Beursbox Nieuwsbrief Nikkei op nieuw record

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Nikkei op nieuw record
Date: February 16th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 16 februari 2021
 
 

AEX 685,18 Dow 31.619 USD 1,213 Btc 40.379 Goud 1,823.77

 
 

Zilveren en gouden munten

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Kijk hier

Legaal en wel werkend mondkapje

Bestel hier het uitwasbare mondkapje dat WEL bewezen werkt tegen virussen en bacteriën! Je loopt dan tenminste niet als een malle met een vaatdoekje voor je porem.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/02 7:00

 • Zilver Squeeze. Ik heb gisteren Maarten Verheyen geïnterviewd over de zilver squeeze. Kijk hier naar het interview.
 • Langzaam begint het besef door te dringen dat letterlijk tienduizenden banen zijn verdwenen in Nederland en België. De vraag is hoeveel van die banen terugkomen als de economie weer gewoon zijn gang mag gaan.
 • Deliveroo overweeg om nog in maart naar de beurs te komen. Ze willen een beursnotering in Londen. Het bedrijf zou er één van de waardevolste technologie bedrijven van Engeland worden... Nu moet je weten, hun business is het rondbrengen van boodschappen.
 • China is op dit moment de grootste handelspartner van Europa. Het heeft daarmee de VS van de troon gestoten. Dat is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog.
 • De AEX komt nu dicht bij het all time high. Het is daarmee mogelijk één van de laatste serieuze indices die nog altijd geen nieuwe top heeft gezet. Overigens staat de Bel20 nog lang niet op het all time high... Voor zowel Nederland als België geldt dat de financiële waarden één van de hoofdredenen zijn dat de indices nog geen nieuwe records maken. Fortis, ABNAMRO Generale allemaal brachten ze de indices na 2008 dramatisch lager.
 • Bitcoin staat boven de 40.000 euro en net onder de 50.000 dollar. Het gaat maar door.
 • DSM zag haar kwartaalomzet stijgen
 • Volgens Jefferies kan het koersdoel van ING van 9,80 naar 11,40. Gisteren sloot ING net onder de 9.
 • Gisteren een hausse aan nieuwe deelnemers in de x10 challenge. Het is hét moment om zo'n uitdaging aan te gaan!

Doe mee met de x10 challenge
 
 
 

Rust op de beurzen? (Tom Lassing)

16/02 7:14

Gisteren waren de Noord Amerikaanse beurzen gesloten vanwege lokale feestdagen. Het leek daarom even rustig op de beurzen te zijn.

Die rust zal weer snel over gaan. Vooral India is nu even in beeld.

Dat heeft drie redenen...

1. Het land heeft een verbod op crypto's uitgevaardigd. Ingezetenen hebben nog zes maanden om hun posities te sluiten. Daarna is het bezit van crypto's illegaal in het land.

2. India lijkt de nummer twee van de wereld te worden op het gebied van covid vaccinatie ontwikkeling.

3. In India enorme onrust bij vooral kleine boeren die zich bedreigt voelen door grote agrarische bedrijven die meer in het land te zeggen krijgen. De kleine keuterboertjes worden in hun bestaan bedreigt door grotere en vooral efficiëntere (wereldwijd opererende) bedrijven.


Dit alles zorgt voor de nodige onrust in het land. De tegenstelling tussen rijk en arm neemt snel toe en de onrust en onvrede onder de bevolking neemt ook fors toe.

India is een te kleine economie om heel de wereldmarkten te kunnen bewegen, maar onrust kan wel een domino effect hebben.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Nikkei op nieuw record (Tom Lassing)

16/02 7:27

Dat is een opmerkelijk gegeven, want het vorige record van de Nikkei werd in 1989 gevestigd. Ik was toen nog beginnend belegger. Indertijd was Japan het voorbeeld voor de wereld. Ieder zichzelf respecterend wereldwijd opererend bedrijf haalde indertijd Japanse coaches binnen om te laten zien hoe de Japanse industrie in staat was om zo'n enorme prestatie te leveren.

Het kwam allemaal als een kaartenhuis omlaag vallen toen in Japan de vastgoed luchtbel doorgeprikt werd.

Midden in Tokio lagen toen nog stukjes weiland die een vermogen waard waren. Iedere huisvrouw had een aandelenportefeuille en iedereen in Japan was expert op het gebied van de beurs, de vastgoedmarkt en Japans management. Japan was de grootste bezitter van vastgoed in de VS en het land was wereldwijd de nummer twee economie.

De vastgoedmarkt viel in duigen en heel het sprookje van Japanse toverformules voor succes was ineens over.

Ineens zagen we dat die enorme successen werden behaald door werknemers uit te buiten en 80 uur per week te laten zwoegen. Ineens werd duidelijk dat Japan ook wereldrecordhouder zelfmoorden was. De rijkdom van de Japanse gezinnen viel ineens weg omdat hun vastgoed onverkoopbaar werd en iedereen die met geleend geld had gekocht was de Sjaak. De economie kreeg een klap en wist dertig jaar lang niet écht te herstellen.

Japan was na 1989 over en uit en hoewel de index nu weer op een hoogste niveau staat, is de economie nog altijd niet echt hersteld van de klappen van toen. Pas nu, nu het westen nog onder Corona zucht, is Japan in staat weer te groeien, daar waar de EU en de VS het nu laten lopen.

China heeft die nummer twee plek van Japan overgenomen. Japan was in 2020 volgens het IMF nog wel derde van de wereld, ruim voor Duitsland. De Japanse economie is nog niet een derde van die van China. Zo enorm groot is de opkomst van China sinds 1989 geweest.

Overigens staat Nederland nu 17e en België 26e op de wereldranglijst. Nederland is het eerste "kleine" land op de lijst, net achter Indonesië en Mexico.

Meer over die ranglijst op https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

 
 

Spreiding (Tom Lassing)

09/02 8:15

Het grootste universiteitsbeleggingsfonds ter wereld is het fonds van Harvard. Ze beheren meer dan 40 miljard en ze doen het jaar op jaar heel prima met een rendement van meer dan 11% per jaar.

Nu zult u misschien denken... 11%, is dat alles.

Ja, dat is alles en ze zijn er dit tevreden mee. Het zorgt er voor dat jaarlijks meer dan twee miljard beschikbaar komt voor de universiteit. Daarmee kunnen ze studenten laten studeren met een beurs, en ze kunnen hun eigen onderzoeken financieren.

11% is dus fantastisch als dat tevens inhoudt dat het risico heel gering is.

Dat is voor Harvard enorm belangrijk. Hun voorbestaan hangt er vanaf en hun nummer één positie kunnen ze er mee handhaven. Geen enkele andere universiteit kan bogen op zulke enorme eigen inkomsten vanuit beleggingen. (Alleen Yale lijkt op termijn goede papieren te hebben)

Spreiding is hun toverwoord.

Het maakt dat de rendementen misschien iets lager zijn, maar als een jaar een bepaalde sector tegenvalt, dan wordt dan gecompenseerd door andere sectoren. Voor hun ene groot goed.

Als particuliere belegger moet u ook een afweging maken. Alles op één zetten en hopen dat uw visie en verwachting uitkomt, of u realiseren dat u de toekomst niet kan voorspellen en uw beleggingen spreiden zodat het rendement degelijker wordt.

Ik heb gekozen voor spreiden.

Ik heb aandelen, en die aandelen in bepaalde sectoren, ik heb vastgoed, is heb leningen in de consumentensector die ik uitzet en ik heb edelmetalen. Heel bewust heb ik GEEN obligaties en GEEN cash spaargeld in de vorm van dollar of euro's.


Ik ben nu een x10 speculatieve portefeuille aan het uitvoeren, maar ik doe dat met oorspronkelijk 20.000 euro. Dat is voor mij slechts een fractie van mijn totale portefeuille. Als het zo succesvol blijft zoals nu, dan voelt het als zonde... Immers, 62% van de gehele portefeuille in twee weken is een enorme klapper.

Maar de rest van mijn portefeuille deed het ook aardig. Uiteraard niet zo mooi, maar ik hecht aan mijn spreiding van het vermogen en risico. Het belangrijkste is en blijft "geen verliezen oplopen". Uiteraard bezie ik dat dan over mijn totale vermogen. Immers, bij beleggen ontkom je niet aan posities die een verlies zullen worden. Dat is geen ramp als je totale portefeuille maar blijft groeien.

Meer over de x10 uitdaging

Over edelmetalen schreef ik ook op deze site

Meer over degelijk beleggen op deze site

Over de consumentenleningen die ik uitzet kan u hier meer lezen

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Zonnepanelen (Tom Lassing)

16/02 8:17

Ik las deze week dat het nog altijd niet zeker is dat de subsidie op zonnepanelen in Nederland wordt afgebouwd. Het kabinet is gevallen en heel deze regeling is nu stopgezet omdat hierover nog beslissingen moeten worden genomen en het kabinet is nu niet bevoegd meer er over te besluiten.

Het zou geen goed idee zijn om heel uw beslissing om zonnepanelen te nemen er op te baseren, maar als u er vanuit gaat dat de regeling niet wordt doorgezet, dan kan het dus alleen nog maar meevallen.

Deze aanbieder biedt u een scherpe prijs EN u krijgt een extra 50 euro korting als u aangeeft via Beursbox te zijn gekomen!

Zo levert uw beursbox nieuwsbrief abonnement NOG een extraatje op!

Kijk hier voor een scherpe aanbieding.

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 30.000 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd