Beursbox Nieuwsbrief Waarom hebben elektrische auto's geen zonnepanelen?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waarom hebben elektrische auto's geen zonnepanelen?
Date: November 24th 2021
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 24 november 2021
 
 

AEX 802,24 Dow 35.813 USD 1,124 Btc 50.443 Goud 1,794.21

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke beleggingsmethode! 

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar BeursMagazine

Beurs Magazine verschijnt maandelijks en een jaarabonnement kost je normaal 199 euro per jaar. Dat is de prijs die anderen momenteel betalen.

Via deze pagina kan je echter je handen leggen op een jaarabonnement voor amper 49 euro.

Dat is een korting van 75% op de normale abonnementsprijs!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/11 7:00

  • Powerhouse Australia is door Shell gekocht van Meridian Energy Ltd. Het is een transactie van 573 miljoen US$. Voor Shell dus geen enorm grote deal, maar het is wel een belangrijke stap. Powerhouse is namelijk een energiebedrijf dat duurzame energie naar consumenten brengt. Ze bedienen 185.000 huizen en kleine bedrijven.
  • Ook Japan overweegt nu (na de VS) om haar strategische oliereserves aan te spreken om daarmee de energieprijzen te drukken.
  • Het aandeel Rivian dat ik recent in een video besprak, is de laatste weken fors in koers gedaald. Van een top rond de 172 naar nu onder de 116.
  • In Oekraïne zijn ze er van overtuigd dat Rusland klaar staat om onder het mom van zelfverdediging Oost Oekraïne binnen te vallen. Het zou tactisch te vroeg zijn, want Europa heeft nu nog energiereserves. Eind januari, of in februari 2022 zijn de energiereserves van Europa vrijwel op en is het blok economisch gezien veel zwakker en kan Rusland dus veel meer pijn doen. Dat zou een beter moment zijn om toe te slaan. Immers, wat zou Europa tegen een Russische inval willen doen? Rusland is vooral boos dat de Oekraïners nu Turkse drones gebruiken om de Russische artillerie te vinden en uit te schakelen als die weer eens het bestand schenden.
  • Unieke kans! De meest toonaangevende Elliott Wave site in de wereld zal op Thanksgiving Day voor één dag tegen aanzienlijke kortingen geheel te bezoeken en bekijken zijn. Dat wordt dus de hele site leegtrekken! Kijk hier
  • Xpeng heeft aangegeven dat ze het doel heeft om 50% van haar auto's buiten China te gaan verkopen. Op dit moment is de fabrikant nog heel erg op China gericht. Het land wil in 2022 naar Zweden, Denemarken en Nederland komen.
  • De afwikkeling van het Imtech faillissement duurt lang. Volgens de banken zijn de curatoren vooral hun eigen kas aan het spekken en ze hebben daarom samen een integriteitsklacht tegen de aangestelde curatoren ingediend.
  • ASR is de grootste bezitter van landbouwgrond in Nederland. Ik maakte er een video over.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Ze gaan nu écht nerveus worden! (Jack Hoogland)

24/11 7:21

Afgelopen week zijn de koersen van uraniumaandelen fors gedaald. Niet leuk, maar we weten dat uraniumaandelen volatiel zijn, en dus ook stevig kunnen corrigeren.

Dat zal de komende jaren dus vaker gebeuren. Wie de hoofdprijs wil, moet die correcties accepteren, of ze juist gebruiken om bij te kopen.

Maandagavond na beurs kwam Sprott echter met zéér goed nieuws. Zie tweet hieronder

Sprott begon haar uraniumfonds met $300 miljoen, verhoogde het vervolgens naar $1,3 miljard en maakte gisteren een nieuwe verhoging naar $3,5 miljard bekend.

Sinds augustus heeft Sprott ongeveer $1 miljard besteed en daarvoor ruim 21 miljoen pond uranium gekocht.

Wat betekent dat Sprott komend jaar voor $2,5 miljard aan uranium gaat opkopen, ofwel 55 miljoen pond aan de huidige prijs.

Da's maar liefst 44% van de wereldwijde jaarproductie!

Tegelijk zien we berichten dat beheerders van kerncentrales de afgelopen maanden geleidelijk aan nerveuzer zijn geworden. Zie onderstaande tweet.

Nu ze weten dat Sprott komend jaar nóg meer uranium gaat opkopen, hebben ze alle reden om écht nerveus te worden. Waardoor beheerders van kerncentrales nu ook uranium gaan inslaan.

Het gevolg van dit alles is uiteraard dat...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Waarom hebben elektrische auto's geen zonnepanelen? (Tom Lassing)

24/11 7:38

Is het niet vreselijk gek dat de electrische auto's die nu op de weg rijden zelf geen zonnepanelen hebben?

Ze rijden op elektriciteit en die elektriciteit kan je opwekken met panelen. Het zou dus heel slim zijn als auto's zichzelf konden opladen door heel de buitenkant van de auto te beplakken met panelen.

Maar dat is lelijk hoor ik u gewoon denken...

Kan zijn, maar het maakt je OOK onafhankelijker van laadpunten.

Sterker nog, mogelijk kan de auto dan (bijna) zonder laadpunten. 

Het Duitse Sono Motors en het Nederlandse Lightyear zijn kleine autofabrikanten die al wel inzetten op elektrische auto's die zelf ook energie opwekken.

Sono gebruikt ook de zijkanten van de auto, terwijl Lightyear alleen inzet op de bovenkant van de auto.

Bij Lightyear geldt dan toch iets meer dat ze het uiterlijk van de auto niet 'te' veel willen aantasten.

Deze ontwikkeling maakt de uitrol van letterlijk een miljard laadpalen wereldwijd mogelijk overbodig.

Als het maar succesvol gaat worden toegepast.

Uiteindelijk bepalen consumenten dat. De auto's moeten gekocht gaan worden. Wil je nu al een Lightyear kopen, dan kost je dat 150.000 euro. Je moet het geld er maar voor over hebben. Pas als ze in staat zijn de productie te verhogen zal ook de prijs dalen.

Sono is al wel bereikbaarder. Het bedrijf heeft al 150 miljoen opgehaald en heeft al 16.000 bestellingen binnen. Nu moeten ze gaan leveren...

 
 

Zware verliezen Turkse munt (Tom Lassing)

24/11 7:58

Hyperinflatie ligt op de loer in Turkije. De Turkse Lira verloor de laatste dagen enorm veel waarde. Eergisteren alleen al in 24 uur ging er 10% verloren. De officiële inflatie ligt in Turkije op 20%. In het echt is het waarschijnlijk nog hoger.

Ben je dus aan het sparen in Turkse lira, dan kan je in één dag ineens 10% minder aan euro waarde krijgen.

Voor Turken in Turkije niet direct een probleem, behalve als je er buitenlandse spullen wilt kopen. Die zijn dan ineens 10% duurder.

Ben je woonachtig in Europa en spaar je in euro's, dan kan je ineens 10% meer in Turkije kopen.

In een week tijd verloor de lira al 20% aan waarde.

Wil je dus onroerend goed in Turkije kopen, dan zou je nu met je euro's kunnen toeslaan. Je hebt dan 20% korting.

Je loopt echter wel de kans dat de waardedaling doorzet. Zeker als je dus voor de korte termijn iets wilt doen, is dat heel gevaarlijk.

Koop je voor de lange termijn, dan is het probleem minder groot. Op termijn zal de waarde van onroerend goed zich wel aanpassen aan de nieuwe wisselkoers.

Waarom die hoge inflatie in Turkije? Het land kent ene heel lage rente. Een hogere rente zou de inflatie beteugelen, maar daar kiest men niet voor. Het gevolg kennen we.

Beursbox.nl
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Wie gelooft die mensen nog? (Brecht Arnaert)

24/11 8:19

De overheid heeft een zware taak tegenwoordig: ze moet de laatste 10% aan niet-gevaccineerden overtuigen dat de vaccins werken, en tegelijk ook de 90% gevaccineerden overtuigen dat ze niét werken - waarom zou er anders een derde shot nodig zijn? Jaja, ik stel het simplistisch voor, en het is allemaal veel complexer, en dit en dat.

Neen. Het is niet complexer. Het is verrassend eenvoudig: de vaccinatie-theorie is compleet fout (van begin tot einde), het concept "virus" verwijst naar niets in de realiteit, en de infectietheorie werd nog nooit bewezen. Voilà. 

Laat nu de boze mailtjes maar komen.

Ik ga in ieder geval niet zwijgen

Lees verder

Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd