Beursbox Nieuwsbrief Taperen, wat is dat eigenlijk?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Taperen, wat is dat eigenlijk?
Date: September 14th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 14 september 2021
 
 

AEX 791,45 Dow 34.901 USD 1,181 Btc 38.401 Goud 1792.17

 
 

Investeer in je gezondheid

Krijg je dagelijks echt alles binnen wat een gezond lichaam binnen moet krijgen? Waarschijnlijk niet. Daarom zijn er supplementen. Het is verstandig die te nemen om je gezondheidsconditie optimaal te houden. Je lichaam moet je ook in blijven investeren!

Kijk hier

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/09 7:00

  • AngloGold heeft aangekondigd dat het de resterende (80,5%) aandelen Corvus Gold gekocht heeft voor 370 miljoen dollar.
  • Mailchimp is/wordt overgenomen door Intuit. Hier ga ik later deze week een artikel over schrijven. Een deel van de overname som zal in de vorm van Intuit aandelen geschieden.
  • DSM wil haar materialen divisie verkopen en zich daarna volledig op gezondheid, voeding en biowetenschappen richten. 
  • De topman van Funda moet vertrekken. De NVM wil haar machtspositie in die service nog niet kwijt en daarmee staat het allemaal wat stil in en rond Funda. Dat leverde spanningen op en nu heeft de CEO het veld moeten ruimen. Hij zal eind dit jaar definitief vertrekken. De angst bij 250 makelaars is dat er binnenkort een concurrent komt die wel met vernieuwingen kan en wil komen. In 2001 was ik ook actief in die markt en wat we toen wilden ontwikkelen is er nog altijd niet... Hoezo iets te ver voor de muziek vooruit lopen...
  • Het heeft dit jaar minder gewaaid. Dat zorgt er voor dat in Duitsland kolen weer de belangrijkste energiebron zijn geworden. In de vorige jaren was dat wind. In 2038 wil Duitsland OOK volledig stoppen met het gebruik van steenkool. Ze maken het zich wel heel moeilijk in Duitsland.
  • De koers van aluminium is tot een hoogste koers in dertien jaar gestegen. Een reden daarvoor is de staatsgreep in Guinee. Veel bauxiet komt uit dat Afrikaanse land. Daarbij is in China de prijs van elektriciteit enorm gestegen waarna enkele aluminiumfabrieken hun productie terug brachten.
  • Pharming heeft een primair eindpunt behaald bij haar onderzoek naar de behandeling van Covid-19 middels Ruconest. Ik heb er nog niet veel over gelezen, maar ik was niet echt onder de indruk van de eerste resultaten die ik las... De eindfase halen met een zo-zo product is niet echt iets om heel enthousiast over te worden.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Taperen, wat is dat eigenlijk? (Tom Lassing)

14/09 7:29

De centrale bankiers praten over taperen/tapering. Waar hebben ze het dan over?

Het gaat dan over de afbouw van de verruiming van het monetaire beleid. Dat deel, afbouw van de 'verruiming', heet taperen.

In feite 'steunt' de FEB (maar ook de ECB) de economie door bijvoorbeeld het opkopen van (staats)obligaties, of het drukken van nieuw geld. (hetgeen vaak niet écht drukken van geld is, maar slechts het elektronisch creëren van extra geld en het dan via de banken de economie in laten stromen.)

De centrale bankiers zeggen overal dat ze hun steun willen verminderen (taperen). Het is immers min of meer vals spelen met de economie.

Er blijft immers geld genoeg in de economie rondgaan, terwijl er nu eigenlijk een enorm tekort aan geld had moeten zijn.

Door het valsspelen loopt de economie als een trein. Dat is natuurlijk opmerkelijk, maar zo lang als dat wij allemaal akkoord gaan met dat vals spelen, kan het bestaan.

Hoe zouden wij de zaak in het honderd kunnen laten lopen?

Als we allemaal zo stom zouden zijn om euro's te verkopen en daar goud voor kopen, dan zou het mis kunnen gaan. Het spel kan immers alleen gespeeld worden als zo veel mogelijk partijen er aan mee blijven doen.

Ga dus vooral niet jezelf beschermen door het inwisselen van spaargeld door goud. Je zou een economische crisis kunnen veroorzaken en dat is dan JOUW fout. Niet de fout van de valsspelers.

Ondertussen ZEGGEN ze dus dat ze de steun willen verminderen, maar ze schuiven het moment DAT ze dat gaan doen steeds weer voor zich uit, of het is zo dat de maatregel al snel weer ingetrokken wordt. De economie kan namelijk niet zonder die steun. De economie is als een drugsverslaafde compleet afhankelijk geworden.

Er komt dus ondanks hun praten over tapering steeds meer geld en 'ergens' in de toekomst gaat dat een probleem met inflatie opleveren.

Wie dan spaargeld heeft, zal het haasje zijn.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Apple ontslaat klagende werknemer (Tom Lassing)

07/09 7:59

Ashley Gjovik is een vrouwelijke manager bij Apple, of althans... dat was ze. Ze klaagde bij de de U.S National Labor Relations Board over de onveilige werkomstandigheden waaraan ze bij Apple werd blootgesteld.

Tevens was ze intern daarover lastig gevallen door een manager boven haar die naar aanleiding van haar klachten binnen Apple strafmaatregelen tegen haar had genomen en haar uiteindelijk weggestuurd had (betaald verlof).

Apple heeft haar na haar officiële externe klacht direct ontslagen.

De reden voor het ontslag was volgens Apple dat ze met haar klacht interne geheimen had prijsgegeven...

Ook een manier om te zeggen dat je onveilige werkomstandigheden geheim wilt houden.

Naar aanleiding van haar ontslag heeft Ashley Gjovik nu ook een klacht bij de Occupational Safety and Health Administration, California’s labor commissioner’s office en de Equal Employment Opportunity Commission.

Dit verhaal is dus nog lang niet over...

 
 

Overspannen vanwege Amerikaanse verkiezingen (Tom Lassing)

14/09 8:21

Tot mijn stomme verbazing is het écht een ding... Overspannen zijn vanwege de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen van afgelopen november. Niet eens in de VS, maar in Nederland!

Ik kreeg vrijdag 'rare' berichten van iemand die uiteindelijk helemaal van het padje af bleek te zijn.

Ik had geschreven dat de Republikeinen het Nazi handboek over leugens volhouden tot de letter volgen.

Helemaal over de rode ging hij.

Biden was een leugenaar en Biden en 9/11 was ineens een ding... Alsof Biden aan de macht was twintig jaar geleden...

Uiteindelijk was me duidelijk dat de man simpelweg een zenuwinzinking had.

Helemaal de weg kwijt.

Ik vrees dat hij de enige niet is. Het schijnt vooral oudere blanke mannen te treffen. En het komt vaker voor dan we denken... 

Helaas kunnen welzijnswerkers er niet zo veel mee. Signalen moeten namelijk vanuit familie of buren komen. Ik kan dus wel melding maken van verward gedrag, maar zolang de omgeving daar geen probleem mee heeft, is het puur een eigen probleem.

Zeker bij oudere mannen die al met pensioen zijn en alleen leven is dat dus best gevaarlijk. Er is dan geen werkgever meer of collega's die signalen opvangen. Ook familie neemt vaak wat afstand als zo iemand van het padje raakt. Wie geeft dan nog het signaal af dat er iets mis met ze is? Wie pakt de signalen die wél komen nog op?

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

100 Dollar olie (Lodewijk Hof)

14/09 8:28

De prijs van olie heeft een bijzonder herstel laten zien. Van negatief zitten we nu in een situatie dat meer en meer olie productievelden uiterst winstgevend zijn. De onbalans van de economie, zal ongetwijfeld tot hogere prijzen resulteren. Verder hebben we meer en meer signalen dat de inflatie, als gevolg van de overuren draaiden geldpers van centrale banken, zien we inflatie.

Dat is meer en meer opwaarts potentieel. Toenemende vraag. Dat betekend dat ik een mooie investeringsmogelijkheid zie. Bijkomend voordeel is dat de olie sector vrij goed voor haar beleggers wil zorgen. Ze keren graag dividenden uit. Dat is nooit verkeerd in een portefeuille. Inkomen om nieuwe investeringen mee te doen.

Nou kennen we allemaal de grote olie bedrijven als BP, Chevron. Shell is eigenlijk een gas bedrijf. Dus die zijn geen optie. Maar de pareltjes zijn minder bekend. Bedrijven die winstgevend zijn, die geld verdienen bij olieprijzen in de 35 a 40 $.

Dat betekend een hoop winst potentieel. Hier treft u de pareltjes. Met coupon tom krijgt u ook nog eens 30% korting.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd