Beursbox Nieuwsbrief Baltic Dry index gehalveerd

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Baltic Dry index gehalveerd
Date: November 19th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 19 november 2021
 
 

AEX 825,06 Dow 35.870 USD 1,135 Btc 49.587 Goud 1858.41

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen!

In 10 stappen succesvol beleggen! Kijk hier eens, want voor nog geen tientje is dit boek voor jou!Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Duidelijk zichtbaar probleem genegeerd! (Jack Hoogland)

19/11 7:00

Eerder deze maand vertelde ik u al over Biden's $1000 miljard investeringen in infrastructuur en de enorme subsidies voor elektrisch rijden.

In de tweet hieronder zien we hoe ongekend hard Amerikaanse investeringen in zonne- en windenergie komend jaar stijgen. 

Investeringen in windenergie stijgen in één jaar tijd met bijna 70%. Van 16 gigawatt dit jaar naar 27 gigawatt in 2022. 

Terwijl investeringen in zonne-energie bijna verdubbelen. Van 23 gigawatt dit jaar naar maar liefst 44 gigawatt in 2022.

Het logische gevolg is dat ook de vraag naar alle daarvoor benodigde grondstoffen enorm hard stijgt.

Maandag liet ik u al zien dat de wereld slaapwandelend richting een supply crunch in onder meer koper, nikkel en kobalt gaat.

CEO Mark Cutifani van Anglo American waarschuwde echter dat de wereld niet slaapwandelend, maar juist rennend en schreeuwend richting een supply crunch gaat. Zie onderstaande tweet.

Politici wereldwijd negeren een voor iedereen (die het weten wil) duidelijk zichtbaar probleem, aldus Cutifani.

Ze pushen investeringen in zonnepanelen, windmolens en elektrische auto's steeds verder omhoog, terwijl...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

19/11 7:16

  • Inflatie wordt voelbaar. Mijn abonnement op een CV onderhoudsservice gaat 3,85% duurder worden. Dat valt nog mee, want het bedrijf claimt dat hun kosten met 6 tot 8% gestegen zijn.
  • Wordt het een koude winter? Zo ja, dan schieten energiekosten omhoog. Hoe gaat u dat compenseren? Kijk hier eens
  • In 130 gemeenten moeten de huizenkoper ook daadwerkelijk in het (nieuwbouw)huis gaan wonen. Deze maatregel is getroffen om woningen bereikbaar te houden voor woningzoekenden. Te veel investeerders wilden nieuwbouwhuizen kopen om ze dan te verhuren. Wil je dus in die 130 gemeenten nieuwbouw verhuren, dan zal je daar zelf moeten gaan ontwikkelen.
  • CVC Capital Partners koopt heel de (warme) thee divisie van Unilever. Unilever ontvangt hiervoor 4,54 miljard euro. Het betreft onder meer de merken Lipton en Pukka. IJsthee blijft wel bij Unilever.
  • Alibaba groei nog altijd, maar de groei is wel afgenomen en zal de laagste van de afgelopen zeven jaar zijn. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Dalende vraag, meer concurrentie en meer regelzucht van de Chinese overheid zijn de belangrijkste oorzaken van de afgenomen groei.
  • In India hebben de kleine boeren een overwinning behaald. Drie controversiële landbouwwetten die recent werden ingevoerd zullen weer worden afgeschaft. India wilde meer marktwerking in de landbouw, maar dat zou heel ongunstig uitpakken voor de miljoenen kleine boeren. Die zouden hun inkomstenbron zien verdwijnen en veelal in armoede gaan achterblijven. Het is nu al geen vetpot in die sector.
  • Het recent door mij in een video besproken Xpeng heeft een elektrisch aangedreven SUV gepresenteerd. De G9 is vooral bedoeld voor de internationale markten. De wagen met in het derde kwartaal van 2022 beschikbaar komen.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Krakend en piepend (Tom Lassing)

19/11 7:37

De transportketen is gebroken. Niet alleen hier, maar in heel de wereld.

Maar het gaat dieper dan dat. Ook de aanbodkant van grondstoffen is te beperkt voor de vraag. Dankzij de problemen in de transportketen merken we daar nog weinig van, maar voorraden energie, ijzererts, koper, koffie etc. lopen nu snel terug.

We doen allemaal nog alsof er niets aan de hand is en er is NU nog geen crisis.

Maar de wereld rent nu wel richting een crisis.

Te veel schepen liggen stil, te weinig producten worden verplaatst.

De wereldeconomie is stuk en we doen nog alsof onze neus bloedt.

Het duurt niet zo lang en dan is het ook écht een bloedneus en erger.

Wat kunnen we?

Wij, u en ik, zijn slechts radertjes in een enorme machine. Wij kunnen niets veranderen. Wij kunnen slechts proberen met strategische aankopen van aandelen OOK te profiteren van de problemen. We gaan namelijk OOK de rekening betalen.

Energiekosten lopen op, voedsel wordt duurder en door tekorten aan metalen en chips gaan producten als auto's, koelkasten, TV's en computers (veel) meer geld kosten.

Als u dat wilt kunnen blijven betalen, zult u strategische beleggingen moeten doen.

Profiteren van de hogere energieprijzen kunt u hier

Profiteren van hogere grondstofprijzen kan hier

en denkt u dat uranium een goede toekomst heeft, kijk dan ook hier

 
 

Baltic Dry index gehalveerd (Tom Lassing)

19/11 7:58

De kosten van scheepsvervoer waren in oktober giga hoog, maar zijn ondertussen weer gehalveerd.

Dat is goed nieuws, want het zal inflatie tegengaan. Het is nu zelfs zo dat de vervoerskosten zelfs onder het niveau van deze zomer liggen.

De markt overdrijft weer eens. In oktober omhoog en nu omlaag. Het verzenden van spullen is nu weer heel veel goedkoper. Dat komt naar mijn idee vooral omdat de kerstspullen nu al onderweg zijn. Je betaalt nu voor capaciteit die pas in 2022 aan gaat komen.

Janauri en februari zijn geen maanden dat er veel capaciteit gevraagd gaat worden. Men is nu aan het wachten op de kerstgoederen en iedereen hoopt dat alles op tijd aan gaat komen.

Misschien moeten we ook kerst 'gespreid' gaan vieren. Als wij kerst voortaan structureel eind januari gaan vieren, dan zullen de spullen heel veel goedkoper zijn... 

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Hoe werkt overheidsonderdrukking? (Tom Lassing)

19/11 8:13

Misschien bent u zich er niet van bewust, maar ZELFS een speelhuisje voor de kinderen met een hoogte van meer dan 1 meter moet u toestemming/vergunning voor vragen bij uw gemeente.

Ik was me daar ook niet van bewust, maar voor IEDER BOUWWERK in uw tuin moet u toestemming vragen. Ook als u het OP de stenen zet. U dacht dat u eigenaar was? Dan is het wel een eigenaar zonder veel rechten...

De gemeente heeft het recht daarop te handhaven.

Hoe ik daar nu zo op kom... De handhavingsambtenaar stond vorige maand bij me op de stoep.

En ja, het speelhuisje van de kinderen, nu in gebruik als kippenhokje is aangemerkt als illegaal bouwwerk.

Ik moet daar dus nog een vergunning voor aanvragen.

Mijn gemeente heeft ineens geld zat voor die handhaving en ik vermoed dat het Corona handhavingsgeld is. Er is geen extra geld voor de zorg, maar gigantisch veel geld voor handhaving. Ze weten van gekkigheid niet hoe ze al dat geld voor handhaving op moeten krijgen.

Maar waarom gaat de gemeente hier in mee en hoe kan een handhavingsambtenaar met zo'n baan leven?

Het is uiteindelijk heel simpel. De gemeente heeft namelijk van de provincie een opdracht gekregen. De gemeente heeft namelijk maar een bepaalde hoeveelheid van haar totale grondoppervlakte die bebouwd mag zijn. Is daar niet op gehandhaafd, dan mag de gemeente bepaalde dingen niet en kost het de gemeente geld. De gemeente gaat dus handhaven om meer geld van de provincie los te krijgen.

Maar waarom doet de provincie dat?

Nu, de landelijke overheid heeft de provincies een opdracht gegeven rondom de hoeveelheid bebouwing in de provincie. De provincie krijgt minder geld als ze te weinig handhaven of niet goed handhaven bij de gemeenten.

Dus daarom is de provincie ook graag bereid tot handhaving.

Iedereen bij de overheid werkzaam in dit verhaal kan rustig slapen. Het is geen eigen opdracht, er is altijd een hogere macht.

De landelijke overheid wijst vervolgens weer naar internationale verdragen...

Zo haal je heel efficiënt de mens en de menselijke factor uit de overheidsmaatregelen. De wet wordt heel koud en onmenselijk uitgevoerd, want die wet is uiteindelijk heilig. Immers, handhaaf je niet, dan krijg je geen geld van de macht boven je.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Daytrading los van beursentiment

Het grote voordeel van daytrading is dat je niet meer te maken hebt met het ongrijpbare beurssentiment. Je reageert slechts op korte bewegingen en bent slechts kort in de markt. Dat heeft veel voordelen. Kom op 29 oktober om 13:30 uur naar het seminar bij Beursbox! Kijk hier

Geef je snel op!
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd