Beursbox Nieuwsbrief De burger heeft het gemist

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De burger heeft het gemist
Date: September 9th 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 9 september 2021
 
 

AEX 789,0 Dow 34.853 USD 1,181 Btc 39.225 Goud 1,787.24

 
 

Zonnepanelen aanbieding

Nu met een EXTRA 75 euro korting als u aangeeft via "Beursbox" te zijn gekomen!

Kijk voor meer informatie
 

Koop hier je crypto's

Een simpele en goed begrijpbare opzet met enkele van de meest verhandelde crypto's beschikbaar. Klik hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/09 7:00

  • Vorige maand is er wederom een nieuw record bij Neo Finance gezet. Er werd voor een bedrag van 2,68 miljoen euro aan geld uitgeleend.
  • El Salvador is het eerste land geworden waar bitcoin officieel een munt is geworden. is het wereldschokkend? Neen. Is het van invloed op de koers van bitcoin... Neen. Gaan ze nu in El Salvador deze munt ook echt gebruiken? Neen. Het is dus een beetje non-nieuws.
  • En dan ineens knallen de koersen van speculatieve aandelen weer omlaag. Gisteren gingen over een breed vlak speculatieve aandelen fors lager. OOK uranium aandelen! Het hoort er bij. Het geeft een mooie kans om met korting wat bij te kopen. Eén van mijn speculatieve aandelen steeg tegen de trend in gisteren juist met bijna 30%. Beleggers denken dat het aankomende Apple event goed nieuws gaat brengen voor dit aandeel/bedrijf.

  • CoCoPIE... een bedrijf om in de gaten te houden. Ze stellen dat hun software computers en smartphones drie tot dertig keer sneller kan maken. Voordeel daarvan is dat ook goedkope smartphones dan supersnel worden. Het bedrijf is overigens nog niet op de beurs genoteerd. Ze hebben wel nieuw geld nodig, dus neem hun verhalen met een korrel zout.

  • Gisteren heb ik een video gemaakt over de fundmanager die gemiddeld 105% rendement per jaar wist te maken, gerekend over tien jaar. In die video ook mijn visie over uraniumaandelen en mijn waarschuwing voor het feit dat die aandelen enorm bewegelijk zullen zijn, OOK omlaag... (af en toe en hopelijk niet te lang)

  • In Marokko een politieke aardverschuiving. De regeringspartij ging van 125 naar 12 zetels.

  • De Taliban hebben het de inwoners verboden om nog langer te protesteren. Het ziet er naar uit dat de oude garde wederom aan de macht komt bij de Taliban. Het was wel te verwachten na de makkelijke machtsovername.

  • BAM heeft haar Duitse dochters verkocht. Het gaat om een jaaromzet van zo'n 500 miljoen euro.

Mijn visie op goud
 
 
 

De burger heeft het gemist (Tom Lassing)

09/09 7:19

Vereniging Eigen Huis publiceerde dat veel burgers de procedures rondom windmolenparken en zonnevelden in de eigen omgeving gemist heeft.

Men wil dat procedures daarom opnieuw worden gedaan.

In mijn ogen hemeltergend.

Die plannen zijn namelijk niet stiekem of oneerlijk verlopen. Het was slechts dat burgers totaal geen interesse voor de politiek hebben en vooral hadden.

Ze worden pas wakker als de plannen definitief zijn en in de krant staat dat een plan goedgekeurd is.

Dan is Leiden ineens in last.

Dan is het ineens de schuld van de aanvrager en van de politiek dat men er niets van wist.

Dat terwijl ze meerdere keren zijn uitgenodigd om te komen praten en kijken, maar vrijwel niemand nam de moeite om te komen.

"De burger" moet eindelijk eens actief worden en zich realiseren dat "de politiek" het niet voor ze gaat regelen. 

Als het om energie gaat, dan laat "de burger" het op meerdere vlakken afweten.

Wil je immers geen duurzame energie opwekking in je omgeving, dan zou je best maar eens beginnen met minder energie te  verbruiken. Helaas laten we het daar al liggen. We verbruiken per adres steeds meer energie EN we willen geen duurzame energie opwekking in onze woonomgeving, maar ook willen we ons daar niet mee bezit houden.

Uiteindelijk gaat het dan ergens vreselijk spaak lopen. De procedures dan maak opnieuw doorlopen is in ieder geval iets dat we zeker niet moeten doen. Je moet slecht gedrag niet gaan bemoedigen.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

De oorlog verloren (Tom Lassing)

09/09 7:34

Ik las afgelopen weekend een boek dat is uitgegeven in 1944.

Het boek gaat over een Franse Rijks Duitser die probeert om op zijn manier de oorlog te overleven.

Het aardige is dus, dat in 1944 de oorlog nog vol aan de gang was.

Het boek is "Door de donkere poort" van Oscar Ray. Originele titel "Borrowed Light".

Waarom ik dit boek noem, is omdat ik er een heel opmerkelijke uitspraak in tegenkwam. Een uitspraak die in 1944 opmerkelijk genoemd mag worden.

Een Pruis zegt in het boek op pagina 128/129: 

"Deze oorlog is een oorlog van de partij. Als ze winnen, is het geen overwinning voor Duitsland, maar alleen voor de Hitler, en dat betekent een leven als een hel voor diegenen die geen lid van de partij zijn en zijn theorie niet slikken.

Een verloren oorlog is verschrikkelijk, maar er is geen andere keus.

We zitten in hetzelfde schuitje als de oude Pétain. Hij kon de republiek, die hij haatte, niet kwijt, behalve wanneer Frankrijk was verslagen.

Dit is een analoog geval. Alleen een nederlaag kan ons van de partij bevrijden. Maar ik hoop van ganser harte dat het niet de Russen zijn die Duitsland zullen overnemen.

Ben je bang dat ze Duitsland communistisch zullen maken?

Hemel nee. We hebben van die kant niets te vrezen. Maar als de Russen ooit in Duitsland komen, willen ze wraak nemen - Voor iedere Rus die er is opgehangen, voor ieder kind dat verloren is gegaan, voor ieder dorp dat vernield is..."


Alleen dat Duitsland communistisch maken zat de schrijver mis mee. Dat bewees Oost Duitsland wel. Voor de rest is het een enorm goede analyse gebleken. De partij werd verslagen, maar de machten achter de partij, de groot industriëlen en bankiers, die bleven aan de macht. Duitsland werd in Europa al snel weer de machtigste speler en de oorlog werd verloren, maar de macht in Europa niet.

 
 

Prioriteit voor Covid gevallen (Tom Lassing)

09/09 8:53

Overal lees en hoor je dat er schande van wordt gesproken dat niet-gevaccineerden "alle" ziekenhuisbedden bezet houden waardoor andere zieken niet aan bod komen en moeten wachten.

Nu kunnen politici meehuilen met de wolven in het bos of ze kunnen regels stellen waarbij ziekenhuizen slechts een bepaald deel van hun capaciteit aan Covid patiënten mogen besteden.

Lijkt me een uitgemaakte zaak.

Dan kunnen ziekenhuizen hun achterstanden wegwerken en niet-gevaccineerden weten ook dat ze de kans lopen dat er geen ziekenhuiscapaciteit voor ze is. Dat maakt de keuze voor de vaccinatie een wat serieuzere.

Van de ziekenhuizen mogen we dan echter OOK verwachten dat ze hun capaciteit ook écht gaan gebruiken om achterstanden weg te werken.

Tot nu toe deden vooral artsen erg moeilijk over de keuze die ze moeten maken wie wel en wie niet geholpen moeten worden. Dat zou zo heel moeilijk voor ze zijn. Nu, laat de politiek die keuze dan maar maken. Doe je werk als medicus naar beste kunnen en laat die leven of dood beslissingen aan politici over omdat je als arts die keuze niet kan, of niet wilt maken.

 
 

Open een N26 bankrekening

N26 biedt klanten een online bankrekening. Het bedrijf wil snel enorm groeien. Ze geven nu 100 euro bonus aan iedereen die een nieuwe actieve klant aanbrengt. Dat wil zeggen, de aanbrenger krijgt 50 euro en de nieuwe klant ook! Die nieuwe klant kan vervolgens ook een klant aanbrengen onder dezelfde voorwaarden.

Kijk hier voor meer info
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Ryanair staakt gesprekken met Boeing (Tom Lassing)

09/09 8:09

Ryanair bracht één van de grootste orders van de Boeing 737 MAX naar Boeing toe. Het is duidelijk dat Ryanair heel veel heeft moeten pikken toen bleek dat die vliegtuigen ronduit levensgevaarlijk waren.

Ryanair heeft maar liefst 210 vliegtuigen van Boeing afgenomen.

Het mag duidelijk zijn dat deze dubbele klap (Corona was de tweede klap) voor Ryanair de zaken veranderd heeft.

Het bedrijf wilde daarom nieuwe afspraken met Boeing.

Die onderhandelingen zijn uiteindelijk nu op niets uitgelopen.

Blijkbaar is één van de partijen daarop naar de pers gegaan om deze gang van zaken openbaar te maken. Ongebruikelijk, maar de belangen zijn groot. Ryanair wil een deal met Boeing, want vliegtuigen van twee fabrikanten afnemen is bijzonder onrendabel en bij Airbus heeft Ryanair geen enkele hefboom waarmee ze richting een te krijgen korting kan werken. Ze willen dus écht wel met Boeing in zee, maar de prijs moet flink omlaag.

Boeing daarentegen weet dat Ryanair wel met hen in zee wil gaan. Ze geven dus niet te snel toe.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd