Beursbox Nieuwsbrief Is Stellantis een koopje?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is Stellantis een koopje?
Date: June 7th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 7 juni 2022
 
 

AEX 711,82 Dow 32.915 USD 1,067 Btc 27.625 Goud 1,840.53

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/06 7:00

  • Gisteren in de nieuwsbrief melding van een wetenschapper die problemen vond in de data van Pfizer. Het team van Reuters fake checkers was het daar niet mee eens. Je leest dat hier.

  • Boris Johnson mag van zijn partij genoten aanblijven als premier van het VK. Ze vinden zijn leugens wel OK.

  • In Rusland zijn de autoverkopen volledig ingestort. De verkoop van auto's in Rusland is nu vergelijkbaar met die in Nederland. Er werden in mei slechts een kleine 25.000 auto's (nieuw) verkocht. Dat is 83,5% minder dan een jaar geleden.

  • Renault heeft haar belang in Lada verkocht aan de Russische overheid.

  • In Turkije is de inflatie nu 73,5%. Daarmee is de lijn nog altijd stijgende. De oorzaak van deze enorme stijging is de eigenwijsheid van de Turkse leider Erdogan. Die houdt er eigen economische ideeën op na en die pakken verrassend genoeg (voor hem) niet zo best uit.

  • Oekraïne is haar beste gevechtstoestel kwijtgeraakt aan een gevalletje van eigen vuur. Een niet erg oplettende Oekraïense soldaat haalde het toestel neer. Je moet wel toegeven, de Oekraïners halen gevechtstoestellen wel erg effectief uit de lucht.

  • Gisteren heb ik weer enkele bestaande aandelenposities uitgebreid en ook enkele nieuwe posities ingenomen. Ik had scherp ingelegd en op mooie koersen de aandelen verkregen.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Hoe is Neo Finance te corrigeren (Tom Lassing)

07/06 7:21

Ik kreeg vrijdag een niet onterechte reactie van één van de grotere Nederlandse beleggers die in Neo Finance actief was.

Hij geeft aan dat je als belegger zelf ook veel kan doen om te voorkomen dat je met meer risico en een lager rendement geconfronteerd wordt.

Ook hem is duidelijk dat de directie van Neo Finance veranderd is. Van een stel mensen met een ideaal is het nu een team met daarin enkele geldwolven geworden. Alles draait er nu om meer winst en dus meer bonus voor de directie.

Natuurlijk moet het bedrijf met winst draaien. Maar het verschil met het Neo Finance van voorheen is wel erg groot geworden.

Hoe kunnen wij als lening verstrekkers het verschil maken?

Verlaag uw rentes in de auto trade NIET.

Dan maar minder leningen verstrekken. Als er veel geld cash blijft staan, het geld opnemen en bijvoorbeeld inzetten bij Matching Capital.

Geheid dat er dan alarmbellen gaan rinkelen bij Neo Finance. Nederland en België zijn goed voor een fors deel van de lening verstrekkingen. In eerste instantie had ik mijn leningen een iets lagere rente gegeven, maar daar ben ik mee gestopt. Ook heb ik mijn voorwaarden in de auto trades al aangescherpt. Toch zie ik dat mijn geld nu weer snel ingezet wordt.

Ik denk dat het met twee zaken te maken heeft.

1. Er is door de snellere lening verstrekking daadwerkelijk meer vraag naar leningen gekomen.

2. Er zijn al veel kleine investeerders afgehaakt. 


Ik geeft het zelf nog niet op, maar zoals ik al aangaf, ik ga niet mee in de race naar minder kwaliteit en minder rente. Mocht het zo zijn dat ik op een gegeven moment ook geen leningen meer krijg, dan haal ik mijn geld ook weg. Zo ver is het nog niet en mijn gemiddelde rendement is nog altijd 12,28% na herinvestering.

Meer weten? Kijk hier.
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Is Stellantis een koopje? (Tom Lassing)

07/06 7:36

Ik las in een Belgische publicatie dat Stellantis door hen als koopje beschouwd wordt. Interessant, want ik heb deze aandelen zelf ook in mijn bezit.

Maar ben ik het nog met ze eens?

U kent Stellantis niet zegt u? Dat is slordig. Het is een Nederlands bedrijf.

Het is namelijk de moedermaatschappij van onder meer Peugeot, Fiat, Jeep, Maserati, Opel, Chrysler... en nog 10 andere automerken. Ik heb er mee te maken, omdat hun fabriek in Detroit af en toe een enorme stankoverlast geeft.

Daar moeten ze dringend iets aan doen.

Kijken we naar de K/W dan klopt het zeker dat dit bedrijf spotgoedkoop is, die K/W is namelijk net boven de 3.

Toch is de PEG ratio 1,77 en dat is zeker niet koopwaardig. Hun omzet en winst zijn enorm gestegen. Er is een schuld van 33,7 miljard en in kas is 50,4 miljard. Vrije cash flow is 21 miljard.

Analisten zien de laatste tijd de winstverwachting voor 2023 hoger worden. Men wordt dus voorzichtig optimistischer.

In de grafiek zien we vanuit de MA50/MA9 een koopsignaal. Ook MACD en TRIX geven koopsignaal.

Dit lijkt dus inderdaad een inkopper...

Je weet het echter nooit zeker. Overigens is het dividend rendement ruim 7%.

Ik heb de aandelen omdat ik het idee heb dat ze me op termijn een voorzichtige winst op gaan leveren. Ik heb het daarom gekocht als dividend aandeel, niet als speculatieve koerswinstbrenger.


Doe je eigen onderzoek als je beleggingen doet! Kijk dit aandeel bijvoorbeeld ook eens goed na via www.financialstockdata.com en vergelijk het eens met bijvoorbeeld concurrent Ford.

Het wordt dan duidelijk dat Ford goedkoper weet te produceren. Ook de EBITDA is bij Ford altijd net iets gunstiger.

Bij Ford is de K/W echter 4,7. Dat is dus niet ietsje hoger, maar ook laag te noemen. Ford heeft een 3% dividend rendement. Ford heeft een PEG ratio van 0,31 en dat is zeer koopwaardig te noemen. Ook deze aandelen heb ik overigens in mijn bezit.

 
 

Value investing (Tom Lassing)

07/06 7:55

Steve Venrooy neemt je in deze video video mee naar niet alleen hoe hij Value Investing ziet, maar hoe je ook interessante aandelen kan selecteren.

Aandelen van winstgevende bedrijven, tegen een lage koers. Dat is het geheim van value investing.

Zie die maar eens te vinden...

Zo moeilijk is dat uiteindelijk niet, als je de juiste gereedschappen maar gebruikt.

Financialstockdata.com kan je er prima bij ondersteunen. Met de kortingcode 'beursbox' krijg je 30 dagen gratis toegang tot het volledige systeem.

Hoe werkt dat met die kortingcode? Dat zie je hier.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

De Twitter deal lijkt dood (Tom Lassing)

07/06 8:04

Elon Musk doet er alles aan om onder zijn overeenkomst met Twitter uit te komen. Hij verlaagde zijn bod al eens en nu komt hij met de beschuldiging dat Twitter niet open en eerlijk is over het aantal nep accounts dat er in Twitter bestaan.

Ondertussen daalt de koers van het aandeel Twitter steeds verder.

Er is al een rechtszaak tegen Elon Musk opgestart door boze aandeelhouders van Twitter. Die beschuldigen hem er van dat hij de koers van het aandeel doelbewust onderuit probeert te halen.

De laatste tijd staat de koers van het aandeel Twitter onder de 40. Een klein jaar geleden was de koers nog boven de 70 te vinden. Hoogste koers was in februari 2021 rond de 77.

Elon Musk wil er vanaf. De vraag is of hij ooit wel serieus was rondom deze deal. Het leek een spel te zijn en tot ieders verrassing en mogelijk die van hem ook, bleek het wel heel makkelijk om het bedrijf over te nemen. Alleen de koersdaling van de aandelen en heel de tech sector maakt het bod dat hij deed ineens veel te hoog en daarmee te duur. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd