Beursblik Dynamische energieprijzen

 
From: "Beursblik" <info@PROTECTED>
Subject: Beursblik Dynamische energieprijzen
Date: February 13th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 13 februari 2023
 
 

AEX 752,22 Dow 33.869 USD 1,067 Btc 20.534 Goud 1,864.83

 
 

Is goud nu interessant?

Mijn visie op waarom je in mijn ogen ook goud zou moeten bezitten heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/02 7:00

  • Aanstaande donderdag is het eerste live lunchwebinar weer. Klik hier om er dan bij te zijn.

  • Meta ontsloeg afgelopen november 13.000 medewerkers en nu lijkt er nóg weer een ontslagronde aan te gaan komen.

  • Nederland verbruikte in 50 jaar niet zo weinig gas als in 2022. Voornaamster reden is het mindere verbruik door de zware industrie en besparingen in de glastuinbouw.

  • In de VS is nu een vierde object neergeschoten. Is het nu omdat we er allemaal op letten, of is het nu ineens dat China en Rusland keer op keer ballonnen de lucht in stuurt? We weten al dat dit jaren geleden al is begonnen, maar door de vorige Amerikaanse stil werd gehouden.

  • In India overweegt verzekeraard LIC haar belang in Adani kleiner te maken. De onrust (en koersdaling) begint pijn te doen. Moody heeft nu ook de verwachtingen voor de Adnai groep neerwaarts bijgesteld.

  • Turkije gaat onderzoek doen naar aannemers. De schade is door de aardbeving veel groter dan verwacht had mogen worden. Hoeveel heeft corruptie daar aan bijgedragen? Turkije belooft onderzoek, maar de kliek rond Erdogan veroorzaakte dit en blijft heus wel buiten schot. Ik verwacht dat hooguit een paar kleine ondernaannemers de Sjaak gaan zijn.

  • De gemiddelde rente die Neo Finance nu uitkeert is 14,52%. Ik zit met mijn portefeuille bewust duidelijk daaronder omdat ik minder risico in de leningen wil lopen. Ik heb nu een rente van 10,73%. Omdat ik echter mijn rente en aflossing direct weer inzet is de rente effectie 11,45%. Ondertussen heb ik een portefeuille van 54.300 euro aan leningen die uitstaan. Meer over Neo Finance op deze site.

  • ABNAMRO gaat het dividend verhogen nu de winst flink is toegenomen. Ook zal het aandelen inkoopprogramma uitgebreid gaan worden.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Ronduit schokkend! (Jack Hoogland)

13/02 7:16

De vraag naar koper stijgt de komende jaren extra hard omdat wereldwijd vele miljarden wordt geïnvesteerd in zonne-energie, windenergie en elektrisch rijden.

En omdat de capaciteit van elektriciteitsnetwerken in alle landen fors moet worden uitgebreid.

Terwijl de vraag enorm hard stijgt, is de situatie betreffende het aanbod van koper echter ronduit schokkend. Zie onderstaande tweet.


Sinds 2009 is er een schrijnend gebrek aan ontdekkingen van de hoeveelheden koper die nodig zijn voor grote kopermijnen.

Waardoor het tekort aan koper dit jaar én de komende 15 jaar razendsnel zal oplopen.

Vergelijk je de situatie van nu met die van 20 jaar geleden, dan begrijp je pas écht hoe groot deze bull markt gaat worden.

De grafiek hieronder laat zien dat koper tijdens de vorige bull markt steeg van $0,50 per pond in 2002 naar $4,50 in 2011.


Dit terwijl in de jaren ’90 wél ieder jaar behoorlijke tot zelfs grote hoeveelheden koper werden ontdekt (zie bovenste plaatje).

Als koper tijdens de vorige bull markt met 800% in prijs steeg...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Dynamische energieprijzen (Tom Lassing)

13/02 7:29

Is het interessant om dynamische energieprijzen te hanteren of af te nemen?

Voor je daar antwoord op kan geven moeten we eerst vaststellen waar we het over hebben als het gaat om dynamische prijzen. Op dit moment houdt het in dat per hele dag de energieprijs vastgesteld wordt.

In de toekomst kan dat veranderen naar uiteindelijk misschien zo iets als per uur.

In mijn ogen is het pas écht interessant als je in staat bent zelf energie op te wekken EN op te slaan.

Zolang je zelf niet kan opslaan ben je immers met dynamische prijzen de eerste die ook stijgingen van de energieprijs zal voelen.

Natuurlijk kan je met slim verbruik wel iets doen met de stijgende en dalende prijzen, maar bij een energieprijs per dag haalt het nog niet veel uit. Immers kan je wel wachten met de wasmachine aan zetten, maar je hoort de energie prijs van morgen pas in de loop van vandaag. Heel veel ruimte om dus te profiteren is er niet. Als de dynamische prijs per uur is, en je weet dat om 15:00 uur de elektriciteitsprijs bijna altijd op zijn laagst is, dan kan je de wasmachine standaard dan aan zetten.

Kortom, met een prijs per dag en geen eigen ruimte om energie op te slaan zie ik er weinig heil in. Je bent dan beter af met een maandcontract. Dat is waar we nu in feite bijna allemaal op komen, zodra je contract af is gelopen.

 
 

Oneerlijke wetgeving (Tom Lassing)

13/02 7:46

De Amerikaanse regering heeft enige tijd geleden een "groen" budget van 369 miljard dollar goedgekeurd gekregen. Dat budget kan worden aangewend om duurzame investeringen te doen.

Zo zijn er vanuit dat bedrag nu in de VS subsidies voor het kopen van elektrische auto's gekomen. Je kan als Amerikaanse consument 7000 dollar subsidie krijgen als je een elektrische auto koopt. Deze auto moet echter wel in de VS zijn gebouwd.

Dat laatste mag helemaal niet als eis gesteld worden. In de verdragen met de VS is afgesproken dat we onze eigen markten niet beschermen en/of de andere markten niet gaan benadelen. Dat laatste is nu wel het geval. Immers, krijg je alleen subsidie op in Amerika gebouwde auto's. 

De EU is daarom boos op de VS.

De VS buigt niet en daarom zint de EU op economische tegenmaatregelen. Het probleem binnen de EU is dat bij tegenmaatregelen vooral Duitsland gaat profiteren. Binnen de EU is er dus geen overeenstemming hoe de VS 'eerlijk' aangepakt moet worden.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Artificial Intelligence is de toekomst! (Tom Lassing)

13/02 8:09

Deze markt groeit tot 750+ Miljard dollar in 2027


We hebben in 2019 de hype in AI aandelen gezien. Die gekke fase zijn we dus al voorbij. Het gaat nu om serieus omzet maken en geld verdienen.


AI heeft al invloed op een breed scala aan industrieën, waaronder gezondheidszorg, financiën, vervoer en productie. Met de mogelijkheid om grote hoeveelheden data te analyseren, verbetert AI de efficiëntie, vermindert kosten en verhoogt de inkomsten.

Toepassingen van AI, zoals machine learning, natuurlijke taalverwerking en computervisie, worden gebruikt om complexe problemen op te lossen en routinetaken te automatiseren. Bijvoorbeeld, machine learning wordt gebruikt in beeldherkenning, spraakherkenning en voorspellende analyse. Ook jij hebt al dagelijks te maken met services die mogelijk werden dankzij AI.

AI biedt enorme kansen, maar er zijn ook enorme bedreigingen. Denk aan deep fakes die ook mogelijk zijn dankzij AI. Denk ook aan de onbedoelde discriminatie die vanuit de algoritmes kan ontstaan.

Ook daar moeten we aandacht voor hebben.

Bedrijven zijn dankzij AI in staat zich snel aan te passen aan veranderingen in de markt. Als belegger kan je vervolgens kiezen voor bedrijven die AI mogelijk maken OF voor bedrijven die er al zeer succesvol gebruik van maken!

Kijk hier verder   https://aandelentips.com/


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursblik Recent Beurs Nieuws

Privacy Policy:

.