Beursbox Nieuwsbrief Hervorming Pensioenstelsel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hervorming Pensioenstelsel
Date: May 13th 2022
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 13 mei 2022
 
 

AEX 675,09 Dow 31.730 USD 1,039 Btc 29.417 Goud 1,827.21 

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen!

In 10 stappen succesvol beleggen! In feite een gratis boek, want je hoeft alleen de verzendkosten te betalen! Leuk ook om weg te geven! Let op, de boeken zijn bijna op, reageer dus snel!Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/05 7:00

 • Het wordt dringend tijd dat we ons druk gaan maken over de pensioenen! Er is niet veel tijd meer. Verderop in de nieuwsbrief een belangrijk bericht hierover!
 • Gisteren een video gemaakt over het beleggen in olie aandelen. Die zitten in een opwaartse trend. Kijk hier
 • Een topman bij medicijnmaker Moderna is een dag na zijn aanstelling gestopt met zijn werk en weer opgestapt. Die was er wel heel snel klaar mee.
 • In de VS is een enorm tekort aan babyvoeding ontstaan. Men is daarop gaan hamsteren en nu zijn de schappen leeg. Hoe kwam dat? Het heeft alles te maken met een productieprobleem bij Abbott labs hierdoor ontstond een probleem in de aanvoer en Corona en wereldwijde vervoersproblemen deden de rest. Inflatie werkte ook tegen en door dit alles raakten consumenten in paniek. De één heeft nu genoeg voor 20 baby's en vele anderen zitten al zonder babyvoeding. In de VS durven ze dat niet meer thuis te maken. Liever kopen ze extreem dure fabrieksproducten want alleen dat is nu nog goed genoeg... 
 • Rusland heeft enorme hoeveelheden Oekraïens graan naar Rusland afgevoerd en probeert dat graan nu op de wereldmarkt aan te bieden.
 • Twitter is op de beurs flink in koers gedaald. De koers is onder de 46 dollar gekomen, flink onder de biedingsprijs van 54,20 dollar die Elon Musk er voor wilde geven. Beleggers verliezen het vertrouwen in de goede afloop van de overname.
 • Finland wil nu graag snel bij de NAVO komen nu het buurland Rusland totaal niet meer vertrouwd. Rusland reageerde behoorlijk fel, want het was juist de bedoeling dat de NAVO verder weg van de Russische grens kwam te liggen. Dit is niet wat Rusland met de oorlog in Oekraïne beoogde. Durft Rusland nóg een oorlog aan? Het VK heeft al toegezegd in dat geval Finland actief te steunen. Ben ik de enige die enige gelijkenis met de situatie in 1914 en 1939 ziet?

  Als Rusland daadwerkelijk Finland aanvalt, dan is de Derde Wereldoorlog in feite realiteit. Hoe ver af is die situatie nu?


Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Het is allemaal show! (Jack Hoogland)

06/05 7:22

Eergisteren werd bekend dat inflatie in de VS licht is afgezwakt van 8,5% in maart naar 8,3% in april.

Tegelijk zien we steeds meer tekenen dat consumenten en bedrijven hun handen op de knip houden. Zie onderstaande tweet.

Het aantal keren dat de term 'weak demand' door CEO’s wordt genoemd bij presentaties van kwartaalcijfers stijgt razendsnel.


Terwijl de indicaties voor een naderende recessie zich opstapelen, is de Fed-rente nog steeds slechts 0,75% en is de Fed nog niet eens begonnen met Quantitative Tightening (QT), ofwel het inkrimpen van haar balans.

         Powell heeft zich de afgelopen weken gepresenteerd als een inflatiebestrijder, maar de reële rente is nog steeds zwaar negatief. Zie onderstaande tweet.


Dit geeft aan dat de Fed in werkelijkheid véél banger is voor een recessie dan voor inflatie.

De altijd vlijmscherpe Larry McDonald legt in de quote hieronder de vinger op de zere plek.
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Enorme crypto diefstallen (Tom Lassing)

13/05 7:45

Zo las ik:

- Vanaf 1 mei dit jaar zijn DeFi-protocollen goed voor 97% van de 1,68 miljard dollar aan cryptocurrency die in 2022 is gestolen.

en nog een interessant bericht:

- In 2022 is meer dan $840 miljoen uit DeFi-protocollen gestolen door hacking groepen die banden hebben met de Noord-Koreaanse regering, wat hun hoogste vangst tot nu toe is. 100% van het bedrag dat gesloten is door deze groep is dan ook afkomstig uit DeFi-protocollen.  

en ik las iets over NFT... 

- NFT-washtraders kunnen nog meer geld verdienen door zogenaamde 'reward tokens' te verzamelen. Dit blijkt uit een case study waarin de handelaren bijna $71 miljoen winst maakten.

Wil je meer weten, kijk dan hier

 
 

Position Paper Rondetafelgesprek Hervorming Pensioenstelsel - Solidariteit (Tom Lassing)

13/05 8:03

Door Wilma Schrover, KBO Brabant

10 mei 2022: KBO-Brabant, zelfstandige belangenvereniging van 120.000 senioren, veroordeelt de doorzichtige goed-nieuws-show waarmee het kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers een onuitvoerbaar wetsvoorstel proberen te verkopen aan de Nederlandse bevolking. Het beoogde nieuwe pensioenstelsel is een oplossing voor een probleem dat niet bestaat, maar creëert wél een heleboel problemen.

Nu het wetsvoorstel ‘Wet toekomst pensioenen’ naar de Tweede Kamer is gestuurd, kunnen we met zekerheid stellen dat er op geen enkel wezenlijk onderdeel is geluisterd naar de storm van protest en kritiek op het beoogde nieuwe pensioenstelsel. Bestaande pensioenrechten van mensen worden ingevaren, maar hun individuele bezwaarrecht wordt uit de wet geschrapt. De individualisering van pensioenen wordt op onverantwoorde wijze doorgezet en dat wordt ons allen gepresenteerd door een verenigd front van politiek, toezichthouders en sociale partners. Helaas hebben landelijke belangenverenigingen van werknemers en gepensioneerden te lang mee gepolderd, daarmee de suggestie wekkend dat er draagvlak in de samenleving is voor een dergelijke pensioenstelselherziening.

Het schrappen van het individuele bezwaarrecht had voor de Raad van State, onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving, een show-stopper moeten zijn. Pensioenrechtdeskundigen hebben het invaren zonder individueel bezwaarrecht immers als zeer twijfelachtig aangemerkt, maar helaas blijkt ook de RvS weinig geleerd te hebben van de recente dwalingen in de toeslagenaffaire.

Er is bij grote delen van de Nederlandse bevolking, werkend en gepensioneerd, onwetendheid over de gevolgen van de pensioenstelselherziening. Bij degenen die... 

Lees verder
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten en allemaal zijn ze tot op heden susccesvol. 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Terra-Luna problemen hakken er in (Tom Lassing)

13/05 8:21

Terra-Luna is niet gehackt maar waarschijnlijk wél moedwillig door externe manipulatie onderuitgehaald.

Hier is namelijk sprake van een algoritme dat zich niet kan verweren tegen een zware tegenvaller van buitenaf. Dat wordt hier goed beschreven. 

Het algoritme vroeg in feite om manipulatie.

Zeker nadat het opperhoofd van Terra-Luna een gigantische weddenschap over de koersontwikkeling van Luna aanging.

Het algoritme heeft waarschijnlijk ook nog eens voor extra druk op alle Blockchainkoersen gezorgd doordat er in korte tijd een grote hoeveelheid bitcoins gedumpt werd.

Waarom is het geen hack:

Als het algoritme niet kan beschermen tegen manipulatie kun je erop wachten dat het een keer fout gaat. De weddenschap heeft dit volgens mij alleen maar versneld.

Wo heeft zichzelf veel verlies bespaard met die weddenschap. Hij was van plan om ter bescherming van USt nog veel meer BTC te kopen. Dat hoeft hij nu niet meer te doen.

Ik denk dat hij deze weddenschap gaat verliezen.

Overigens is de luna nu bijna niets meer waard.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb nét een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd