Beursblik Minstens 15 jaar lang enorm hard profiteren

 
From: "Beursblik" <info@PROTECTED>
Subject: Beursblik Minstens 15 jaar lang enorm hard profiteren
Date: August 15th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 15 augustus 2022
 
 

AEX 725,76 Dow 33.761 USD 1,024 Btc 24.041 Goud 1,792.02

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast.

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/08 7:00

  • De prijs van bitcoin is weer boven de 24.000 euro gekomen, een winst van 1000 euro ten opzichte van een week geleden!

  • Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst met echt geld aan daytrading gedaan. Het uiteindelijke resultaat voor de dag, 20,2 punten winst. Ik heb al eerder uitgelegd dat je dan zelf bepaald hoeveel geld dat uiteindelijk is door de omvang van je portefeuille en het risico dat je wilt lopen. Het gaat er om, kan je punten scoren. Zelfs in deze markt blijk ik dat te kunnen. Meer info hier.

  • In de VS hebben de Democraten eindelijk een succes weten te behalen. Het investeringspakket is door beide huizen. Helaas vrijwel volledig geheel via de partijlijnen. Diep triest dat het daar zo werkt. De verkokering is maximaal.

  • In de strijd voor het uraniumbedrijf UEX lijkt UEC alsnog de beste papieren te hebben. Morgen gaan aandeelhouders UEX zich er over uitspreken. Als de deal doorgaat komt er een aandelenruil waarbij aandeelhouders UEX een 14,2% in de combinatie gaan verkrijgen. Het komt neer op $0,49 per aandeel. De deal met DNN zou $0,51 opleveren... De deal met UEC gaat door als UEX aandeelhouders en obligatiehouders voor 66,66% voor stemmen.

  • Ik schreef vorige week al over 'andere keuzes'. De vertrekkende CEO van Whole Foods is typisch iemand die dit nog totaal niet begrepen heeft. Misschien maar goed dat hij vertrekt...  Lees hier.

  • Een beetje uit beeld gebleven in Nederland, maar in Duitsland is er een waar schandaal ontstaan rondom de bank Warburg. Mogelijk dat ik daar morgen even over kan schrijven.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Minstens 15 jaar lang enorm hard profiteren... (Jack Hoogland)

15/08 7:27

Dinsdag vertelde ik u al over de enorme impact die het Amerikaanse investeringspakket van ruim $360 miljard in hernieuwbare energie heeft.

Aandelen van koper-, uranium-, nikkel-, kobalt-, lithium- en rare earths producenten zijn plotseling weer op de radar van beleggers verschenen.

Ook vanochtend zagen we berichten die de vraag naar deze grondstoffen nóg sneller doet stijgen.

De Duitse elektriciteitsgigant RWE kondigde aan dat ze dit jaar €5 miljard gaat investeren in zonne- en windenergie en in batterijen. Zie onderstaande tweet.

En bovenop het investeringspakket van de federale regering kondigde Californië aan dat ze gigantisch gaat investeren in windmolens op de oceaan. Zie onderstaande tweet.

Tegelijk zien we in de media steeds meer aandacht voor het feit dat   grondstofproducenten zeer selectief zijn met investeringen in nieuwe mijnen.

Dit terwijl de wereld juist nu massale investeringen in nieuwe mijnen nodig heeft.


Vorige week liet ik u al zien dat er tot minstens 2038 ieder jaar te weinig koper wordt geproduceerd om aan de stijgende vraag te voldoen.

Dat betekent een enorme, minstens 15 jaar aanhoudende bull markt in...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Amnesty International, een Russische agent? (Tom Lassing)

15/08 7:48

Het rapport waarin vooral Oekraïne beschuldigd wordt van oorlogsmisdaden is een heel vreemde zaak.

Nu is het niet zo dat aangevallen landen geen oorlogsmisdaden kunnen plegen, maar als de aanvaller je steden aanvalt, waar moet je je dan verdedigen?

Wie is er dan fout, de verdediger, of de aanvaller?

Amnesty International is er wel uit, het is de verdediger die fout is en de aanvaller laten ze vrijwel buiten beschouwing.

Of ze zijn bij Amnesty International extreem kortzichtig, of ze zijn op de één of andere manier onder de invloed van Rusland gekomen.

Het is hoe dan ook moeilijk om bij de rapportage over zo'n conflict gebalanceerd te blijven. Amnesty accepteert het feit dat Rusland ook burgerdoelen aanvalt, maar neemt het Oekraïne kwalijk dat het vanuit de stad aan het verdedigen is. Ze vindt het zelfs onverdedigbaar dat soldaten in huizen willen overnachten, in plaats van in een bos terwijl het buiten vriest. Het is makkelijk praten als je vanuit je kantoor in een dure wereldstad je rapport over de oorlog mag schrijven.

Hebben ze bij de organisatie geen idee hoe oorlogen werken?

Het is jammer dat de organisatie op dit vlak nog serieus genomen wordt. Je zou hopen dat een organisatie die opkomt voor de rechten van de burgerbevolking juist zwaar zou inzetten op de agressor, maar in dit geval kozen ze er voor om de aangevallen partij er vol van langs te geven.

Ik denk dat dit niets dient.


PS: Gisteren werd bekend dat ook Amesty zelf twijfelt over het rapport. Ze laten nu een onafhankelijk bureau het rapport evalueren. 

 
 

Aandelen Yandex (Tom Lassing)

15/08 8:08

De handel in Russische aandelen is sinds half mei stilgelegd. Een aandeel als Yandex, één van de grootste internet bedrijven van Europa, kunnen dan ook sinds 16 mei van dit jaar niet meer verhandeld worden.

Wat te doen als je die aandelen hebt?

Brokers willen ze wel voor een fractie van de eerdere koers van je overnemen.

Ik begrijp dat wel. Het bedrijf doet het na een eerdere dip nog wel goed. Ook nu nog, ondanks de sancties. Die aandelen dan voor een fractie van de waarde overnemen is een gouden deal als over x maanden of jaren de aandelen weer verhandelbaar worden.

Je bent nu als aandeelhouder gewoon goed het haasje.

In mijn ogen kan je niet anders dan ze aanhouden en hopen dat er ooit weer serieuze handel in gaat komen. 

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Salman Rushdie neergestoken (Tom Lassing)

08/08 8:40

Tijdens een discussiebijeenkomst over Amerika als vrijhaven voor vrije speech en vrije expressie is de beroemde auteur Salman Rushdie neergestoken door een jonge man woonachtig in de VS die het pertinent niet eens is met vrije speech en expressie.

Daarbij mag je je afvragen of juist de VS nu niet de richting van Iran op gaat qua door godsdienst opgedragen beperkingen.

De Republikeinen willen de scheiding tussen staat heroverwegen, veel rode staten willen veel meer zeggenschap over abortus en huwelijk en laten we maar niet beginnen over de gender discussie.

Daarbij neigt men er steeds meer toe de bijbel als basis voor scholing te gebruiken, inclusief de bewering dat de aarde slechts enkele duizenden jaren oud is en met alles dat daar dan weer bij hoort.

Als de VS één ding is, dan is het een voorbeeld van hoe een vrij land afglijdt naar dictatuur. Net zoals ooit de zeer welvarende en vooruitstrevende moslimcultuur door fanatieke gelovigen en op macht beluste geestelijken terug naar de spreekwoordelijke middeleeuwen gebracht werd.

Salman had dus weinig te zoeken in de VS als het gaat om vrijheden zoeken. Dan ben je daar echt niet meer goed af... en dat blijkt nu ook wel.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursblik Recent Beurs Nieuws

Privacy Policy:

.