Beursbox Nieuwsbrief Waarom zijn huizen zo duur?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waarom zijn huizen zo duur?
Date: September 16th 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 16 september 2021
 
 

AEX 794,19 Dow 34.666 USD 1,18 Btc 40.991 Goud 1,786.93

 
 

Zonnepanelen aanbieding

Nu met een EXTRA 75 euro korting als u aangeeft via "Beursbox" te zijn gekomen!

Kijk voor meer informatie
 

Koop hier je crypto's

Een simpele en goed begrijpbare opzet met enkele van de meest verhandelde crypto's beschikbaar. Klik hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/09 7:00

  • Laat je door het dagelijkse beursnieuws niet gek maken. Mr. Market is de spreekwoordelijke beurshandelaar die je probeert te verleiden tot handelen. Uit hebzucht of angst, het maakt Mr. Market niet uit. Als jij maar komt handelen. 
  • Gisteren is de AEX index voor het eerst intraday boven de 800 gekomen. De index eindigde op 794.
  • De iPhone 13 is niet veel meer een een kleine verbetering ten opzichte van de iPhone 12. Een heleboel hype om helemaal niets. Alleen als je een flink oudere iPhone hebt zou je kunnen overwegen de 13 te kopen. Ook kan je, als je korting kan bedingen, een 12 aanschaffen. Met een flink gereduceerde prijs zou dat ook geen slechte deal zijn. Zo veel beter is de 13 niet.
  • Ik heb nu meer dan 1.500 leningen via Neo Finance uitstaan. In totaal gaat het om ruim 38.000 euro ondertussen. Gemiddeld per lening nog altijd 25 euro. Meer info op deze site.
  • Mijn vrouw zag gisteren SPO-AJX 1-5 en vond dat de Spoordonkse Boys het goed volgehouden hebben tegen Ajax. Waarvan acte.
  • Gisteren een fantastische dag voor uranium aandelen. Gemiddeld gingen mijn aandelen in die sector 10% omhoog. De reden voor de stijging was het feit dat Sprott aangaf weer ter waarde van 1 miljard dollar te kunnen gaan kopen. De prijs van uranium schoot door naar $48 per pound. 
  • Had iemand anders verwacht? ex topman Hamers van ING gaat voorlopig vrijuit i de witwaszaak. Wel het geld voor de verantwoordelijkheid opstrijken in de vorm van een prachtig salaris met bonus, maar dan fors falen en niet afgerekend worden. Bij de banken gelden wetten anders.
  • In de VS is een advocatenfirma een class action tegen Philips begonnen. Het gaat om vermeende verkeerde informatie vanwege de problemen bij de beademingsapparatuur die door Philips werden geleverd.
  • De VS, het VK en Australië hebben een defensiepact gesloten waarbij de landen elkaars militaire technologie gaan delen. Als eerste gaat Australië de laatste onderzeeërs van de VS afnemen en zal daarom een order in Frankrijk annuleren. Australië heeft nu al veel last van een veel agressiever wordend China dat haar 'strijd' met vissersschepen voert.
  • Financiële planning. Waar wil je over 5 jaar staan? Kijk even naar mijn video er over.
  • Beleggingsvisie en beleggingsuitvoering. Ik maakte er een video over. Kijk hier

Mijn visie op goud
 
 
 

Waarom zijn huizen zo duur? (Tom Lassing)

16/09 7:19

De reden is simpel... omdat er veel geld is.

Maar waarom is er veel geld?

Dat komt omdat de ECB de economie volpompt met geld.

Waarom stoppen ze daar niet mee?

Als ze er mee zouden stoppen, dan zouden in Europa vooral de zwakke economieën een enorme economische klap krijgen, vergelijkbaar met de crisis in Griekenland van enkele jaren terug.

Zouden ze er toch mee stoppen, dan zou de rente fors omhoog gaan en dat zet ook bij ons direct de rem op huizenprijzen, want dan worden nieuwe of over te sluiten hypotheken ineens veel duurder.

Uiteindelijk is het dus zo dat de lage rente, door de geldschepping van de ECB, de huizen in de sterke economieën van de EU zo duur maakt.

In Nederland komt er nog eens bij dat we door streng klimaatbeleid en een bevolking die groeit en in steeds kleinere samenlevingsvormen samenwoont veel te weinig gebouwd hebben. Er is dus ook nog eens een enorm tekort aan geschikte woningen.

Een perfecte storm voor de huizenmarkt en zolang de ECB blijft stimuleren zal het "feest" in de huizenmarkt wel aanhouden.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Huisjesmelkers (Tom Lassing)

16/09 7:34

Vooral studenten zitten in de hoek waar huisjesmelkers profiteren. De huisjesmelkers verhuren kamers per kamer aan studenten en die betalen maar zo 1000 euro voor een kamertje van vier bij vier. De keuken en badkamer moet je samen met andere bewoners delen.

Schandelijk.

De studenten hebben volkomen gelijk dat ze daar tegen protesteren. Deze uitbuiting levert de huisjesmelkers veel geld op en de kwaliteit van de woningen is te vaak hondsberoerd.

Maar...

De politiek pakt het weer met een botte bijl op en slaat naar de verkeerden.

Onroerend goed is ook bij 'gewone' burgers een manier om te investeren. Je koopt er een tweede huis bij, knapt het op en verhuurt het. Dan ben je nog geen huisjesmelker, maar bij populistische politici is het allemaal één pot nat.

Je bent profiteur en je actie is schandelijk...

Na 2008, tijdens de huizencrisis, werd je als investeerder op handen gedragen je was de huizenmarkt aan het redden. Nu ben je een paria.

Zelf heb ik die trend enkele jaren geleden onderkend en heb ik er bewust voor gekozen om in deze markt en op dit moment in Nederland geen woningen op te kopen. Wil je hier netjes in vastgoed ondernemen, dan zijn de huren voor gewone woningen vaak simpelweg in mijn ogen te laag. Je wordt om winst vanuit de huur te kunnen maken bijna gedwongen om écht een huisjesmelker te worden. Let wel, ik heb het over winst vanuit de huur. Heel veel vastgoedfondsen rapporteren winst vanuit huur EN toename vastgoedprijzen. Die rekenen zich dus rijk met blijvende stijgingen van de vastgoedprijzen.

Dat weiger ik.

Dus vandaar dat ik in Detroit woningen heb gekocht. Dat is nu écht een huurdersmarkt!

Men wil er niet eens woningen kopen omdat er een heel onzekere arbeidsmarkt is. Je wilt dan als ontslagen werknemer niet met een eigen woning 'vast' op een bepaalde plek zitten. Liever huren ze en zijn dan heel mobiel en kunnen dan met het werk meeverhuizen.

Heel slim van werknemers uit gezien en dat maakt dat ik daar een goede markt heb gevonden. Ik knap huizen op en zet ze voor een betaalbare huur in de markt. Een vrijstaande woning, twee of drie slaapkamers met losse garage voor grofweg 1000 dollar per maand. Daar zal menig student in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Ik heb nu 31 woningen.

Mijn site over mijn vastgoed
 
 
 

Disney weet dat ze fout zaten (Tom Lassing)

16/09 7:49

Disney had met een bekende actrice afgesproken dat ze een deel van de opbrengst zou krijgen van de bioscoop opbrengsten.

Disney besloot echter, zonder overleg met de actrice, dat ze de film met de actrice eerst op het streaming kanaal van Disney gingen uitbrengen. Via die weg werd de vergoeding aan de actrice fors lager. Immers ga je daarna niet meer naar de bioscoop.

Een smerige streek die ze een rechtszaak en veel slechte pers heeft opgeleverd.

Disney probeerde de actrice af te schilderen als een geldwolf, omdat ze mogelijk tot wel 25 miljoen dollar had kunnen verdienen.

Beetje vreemd van het bedrijf, want die film brachten ze zelf ook alleen maar met haar uit omdat ze dachten daarmee de meeste winst te kunnen maken. Disney is wel de laatste die een ander kan beschuldigen een geldwolf te zijn.

Ze hebben zich niet aan het contract gehouden en daar gaan ze voor moeten betalen. Misschien niet naar de actrice toe, maar dan zeker wel in betere contracten die de rechten van acteurs beter zal beschermen tegen de smerige praktijken van Disney.

Disney heeft nu wel bekend gemaakt dat de andere films dit jaar wel keurig eerst via de bioscopen worden uitgebracht. Blijkbaar hebben ze met meer acteurs zulke afspraken over het delen van de inkomsten gesloten.

Als acteurs gaan weigeren nog bij Disney te werken gaat het het bedrijf veel meer geld kosten. Het is nu eenmaal zo dat grote acteurs ook meer kijkers trekken. Dat levert goed geld op. Disney weet dat als geen ander. De geldwolven...

 
 

Open een N26 bankrekening

N26 biedt klanten een online bankrekening. Het bedrijf wil snel enorm groeien. Ze geven nu 100 euro bonus aan iedereen die een nieuwe actieve klant aanbrengt. Dat wil zeggen, de aanbrenger krijgt 50 euro en de nieuwe klant ook! Die nieuwe klant kan vervolgens ook een klant aanbrengen onder dezelfde voorwaarden.

Kijk hier voor meer info
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Slechte lening loopt weer (Tom Lassing)

16/09 8:04

Eén van mijn B leningen bij Neo Finance, een lening met een rente van 18%, liep niet lekker. De lener was al meer dan 200 dagen te laat met betalen. Het werd een rechtszaak waarbij de lener OOK nog eens tegen 365 euro te betalen belastingen opliep.

Ik was er met 25 euro ingegaan. Geen halszaak dus, maar ik heb toch wel graag mijn geld EN de rente er op als inkomen.

Neo Finance bood mij 70% van de resterende som, maar dat heb ik naast me neer gelegd.

25 juni was de extra opgelegde belasting door de lener afgerekend en daarna:

July 13d. Delayed 290.91 EUR loan payment received. It is distributed to all lenders, therefore, if the instalment is not paid in full, you may not be eligible for the instalment

August 22d. Delayed 399.2 EUR loan payment received. It is distributed to all lenders, therefore, if the instalment is not paid in full, you may not be eligible for the instalment

September 10d. Delayed 414.96 EUR loan payment received. It is distributed to all lenders, therefore, if the instalment is not paid in full, you may not be eligible for the instalment

Van dat ontvangen geld is nu bij mij slechts 2,18 euro van de lening afgelost. Ondertussen heb ik ook al 2,99 euro aan rente ontvangen.

Deze slechte lening is nu heel interessant geworden, want de rente op nieuwe B leningen is ondertussen flink lager geworden en ik krijg nu over 200 dagen extra die 18% rente, tenzij de lener zo slim is om vervroegd af te gaan lossen.

Heb ik ook niets op tegen, immers leek dit eerst een total loss te gaan worden.

Meer info op mijn eigen site over Neo Finance.

Gisteren heb ik een video over het Neo Finance aanbod tot terugkopen bij een slechte lening gemaakt. Kijk die video hier.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd