiteindelijk uit bij NEO Finance omdat die in hun land de beste voorwaarden heeft.

Ik verstrek ze een deel van de door hen gevraagde lening en krijg daarvoor een rente vergoeding.

De deal is dat ze de lening op basis van annuïteiten aflossen. Dat wil zeggen, iedere maand een stukje aflossing en rente.

Dat begint bij mij dus op te lopen, want ik ontvang nu netto al 25 euro per dag aan rente.

Op dit moment zet ik dat geld direct weer in in nieuwe te verstrekken leningen.

Zo bouw ik een prachtig extra pensioen op.

Meer weten over deze opzet? Kijk dan op mijn site

Ik krijg overigens een vergoeding als ik nieuwe financiers bij NEO Finance aanbreng. Sterker nog, ik ben wereldwijd veruit hun grootste klantenaanbrenger en 65% van de uitgezette leningen is op dit moment via mijn aanbeveling bij hen gekomen. Ik ben er trots op zo'n impact op het bedrijf en op Litouwen te hebben.

Ik geef regelmatig presentaties over deze opzet en stond afgelopen jaar ook als presentator op hun stand op de Beleggersfair in de Beurs van Berlage.

Ik maakte ook een cursus over deze opzet. Heel nuttig, want daarmee kan je veel sneller het hoogste voor jou geschikte rendement/risico behalen. Voor die cursus kijk hier hier

Meer weten? Kijk hier
 
 
 

Helen L. DeRoy (Tom Lassing)

19/03 7:45

Je kent deze mevrouw vrijwel zeker nog niet. Als je echter in Detroit woont of hebt gewoond, dan is de kans wel groot dat je wel eens van haar gehoord hebt.

Ze was samen met haar heel vroeg gestorven man de eigenaar van een Studebaker dealership toen Detroit nog echt in de boom fase zat.

Schatrijk werden ze er mee.

Haar man overleed echter al in 1935.

Ze nam de zaak na zijn overlijden over en deed dat heel succesvol.

Ze deed echter ook heel veel goed voor de lokale bevolking. Vooral de Joodse en Oost Europese gemeenschap kon voor, tijdens en net na de tweede Wereldoorlog op haar rekenen.

Zo financierde ze het Jewish Community Centre in Detroit, maar er ging na haar overlijden in 1977 ook heel veel geld naar andere (bredere) goede doelen.

Gedurende haar leven liet ze meerdere gebouwen ontwerpen en bouwen. Onder andere enkele gebouwen op de Wayne universiteit. Ook het opera theater en zelfs een dierentuin alwaar ze samen met haar man de eerste twee giraffes doneerden.

In Detroit kwam er dus heel wat vastgoed van goede kwaliteit waarop haar naam Helen L. DeRoy dan prijkte.


Nu kom ik aan de reden waarom ik dit schrijf.

Ik kocht namelijk in Detroit het L. Helen Appts gebouw.

Heeft dat met de mevrouw van hierboven van doen?

Mijn gebouw werd in 1929 gebouwd. Dat was ook hun toptijd.

Maar... Als ze er iets mee van doen gehad hadden, dan had ik dat ondertussen wel kunnen vinden. Ik vond er echt helemaal niets over.

Wat dus ook kan, is dat een concurrerende vastgoed ontwikkelaar zag dat de naam Helen L. ergens voor stond.

Namelijk vastgoed kwaliteit.

Door nu L. Helen als naam voor zijn nieuw te bouwen appartementengebouw te gebruiken, zouden mensen de link met Helen L. zomaar kunnen gaan leggen.

In dat geval een slim staaltje marketing.


Ik weet helaas niet wat het échte verhaal is. Als marketing man hou ik er wel van dat ik mede-eigenaar van dit gebouw ben. Ik vind het wel een leuke gedachte dat het mogelijk zo is dat ooit een slimme marketing man die naam verzon.

Het zou qua marketing heel goed zijn. Qua timing was hij echter een minder grote god. Het gebouw werd in 1929 opgeleverd. Daarna begon de grote depressie.

Dat was minder briljant.

Ik herken er echter wel wat in. Ik kocht het gebouw enkele maanden voor de Corona crisis uitbrak. Qua timing ben ik dus net zo'n nitwit.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Hij heeft het geld (nog) niet (Tom Lassing)

19/03 8:03

Donald Trump moet voor volgende week een zekerheid stellen voor een bedrag van 464 miljoen dollar. Lukt hem dat niet, dan kan hij niet in beroep gaan tegen zijn veroordeling voor bank- en belastingfraude.

Geheel volgens zijn eigen stijl heeft Trump niet eens geprobeerd eigen geld te gebruiken, maar hij probeerde geld via bedrijven te krijgen die zijn opgericht om dit soort zekerheden te stellen.

Ze vertrouwen niet dat hij goed is voor het geld en daarom wil niemand de zekerheid stellen.

In de eerdere zaak waarbij Trump 90 miljoen dollar zekerheid via deze weg wist te krijgen is nu gebleken dat hij 'vergeten' is het contract met het bedrijf te tekenen.

Kortom, dat bedrijf stelde zich al bij de rechtbank garant, maar zal nu zeer waarschijnlijk Trump moeten gaan aanklagen om alsnog ooit die 90 miljoen terug te gaan zien als Trump het beroep verliest. Doe je zaken met een oplichter, dan kan je dat soort grappen verwachten. Eigen schuld dus voor het bedrijf.

Dat is nu een week of twee geleden, niet zo gek dat er nu geen andere bedrijven zijn die dit risico willen lopen.

Er is nu tot 25 maart om met het geld op de proppen te komen. Zo niet, dan telt de eerdere uitspraak en kan men beginnen met het opeisen van de 464 miljoen dollar die is opgelegd. Desnoods door activa van Trump te verkopen.

Het afbreken van het Trump imperium is in een volgende fase gekomen.

Het stomste wat Trump ooit deed, was president van de VS worden. Hij was overal mee weg gekomen als hij gewoon was blijven doen wat hij daarvoor deed, maar neen, hij moest en zou dictator willen worden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd