Beursbox Nieuwsbrief Stroominfarct

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Stroominfarct
Date: June 16th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 16 juni 2022
 
 

AEX 663,21 Dow 30.668 USD 1,042 Btc 21.098 Goud 1,831.83

 
 

Crypto's kopen!

Wil je nu crypto's kopen, dan kan je dat heel makkelijk doen bij BTC-Direct.

Gebruik je deze kortingcode, 8GDD-GEE5-783G op hun site dan ben je nog goedkoper uit ook!


Kijk hier voor meer informatie
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/06 7:00

 • De FED heeft gisteren de rente met 0,75% doen stijgen. De grootste stijging van de rente in 28 jaar. De rente tussen de banken is nu te vinden tussen de 1,5 en 1,75%. Nog altijd vrij laag, historisch gezien.

 • Normaal gesproken is een stijgende rente goed voor obligaties en slecht voor aandelen. Gezien de nog altijd vrij lage rente stand betwijfel ik of dit nu écht zo goed is voor de obligatiemarkten en dan ook slecht voor aandelenmarkten. De aandelenmarkt reageerde gisteren positief.

 • Volgens sommige analisten is de rente stijging ook bedoeld om de crypto markt een trap na te geven. Vooral de derivaten producten in die markt hebben het nu zwaar en de hogere rente is dan een extra obstakel in die markt.

 • De Amerikaanse olie industrie doet net alsof ze niet begrijpt waar President Biden het over heeft. De oliemaatschappijen maken procentueel nu veel meer winst dan normaal gesproken. Deze extra winst betalen wij nu aan de pomp. President Biden wil daarom een extra belasting heffen. De oliemaatschappijen hebben het niet over hun extra winst, maar klagen over trage lease procedures.

 • Personeelstekorten komen nu overal voor. In de VS is er ook een ernstig tekort aan lifeguards aan de kust. Ineens is die baan ook niet sexy meer.

 • Gisteren is mijn video over Citigroup gegaan. Het aandeel sloot de dag 4,5% hoger. (inclusief nabeurse handel) Het aandeel lijkt interessant te zijn voor beleggers die een degelijk bankaandeel willen bezitten, met op de lange termijn een degelijk rendement. Ik denk dat Warren Buffett het goed ziet bij dit aandeel.

 • IKEA gaat Rusland definitief verlaten.

 • Bouwvakkers in Nederland krijgen de grootste loonsverhoging ooit via de CAO. Namelijk 5%. Het gaat om een loonsverhoging van 2,5% in januari 2023 en dan 2,5% in juli 2023.

 • Recent heb ik de vierde video over FinancialStockData.com online gezet. Je vindt de video hier

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Gisteren een mooie beurs de VS (Tom Lassing)

16/06 7:21

Na enkele dagen van vrij dramatische dalingewn was er gisteren weer een mooi herstel voor flink wat van mijn aandelen. 

Mijn uraniumaandelen gingen gemiddeld zo'n 4% hoger.

Ik zag bij de elektrische autofabrikanten wel iets opmerkelijks. Rivian steeg 6,5% terwijl BYD bijna 4,7% daalde.

Goudaandelen ook overwegend hoger met opmerkelijk genoeg het aandeel Goldmoney die het hardste steeg. Dat aandeel won bijna 6%. Dan nog ben ik er geen fan van. Ze maken geen winst en technisch ziet het er ook niet goud uit.

Grondstoffen aandelen deden het ook goed gisteren. In mijn portefeuille was SBSW de grootste stijger. De laatste tijd was er 30% waarde uit de koers gegaan, dus de 5,5% herstel kwam als geroepen.

Is dit de ommekeer voor de beurs?

- Ik vrees van niet. Dit was niet een klassiek ommekeer patroon dat ik zag. Dit ziet er meer uit als een positieve dag in een dalende trend.

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Stroominfarct (Tom Lassing)

16/06 7:45

In Brabant en Limburg kunnen geen grootgebruikers meer aangesloten worden want het elektriciteitsnetwerk is vol.

Nu is dat besluit in mijn ogen meer een politieke boodschap dan een crisis realiteit.

Het netwerk raakt door grootgebruikers en duurzame energie instabiel. Een instabiel netwerk valt uit. Zoals het er nu voor lijkt te staan, is er kans op een uur per jaar dat er uitval zou zijn.

Dat is een uur te veel, want wij zijn gewend dat er nooit uitval is en dat is ook de gewenste situatie.

Wat er nu nodig is, is batterij capaciteit om die piek en ook kleinere toekomstige pieken op te kunnen vangen.

De oplossing is simpel. Laat zonnevelden alleen aanleggen als ze ook batterij opslag er bij regelen. Bij instabiliteit kan dan het zonneveld alleen de batterij opladen, of bij te weinig capaciteit kan de batterij stroom leveren en de piek opvangen.

Simpel en doeltreffend.

Maar het kost.

Heel het financiële plaatje voor zo'n zonneveld ziet er dan anders uit en ook moeten de financiële afspraken daar dan nog over gemaakt worden. Wie betaalt het en wat levert de geplaatste batterij de zonneveld eigenaar op?

De elektriciteitsbedrijven willen wel de lusten, maar niet de lasten.

Hun fantastische monopolisten positie staat op het spel. Als nu ook de zonneveld eigenaren elektriciteitshandelaren worden, welke ruimte krijgen die dan in dat speelveld? Wie is er sturend in die markt? Moet die bestuurder ook niet betalen en bepalen?

Het is de onzekerheid over dit alles die mij doet geloven dat het signaal vooral een politiek signaal is. Maar, ik was gisteren bij een bijeenkomst waarbij initiatieven nu kleiner gemaakt moeten worden want de pauze op groot verbruikers aansluitingen is nu wel een realiteit. Een realiteit die de economie in de weg zit en initiatieven ernstig beperkt.

De elektriciteitsbedrijven zitten nu de economie in de weg. Die situatie moet snel opgelost worden!

 
 

Verhuren van woningen (Tom Lassing)

16/06 7:59

Voor sommige mensen ben je al een slecht mens als je woningen in de verhuur hebt.

Raar eigenlijk, want waarom dan?

Het is een product waar vraag naar is. Je levert dat product en alleen dat maakt je al tot profiteur en legale crimineel.

Het zit diep.

Toch was mijn reden om woningen te gaan verhuren ingezet met de beste bedoelingen.

Maar toegegeven, de eerste reden was wel omdat ik er brood in zag. Zonder dat had ik die stap nooit genomen.

Maar... in mijn geval ben ik naar Detroit gegaan omdat ik daar als woningbezitter een positieve invloed op de stad zou hebben.

Ik maak namelijk mijn woningen eerst klaar voor de verkoop door ze netjes op te knappen. Dat is goed voor de woning, goed voor de straat en goed voor de stad. Een voormalig krot wordt weer bewoonbaar. De straat heeft weer één krot minder en de werkgelegenheid en het feit dat er door mij weer belasting op de woning wordt afgedragen is heel goed voor de opbouw van de stad.

Kortom, in Detroit ben ik deel van de oplossing. Dat terwijl ik in Nederland en dan met name in Amsterdam, deel van het probleem zou kunnen zijn. Dat zou ik niet willen.

Ik ben in Detroit deel van de oplossing, maar blijft wel het feit dat ik geld wil verdienen.

Het moet dus wel zo zijn dat de huurders ook echt de afgesproken huur betalen. Ik ben geen superrijke weldoener die de huurders gratis van huisvesting kan voorzien. Ook ik moet kosten betalen. Kosten als rente op het geleende geld en vergeet ook de belastingen en verzekeringen niet. De huizen moeten ook onderhouden worden en huurders zijn nu eenmaal vaak niet de beste huismeesters. Erg makkelijk maken ze spullen stuk, de huisbaas betaalt het toch wel.

Dat ik daarom ook écht de huur verlang lijkt mij niet zo'n gekke zaak.

Dat ik daarom een slecht mens zou zijn, daar kan ik dus echt niet bij. Volgens mij zit er dan toch iets mis bij degene die dat zo vindt.


Dan over het feit dat ik 31 woningen heb. Wanneer is genoeg ook echt genoeg? De reden van dat aantal is puur het feit dat het rendabeler is om er meer te hebben. Ik ben nu de grootste klant van de firma die het management op de huizen voert. Ik krijg daarom voldoende aandacht. Heb je maar één huis en gaat er iets mis, dan ben je al je inkomen kwijt. De vraag is dan ook wanneer je huis aan de beurt is. Ik zou daarom liefst naar 50 huizen gaan, maar was zo dom ook een appartementen complex te willen ontwikkelen. Dat was qua timing geen beste zet. Op dat moment begon de Corona crisis. Met ruim twee jaar vertraging hoop ik dat het appartementencomplex eind deze maand eindelijk opgeleverd kan worden.

Detroit Vastgoed
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Hij wiens naam niet genoemd mag worden (Tom Lassing)

16/06 8:10

In de verhalen van Harry Potter is er de kwade geest wiens naam niet genoemd mag worden.

Daar moest ik aan denken toen ik las over SADS.

Neen, het is niet de tickercode van een bedrijf dat u nog niet kende.

SADS staat voor "sudden arrhythmic death syndrome"

Jong volwassenen die zo maar dood gaan. Er is geen oorzaak voor te vinden.

Het is een vrij nieuw fenomeen omdat het ineens heel veel meer voorkomt dan voorheen. Ineens en veel meer kan je zien als sinds een jaar of anderhalf.

Ze hebben geen idee waar het door komt.

Dát deed me dus denken aan Harry Potter.

Je mag niet hardop zeggen wat het het probleem is, want dat is te heftig. Dat is de goden verzoeken. De eigenaren van de maatschappij en hun lakeien willen niet dat je het hardop zegt.

De oorzaak van SADS is dus een raadsel. Daar kan je dus je fantasie de vrije loop over laten gaan. Wat zou het toch kunnen zijn...


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd