Beursbox Nieuwsbrief Ik ben de bank

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ik ben de bank
Date: May 5th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
dinsdag, 5 mei 2020
 
 

AEX 496,31 Dow 23.772 USD 1,09 Btc 8.296 Goud 1,702.74

 
 
 
 

Crowdfunding terecht steeds populairder

Deed u al eens als belegger in een crowdfunding opzet mee? Het grote voordeel is dat u dan geen last van beurssentiment heeft. Bepaal hier zelf het risico dat u wilt nemen. U kan hier inschrijven. (20 euro bonus) Ik heb nu ook eigen site gemaakt. Deelname mogelijk vanaf 50 euro! Op 15 mei om 14:00 uur geven we een webinar! Geef u hier op.

Open nu een rekening
 

Daytrading voor particuliere beleggers

Juist de huidige markt is ideaal voor daytrading. Snel in en uit en laat het risico van bezitten maar bij anderen liggen. Je wilt als daytrader alleen even van de beweging meesnoepen. 13 mei om 20:00 uur laat Aloys Mattijssen zijn systeem zien. Geef u hier op voor het gratis webinar.

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/05 7:00

  • De Belgische ouderen worden opstandig...
  • KLM gaat op meer Europese steden vliegen en Alitalia stopt met vluchten naar de Amerika's. Bij KLM worden mondkapjes tijdens de vlucht verplicht.
  • Nissan zet haar Europese activiteiten op een laagpitje.
  • De restaurant keten Vapiano Nederland (10 vestigingen) is failliet verklaard.
  • HelloFresh doet nu gouden zaken. In een jaar tijd steeg het aantal klanten met 68%. De omzetstijging was 66%.
  • Infineon waarschuwt beleggers voor een zwakker tweede deel van het jaar.
  • Hoe gek kan het worden... Ferrari is nu meer waard dan Ford en General Motors. De omzet van Ferrari daalde slechts 1% in het eerste kwartaal.
  • Elon Musk heeft zijn twee villa's in Bel Air te koop gezet. Hij wil naar eigen zeggen geen huizen meer in bezit hebben.
  • Daar waar Warren Buffett vliegmaatschappij aandelen in de ramsjverkoop deed, daar hebben particuliere beleggers de afgelopen periode juist wel die aandelen gekocht. Opvallend gegeven is dat toch weer.

Open hier een zilverrekening
 
 
 

Het leugensysteem waarin wij leven (Brecht Arnaert)

05/05 7:22

Als iemand u een kleine leugen vertelt, dan is er vaak nog genoeg waarheid om die leugen heen zodat u die effectief als leugen kunt bestempelen. Hij is nog binnen uw gezichtsveld te situeren, en, als u nog niet gehypnotiseerd bent door de media, is uw zicht nog breed genoeg om hem zonder veel moeite te elimineren. Dit doen we vaak, en we zijn er zelfs goed in.
Als iemand u echter een leugen vertelt die gebaseerd is op een andere, mogelijk valse stelling, dan ligt de zaak al wat moeilijker. Dan moet u eigenlijk de geldigheid van die andere stelling ook checken, en uw mentale oog dus wat afwenden van één potentiële leugen naar een andere. Dat kost meer moeite, en de mogelijkheid ontstaat dat u die tweede stelling aanvaardt, gewoon omdat u de moeite niet deed om die ook te checken.
Maar het wordt pas echt moeilijk wanneer drie leugens op elkaar steunen. Dat komt omdat die derde leugen dan een driehoek vormt met de twee andere leugens, en u vaak te midden in die driehoek staat. Dat is zeker het geval wanneer die derde leugen boven uw bewustzijnsniveau ligt. Overal waar u kijkt vindt u dan consistentie, en als het cultureel systeem maar genoeg de gedachte blijft herhalen dat logische consistentie het alfa en omega van de waarheidsvinding is, dan zit u netjes opgesloten in een matrix.
Een voorbeeld?

Lees verder
 
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Ik ben de bank (Tom Lassing)

05/05 7:48

Ik heb nu 500+ leningen van gemiddeld 25 euro per stuk uitgezet. Op die leningen krijg ik gemiddeld bruto 18,83% rente.
Netto verwacht ik uiteindelijk rond de 13% uit te komen.
Het is een enorm hoge rente. Is dat wel eerlijk naar de leners toe?
Een terechte vraag.
Als u hen voor minder rente geld wilt uitlenen, blaas mij dan maar uit de markt!
Zo simpel is het.
Als die mensen een goedkopere lening zouden kunnen krijgen, dan zouden ze dat graag doen.
Ze zijn al blij dat ik (en met mij 10.000 anderen) geld beschikbaar stellen. Als het aan de banken gelegen had, zouden ze nog veel meer rente moeten betalen.
We zijn daarom in directe concurrentie met de grootste banken en creditcard maatschappijen in de wereld. En we winnen die concurrentie in die markt.
Is het dan een hoog risico?
Ja.
Immers, anders zou de rente net zo laag zijn als bij ons. (Bij ons betaal je voor dergelijke leningen vaak netto tot 8%)
Echter kan ik, als ik dat wil, de leningen ook verzekeren tegen wanbetaling. Ik krijg dan altijd tenminste mijn investering EN de verzekeringspremie terug als de consument niet kan of wil terugbetalen.
Ik doe dat bij de meest speculatieve leningen. Leningen die bruto tussen de 20 en 27% rendement opleveren, maar die een hoog percentage aan wanbetaling kennen.
Gisteren heb ik echter ook een lening voor 7% uitgezet. Dat is dan een heel betrouwbare lener. Die persoon wilde 2000 euro hebben voor 32 maanden en moet daar dus 7% rente op betalen. Ik heb van die gevraagde 2000 euro een bedrag van 25 euro ingebracht.
Ik heb dat in mijn account ingesteld en geheel geautomatiseerd werd deze lening aangegaan.

Op 15 mei geven Mark en ik om 14:00 uur een webinar over dit platform. We nodigen u uit om te komen kijken. Geef u hier op.

Naar mijn site
 
 
 

We vieren vandaag 75 jaar bevrijding (Tom Lassing)

05/05 8:10

Ik formuleer het heel bewust op deze manier. Vaak wordt er gezegd dat we 75 jaar vrijheid vieren. Daar heb ik op dit moment bezwaar tegen. We hebben namelijk heel veel van die eerdere vrijheid recent ingeleverd vanwege angst.
Het recht om te reizen binnen Europa, het recht om je te verenigen, het recht op samen te sporten, zelfs het recht om met je familie en vrienden in je eigen huis je verjaardag te vieren, is ons afgenomen.
Allemaal uit angst.
Angst is een slechts raadgever.
Ik durf zelf te stellen... Mag jouw angst mijn burgerrechten blijvend beperken?
Immers, als er een besmettelijke ziekte rond gaat, moet je dan niet de zieke en kwetsbare mensen isoleren? We doen het nu andersom. We laten potentieel besmette personen ongetest anderen opzoeken... Denk aan wijkzorg, politie, brandweer en we zeggen tegen de gezonde bevolking dat ze bijna niets meer mogen.
Zondag was er zelfs het bericht dat politici en Den Haag de 1,5 meter regel in de wet willen bestleggen. Ze willen dat serieus het nieuwe normaal laten worden!
Sorry hoor, maar zo wil ik niet blijvend blijven leven.
Dat is voor mij geen toekomstvisie voor vrijheid. Politici gaan nu uit angst burgerrechten blijvend afnemen. Dát zie ik nu gebeuren.
Die 1,5 meter regel is een prima manier om demonstreren tegen te gaan. Je kan je immers amper organiseren met die regel. Het is ook een prachtige manier om in feite iedereen op te kunnen pakken. Je jaagt ze in een hoek en iedereen is in overtreding.
Ik begrijp heus wel dat u dat nu, is alle rust, niet ziet.
Maar probeer het eens te zien vanuit een economische crisis die nu mogelijk voor onze deur staat. Mensen gaat uit huis gezet worden en er komt serieuze honger in Europa. Als dát de realiteit wordt, dan is die nieuwe restrictieve regelgeving bijzonder handig. Iedereen die zich op straat in protest laat zien, kan dan in kampen weggestopt worden.
Kijk en dát is waarom we nu alert moeten blijven. Die wetswijziging is er niet voor nu. Immers, ze hebben ons alles zonder die wet al kunnen opleggen. Ze weten nu hoe ver ze kunnen gaan en DAT wordt nu vastgelegd voor straks.
Ik maak me grote zorgen over 'straks'. Straks als de economie niet meer werkt en de onrust overal gaat toenemen. Dán is het echt om te protesteren belangrijk.
Laat NU je stem horen, of wees voor altijd stil...

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Nederland is China voorbij (Tom Lassing)

05/05 8:39

Het aantal Nederlandse Corona doden is vorige week China voorbij gegaan. Hoe reëel is dat?
Geloven we werkelijk dat in China zeven weken lang het virus zijn gang kon gaan en dat een stad met 10 miljoen inwoners daarna volledig dicht ging het zo veel beter deed dan Nederland (of België)
De eerste gevallen werden in China in november 2019 bekend.
De arts die de eerste melding deed, kreeg een zware reprimande. In China kwamen na SARS geen Corona soortige ziektes meer voor.
Pas op de laatste dag van december 2019 werd de WHO in kennis gesteld van een potentieel probleem. De WHO kwam daarna snel in actie. Op 2 januari werden waarschuwingen uitgedaan en begonnen ze de wereld te informeren.
Zie hier
Vervelende bijkomstigheid was dat de Amerikaanse CDC tevergeefs probeerde naar China te gaan, terwijl de Amerikaanse president tegelijkertijd China voor z'n gedrag aan het prijzen was. Er kwam dus geen druk vanuit de politiek, integendeel. China werd bevestigd in haar handelen door de aanhoudende steunende berichten vanuit het Witte Huis.
Pas vanaf eind april is de Amerikaanse president bereid om de vinger naar China te wijzen, maar dat is vooral om het eigen falen te verbloemen. In alle openheid deed de VS namelijk hetzelfde als China. Namelijk de ziekte ontkennen en er niet op inspelen.
Wat overduidelijk is, is dat China veel meer slachtoffers gehad moet hebben dan officieel is toegegeven. Is het vanwege de angst voor een Chinese burgeroorlog dat ze de echte cijfers achter houden? De Chinese regering heeft vreselijk gefaald. Dat maakt je niet populair en zeker niet als je de bevolking er met de knoet onder houdt.

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 12.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd