Beursbox Nieuwsbrief Het zwarte Wall Street

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Het zwarte Wall Street
Date: June 16th 2020
Online Lezen
 
Beursbox
 
 
dinsdag, 16 juni 2020
 
 

AEX 541,92 Dow 26.252 USD 1,133 Btc 8.409 Goud 1,722.3

 
 
 
 

Crowdfunding groeit nog altijd

Deed u al eens als belegger in een serieuze crowdfunding opzet mee? Het grote voordeel is bij deze specifieke opzet is dat u geen last van beurssentiment heeft, maar wel de rendementen van de beurs kunt halen. U bepaalt hier zelf het risico dat u wilt nemen. Schrijf hier in. (20 euro bonus) Ik heb nu ook eigen site gemaakt. Deelname mogelijk vanaf 50 euro!

Open nu een rekening
 

Goudaandelen zijn interessant

Als er één sector is waar de laatste maanden enorme koerswinsten zijn gehaald, dan is het de goudmijnsector wel. Vanaf de bodem van een paar weken geleden tot nu is 100% winst geen uitzonderling. Bestel hier het goudrapport

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/06 7:00

  • 20 jaar geleden heb ik Pro Gain BV opgericht. Iets was ik pas in april 2021 wil vieren, want belangrijker dan Pro Gain BV is wat mij betreft de oprichting van Beursbox.nl in april 2001. Toen pas ging het wat mij betreft echt los.
  • China XD Plastics gaat weer eens een Chinees trucje toepassen. Het aandeel werd ooit in 2007 voor 11,67 op de Amerikaanse beurs genoteerd. Nu neemt de CEO het bedrijf over voor ongeveer 1,25 dollar per aandeel. De aandeelhouders hebben er niets over te zeggen. Hij heeft genoeg aandelen verworven om het er door te drukken.
  • In Brazilië is de president een oorlog begonnen tegen zijn eigen overheidsapparaat. De familie ligt onder vuur vanwege corruptie en fraude verdenkingen en daarnaast heeft de president nogal rare ideeën die keihard ingaan tegen zijn eigen overheidsregels. Er gaan geruchten over een nakende militaire coup. De president is zelf militair geweest en heeft er nog goede connecties. Hij lijkt af te willen van de democratische beginselen.
  • Gaat Trump weg als hij in November verslagen wordt? De vraag is eerder of er in november wel verkiezingen in de VS komen. Enkele mensen rondom Trump suggereren dat de verkiezingen wel eens onbepaald uitgesteld kunnen worden omdat ze in de huidige omstandigheden niet eerlijk kunnen verlopen. (Lees: Trump kan nu niet winnen)
  • Vliegen kan weer vrijwel onbeperkt. Met het Corona virus is afgesproken dat het niet in vliegtuigen zal toeslaan. Als u nu een feestje heeft, dan moet u het feestje een KLM vluchtnummer geven. Dan weet het virus dat het allemaal veilig is.
  • Tesla is nu zonder twijfel de te kloppen firma in de markt van de elektrische auto's. Grote kans echter dat niet de bestaande Europese en Amerikaanse merken het bedrijf naar de kroon gaan steken, maar dat het één van de nu nog vrij onbekende Chinese merken zal gaan worden. De Chinezen hebben begrepen dat de auto's er fantastisch uit moeten zien en weten op dat vlak ook Tesla voorbij te streven.

Open hier een zilverrekening
 
 
 

Nasdaq analyse (Elliott Wave International (EWI))

16/06 7:14

De Nasdaq heeft net een nieuwe top gezet. Bij Elliott Wave International hebben ze daarom een analyse gedaan. U kan deze hier lezen.
Bij Elliott Wave International hebben ze een enorm archief aan gegevens. Zo ook over de vorige top van de Nasdaq... 1999.
Wat er toen gebeurde is niet zo heel veel anders als nu. Tech bedrijven bleven maar in koers stijgen, terwijl veel bedrijven nog helemaal geen winst maakten. Fusies en overnames werden betaald met aandelen en waarderingen gingen door het plafond.
We zien dat nu ook.
Het enige dat ik nu nog niet heb gezien, is de massale uitgave van warrants.
Als dat gaat gebeuren is de top écht dichtbij.

Lees hier de (Engelstalige) analyse van EWI

 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Waarom zit Neo Finance alleen nog maar in Litouwen? (Tom Lassing)

16/06 7:31

Zou het niet veel mooier zijn als Neo Finance over heel de EU leningen zou kunnen uitzetten?
Ja... en neen.
Voor wat betreft de huidige markt is het wat mij als klant betreft prima zo. Er is genoeg vraag en er is genoeg aanbod van geld. Dat evenwicht is belangrijk en is nu prima voor elkaar. Om u dus als nieuwe geld uitlener te kunnen verwelkomen is er geen nieuwe of grotere markt nodig.
Wel is het interessant voor toekomstige groei, maar dan meer voor Neo Finance als bedrijf en voor de aandeelhouders van het bedrijf. Voor de klanten/ geldverstrekkers maakt het nu nog niets uit. Er zijn leningen zat om te financieren.

Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden waaraan voldoen moet worden voor er nieuwe markten aangeboord kunnen worden.

1. Gedegen wetgeving. Litouwen wordt vanuit de Benelux ten onrechte gezien als enigszins achtergebleven. Het land is qua technologie en qua wetgeving Nederland en België ver voorbij. Men heeft in de jaren negentig ingezet op technologie en Nederland en België ervaring nu de remmende voorsprong. In Litouwen is de wetgeving ons ver vooruit. Wat daar zo goed werkt en we hier nog niet eens hebben, is hier zelf nog illegaal. Hier mag een bedrijf als Neo Finance niet opereren. De banken is het tot op heden gelukt de markt redelijk gesloten te houden voor outsiders. En zeker voor outsiders die zo effectief werken als Neo Finance.

2. In Litouwen is er een zeer gedegen database met daarin de financiële gegevens van de inwoners. In Nederland hebben ze ook zoiets in de vorm van het BKR in Tiel. Die houdt ook bij welke schulden we allemaal hebben. Die gegevens moet een aanbieder als Neo Finance ook toegang toe hebben om veilig leningen uit te kunnen zetten.

3. Een interessante rente. In Nederland ligt de maximale rente voor dit soort leningen nu op 8%. In Litouwen 23%.
In Nederland en België zijn de banken heer en meester. Die banken krijgen het geld gratis van de ECB en lenen het uit tegen 8%. Dat in een klimaat waarin Pensioenfonsen akkoord gaan met -0,5% op staatsobligaties!
Geen wonder dat de Nederlandse banken hun markt dicht houden. Maar ik, waarom zou ik in Nederland gaan uitlenen tegen 8% als ik met hetzelfde risico in Litouwen 23% kan krijgen?
Voor mij hoeft Neo Finance niet naar Nederland te komen. Ik zou hier echt geen leningen gaan uitzetten.

Kortom die eeuwige groei, die hang naar Europese dominantie, die groei tegen de klippen op mentaliteit, die hoeft er wat mij als klant betreft niet te zijn. Zodra het aantal geldverstrekkers de geldvragers gaat overtreffen, dan wordt het tijd voor betere marketing of een nieuwe markt.
Dat ze ondertussen al wel actief zijn met het onderzoeken van die nieuwe markten is wel het geval. Ze willen namelijk wel groeien. Immers, voor het bedrijf enhaar aandeelhouders is het wel interessant om te groeien.

Open nu ook een account bij Neo Finance, maak tenminste 50 euro over en geef aan dat je via Beursbox kwam. Je krijgt dan een extra 20 euro op je account bijgestort!
Een eerste account openen kost je niets. Sterker nog, je krijgt 20 euro bonus!

Ga ook naar mijn eigen site
 
 
 

Het zwarte Wall Street (Tom Lassing)

16/06 7:56

In 1921 was er is de stad Tulsa (Oklahoma, USA) een heel welvarende en drukke wijk waarin vrijwel alleen zwarte Amerikanen woonachtig en actief waren. Het was een drukke bedoening daar, met clubs, winkels en een actieve zwarte bevolking die zich aan het ontplooien was.
Diezelfde tijd was er in Oklahoma een heel grote en actieve KKK aanwezig.
Officieel was het geen beleid dat zwarten en blanken in aparte wijken woonden, maar in Oklahoma was het wel onofficieel voorgeschreven. De zwarten hadden dus geen keuze en ze maakten het gedwongen samenzijn tot een enorm succes.
De KKK zag met lede ogen aan hoe die actieve zwarten zichzelf uit de misère aan het werken waren.
Die toenemende zwarte welvaart zette bij de lokale blanken kwaad bloed en het was wachten op de vonk die het kruitvat zou laten ontploffen.
Die vonk kwam in de vorm van een akkefietje in een lift. Een zwarte jongeman van 19 stapte in een lift die bediend werd door een blank meisje van 17.
Toen de lift weer open ging, kwamen ze beide naar buiten rennen. Men dacht dat de 19 jarige het 17 jarige meisje aangevallen zou hebben. Ze heeft die beschuldiging echter nooit geuit. Ze kunnen dus net zo goed van een spin geschrokken zijn of één van hen was gestruikeld waarop de ander ook schrok...
Het verhaal kwam vol sensatie in de krant en dat werd min of meer de oproep om te komen rellen.
De jongeman werd de dag erop aangehouden en een groep blanke groep onruststokers wilde hem lynchen.
Daarop kwam een groep zwarten aanzetten om dat te voorkomen en de zaak liep vervolgens gierend uit de hand.
Er vielen schoten en de eerste 12 personen kwamen om het leven.
De volgende dag kwam een enorme groep blanken aanzetten en die hebben uiteindelijk heel de wijk in de brand gestoken. We praten hier over meer dan 1.250 woningen en enkele winkelstraten met winkels, kerken en een ziekenhuis die werden platgebrand. Zeker 10.000 personen raakten dakloos. Officieel kwamen er 36 mensen om...
Niet officieel gingen er geruchten dat zeker 300 lijken stiekem werden afgevoerd en in een geheim massagraf gestopt.
Er waren zelfs privé vliegtuigen die vanuit de lucht met geweren schoten en flessen brandende terpentine lieten vallen.
Pas na anderhalve dag kwam de Nationale Garde de orde herstellen. Toen stond heel de wijk al in brand.
Daar waar de Turken de Armeense kwestie ontkennen, daar hebben de Amerikaanse autoriteiten deze walgelijke toestand in de doofpot gestopt.
Wat we nu nog weten en hebben, is vooral vanuit blank radicale hoek bewaard gebleven. Die KKK leden maakten namelijk ansichtkaarten van de foto's van de rellen en de branden. De lokale overheid vernietigde alle dossiers. De KKK leden waren trots op hun acties en bewaarden de fotografische bewijzen. Dat komt nu dus goed van pas.
De stad Tulsa heeft nooit onderzoek willen doen. In de jaren zeventig waren er pogingen om het gebeuren van 50 jaar eerder in herinnering te brengen, maar het lukte de autoriteiten en de kranten om het nog altijd te onderdrukken.
Pas in 1996 werd officieel erkend dat er "iets' vreselijks had plaatsgevonden. Toen waren er nog enkele personen die het hadden meegemaakt in leven. Ze werden geïnterviewd. Nu in 2020 is iedere getuige dood en hebben we alleen die verhalen nog. Verder is er akelig weinig over bewaard gebleven.
Pas in 2020 werd in scholen in Tulsa bekend gemaakt wat er voorgevallen was.
Nu we de 100 jaar naderen, is de stad Tulsa wel bereid om onderzoek te doen naar drie mogelijk massagraven.
Nu de rassenkwestie door de moord op George Floyd weer extreem actueel is geworden is het Zwart Wall Street ineens ook weer een 'ding'.
Terecht overigens. Het is triest dat de VS het voorval 100 jaar lang vooral onder het tapijt probeerde te vegen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Dealen met de gemeente (Tom Lassing)

16/06 8:27

Ik maak af en toe wat mee met dat gedrocht dat we het gemeentelijke apparaat noemen...
In mijn gemeente was er beleid gemaakt over waar we wat voor soort bomen gingen planten. Vanwege de overlast van Populieren was bepaald dat die niet langer aan de doorgaande routes/drukke wegen zouden worden aangeplant, maar nog wel aan de zijwegen daarvan. Op de drukke wegen zouden anderssoortige bomen komen.
Bij mij achter loopt zo'n doorgaande weg. Net voorbij de kruising zijn er daarom Elzen geplant toen daar de Populieren gekapt werden. Vervolgens kwam een jaar later het stuk achter mijn huis aan de beurt.
Op de dag van de grote boomplantdag komen ze wederom aanrijden met Populieren!
Ik heb dus direct al aangegeven dat ik de boomplantdag niet voor de kinderen wilde verpesten, maar dat dit wel de verkeerde boomsoort was.
Vervolgens ben ik officieel regen het plaatsen van populieren in beroep gegaan. Ik heb gewezen op het bestaande beleid van de gemeente, iets waar ze zelf ook naar verwezen, maar het blijkbaar zelf niet gelezen hadden.
Wat deed de gemeente denkt u?

- De gemeente heeft het beleid PER DIRECT veranderd door het bestaande beleid per direct te ontkennen en te vervangen met nieuw beleid waarbij niet langer aangegeven werd welke soort bomen waar wel of niet kan komen te staan.
In één pennestreek werd dus een beleid dat was voortgekomen uit jarenlange ervaring weggestreept omdat het ego van een ambtenaar of politicus het niet aankon om 15 populieren die net gepland waren weer weg te halen en te vervangen met een beleidsmatig afgesproken boomsoort.

Natuurlijk kan ik dan naar de rechter gaan. Ik kan winnen. De rechter kan zeggen dat de bomen weg moeten.
Dan komen ze volgens jaar de bomen weer terugzetten want nu is het beleid WEL dat er populieren kunnen komen.
De gemeenteraad?
Laat me niet lachen. Ze hebben niet eens gereageerd op het bezwaar waarvan ze een kopie gekregen hebben. Die schijten ook gewoon op de regels als het ze beter uitkomt.

De gemeente als organisatie vertrouwen? Nee, dat moet je nooit doen. Het is simpelweg geen organisatie die je kan vertrouwen.

Mijn lokale site
 
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 12.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd