Beursbox Nieuwsbrief Maakt ETH nog een kans?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Maakt ETH nog een kans?
Date: May 17th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 17 mei 2022
 
 

AEX 694,62 Dow 32.223 USD 1,045 Btc 29.101 Goud 1,828.01

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/05 7:00

  • Gisteren nog geen herstel van de beurzen in de VS. Vanochtend staan de Amerikaanse futures wel iets hoger.
  • Bij Intel hebben de aandeelhouders de voorgestelde bonussen voor de top afgewezen. Ook bij Intel is de keuze van de aandeelhouders niet bindend.
  • Het lijkt er op dat de strijd in Mariopol nu wel gestreden is. Gisteren zijn zo'n 250 gewonde strijders weggevoerd door de Russen. De belofte is dat ze deel zullen uitmaken van een gevangenenruil met Oekraïne, maar wat is de belofte van een Rus waard? De verdedigers van Mariopol hebben er wel voor gezorgd dat de Russen veel tijd verloren en Oekraïne dus belangrijke tijd gewonnen heeft. Ze waren enorm belangrijk in de strijd.
  • In de VS heeft het hoogste rechtsorgaan aangegeven dat donaties aan politici ongelimiteerd moeten kunnen zijn. Dit was vooral een wens van de Republikeinen die meestal de rijkste donoren hebben. De zes rechtse rechters waren voor, de drie linkse rechters waren tegen. En maar blijven volhouden dat dit rechtsorgaan geen verlenging van de politieke macht is.
  • Warren Buffett heeft eindelijk al zijn aandelen Wells Fargo verkocht. Hij was tientallen jaren aandeelhouder van deze bank. Hij heeft nu aandelen Citigroup gekocht.  
  • Ga je binnenkort op vakantie, kijk dan goed welke Corona maatregelen er in de landen die je gaat bezoeken nog gelden! 
  • Elon Musk is niet langer bereid 54,20 dollar per aandeel Twitter te geven. Beleggers die dus op die prijs gokten hebben hoogstwaarschijnlijk dikke pech.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Investeren in 100% circulaire kledingproductie in Nederland (Tom Lassing)

17/05 7:21

Etten-Leur moet het kloppend hart van de circulaire textielproductie in Europa worden. Met zijn bedrijf Circularity streeft Han Hamers ernaar om dit jaar nog een half miljoen 100% circulaire T-shirts per maand te produceren van gebruikt textiel.

Grootschalige productie van textiel is in Europa volledig verdwenen naar het Verre Oosten.

Tijd om het terug te halen. Of zoals Frans Timmermans zegt: “we hebben geen grondstoffen in Europa, daarom moeten we afval gaan inzetten voor een nieuwe maakindustrie”.

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Maakt ETH nog een kans? (Tom Lassing)

17/05 7:39

De speech die SEC directeur William Hinman gaf in 2018 - die een free-pass betekende voor ETH, ethereum (waar zijn vroegere, toenmalige en huidige werkgever want Bill werd doorbetaald pro rata 15 miljoen dollar, grote belangen in had…) was eerst:

    de richtlijn voor heel de SEC; vervolgens:

    toch slechts zijn eigen opinie die de SEC niet bond; vervolgens:

    alleen richtlijn voor zijn eigen divisie binnen de SEC; vervolgens:

    verklaarde hij onder eed dat het zijn eigen opinie was; vervolgens:

    verklaart de SEC dat de speech, richtlijn wél belangrijk was voor heel de SEC…

Deze vier, vijf versies (welke de juiste is?) werden reeds aan de rechtbank gepresenteerd.

Er circuleren verschillende video opnamen van verklaringen die Hinman geeft wanneer geïnterviewd of om zijn opinie te vragen, waarbij hij tot 7 keer zegt ´we´; in plaats van ´I´. Alsof hij telkens uit naam van de SEC spreekt, ja?

Nu blijkt (zo verklaart hij zelf, op schrift en zo is ook op een andere video opname te zien) dat die ´eigen opinie´ eerste versie geschreven werd… door iemand anders. De emails (60+) die Ripple blijft opvragen waarin Hinman ´raad´ vroeg over wat te zeggen, en de drafts, kladversies daaruit voortvloeiend, en die rechter Netburn en rechter Torres reeds twee keer geëist hebben in te brengen in de rechtsgang… Het betreft tientallen van dergelijke versies die circuleerden tussen een heel aantal mensen; aangepast, geredigeerd. Hmm… dat heet dus: je eigen opinie? Al wat Bill Hinman deed, was speechen wat hem voorgekauwd was. Dat ETH een vrijpas zou krijgen, dat was van belang, want dat was (onbewijsbaar) waar zijn vroegere, toenmalige en huidige werkgever - met grote belangen in ETH - hem voor betaalde. 

Zie hier wat op Twitter getoond wordt, 15 mei 2022:

´Sigmund@SigmundAas

It seems Michael Seaman wrote the first draft of the Hinman speech. Its always nice to have someone else draft your own personal opinion  #XRP #Ripple #Hinman #Ethereum @SECGov #XRPArmy´

En neen, de SEC toont ze nog steeds niet want dit keer is de reden: ´vertrouwelijk tussen advocaat en cliënt´(!) Doordat Ripple, CEO Garlinghouse en mede-stichter Larsen zich moesten verdedigen tegen een onzinnige aanklacht, werd een Doos van Pandora, zeg maar ´beerput´ binnen de SEC geopend. En stinken dat ´t daar doet!

Hoeveel geduld gaan beide rechters nog oefenen met zulke flagrante leugenaars?

 
 

Was UST een Ponzi oplichting? (Tom Lassing)

17/05 7:53

Terra's stablecoin UST was opgezet om gelijk met de dollar op te blijven lopen. Hiertoe was er een enorm bedrag beschikbaar om in te zetten, mocht de koers van UST ooit onder de dollar komen.

Vorige week kwam UST onder de dollar en het beschikbare geld werd ingezet om UST te kopen. Die aankopen, zo was de gedachte, zouden UST wel weer terug boven de dollar brengen.

Dat gebeurde echter niet.

Al het beschikbare geld werd ingezet (3,5 miljard dollar) en toch daalde de koers van UST verder. Uiteindelijk zelfs tot $0,13.

Niet alleen het vermogen was weg, maar daarmee was ook de cryptomunt LUNA compleet onderuit gegaan.

Tientallen miljarden dollars aan waarde gingen daarmee verloren.

De vraag is nu, waar is het geld nu heen? Wie is er hier uiteindelijk 'winnaar' geworden?

Hoe dan ook, de oprichter van Terra had de afgelopen maanden een heel grote mond over zijn briljante opzet. Hij heeft na dit debacle nog niets van zich laten horen.

Was dit een enorme oplichting, of was het een kwestie van overmoedigheid en heeft 'de markt' deze bluffer een lesje geleerd? Ik ben benieuwd of we daar ooit gaan achter komen.  

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Hoge rente op spaarrekening krijgen (Tom Lassing)

17/05 8:06

Er is een Nederlands initiatief om voor spaarders de hoogst mogelijke spaarrente te verkrijgen. Dit initiatief zoekt in heel Europa naar de hoogst mogelijke spaarrentes bij banken.

Is dit interessant?

Ik kreeg die vraag gisteren.

Nu, voordat ik er ga kijken weet ik al dat ik persoonlijk spaargeld bij de banken een heel slecht idee vind. Immers, breng jij je geld naar de bank, dan is dat geld van de bank. Ze zetten het als hun bezit op hun balans. Dat mag je alleen maar doen als je de eigenaar bent. Gaan ze failliet, dan ziet de curator het OOK als hun geld.

Een duidelijker bewijs dat je je geld dus weggeeft is amper mogelijk. Het recente faillissement van de Russische bank in Nederland maakt duidelijk dat banken nog altijd failliet (kunnen) gaan.

Dan naar de aanbieder. De hoogst mogelijke rente op zit moment is 1,5%. Je geld gaat dan naar een Italiaanse bank.

Ik kan alleen maar zeggen... Waarom zou je?

Heb je zo'n hekel aan je geld?

Bij NEO Finance krijg je voor de veiligste A+ leningen niet alleen een 100% niet goed geld terug garantie, maar op de leningen die wel goed lopen krijg je tenminste 5% rente. Met meer risico en zonder garanties is uiteindelijk tot wel 19% rente mogelijk.

Dat lijkt mij een beter alternatief voor spaargeld. Zeker als je het lange tijd niet nodig hebt. Heb je je geld binnenkort misschien nodig, dan zou ik ook niet voor een spaarrekening gaan. Ik zou het dan liever op een betaalrekening houden en verdeeld over meerdere banken.  

Zelf heb ik mijn spaargeld verdeeld over fysiek goud en zilver en Neo Finance.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd