Beursbox Nieuwsbrief Crypto manipulatie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Crypto manipulatie
Date: July 20th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 20 juli 2021
 
 

AEX 721,09 Dow 33.917 USD 1,178 Btc 25.711 Goud 1,815.6

 
 

Gezonder leven

Krijg je dagelijks alles binnen wat een gezond lichaam binnen moet krijgen? Waarschijnlijk niet. Daarom zijn er supplementen.

Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/07 7:00

 • De omzetten in crypto's nemen nu flink af. Meestal een teken dat het nog weer lager gaat. Crypto's zijn nu eenmaal de ultieme 'wat de gek er voor geeft...' Ik maakte er ooit al eens een video over.

  Is het nu over en uit voor crypto's? Neen, ik denk dát nog niet! In mijn ogen ook nu een tijdelijk dip. Maar... er komt een moment dat het uiteindelijk wel over en uit is... Tenminste, zo sta ik er in.

 • De AFM moet toezicht houden op de financiële sector. Ze wil daarin heel erg ver gaan. Zo wil de AFM in feite real time kunnen meekijken in alle data van de partijen die in de financiële sector werkzaam zijn. Dit gaat extreem ver en vaniut de financiële sector is er dan ook grote weerstand tegen deze inbreuk op vrij ondernemerschap.

 • UBS zag haar winst in het tweede kwartaal met 63% toenemen. Het aandeel daalde gisteren 2,22% in waarde.

 • De beurzen gingen gisteren flink omlaag. De AEX verloor 2,2% aan waarde.

 •  IBM heeft de verwachtingen van analisten overtroffen. Het aandeel verloor gisteren 0,71% aan waarde.

 • Groenland geeft geen vergunningen meer af voor het zoeken naar olie en gas. Ze doen dat vanwege het milieu en vanwege de klimaatverandering.

 • Tata Steel heeft kwik en andere zeer zorgwekkende stoffen gewoon door het riool gespoeld. Het bedrijf heeft nu een dwangsom opgelegd gekregen. Ze moeten nu binnen 20 dagen stoppen met de illegale lozingen...
  Moet jij als consument eens proberen een emmer gif in de put voor je huis te gooien en gepakt worden. Niets geen 20 dagen om er mee te stoppen...

Sponsor Beursbox
 
 
 

Er komt een keer een beurscorrectie (Tom Lassing)

20/07 7:18

Ook 'gewone' beurscorrecties van 10 tot 15% komen af en toe voor.

Dat hoeft niet veel te betekenen, maar het heeft wel enorme consequenties voor aandelen portefeuilles. Niet zelden gaan portefeuilles van particulieren veel meer omlaag dan die 10 tot 15%. Dat komt omdat de topindices dat percentage dalen, maar speculatievere aandelen dalen meer.

Particulieren hebben vaak niet zo veel (saaie) index aandelen in portefeuille. Ze hebben veel spannender aandelen in bezit.

Die dalen bij een beursdaling standaard heel veel meer...

En zodra de beurs dan weer gaat herstellen, zijn het ook nog eens de aandelen die als laatste weer terug omhoog gaan...

Waarom kopen we als particuliere beleggers die aandelen dan?

Heel simpel... Als een trend langer aanhoudt, dan zijn het de aandelen met de meeste potentie. En daar gaan we massaal voor.

Die kleine beurscorrecties komen echter hard aan en zodra die correctie dan komt...ja dan hebben we massaal spijt van die speculatieve aankopen...

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Neo Finance, wat is het? (Tom Lassing)

20/07 7:29

Ik heb er al veel over geschreven. Even terug naar het begin...

In Litouwen hebben financiële aanbieders ook wettelijk ruimte gekregen om binnen de consumentenleningen markt actief te worden. Neo Finance heeft dat gedaan met een puur online aanbieding waarbij ze leningen op basis van de aanvraag een gradatie geeft, hetgeen de rente in beginsel bepaalt.

Vervolgens krijgen particuliere geldverstrekkers de kans in te schrijven. Ze kunnen dat automatiseren. Dat scheelt werk, maar kan ook inhouden dat ze iets minder rente verkrijgen. Via die weg is Neo Finance dus naast heel toegankelijk ook qua rente heel interessant voor mensen in Litouwen die geld willen lenen.

In vijf jaar tijd heeft Neo Finance meer dan 50% van de markt in Litouwen naar zich toe weten te trekken.

Ook geldverstrekkers uit Nederland en België zijn er welkom. We zien nu ook dat het meeste nieuwe geld uit Nederland en België komt.

Het mooie van deze opzet is dat IEDEREEN die maar dan een paar maanden actief is ook écht rendement aan het maken is. Er is geen beurssentiment afhankelijkheid.

Meer informatie op p2pfinance.nl

Als je een account opent met de code "Beursbox", dan krijg je een 20 euro startbonus op je account bijgeschreven!

Meer informatie
 
 
 

Goud trekt even terug - can you HANDLE it? (Brecht Arnaert)

20/07 7:49

Technische analyse is een raar beestje: als je een koers bekijkt, dan kun je er allerlei patronen in zien, en tegelijk ook niet. Het hangt namelijk vooral af van de schaal waarop je het patroon meent te herkennen. Zo kun je soms een "Head and Shoulders" menen te zien, wat meestal de aanleiding is voor een bearish reversal, alleen maar om dan te ervaren hoe de prijs van een aandeel of een grondstof verder de lucht in schiet.

Het omgekeerde valt ook voor. Soms meen je een "Bullish Flag" te kunnen herkennen. Dat is een patroon waarbij er eerst een heel snelle intraday stijging te merken valt, gevolgd door rustige winstnames in de dagen daarna. Dat is bullish omdat de mensen die initieel aangetrokken werden door die snelle stijging maar zichzelf als "te laat" beschouwden bij die winstnames de kans grijpen om dit aandeel alsnog (tegen korting) in te slaan. En toch: ook hier maakte ik al enkele keren mee dat de koers daarna toch lager gaat.

Er valt dus geen lijn te trekken op Technische Analyse (pun intended). Alles hangt af van de schaal waarop je de patronen meent te zien. En toch is er ééntje dat mij nog nooit bedrogen heeft…

Lees verder
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Crypto manipulatie (Tom Lassing)

20/07 8:00

Eén van de argumenten voor crypto's is dat hier geen overheidsmanipulatie op kan plaatsvinden.

Kan zijn...

Maar wat er WEL op kan plaatsvinden zien we als de Elon Musk er even bij betrekken.

Als die een foto van zichzelf plaatst met een bril met het Dogecoin logo, dan schiet de koers van Dogecoin 30% omhoog.

Dus kom niet langer met het argument dat crypto's niet gemanipuleerd kunnen worden.

Het is bij crypto's namelijk heel veel erger met die manipulatie.

Heel rijke personen (zoals Elon Musk) manipuleren de crypto's om er persoonlijk ook heel veel rijker van te worden. In mijn ogen is dat erger dan een overheid die aan het manipuleren is om de economie gaande te houden. In dat geval is er tenminste nog een goed doel dat er aan ten grondslag ligt.

Bij Elon Musk is het slechts een spel. De man is al schatrijk en voor hem is het een spelletje om te kijken hoeveel rijker hij persoonlijk kan worden door het plebs een beetje te bespelen.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd