Beursbox Nieuwsbrief NFT Waanzin

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief NFT Waanzin
Date: January 18th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 18 januari 2022
 
 

AEX 775,08 Dow 35.911 USD 1,14 Btc 37.172 Goud 1,816.94

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier voor slechts een paar euro bestellen.

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/01 7:00

 • De zilver koers is de laatste maand niet boven de 23,2 gekomen. De laatste poging omhoog kwam niet verder dan 23,07 dollar per troy ounce.
 • Neo Finance gaat nieuwe aandelen uitgeven en geeft bestaande aandeelhouders de kans om hun deel van die nieuwe aandelen te kopen zodat je bezit niet gaat verwateren.
 • 2G beleid is zinloos zegt een onderzoek van TU Delft en UMC. Het trieste is dat je dat vooraf al kon weten, maar nu het wetenschappelijk is bewezen krijgt de eerdere logica pas waarde. De vraag is nu of de regering er wat mee gaat doen.
 • Bedrijven konden miljarden aan overheidssteun krijgen om energie te besparen. Vaak is dat gaan zitten in tijdelijk maatregelen die ze toch wel hadden moeten doen. Zonde geld dus eigenlijk. Die miljarden hadden we slimmer kunnen uitgeven. De auditors van de Europese rekenkamer komen als mosterd na de maaltijd.
 • De voorzitter van Credit Suisse heeft zijn functie neergelegd omdat hij naar een tenniswedstrijd ging terwijl hij op dat moment in quarantaine had moeten zitten. Hij dacht er wel mee weg te komen. Nu moet hij weg.
 • De steenkoolproductie in China is op een recordhoogte gekomen. Net als overal elders in de wereld is er steeds meer energie nodig. We weten allemaal van de klimaatproblemen, maar we verbruiken nog altijd steeds meer energie.
 • De hypotheekrente gaat omhoog! Het is nog niet veel, maar het is een trendbreuk.
 • Terwijl wij nog altijd bezig zijn met de uitrol van 5G data, is China al begonnen aan 6G. Het land heeft enorme ambities en streeft daarmee de VS en Europa voorbij met betrekking tot visie en doelen.
 • China heeft haar bevolkingsgroei beperking politiek goeddeels losgelaten, maar de bevolking groeide in decennia niet zo weinig. Op deze manier zal de bevolking van China over enkele jaren beginnen te krimpen. Op een bevolking van 1,41 miljard kwamen er in 2021 480.000 inwoners bij.
 • Gisteren heb ik een video over goud gemaakt. Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Zo krijgen we toch nog vuurwerk... (Brecht Arnaert)

18/01 7:19

Goud noteert vandaag aan iets meer dan 1800 USD per ounce. Dat is bijna 300 USD onder de piek van 2095 USD die we in de zomer van vorig jaar mochten noteren. Sindsdien gaat de koers zijwaarts, en sommigen vrezen dat met de tapering van de Fed de goudprijs nu weer zuidwaarts zal gaan. Zelf geloof ik dat niet, en wel om de reden die ik in mijn vorig edito heb aangehaald: het discours over taperen is quatsch.

Stel u maar eens voor, namelijk, dat de Federal Reserve de rente effectief weer op 1 procent zet. Peanuts in vergelijking met de inflatie die in de VS in 2021 maar liefst 6,8 % bedroeg. Terwijl een hogere rente lenen duurder maakt en dus een vertraging aanbrengt in zowel de consumptie als in de investeringen, gaat de inflatie als resultaat daarvan niet navenant zakken: dat is géén 1-op-1 correlatie. Het is een organische relatie, en die functioneren anders.

Als u veel gedronken heeft, dan zal u de dag erop een kater hebben. Maar niet als u regelmatig veel drinkt. Dan creëert het lichaam meer enzymen die goed alcohol afbreken, en dat is dat. De kost van die afbraak, echter, blijft. En het is niet omdat u plots stopt met drinken, dat het lichaam die dure enzymen niet nog even blijft produceren. Het lichaam heeft een geheugen. De markt ook: wat je in het hoofd verandert, zet zich maar geleidelijk aan door in het lichaam.

Maar veel blijven drinken helpt dus niet...

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Energie onzekerheid (Tom Lassing)

18/01 7:39

Grote bedrijven nemen maatregelen om deze zomer niet in de problemen te komen. Ze zijn namelijk bang dat er dan te veel stroom op het elektriciteitsnet komt, waardoor het elektriciteitsnet gaat uitvallen en ze zonder stroom komen te zitten.

Het is de vraag of dat een terechte angst is, maar beter voorkomen dan genezen.

Door nu te investeren in diesel generatoren kunnen ze garanderen dat ze door kunnen werken. Op zich kan je daar weinig op tegen hebben.

Jammer is alleen dat het investeren in het verleden is, terwijl we zouden moeten investeren in de toekomst.

Zouden ze niet moeten investeren in energiezekerheid vanuit technieken die MET duurzame energie opslag werken? Waarom geen eigen energieopslag regelen vanuit hun eigen zonnepanelen?

Ik ben van mening dat ze oplossingen kiezen zoals oude mannen dat doen. Oplossingen zoals opa ze leerde.

Ram er maar weer een dieselgenerator tegen aan.

Hallo, het is 2022 hoor! Wakker worden!

Energiestart
 
 
 

NFT waanzin (Tom Lassing)

18/01 7:55

Heeft u al eens gehoord van NFT's? Ze zijn nu vreselijk hot.

Voor ik het uitleg. Het is in mijn ogen als de flippo's ooit.

Die werden ineens razend populair en zeldzame flippo's leverden veel geld op. Iedereen wilde ze hebben.

Dát is Oneerbieding gezegd de NFT.


Uiteraard vinden NFT fans het allemaal heel belangrijk, net zoals de flippo spaarders hun hobby ooit zo belangrijk vonden.

NFT's zijn in feite elektronische bewijzen dat jij eigenaar bent van "iets". Dat iets kan bijvoorbeeld een foto zijn. Nu is alleen het gekke... iedereen kan de foto gebruiken, maar jij bent de eigenaar. Daar betaal je grof geld voor. Jij mag zeggen dat je bijvoorbeeld de eigenaar bent van de foto van de eerste Tweet die ooit verzonden is.

Iedereen kent die Tweet, iedereen kan er een kopie van zien en gebruiken, maar jij betaalde 30.000 dollar om als enige eigenaar van die foto te zijn. Je kan dat bewijzen met je NFT.

Daar komt het op neer.

Als je jouw NFT wil verkopen, dan vindt je daar een steeds grotere markt voor en veel vraag, weinig aanbod zorgt voor enorme prijsstijgingen.

Dat zorgt er voor dat er winsten gemaakt worden en dat geeft vervolgens weer mensen die hebberig worden en deze hebberigheid promoten.

Je kan er werkelijk schatrijk mee worden... Als je maar een gek vindt die er nog (veel) meer voor die onzin over heeft.

Hoe ga je die gek vinden? Door bijvoorbeeld te beloven dat je als NFT eigenaar deel van een exclusieve club wordt... Door bijvoorbeeld chatrooms te creëren waar alleen maar NFT eigenaren mogen komen... Wauw... Dat is wel hééél aantrekkelijk... Door een congres te organiseren waar alleen maar NFT eigenaren mogen komen... Wordt je al warm van binnen?


U begrijpt al, ik ga niet mee in die waanzin. Het is dwaasheid van een markt die verblind is door gretigheid en hebzucht.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Crypto Index Beleggen (Tom Lassing)

18/01 8:35

Nu mijn rekening een week actief is, heb ik ook even gekeken naar hoe ik geld bij kan storten. Het is heel simpel en met twee werkdagen staat het geld op de Duitse bankrekening van Kraken en wordt het ingezet door Mercury Redstone in de index.

Veel simpeler kan het niet gemaakt worden.

Ondertussen staat de portefeuille nog wel op winst, maar van die eerste dag 4% winst is niet veel meer over. Crypto's zijn nog niet breed aan het stijgen geslagen.

Zodra dat wel het geval is, zal de index van de meest verhandelde muntjes ook fors profiteren.

Dat is wat mij betreft, buiten het gemak van de rekening, de grote plus. Je heb in één stap heel het mandje van de meest verhandelde crypto's te pakken. Hoeveel mooier kan je het hebben?

Open hier jouw account.

Aan het einde van het aanmeldingsproces kan je "Beursbox" als referentie aangeven. Je krijgt dan 25 euro korting op de abonnementskosten.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Zou die markt weer aantrekken, dan zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd