Beursbox Nieuwsbrief Zet voor mij alvast een pint klaar

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Zet voor mij alvast een pint klaar
Date: April 19th 2021
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 19 april 2021
 
 

AEX 716,8 Dow 33.971 USD 1,196 Btc 47.457 Goud 1,778.68

 
 

Uranium, de sector voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Het gaat onvoorstelbaar hard! (Jack Hoogland)

19/04 7:00

Iedere keer als ik erover lees, blijkt het nóg harder te gaan dan ik al dacht.

Donderdag presenteerde Mercedes haar nieuwe luxe elektrische auto, de EQS. Experts zijn zéér onder de indruk van de prestaties, het design en het interieur. Zie onderstaande tweet.

Ik heb geen verstand van auto's, maar dit geeft aan hoe hard autofabrikanten werken aan de transitie naar elektrisch rijden.

Dat die transitie zo hard gaat, zorgt ervoor dat de vraag naar grondstoffen als koper, nikkel en kobalt alleen maar sneller stijgt.

In de tweet hieronder zien we de conclusies van Goldman Sachs' research naar vraag en aanbod van koper. Goldmans Sachs concludeert dat de vraag naar koper de komende jaren enorm hard zal stijgen.

Dit jaar stijgt de vraag naar koper voor elektrische auto's, windmolens en zonnepanelen met maar liefst 22%. En volgend jaar met nog eens 28%. Het gaat onvoorstelbaar hard!

Door deze zéér snel stijgende vraag stijgt het tekort aan koper de komende jaren naar gigantische hoogte.

Dit leidt tot enorme prijsstijgingen, explosief stijgende winsten voor koperproducenten en nóg explosiever stijgende koersen!

Dinsdag vertelde ik u nog over het spotgoedkope aandeel van een grote grondstoffenproducent die zich vooral richt op koper en nikkel.

Daarnaast selecteerden we voor ons nieuwe "Grondstoffen Supercycle-Rapport" vijf fantastische aandelen.

Waarmee je maximaal profiteert van de minstens tien jaar durende bull markt in onder meer koper, kobalt én nikkel.

Tijdens de vorige supercycle (2000-2008) stegen grondstofaandelen met 1000% tot zelfs 3000% in koers. Deze supercycle zal véél heviger worden!

Bestel hier het unieke "Grondstoffen Supercycle Rapport

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

19/04 7:21

  • Ik heb vrijdag een video online gezet van een kansrijk aandeel waar ik al eerder over geschreven heb. Na de plaatsing steeg het aandeel nog weer 38%. Helaas maakt het aandeel geen deel meer uit van de x10 portefeuille.
  • Bitcoin kreeg dit weekend een forse dreun. Er ging op een gegeven moment grofweg 20% van de koers af. Wat was de reden? Volgens een bron op CNBC was er een stroomstoring in China in de regio waar er veel bitcoin miners staan. Het lijkt me behoorlijk ver gezocht om dat als reden te geven.
  • BP gaat pas in 2025 stoppen met het affakkelen van gas in het Permian bekken. Nu winnen ze olie daar en het gas dat ook vrij komt wordt simpelweg afgefakkeld. In 2025 willen ze het opvangen en ook gaan winnen. Affakkelen is goedkoper en makkelijker. Vandaar dat er vooral in het verleden voor gekozen werd. Het kon immers toch niet op.
  • Het Chinese bedrijf Evergrande New Energy Vehicle Group produceert elektrische auto's. Het bedrijf is 87 miljard dollar waard. Hoeveel auto's ze al onder hun eigen merknaam verkocht hebben? ...  Nul.

    Tot nu toe produceerden ze alleen auto's voor anderen. Evergrande wil over vijf jaar groter dan Tesla zijn. Dat lijkt bluf, maar vergis je niet. De CEO van Evergrande is de rijkste man van China. Hij is dus wel serieus te nemen.

  • ABNAMRO schikt in de witwas zaak en maakt 480 miljoen naar de overheid over. En weer komen ze er mee weg! Niemand wordt nu aangepakt. Niemand hoeft te boeten, behalve dan aandeelhouders, want uiteindelijk betalen die de schade indirect.

  • Ik ben ontzettend blij met mijn beslissing om eerst goud te kopen bij Goud999 en dan pas mijn goud te verkopen bij Goldmoney. Het geeft wel even een gat in mijn rekening, maar door met partjes van 20.000 euro te werken blijft het financiële gat beperkt. Ik mis nu in ieder geval niet de stijging van de goudprijs.

4 kansrijke crypto's
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Zet voor mij alvast een pint klaar (Brecht Arnaert)

19/04 7:38

Als u denkt dat op de beurs aandelen verhandeld worden, dan heeft u het goed mis. Wat verhandeld wordt zijn verwachtingen, en meer bepaald winstverwachtingen. De reden dat een aandeel in waarde stijgt, is omdat men denkt dat een bedrijf meer winst zal boeken dan voorheen het geval was. Is dat niet zo, dan zakt het aandeel. Is dat wel zo, dan stijgt het.

Dat verklaart waarom aandelen bij goeie kwartaalcijfers soms zakken. Als belegger met weinig ervaring begrijp je daar niks van: de waarde moet toch stijgen bij goeie cijfers? Maar opnieuw: het gaat niet over de aandelen, maar over de verwachtingen inzake de winsten. Dikwijls is de verwachting van een stijging al verdisconteerd in de prijs van het aandeel, nog voor de cijfers worden gepubliceerd, en als er dan toch een correctie plaatsvindt, dan is het omdat de verwachtingen té optimistisch waren.

Dit alles geldt natuurlijk enkel in een vrije markt. Vanaf het moment dat er centrale banken in het spel zitten, wordt de zelf-regulerende aard van de aandelenmarkt (het in lijn brengen van de winstverwachtingen met de realiteit) compleet vervalst. Hoe kun je anders verklaren dat in maart vorig jaar de zaak nog naar de haaien ging, en we vandaag nieuwe recordhoogtes zien? Heel simpel...

Lees verder
 
 
 

Fantoomgroei (Tom Lassing)

19/04 8:08

Journalist Sander Heijne schreef een boek over wat hij noemt "fantoomgroei". De economie groeit, maar we zien dat bij grote delen van de bevolking niet terug in inkomstengroei.

Het is geen nieuw fenomeen. Immers zijn de inkomsten van de rijken al veertig jaar harder aan het groeien dan de inkomsten van de armsten. De kloof tussen beide groepen wordt al veertig jaar groter en groter.

We zagen dat terug in CEO lonen, in bonussen voor de top, maar ook in achterblijvende uitkeringen, dalende pensioenen en een groep extreem rijken die vooral in deze corona crisis nog weer extreem rijker werden.

We produceren meer, maar we verdelen de rijkdom gaandeweg steeds slechter.

Werkenden krijgen steeds minder. Lonen stijgen wel, maar veel te langzaam. Sander besloot om er maar een serie boeken over te schrijven.

Ik hoop dat het helpt om vooral politici te bereiken. Immers zal er vanuit de politiek een oplossing moeten komen. Onze huidige premier zal daar niet mee komen. Die is er trots op geen visie te hebben. Hij heeft dus ook geen beleid tegen dit fenomeen.

De VVD is uiteraard op de hand van de grotere inkomensongelijkheid. Al was het maar uit angst dat het aanpakken daarvan bedrijven zou kunnen doen besluit naar het buitenland te verdwijnen. Echter is een betere verdeling van de welvaart ook goed voor bedrijven. De economie wordt namelijk wel gedragen door consumenten. Als die dus te weinig te spenderen hebben, dan gaan ook bedrijven dat voelen.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Vier nieuwe vastgoed projecten om in deel te nemen! De laatste maanden zijn deze projecten snel gevuld en volkomen terecht. Bij Matching Capital mislukte nog nooit een project. De selectie aan de poort is heel streng en dat is een succesformule gebleken!

Woensdag 14 april om 20:00 uur een gratis webinar met verdere uitleg.

Kijk hier
 
 
 

Omnik is failliet (Tom Lassing)

19/04 8:32

Omnik was een fabrikant van zonnepanelen omvormers. Heb je dus een omvormer van dat merk, dan loop je tegen de nodige problemen aan. Het eerste probleem is de online data.

Omnik betaalde deze server service. Uiteindelijk betaalde je als klant die, maar Omnik had een contract met een partij die de gegevens online beschikbaar stelde. Nu Omnik niet meer bestaat, krijgt die externe partij geen geld meer. De panelen volg service stopt dus.

Nu is er een andere commerciële partij gevonden die de service wel wil leveren, maar dan moet je wel weer voor die online gegevens gaan betalen.

Gaat nu je Omnik omvormer kapot, dan moet je goed kijken welke garantie je hebt. Niet de fabrikant, maar de verkoper is verantwoordelijk voor de opvolging van die garantie. Gaat dus je Omnik kapot binnen je garantie periode, dan moet de verkoper een oplossing voor je regelen.

Is je Omnik kapot buiten de garantie periode, dan zou ik afraden toch weer een Omnik te kopen. Die omvormers liggen bij sommige aanbieders nog op de plank. Hoewel de verkoper verantwoordelijk is voor de garantie, zou ik liever kiezen voor een product van een nog bestaande fabrikant. Al was het maar dat de onderdelen de komende jaren minder beschikbaar zullen komen en ook expertise rondom die Omnik omvormers zal verdwijnen.

Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd