Beursbox Nieuwsbrief x 10 challenge gaat als een speer

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief x 10 challenge gaat als een speer
Date: February 9th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 9 februari 2021
 
 

AEX 656,39 Dow 31.246 USD 1,208 Btc 39.519 Goud 1,842.02

 
 

Zilveren en gouden munten

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Kijk hier

Legaal en wel werkend mondkapje

Bestel hier het uitwasbare mondkapje dat WEL bewezen werkt tegen virussen en bacteriën! Je loopt dan tenminste niet als een malle met een vaatdoekje voor je porem.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/02 7:00

  • Het eerste doel van 1000 abonnees op het video kanaal is gisteren bereikt! Mijn eerste doel bereikt! Zo'n 9 maanden geleden begon een nieuw avontuur. Ik zou ook video's gaan maken... Vanaf dat moment heb ik gemiddeld meer dan één video per dag geplaatst. Ik wil dat ook vooral vol proberen te houden. Gisteren heb ik een video geplaatst over het eerste x 10 aandeel waarop ik een forse winst heb kunnen nemen. Een week geleden gekocht voor 3,26 en gisteren verkocht tegen 8,95. (Later op de dag nog twee keer winst genomen op 13,50 en op 18.)
  • Gisteren heeft één van de deelnemers aan de x 10 challenge maar liefst een winst van 10.000 euro genomen. Ik kreeg deze reactie:  "Ging heel goed. Ik had 1000 gekocht op 3.19 en zojuist 1000 verkocht op 13.82 Nu afwachten voor de dip." Later op de dag stond dat aandeel op 18,50... Ik verkocht op 18.00 nog 100 aandelen.
  • Zorg voor spreiding in je beleggingen. In mijn ogen een heel interessante video over spreiding
  • Het grote nieuws was gisteren Tesla dat ter waarde van 1,5 miljard dollar bitcoins gekocht heeft en zegt deze munt ook als betaling te willen gaan accepteren. Eén van de x 10 aandelen steeg daarop met 40%.
  • Gisteren was het snelst stijgende aandeel en het aandeel met het grootste volume in heel de VS een tot op dat moment onbekend aandeel van de x 10 portefeuille. Ik noemde het aandeel gisteren voorbeurs al in deze video. Op een gegeven moment stond het aandeel OCGN meer dan 250% in de plus. 
  • Robinhood wordt nu aangeklaagd door ouders van een 20 jarige trader die na de Gamestop blokkade van Robinhood zelfmoord pleegde.
  • Randstad doet het beter dan veel analisten hebben voorzien. Ik had dat in de Mooie Beursdag portefeuille al voorzien, maar heb ondertussen al even de 42,5% winst op de positie kunnen nemen.

Doe mee met de x10 challenge
 
 
 

Stop Their Game (Brecht Arnaert)

09/02 7:22

Shorten is het lenen van een aandeel en het verkopen, in de hoop dat het teruggekocht kan worden aan een lagere prijs voordat het aandeel teruggegeven moet worden. Als de prijs zakt, dan steek je het verschil tussen verkoop en her-aankoop in je zak. Als de prijs stijgt, dan heb je pech.

Tegen shorten kan geen redelijk mens iets hebben. Het is een speculatie à la baisse, en verschilt in wezen niet van de speculatie dat een bepaald aandeel gaat stijgen. Want laat ons wel wezen: niemand heeft een glazen bol, en hoewel verwachtingen heel sterk kunnen zijn – soms zelfs zo sterk dat het in ons hoofd al realiteiten zijn – kan gelijk welke speculatie mis gaan – à la baisse of à la hausse, maakt niet uit.

Het probleem zit hem eerder bij het zogenaamde naked short selling, waar men een aandeel verkoopt dat men niet eens geleend heeft en dus in wezen niet bezit. Dat wordt vooral gedaan door de market makers – vaak hedge funds – die een aandeel te koop aanbieden aan een prijs waarvan ze zeker zijn dat er geen markt voor is, wat betekent dat ze de transactie niet zullen moeten doen, maar wat ondertussen wel de prijs doet zakken. Dit staat bekend als "bid whacking" en is een courante praktijk.

Die transactie wordt dan gecatalogeerd als een "failed trade", en daarmee lijkt de kous af. Maar het cruciale punt is…

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Grondspeculatie (Tom Lassing)

09/02 7:47

In 2007/2008 werd in Nederland een nieuwe vorm van grondspeculatie ontwikkeld. Ik heb dat toen als eerste zwaar aan de kaak gesteld.

Ontwikkelaars kochten landbouwgrond en speculeerden er over dat dit wel eens grond kon worden waarop ontwikkeld zou gaan worden.

Nu waren er een paar punten waar ik over viel...

1. De stukken grond lagen pertinent NIET op plekken waar het logische was dat er snel ontwikkelingen op zouden gaan plaatsvinden.

2. In het contract bepaalde de verkopers met wie de kopers in de toekomst in zee moesten gaan.

3. In het contract stond dat de verkopers OOK nog zouden meeprofiteren bij een toekomstige verkoop van de kopers.


Kortom, dit was voor de deelnemers in deze opzet NOOIT interessant.

Maar... Honderden mensen vielen toch voor de mooi gemaakte folders en de telefoontjes die veelvuldig werden gepleegd.

Het verhaal werd heel mooi voorgeschoteld.


De vraag is nu of notarissen indertijd de kopers had moeten en hadden kunnen waarschuwen.

Het contract was in mijn ogen pertinent NIET in het voordeel van de kopers, maar... is het de taak van de notaris om daar de koper voor te waarschuwen? Dit product was indertijd legaal. Had het uitgemaakt als de notaris gewaarschuwd had? Als je eenmaal bij de notaris zit, dan laat je je als koper toch op dat moment niet meer overhalen door een sceptische notaris?


Pas meer dan een jaar later zijn er restricties op dit product gekomen.

 
 

Waarom short selling niet onethisch is (Mark Leenards)

09/02 8:15

Het zijn pittige tijden voor kritische en pessimistische beleggers. Terwijl de economieën in recordtempo gekrompen zijn, stijgen de aandelenmarkten en allerlei andere beleggingscategorieën in recordtempo. Waarderings- en schuldenniveaus naderen historische hoogtepunten, maar in de media ging het vooral over Gamestop en hoe dit aandeel de grote hedge funds bijna op de knieën kreeg.

Voor wie het gemist heeft: Gamestop is een krimpend Amerikaans bedrijf met financiële problemen en daardoor geliefd bij short sellers die speculeren op een koersdaling. Dat deden er zoveel, dat een omvangrijke groep beginnende beleggers de mogelijkheid zag om de koers enorm op te drijven.

Dat een aanzienlijk deel van die particuliere beleggers veel geld hebben verloren aan de Gamestop-rally was voor veel media een bijzaak: de belangrijkste boodschap was dat machtige grote financiële instellingen even hun macht kwijt waren. Hun shortpositie betrof namelijk het verkopen van een geleend aandeel Gamestop en dat moesten ze noodgedwongen terugkopen toen de koers eenmaal geëxplodeerd was. David versloeg Goliath.

Onder menig beginnende belegger, maar vooral onder niet-beleggers, voedt dit het idee dat de grote hedge funds verderfelijke activiteiten erop nahouden. Dat zij profiteren van het leed van anderen en daarmee veel te veel verdienen. Daar vallen wel wat kanttekeningen bij te maken.

Stel nou dat we een financiële transactie via de beurs als weddenschap beschouwen. De ene partij denkt dat de koers stijgt (de koper), de andere denkt dat de koers daalt (de verkoper). Natuurlijk kan de verkoper ook andere redenen hebben om te verkopen, maar doorgaans is de afweging toch gebaseerd op de aantrekkelijkheid om het geld ergens anders in te stoppen. 

Is de verkopende partij dan per definitie ‘de speculant’? Bij veelvoorkomende andere beleggingstransacties, zoals opties en Turbo’s, niet in ieder geval. In de Turbomarkt en aanverwante markten, waarin per jaar nog steeds miljarden euro’s omgaan, is short gaan (speculeren op een daling) net zo gewoon als long gaan (speculeren op een stijging).

Het enige verschil tussen een Turbo short en rechtstreeks short gaan in een aandeel, is dat bij de laatste actie het aandeel eerst geleend moet worden. Precies dat maakt het principe van short gaan zo onbegrijpelijk. Een huurhuis of leaseauto kun je toch ook niet verkopen?

Misschien zou dat helemaal niet zo gek zijn, het short gaan op de huizenmarkt. Het verkopen van een huis dat in iemand anders bezit is (maar daar niets mee doet), zou immers het tekort aan woningen kunnen oplossen. Nu zitten we in een situatie waarin huizenprijzen excessief stijgen omdat kopen de aantrekkelijkste optie is en zie daar de parallel met de aandelenmarkt.

Uiteindelijk is het aspect van ‘lenen en verkopen’ puur een administratieve handeling bij short gaan. Het zorgt ervoor dat short gaan enigszins gelimiteerd wordt, hoewel bij Gamestop de limieten wel erg opgerekt werden.

Maar als speculeren op een daling onethisch is, geldt dat dan ook niet voor speculeren op een stijging? Maakt dat pensioenfondsen, die namens miljoenen Nederlanders honderden miljarden beleggen in opgeblazen aandelen, dan ook onethisch? Of accepteren we dat rendement nodig is om de toekomstige pensioenen uit te betalen en dat het rendement afhankelijk is van het inspelen op de golfbeweging van de beurzen? Omhoog én omlaag.

-----------------------

Interesse in shortkansen op de beurzen? In november is het Short Selection Fund gelanceerd, een fonds dat de hoognodige bescherming biedt in de toch vooral opwaarts gerichte beleggingsportefeuilles en naast bescherming in dalende markten ook een stabiel rendement genereert in gelijkblijvende of opwaartse markten. Dit doet het fonds door een actief selectiebeleid te voeren op basis van drie grote trends én door te profiteren van de marktvolatiliteit. Voor meer info, stuur een mailtje naar Beursbox.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Koninklijke olie grootste verlies ooit (Tom Lassing)

09/02 8:37

In 2020 leed RDS een verlies van maar liefst bijna 22 miljard euro. De koers ging in 2020 van rond de 27 naar nu rond de 16. Ondertussen werd ook al 10 aangeraakt.

Het herstel is dus al begonnen!

Hoe gek het ook klinkt, met het historische verlies is er ook al de kans op herstel. Het bedrijf is zich aan het oriënteren op de toekomst en in dit verlies zit al de nodige voorschot op die nieuwe toekomst. Ze hebben liever één keer enorme hoofdpijn dan een hele tijd kwakkelen.

Maar wat is die toekomst dan?

We weten allemaal dat de toekomst van olie en gas onzeker is. Het is niet over en uit, maar het zijn krimpmarkten.

RDS lijkt toch vooral in te zetten op waterstof en dat is iets dat voor velen als een verrassing komt.

Ik denk dat het wel meevalt, want op elektriciteitsgebied kan RDS weinig toevoegen. Als waterstof echter de toonaangevende manier wordt waarmee we met energie omgaan, dan heeft RDS een bestaansrecht in de energie markt.

Ik ben dus niet verbaasd dat ze inzetten op die ontwikkeling.

Kijk hier op wat ze er zelf over zeggen

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 30.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd