Beursbox Nieuwsbrief Praktisch preppen: een must

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Praktisch preppen: een must
Date: May 10th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 10 mei 2022
 
 

AEX 666,17 Dow 32.245 USD 1,057 Btc 30.085 Goud 1,865.11

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/05 7:00

 • Volgens de FDA moet de VS Covid-19 vanaf nu gaan zien als een griep.

  Als we dat doortrekken, dan is vaccineren en toegang tot landen weigeren zonder vaccinatie dus vanaf nu ook waanzin en vasthouden aan achterhaalde beelden. 

 • Rusland haalt flink wat eenheden terug uit Syrië en wil die ervaren eenheden nu in Oekraïne in gaan zetten. In feite zijn het de laatste ervaren soldaten die Rusland nog heeft. Er blijkt toch wel enige vorm van wanhoop uit.
  Die wanhoop bleek ook wel uit de matte speech van Putin. Uiteraard lag de oorlog volgens Putin niet aan Rusland. Uiteraard strijdt Rusland tegen de Nazi's. Het was echter een afstandelijke speech en geen escalatie van de huidige oorlog.

 • De beurzen in de VS staan door de aanhoudende dalingen op het laagste niveau van 2022.

 • Streaming bedrijven zagen hun aandelen flink dalen de laatste tijd. Netflix bijvoorbeeld kende een hoogste koers van bijna 700 dollar en staat nu onder de 175. De fantasie is er uit. Beleggers zien eindelijk de reality show er achter.

 • Bij Siemens rolde deze week de eerste waterstof trein van de productielijn. Een goede stap voor de inzet van waterstof als brandstof. Ook in Nederland is er nog altijd 572 kilometer spoor zonder bovenleiding. Daar rijden nu 100 dieseltreinen op.\

 • Hoe kan je het bemanningstekort in vliegtuigen oplossen? Easyjet haalt zes stoelen uit de vliegtuigen, zodat ze ook met een bemanningslid minder mogen vliegen. Een andere oplossing is een beter arbeidsvoorwaardenpakket te bieden, of zeg ik nu iets heel geks?

 • Nadat eerst online winkelen via de Coronamaatregelen enorm gepromoot werd, gaat het Nederlandse kabinet nu 100 miljoen uitgeven om consumenten weer naar winkels te lokken. Het geld komt in de vorm van subsidies voor renovaties in stad- en winkel centra.

 • Kent u Orpea? Het is een aanbieder van verzorgingstehuizen. Ik maakte er een video over. Kijk hier

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Social Trading (Tom Lassing)

10/05 7:21

Een lezer van de nieuwsbrief kwam twee maanden geleden bij me met een interessante Social Trading oplossing. Het is, net zoals bij de Crypto Index, een kwestie van een account openen bij een broker en dan de trades van een succesvolle (Amerikaanse) trader automatisch laten volgen. Niet zo maar een trader, maar een trader die al langere tijd heel succesvol zijn eigen pad volgt.

Zijn succes komt naar mijn idee omdat de trader zelf handmatig actief is en dus niet een computer al het werk laat doen.

Hij doet zelf zijn analyses en zet zelf zijn orders in en dat maakt hem voor de grote spelers zoals Goldman Sachs vrijwel onvolgbaar.

Immers, een menselijke trader heeft geen standaard patroon en voorspelbaar gedrag.

Maar die trader moet wel iemand zijn die gemotiveerd is om als trader actief te blijven. Je moet het maar willen, uren per dag aan het scherm gekluisterd zitten. Ik kan het niet (meer).

De trader heb ik gevraagd voor Beursbox een video te maken waarin hij inzage geeft over zijn werkwijze.

Kijk hier naar de video
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Praktisch preppen: een must (Brecht Arnaert)

10/05 7:49

De officiële - en dus gelogen - inflatiecijfers in de Lage Landen liggen nu op of rond de 10%, en dat is volgens onze Leugenpers te wijten aan de Grote Boze Wolf genaamd Vladimir Vladimirovich Putin. Complete nonsens natuurlijk, want de inflatie trok al aan voor er ook nog maar sprake was van de militaire interventie in Oekraïne, maar goed: het gepeupel gelooft zowat alles wat uit de tell-a-vision komt.

Wat er ook van zij: als monetair econoom kan ik u vertellen dat de enige manier om zo'n zich-vergallopperende inflatie de kop in te drukken, het verhogen van de rente is tot een flink stuk boven dat niveau. Ik adviseer die te zetten op zo'n 15%, om zo het tij te kunnen keren. Maar dat zal natuurlijk nooit gebeuren, omdat je bij zo'n rentestand van de ene op de andere dag een economische crash krijgt.

En dat wil natuurlijk niemand. Onze totaal verdwaasde politieke elites, die jarenlang stemmen gekocht hebben met geld dat opgehaald werd door het slijten van obligaties aan de centrale bank, willen liefst gewoon doorgaan met dit legale bedrog. En dus zullen zij de rente steeds verder omlaag willen duwen.

Lees verder
 
 
 

De beurzen blijven dalen (Tom Lassing)

10/05 8:00

Ik heb zelf enkele weken geleden flink winsten genomen en dat geld cash op de beleggingsrekening gehouden. Dat geld staat nog altijd cash te zijn op de rekening.

Mijn zoon nam ook winst, maar zag ondertussen overal weer 'kansjes' en belegde al het geld weer in aandelen die al flink wat waarde verloren hadden.

In eerste instantie leek hij daar een goede slag te slaan, want de koersen stegen na zijn aankopen.

Helaas voor hem ging het echter toch mis en nu staat hij ook bij die 'goedkoop' gekochte aandelen op een flink verlies.

Mij overkwam dat tien jaar geleden ook bijna.

In november dacht ik dat de bodem er was en ik zetten toen 50% van mijn cash positie in.

Het bleek niet de bodem te zijn.

In maart was ik zo ver dat ik al mijn cash toen inzette en dát bleek wel de bodem te zijn.

Uiteindelijk kwam het daarom tien jaar geleden snel goed met mijn portefeuille.

Op dit moment ben ik nog niet zo ver dat ik de eerste 50% van de cash positie wil inzetten.

De druk omlaag is me simpelweg nog te groot. Ik zie nog geen herstel in de grafieken, dus ik blijf op mijn cash zitten.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Problemen met N26 (Tom Lassing)

10/05 8:18

Ik hoorde dit weekend gruwelverhalen over de bank N26. Ik heb die bank ook en ik heb nog nergens last van gehad. De bank moet, net als alle andere banken, checks doen op de herkomst van het geld van de rekening houders.

Zodra zo'n check plaatsvindt, kan de rekening eventueel geheel of gedeeltelijk geblokkeerd worden.

Zoals u mogelijk weet, wat ik bij ABNAMRO ooit 250.000 euro "kwijt". Het duurde zes weken voordat het geld eindelijk ineens weer boven water was.

Ook bij N26, maar in feite bij alle banken kan je dit overkomen.

Ze moeten wel, want doen ze het niet, dan krijgen ze van de toezichthouders enorme boetes. 

Banken als N26 zijn kwetsbaar. Je kan immers binnen 10 minuten een rekening openen. Dat weten criminelen ook.

De kans is dus zeer wel aanwezig dat deze bank ook écht gebruikt wordt voor het witwassen van gelden... Net zoals ABNAMRO en ING daarvoor gebruikt werden en mogelijk nog altijd 'worden'.

N26 moet dus wel controleren en als je als rekeninghouder niet op tijd reageert, of je 'bewijs' wordt niet geaccepteerd, dan kan je geconfronteerd worden met een rekening die geblokkeerd wordt. Je moet als klant dus snel en degelijk reageren en de controle wel degelijk heel serieus nemen.

Het is echter geen goede zaak als je als bank te vaak onterecht rekening blokkeerd.

N26 is nog door geen enkele gedupeerde aangeklaagd. Als iemand vol in zijn recht staat, dan komt dat ook nog wel. Hoe vervelend voor de gedupeerden dan ook, zo'n onderzoek naar de rekening kan weken duren. Bij mij duurde het bij ABNAMRO zes weken en in die tijd heb ik heel wat gegevens moeten leveren. Ondertussen gaf de bank bij mij aan "nergens van te weten". Mijn gegevens waren zogenaamd nodig voor het terugvinden van het geld.

Het was gewoon keihard een onderzoek naar de herkomst van het geld en ik kwam daar uiteindelijk met vlag en wimpel doorheen. Lukt je dat niet, dan heb je serieus een probleem. Je loopt dan kans je geld kwijt te raken.

Ik heb al vaker gezegd, je geld bij de bank parkeren, is je geld aan de bank 'geven'. Je moet hopen dat ze je het terug gaan geven, maar ze hoeven dat niet. Je hebt het immers vrijwillig aan hun gegeven. De bank zet jouw geld op hun balans. Dat zegt genoeg.

Hoe doe ik het dan, want ik het N26 ook.

Ik heb daar eigenlijk nooit meer dan 1000 euro op de rekening staan en ik vul dat aan zodra ik er wat van uitgeef.

Spaargeld heb ik niet in de vorm van cash. Ik heb het in de vorm van goud en zilver op een online rekening. Dat goud en zilver is wel écht van mij.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd