Beursbox Nieuwsbrief Was de crypto markt een luchtbel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Was de crypto markt een luchtbel
Date: January 11th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 11 januari 2022
 
 

AEX 773,13 Dow 36.068 USD 1,133 Btc 37.171 Goud 1,808.65

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier voor slechts een paar euro bestellen.

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

11/01 7:00

  • IndonesiĆ« verbood vorige week de uitvoer van steenkool omdat haar eigen kolencentrales zonder dreigden te geraken. Blijkbaar was het een storm in een glas water, want het verbod is weer ingetrokken. De koersen van uranium aandelen daalden op het bericht.
  • In de VS zijn de arbeidsvoorwaarden voor werknemers (in vergelijking met die in Europa) ronduit slecht te noemen. Nu veel werknemers meer vrijheid hebben gekregen vanwege de Corona maatregelen eisen ze nu betere voorwaarden, of ze vertrekken naar betere banen. Het is een groot probleem voor werkgevers in de VS.
  • Duizenden mensen meer overleden dan verwacht werd, NIET door Corona. Waaraan dan wel? Zelfs KBO (Ouderenbond) wil hier onderzoek naar. Is het medicijn hier slechter dan de ziekte? Zijn de Corona maatregelen misschien de oorzaak voor deze oversterfte? Waarom komt er nog altijd geen onderzoek? Waar is de regering bang voor?
  • De CEO van Pfizer is nu de komende Omicron booster shot wereldwijd aan het promoten. De eerste twee spuiten zijn volgens hem niet genoeg voor Omicron. (de gewone booster overigens mogelijk ook niet). Pfizer komt in maart met een nieuwe vaccin variant speciaal gericht op Omicron. Die moet je dus hebben! Dat terwijl Omicron een heel milde variant is. Wat zegt dat over de kwaliteit van de vaccins? Is het dan nog wel verstandig om door te blijven spuiten? Voor de cijfers van Pfizer is het heel belangrijk dat u door blijft spuiten, dat in ieder geval wel. Wat dat betreft doet die CEO het goed.
  • Groningers hebben recht op 10.000 euro per woning, maar de regering geeft die subsidie maar mondjesmaat uit. Een belachelijke zaak. Waarom pikken we dit soort onzin vanuit Den Haag toch nog steeds? 53.000 adressen hebben recht op de subsidie, maar er was slechts geld voor 22.080 adressen. Ik vind het een schandelijke aanfluiting. 
  • De inflatie kwam in Nederland in december uit op 5,7%. Zoveel moet je spaargeld dus opleveren, wil je er niet op achteruit gaan!

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Gratis aandelentip van Morgan Stanley (Tom Lassing)

11/01 7:13

Gisteren zag ik op FinanceYahoo een gratis belegging tip van de zakenbank Morgan Stanley. Het ging om een in hun ogen interessant dividendaandeel.

Het zag er al direct fantastisch uit. Koers/Winst verhouding van 5 en een PEG ratio van 0,13. Onder de 1 is koopwaardig, onder de 0,5 zeer koopwaardig!

Wat kon er nog mis zijn?

Nu, daarvoor moet je de video die ik maakte maar eens kijken. Er is genoeg gaande waarmee mijn conclusie werd dat ik die aandelen nu zeker niet wens te kopen.

Kijk hier naar de video.

Naar het Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Was de crypto markt een luchtbel? (Tom Lassing)

11/01 7:39

Nu de koersen van de nodige crypto munten zwaar corrigeerden, komen de beren weer boven het maaiveld. Het was allemaal maar een luchtbel, een tulpenmanie... Maar is dat ook zo?

Ik zit hier zelf tweeslachtig in.

Realiteit is dat veel investeerders crypto's zien als het nieuwe goud. Een mogelijkheid om los van het bestaande monetaire systeem te komen en je geld en kapitaal daarbuiten toch meer waar te laten worden. Op zich klopt dat en achteraf bezien heeft iedereen die dat tijdig deed gelijk gekregen.

Maar... De huidige sceptici hebben ook gelijk. Er is immers nog geen enkele cryptomunt echt doorgebroken als betaalmiddel.

Wanneer kocht jij wat met je cryptomunt?

Slechts een enkeling heeft de munten ook al op die manier ingezet. De vervanging van goud als veilige haven moet nog maar blijken. Zo ver is het in mijn ogen nog niet. Het is immers nog ongetest.

De wereld is toe aan crypto munten, maar de wereld is ook toe aan de bewezen en beproefde veiligheid van goud. De meeste financieel onderlegde consumenten realiseren zich wel wat de risico's zijn van spaargeld in de vorm van euro's.

De meerderheid echter nog niet. Daarin schuilt een gevaar en een kans.

Het gevaar is dat die groep euro spaarders straks hun vermogen door inflatie in rook ziet opgaan. Als dat gebeurd, dan hebben we allemaal een probleem, want hun omzet valt dan weg en crypto's kunnen en durven ze dan ook niet meer kopen.

OF... en dat is de kans... de grote groep euro spaarders zien in crypto's alsnog en net op tijd een mogelijkheid om los te komen van het inflatie gevaar van de euro. In plaats van goud kiezen ze dan mogelijk (ook) voor crypto's.

In dat geval is dit voor de cryptomunten slechts een tijdelijke dip, want de grote groep heeft de potentie om crypto's nog weer een keer naar nieuwe records te jagen.

Index beleggen in crypto (Code Beursbox)
 
 
 

Een goede investering (Tom Lassing)

11/01 7:45

Er is misschien nooit eerder zo'n financieel interessante reden geweest om energie te besparen.

Energieprijzen voor consumenten zijn veel hoger dan ooit tevoren.

De prijzen schieten omhoog en kruipen omlaag. We zijn dus voorlopig nog niet van de hoge prijzen af.

Om te besparen is het goed eerst te kijken naar de inkoppers. 

Muurisolatie, dakislolatie, gordijnen voor deuren, niet alleen dubbele ramen, maar ook dichte kozijnen... Kijk ook eens naar uw verlichting. Maar... Realiseer je dat verlichting gemiddeld maar 7% van alle energiekosten betreft. Verwarming is de grote post waarop gewonnen kan worden.

Minder warm, minder lang, heel gericht stoken... Het is allemaal mogelijk. Je kan ook besparen zonder te verbouwen!

De verwarming iets lager en een dikkers trui aan en niet op sokken, maar op pantoffels lopen.

Ik heb op kantoor een andere oplossing erbij gekozen.

Op kantoor zit ik vaak als enige en dan is het zonde om heel het kantoor warm te stoken. Daarom heb ik infra rood panelen op kantoor hangen. Alleen waar ik ben zet ik eventueel het paneel aan. Ben ik er maar kort, dan trek ik liever een vest aan en hou ik een pet op. Zo werk ik dit nu uit terwijl het op kantoor 13 graden is. Het went snel.

Je moet alleen niet te lang blijven zitten. Een mooie reden om op te schieten en af en toe heel iets anders te gaan doen. Is ook beter voor de doorbloeding.

Ik hoop ook nog deze week een gaskachel in de serre te gaan vervangen met een houtkachel. Ik heb immers hout genoeg. Dat terwijl gas nu heel duur is. Het is een besparing EN ik creƫer meer ruimte. Mijn houtvoorraad liep immers harder op dan ik het tot op heden kon stoken. Ik heb ook wel een fan voor op de kachel bijgekocht. Die begint te draaien zodra de kachel warmer dan 120 graden is. Ook weer een mooie manier om net iets effectiever met de energie om te gaan.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Hoeveel mag het kosten? (Tom Lassing)

11/01 7:53

Iedereen met een vaste baan kan zich moeilijk indenken hoe het is voor ondernemers die hun zaak moeten sluiten.

Bedenk je even, je inkomen gaat met 50% terug en als je geluk hebt krijgt je 200 euro steun.

Hoe zit jij er dan in?

Kan je je indenken dat winkeliers, kappers, restauranthouders etc. met de handen in het haar zitten?

Eigenlijk zouden alle ambtenaren ook minstens 30% gekort moeten worden. Puur omdat ze dan ook voelen wat die winkelier etc. voelt. Misschien dat die BOA's dan wat minder snel ingrijpen bij vaak heel kleine overtredingen van de Corona regels.

De ziekenhuizen stromen leeg, maar de paniekknop wordt letterlijk iedere dag door de politiek ingedrukt. Het volk moet bang blijven.

Dat terwijl het veel beter zou zijn als we snel allemaal die milde Corona variant onder de leden gehad hebben. Dan zijn we er immers vanaf.

Die politici in Den Haag, ook allemaal minstens 30% in inkomen korten zolang ze de maatregelen in stand houden. Niet als straf, maar omdat ze dan ook zelf voelen hoe het is. Die ivoren toren is te makkelijk voor ze. Ze hoeven zelf geen offers te brengen. Het wordt tijd dat hier verandering in komt.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Zou die markt weer aantrekken, dan zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd