Beursbox Nieuwsbrief De Kup het alternatief op de fiat munt?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De Kup het alternatief op de fiat munt?
Date: January 10th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 10 januari 2022
 
 

AEX 788,43 Dow 36.231 USD 1,133 Btc 37.102 Goud 1,792.96

 
 

Start nu met crowdfunding

Help onroerend goed ondernemers en krijg daarvoor een prachtige rente. Tot nu toe meer dan 100 projecten gerealiseerd en allemaal een succes.

Kijk hier
 

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 
 

Hij wil alles opkopen! (Jack Hoogland)

10/01 7:00

Donderdag vertelde ik u al over het unieke aandeel waarmee we gaan profiteren van een snel stijgende olieprijs in de komende jaren. 

Uniek is het feit dat de oprichter en CEO van dit bedrijf maar liefst 80% van de aandelen bezit. 

Omdat hij aandelen blijft bijkopen lijkt er nu zelfs sterk op dat deze CEO alle aandelen wil gaan opkopen!

Kijk je naar onderstaande grafiek, dan begrijp je direct waarom. De energiesector verdient nu verreweg het meeste geld in relatie tot haar totale beurswaarde. 

Het gemiddelde energie-aandeel is daarmee tot ruim drie keer zo goedkoop als aandelen uit andere sectoren.

En dit bedrijf verdient zelfs bijna dubbel zoveel als andere energie-aandelen. Is dus bijna de helft goedkoper!

De al ruim vijftig jaar actieve CEO ziet de toekomst dus zo rooskleurig tegemoet dat hij het liefste alle aandelen wil hebben. En gelijk heeft hij!

Want terwijl de winst van dit bedrijf met maar liefst 47% stijgt, koop je dit aandeel voor slechts 6,7 keer de jaarwinst!

Dit is wat ons betreft het allerbeste aandeel om de komende jaren van een fors stijgende olieprijs te profiteren.

Wij berekenden bijna 500% koerspotentieel.

Bestel hier het nieuwe "Super Rendement Rapport"!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/01 7:17

 • De titel van de nieuwsbrief van vrijdag zorgde er voor dat de nieuwsbrief door duizenden mensen niet ontvangen werd. Ik had het woordje 'miljoen' in de titel staan. Dan kom je vervolgens in bijna alle spamfilters... Helaas hebben veel lezers de kans in de nieuwsbrief gemist... definitief gemist. Het beoogde bedrag van 1,7 miljoen euro was zaterdagmiddag door Matching Capital al bereikt. Sorry daarvoor.
 • Vandaag eindelijk een nieuwe, dezelfde regering in Nederland. Ik kan er maar niet bij dat we denken andere resultaten te behalen door in feite dezelfde regering neer te zetten.
 • EU-commissaris Thierry Breton wil 500 miljard euro hebben om in Europa een nieuwe generatie kerncentrales te kunnen ontwikkelen. De EU wil dan ook gas en kernenergie als groene energievormen gaan rekenen. Oostenrijk en Duitsland zien niets in deze kernenergie plannen.
 • Het aantal Corona patiënten op de IC neemt steeds verder af, ondanks record aantallen besmettingen. Wanneer gaan ze inzien wat ze in Zuid Afrika en in Engeland al lang weten?
 • Vastgoed ontwikkelaar Shimao (China) heeft naar verluidt al haar vastgoed projecten kunnen verkopen. Ook Shimao kon niet aan haar verplichtingen voldoen. De aandelen stonden vanochtend 7% hoger. (Na een daling van 17% op vrijdag)
 • Japan en Australië hebben een militair pact gesloten. Dit in reactie op de toenemende Chinese militaire druk op beide landen. Met dit pact krijgen de landen toegang tot elkaar militaire faciliteiten.
 • Paypal overweegt met een eigen stablecoin cryptomunt te komen.
 • New Oriental Education & Technology Group Inc. heeft tienduizenden medewerkers ontslagen. Het bedrijf bood naschoolse bijscholingen aan in China. Dit wordt nu door de communistische partij als ongewenst gezien. Bedrijven mogen dit dus steeds minder aanbieden.
 • Na veel gehannes en onduidelijkheid heeft een rechter nu bepaald dat tennisser Novak Djokovic toch Australië in mag. Een winst voor de mensenrechten en het gezond verstand.
 • Nog altijd ligt Internet er in Kazachstan er vrijwel geheel uit. De opstand is nog niet voorbij.

Naar het Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Eerste 5 handelsdagen methode (Tom Lassing)

10/01 7:30

De AEX sloot vrijdag op een stand van 788,43.

Belangrijk, want dat is lager dan de openingskoers op de eerste handelsdag van 2022.

Dit wil dus zeggen dat volgens de Eerste 5 handelsdagen methode 2022 een negatief jaar voor de AEX index gaat worden!

Hoe 'zeker' is dat?

In feite kan ik daar kort over zijn. Niet.

Maar...

Deze methode heeft het in ongeveer 84% van alle jaren goed.

Ik zou het dus ook weer niet helemaal willen negeren.

Kijk hier naar eerdere jaren waarin ik dit bij heb gehouden

 
 

Kan de Kup het alternatief op fiat geld worden? (Tom Lassing)

10/01 7:46

Cor de Jong heeft een interessante visie de wereld in gestuurd. Hij wil als dekking voor fiat geld de Kale kilowattUur Prijs (Kup) in het leven roepen.

Kan deze Kup een dekking zijn voor een munt?

Daar is niet zo maar even antwoord op te geven. Ik denk dat het er ook nog te vroeg voor is.

Maar het is al wel interessant!

Waar ik echter warmer van zou worden, is als je die Kup ook op voorraad hebt.

Niet alleen als olie of gas in de grond of als potentiële productiecapaciteit, maar bijvoorbeeld ook in waterstof.

Immers dan heb je ook letterlijk een fysieke dekking. Nu is dat laatste niet keihard nodig, maar met alleen de potentiële mogelijkheid om eventueel die Kup ook te kunnen leveren is het systeem me te mager. Immers is het fiat systeem ook zoiets. Er is weliswaar officieel geen dekking voor bijvoorbeeld de euro, maar je zou kunnen beargumenteren dat de landen in bijvoorbeeld de Eurozone wel samen een waarde en economische macht betekenen. Is de euro dan dus écht ongedekt?

Blijkbaar vindt de markt van niet, want het vertrouwen in de euro blijft groot.

Het vertrouwen in de Kup is even de vraag. Immers wie gaat dat vertrouwen gebruiken om er geld op uit te geven?

Welke entiteit heeft de macht om de Kup dan ook echt te kunnen koppelen aan een munt?

Het is maar niet even wat! Immers praat je over het vertrouwen geven aan een compleet nieuw monetair systeem met een meet maat die niemand nog kent. 

Het is niet zo dat je geld geen dekking kan geven, het is de vraag wie de garantie op die dekking gaat afgeven en hoe je dat allemaal kan vertrouwen.

Vertrouwen, daar valt of staat alles mee. Je kan zel zeggen dat de munt inwisselbaar is voor x Kup, maar wiens handtekening staat er op het biljet?

Ik produceer zelf momenteel 10.000 kWu per jaar. Kan ik daarop dan een munt uitgeven? Hoe werkt dat?

Kunnen bedrijven dat?

Kan een overheid dat? Of een centrale bank? Het punt is... Iedereen moet zich daar dan in kunnen vinden.

De huidige machthebbers en eigenaars van het huidige geld zouden hier niets mee winnen. Nu krijgen ze rente over het door hen uit lucht verzonnen geld. Deze oplossing is voor hen een verslechtering. Waarom zouden ze de wereld weggeven voor een betere of veiliger munt?

Ze hebben veel liever de macht van de huidige munt.

Ik als consument dan... Ik kan het accepteren, maar dat doe ik ook al met crypto's. Leuk monopoly geld, maar belastingen kan ik er nog niet mee betalen. Als de overheid het niet accepteert, blijft het speelgeld.

Als we deze energie kunnen opslaan en als spaargeld kunnen gebruiken, dan wordt het anders. Waterstof zou die revolutie kunnen inzetten.

Maar in feite zou je ook uranium kunnen gebruiken. Als je er maar kWu van kan maken. Immers is dat de dekking.

Ik heb mijn spaargeld nu in goud.

Ik geloof in de waardevastheid van goud. Daarmee heb ik mijzelf onafhankelijker gemaakt van de euro. Hetzelfde doen mensen die crypto's kopen.

In feite hoef je slechts te geloven in de waardevastheid van de Kup om hetzelfde te kunnen doen. Moet het echter wel mogelijk zijn dat heel goed vast te leggen. Misschien kan er een crypto van gemaakt worden. Een crypto met als onderliggende waarde niet het feit dat de crypto gecreëerd is, maar dat je deze kan inwisselen voor een x aantal kWu.

Het is een idee om verder uit te ontwikkelen.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Oversterfte (Tom Lassing)

10/01 7:57

Het is bijzonder opmerkelijk te noemen, de oversterfte cijfers in Nederland.

Toen de Corona besmettingen laag waren en er dagelijks amper tot soms zelfs geen Corona doden waren, toen was er een oversterfte in Nederland. Die oversterfte kon niet verklaard worden door Corona. Er moest een andere oorzaak zijn.

Nu dat we MIDDEN in een volgende besmettingsgolf zitten met meer dan 30.000 besmettingen per dag is er ineens GEEN sprake meer van oversterfte.

Leg dat nu maar eens uit!

Hoe kan het zijn dat de sterfte in Nederland tegendraads loopt met de Corona besmettingen?

Is Coronabesmetting statistisch bezien een beveiliging tegen sterfte?


Let wel, ik weet het antwoord hier niet, maar zou het niet een heel interessant onderzoek kunnen zijn?

Of zou hier een uitkomst uit komen die ongewenst kan zijn en dus maar liever niet laten onderzoeken?


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd