Beursbox Nieuwsbrief Value Investing

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Value Investing
Date: May 31st 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 31 mei 2022
 
 

AEX 708,34 Dow 33.212 USD 1,074 Btc 29.492 Goud 1,853.09

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/05 7:00

  • Ik ben er nog altijd niet toe gekomen om een landingspagina te maken voor het nieuwste crypto rapport. We selecteerden vijf crypto's die het in onze ogen goed gaan doen. Je kan het rapport bestellen door 129 euro over te maken naar PRO GAIN BV NL87 ABNA 0571 0431 35 en zet er je E-mail adres bij. Ik stuur het je dan zsm toe!  

    Overigens zijn de vijf crypto's te koop bij de volgende exchanges: Bitvavo. Binance, KuCoin, Huobi en Bitrue. Als je daar een account hebt, dan is aankoop geen probleem.

  • Gisteren waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege een bank holiday.

  • Rusland heeft gisteren weer een stad 'veroverd', nadat deze stad eerst volledig vernietigd was door artillerie. Ik heb gisteren een video gemaakt over de stand van zaken.

  • Rusland kan de rente op staatsobligaties niet meer in dollars en euro's betalen en heeft daarom de bezitters van de obligaties voorgesteld dat ze in Rusland een bankrekening openen en daar hun rente in de vorm van roebels of een 'harde munt' gaan krijgen. Rusland heeft de maand juni nog om er uit te komen. Lukt dat niet, dan heeft iedereen met die obligaties een probleem. In juni moet er 400 miljoen worden afgetikt. Dat zal hoe dan ook niet via westerse banken kunnen verlopen.

  • Nederland krijgt met ingang van morgen geen Russisch gas meer. Nederland weigert namelijk het bestaande contract aan te passen en om voortaan met roebels te betalen.

  • De omzet in de Nederlandse Horeca is weer vrijwel op het niveau van voor Corona.

  • Er komt mogelijk een gedeeltelijk embargo op Russische olie. Europa gaat dan geen olie meer accepteren die per schip wordt vervoerd. Via pijpleidingen mag Rusland wel blijven leveren. Via deze weg kunnen de Oost Europese landen (met name Hongarije) die afhankelijk zijn van die olie deze nog wel van Rusland afnemen.

  • De Belgische inflatie was in 40 jaar niet zo hoog. Ze kwam uit op 8,97%. In 1982 was het 9,02%. België loopt daarmee iets achter op Nederland omdat ze in Nederland al wel een daling van de inflatie zien.  

  • De vastgoedcrisis in China. Het komt er op neer dat er een bedrag van 1 biljoen dollar nodig is om het 'gat' te vullen. Er zijn te veel leningen aangegaan en men kan niet terugbetalen. De waarde van het vastgoed dekt al die leningen dus ook niet meer. Hoe dat gat te vullen? Nog meer leningen?

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Crypto index (Tom Lassing)

31/05 7:21

Het gaat op dit moment niet goed met mijn crypto index portefeuille. Dat komt door de algehele daling van crypto's, maar zeker ook door de ineenstorting van Luna. Die munt verloor 60 miljard dollar aan waarde toen de bluf van de ontwikkelaar werd opgepakt door grote spelers die gingen kijken of ze deze stablecoin toch de grond in konden boren.

Dat konden ze en vrijwel alle waarde ging verloren.

Zo stabiel was die stabiele crypto munt dus niet.

Een harde les.

Nu kan je dus wel boos worden op de speculanten die de munt de grond in boorden, maar wat ze deden was een spiegel voor houden. Als je veilige munt wil, dan moet je het dus blijkbaar beter doen.

Luna (Terra) was dus niet goed genoeg. In de ontwikkeling van de crypto's dus een geleerde les. Zo moet het dus niet. Waar zaten de zwaktes? Pak dat dus aan.

Vandaag wordt de portefeuille weer aangepast. Het restant van Luna gaat er dan uit verdwijnen. Er komt een nieuw top 25 muntje voor terug. Een mooi moment om te overwegen te middelen.

Meer weten? Kijk hier (kortingcode 'beursbox')
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Een spotgoedkope batterij (Tom Lassing)

31/05 7:36

Een batterij is in feite niets anders dan een middel om energie op te slaan. Dat opslaan kan dus op veel manieren.

Er wordt nu veel geld gestopt in de ontwikkeling van lithium batterijen. Een enorme energie dichtheid en je krijgt er elektriciteit uit.

Heel makkelijk dus voor bijvoorbeeld elektrische auto's en smartphones.

Maar...

70% van ons energieverbruik in huis gaat op aan warmte.

Warmte opslag is dus enorm belangrijk. Door warmte op te slaan en warmte als warmte te onttrekken voorkom je het omzetten van bijvoorbeeld elektriciteit naar warmte. Zo'n omzetting kost immers heel veel energie.

Een plaatsgenoot van mij ontwikkelde daarom een batterij met daarin basalt. Grote en kleine brokken. Het wordt warmgemaakt door er heel heet gemaakt water door te laten stromen. Dat hete water komt vanuit zonnepanelen. Wil je op een later moment warmte, dan laat je water door de opslag stromen en het komt er heet uit. Kijk hier.

Het nadeel... Nederland heeft geen basalt in de bodem. Het moet uit België of Duitsland komen.

Er was iemand in Finland die een vergelijkbaar idee had, maar die koos voor een nóg goedkopere basis. Namelijk zand. Dezelfde opzet, maar in feite nog makkelijker te verwerken en veel goedkoper om aan te komen en te verwerken. Kijk hier maar eens.


Nu is de batterij-inhoud zelf spotgoedkoop en deze heeft een hele lage CO2 voetafdruk. Daarmee is de installatie nog niet goedkoop. Je moet er immers maar ruimte voor hebben en alles moet wel aangelegd worden, hetgeen ook de nodige arbeid, leidingen en verbindingen telt. Dat is allemaal niet meer zo goedkoop tegenwoordig.

Toch zou het interessant zijn om te weten hoe groot zoiets moet zijn om rendabel te worden. Immers, hoe groter, des te zuiniger en des te makkelijker het de warmte kan vasthouden. In die zin is een installatie voor slechts één huis mogelijk helemaal niet interessant.

Zoiets zou je dan beter op wijkniveau kunnen oppakken.

Energiestart.nl
 
 
 

Value investing (Tom Lassing)

31/05 7:55

Steve Venrooy neemt je in deze video video mee naar niet alleen hoe hij Value Investing ziet, maar hoe je ook interessante aandelen kan selecteren.

Aandelen van winstgevende bedrijven, tegen een lage koers. Dat is het geheim van value investing.

Zie die maar eens te vinden...

Zo moeilijk is dat uiteindelijk niet, als je de juiste gereedschappen maar gebruikt.

Financialstockdata.com kan je er prima bij ondersteunen. Met de kortingcode 'beursbox' krijg je 30 dagen gratis toegang tot het volledige systeem.

Hoe werkt dat met die kortingcode? Dat zie je hier.


 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Gigantische fraude GOP verkiezingen Michigan (Tom Lassing)

31/05 8:14

De GOP primaries in Michigan dreigen een enorme flop te worden. Maar liefst vijf GOP kandidaten hebben namelijk te weinig steun handtekeningen ingeleverd.

Net als in veel andere democratieën een aantal steunbetuigingen hebben voor je je kandidaat kan stellen.

Maar liefst vijf kandidaten hebben dat tekort aan steunbetuigingen opgevuld met valse handtekeningen.

Schaamteloze fraude.

Uiteraard wassen ze allemaal hun handen in onschuld.

Feit blijft dat die regel geldt en dat ze een fors aantal valse handtekeningen inleverden. Het heeft niets te maken met de tegenstelling tussen Republikeinen en Democraten. Dit gaat puur om een interne Republikeinse verkiezing wie uiteindelijk de Republikeinse kandidaat voor de Republikeinen gaat worden.

Zelfs hun eigen verkiezingen willen ze al winnen met valsspelen. Het zit zo diep in hun genen dat ze het gewoon niet kunnen laten. Nu zijn ze nog boos ook dat hun partij die regels nog wil handhaven ook.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd