Beursbox Nieuwsbrief FED grijpt (nog niet) in

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief FED grijpt (nog niet) in
Date: December 16th 2021
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 16 december 2021
 
 

AEX 775,46 Dow 35.927 USD 1,129 Btc 43.356 Goud 1,784.36

 
 

Uw eerste stappen in cryptovaluta

Bitcoin, ethereum en andere crypto's behoren tot de snelst stijgende beleggingen van de afgelopen jaren. Maar hoe koopt en beheert u die cryptovaluta eigenlijk?

In het webinar op 22 december om 20:00 uur leggen we op een simpele manier uit hoe u de eerste stappen kunt zetten in cryptovaluta, inclusief een concrete mogelijkheid om in een Nederlands project deel te nemen.

Voor de moeite geven we gratis tokens weg met een waarde van ca. 50 euro.

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/12 7:00

  • Vanavond zal ik samen met Mark Leenards een webinar hosten waarbij de CEO en bestuursvoorzitter van Neo Finance samen zullen uitleggen hoe het nieuwe initiatief Finomark werkt. Dat platform verstrekt leningen aan ondernemers/ondernemingen. Geef je hier op.
  • De FED en een Senator hebben gisteren nadrukkelijk aangegeven dat het niet tegen stablecoins (gevestigde crypto munten) is. Er moet wel een strakke regulering op komen. Men wil innovatie niet in de weg staan, maar er moet wel goede controle komen, want de bedragen die er in rond gaan maken dat heel het systeem instabiel kan worden als er bij stablecoins iets heel erg fout gaat. Zo stelde een senator dat stablecoins open moeten zijn over hun reserves en ze moeten daarbij wat hem betreft ook aan bankregels voldoen.
  • Ook de EU heeft nu de waarschuwing aan Rusland gegeven dat een inval in Oekraïne gevolgen zal hebben. Blijkbaar is men er niet van overtuigd dat het slechts legeroefeningen zijn die puur toevallig tegen de grens van Oekraïne plaatsvinden.
  • Rusland heeft de prijs voor gas voor Moldova verdrievoudigd. De huidige regering in Moldova zoekt naar manieren om minder afhankelijk van Rusland te worden. Dat wordt niet gewaardeerd door de Russen. De gasprijs wordt daarom al wapen ingezet. Net zoals De VS altijd al voor heeft gewaarschuwd.
  • In Finland proberen ze nu een alternatief voor koffie te ontwikkelen. Het lukt al in laboratoria, maar de omschakeling naar commercieel succes is nog ver weg. Het is vooral een kosten kwestie. Ze kweken een substantie in het lab, dat drogen ze en dan wordt het geroosterd.

Mijn visie op goud
 
 
 

FED grijpt (nog niet) in (Tom Lassing)

16/12 7:23

De FED had al heel 2021 aangegeven dat het fors zou ingrijpen om de inflatie te beteugelen en de constante steun aan de economie te staken.

Iedere keer kwamen er mooie woorden, maar geen daden. Men bleef de hete aardappel voor zich uitschuiven.

Toen kwam gisteren hun laatste kans om tanden te tonen.

Wat ze gaan doen, is de steun aan de economie terugbrengen van 105 miljard per maand naar 90 miljard dollar. Het is een stap, maar niet echt een schokkende.

Ook gaan ze bij de rente ingrijpen... zeggen ze.

In 2022 zijn ze van plan om in drie stappen de rente te verhogen. Ze zeggen niet wanneer, ze zeggen niet hoeveel.

Kortom, dit is vooral weer een zaak van spierballen taal, zonder dat er serieus iets gaat veranderen.

Hoe reageerde de Amerikaanse beurzen op het bericht?

Die sprongen omhoog!

De Nasdag ging van een dieptepunt op 15.761 naar een slot van 16.288.

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Goud batterijen (Tom Lassing)

16/12 7:42

Ik kreeg gisteren van een lezer een interessant artikel uit 2016. Wetenschappers van de universiteit van Californië in Irvine waren toen aan het experimenteren geweest met nano technieken en waren er achter gekomen dat lithium met een coating van Polymethyl methacrylate (PMMA), ook wel plexiglas genoemd wel 5000 tot 7000 cycles mee kon gaan.

Maar... toen ze goud nanowires gingen gebruiken bleek ineens dat tot wel 200.000 cycles mogelijk werden.

Dat is een batterij die letterlijk een leven mee kan gaan.

Het is nu vijf jaar geleden, waarom horen we daar nog altijd niet van?

In 2018 werd er weer wat aandacht aan besteedt. Op dat moment werd een publicatie geplaatst in de American Chemical Society Scientific Review.

Dat kreeg weer even aandacht en vervolgens weer jarenlang een totale stilte.

Hoe komt dat toch?

Ik heb dat proberen na te zoeken. Wat hier waarschijnlijk aan de hand is, is dat het technisch allemaal wel mogelijk is, maar commercieel gezien is het vooralsnog onmogelijk. De techniek is simpelweg veel te duur om commercieel interessant te zijn.

Kijk hier voor meer informatie over die eeuwige batterij.

en kijk hier (de taal is even een ding... maar het valt te begrijpen).

Naar het Beursbox videokanaal
 
 
 

Hoe kan ik ze bereiken? (Tom Lassing)

16/12 7:56

Je weet dat juist jonge mensen goed advies over omgaan met geld, sparen en beleggen kunnen gebruiken. Ze willen er misschien nog weinig over weten, maar het zou zo goed voor ze zijn als ze meer kennis over dat soort zaken zouden hebben.

Maar hoe kan je ze bereiken?

Wie het weet, mag het zeggen!

Ik weet het ook niet echt.

Ze worden enorm gebombardeerd met advertenties voor online gokken en crypto handel en massaal vergooien ze daar hun geld aan. Tegen die miljoenen campagnes kan en wil ik niet opboksen.

Het gaat me immers niet om het feit dat ik aan ze wil verdienen. Ik wil ze kennis meegeven, zodat ze zelf betere beslissingen kunnen nemen.

Mijn verzoek: Vraag mijn gratis E-boek leren beleggen op en stuur het naar je kinderen en/of kleinkinderen als kerstgeschenk! Je hebt mijn toestemming om het door te sturen!

Heb je dat E-boekje nog niet, vraag het dan hier aan.

Wat je OOK kan doen, is hier (tegen verzendkosten) het boek van mijn collega Harm van Wijk opvragen.

Succesverhaal.nl
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Met de warme hand (Tom Lassing)

16/12 8:08

Zo aan het einde van het jaar reflecteer je wat meer... tenminste ik doe dat.

Misschien ben ik wel een uitzondering.

De warme hand, wat is dat...

Het is het tegenovergestelde van de koude hand. Je bent overleden en je erven krijgen ineens een erfenis. Dat is nu een mooi voorbeeld van een koude hand. Kan heel leuk zijn voor de erven, maar vraag je af of een deel van wat je bezit ook niet alvast met de warme hand (dus bij leven) al overgedragen kan worden.

Het voordeel van zo nu en dan geven is dat de belastingdienst dan niet snel een flinke greep in de gift kan doen. Er zijn namelijk belastingvrije sommen.

Daarnaast kan je natuurlijk ook een deel van je muntenverzameling af en toe onderhands overdragen aan kinderen of kleinkinderen. Als daar geen papieren spoor van bestaat, dan weet de belastingdienst daar ook niets van.

Voel je daarover niet te schuldig. Het oude geld gebruikt die methode ook. Daarbij heeft echt oud geld vrijwel alle vermogen met een papieren spoor al in trusts zitten. Die trusts zorgen voor de verzorging van de familie. Er gaat dan nooit iemand belasting overdragen bij overlijden, want ze bezitten persoonlijk weinig. Ze krijgen wat ze nodig hebben uit de trust. Die trust bezit het onroerend goed, de kunst etc.

Vraag Rothschild maar. Die hebben net ook weer 175 miljoen euro cash gemaakt. Kan je toch leuk van rondkomen. Ze hebben nog een paar duizend doekjes liggen, dus die zitten voorlopig niet zonder cash.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd