Beursbox Nieuwsbrief Huizen verwarmen met warm water

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Huizen verwarmen met warm water
Date: June 17th 2022
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 17 juni 2022
 
 

AEX 638,34 Dow 29.927 USD 1,05 Btc 19.826 Goud 1,846.15 

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen!

In 10 stappen succesvol beleggen! In feite een gratis boek, want je hoeft alleen de verzendkosten te betalen! Leuk ook om weg te geven! Let op, de boeken zijn bijna op, reageer dus snel!

Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/06 7:00

  • Repareren als recht. Koop je bepaalde producten, dan kan je die zelf niet meer repareren als ze stuk gaan. In Europa willen we dat veranderen en fabrikanten dwingen producten zo te maken dat ze te repareren zijn. In de VS wil de bevolking dat ook, maar de lobby van fabrikanten houdt dat tegen en heeft recent succes geboekt in de belangrijke staat Californië. De wetgeving om repareren een recht te maken is er getorpedeerd.

  • BHP probeerde haar steenkoolmijn Mt Arthur te verkopen, maar vond geen koper. Ze houden de mijn nu zelf tot tenminste 2030 aan. Daarna zal de mijn over een periode van 10 tot 15 jaar gesloten worden. Na die 15 jaar moet de mijnomgeving volledig hersteld zijn zodat de natuur haar gang weer kan gaan. Volgens Goldman Sachs is BHP een Buy. Ik heb deze aandelen zelf ook. Mogelijk dat ik er weer een video over ga maken. BHP was voor een belegger als de al overleden Rienk Kamer altijd een rampenaandeel. Hij probeerde het keer op keer, maar haalde er nooit winst mee en besloot ooit er nooit meer in te beleggen. Ik sta zelf sinds een paar dagen op verlies.

  • De prijs van ijzererts is weer even iets omlaag gegaan nu de vraag uit China bij de verwachting achterblijft.

  • Zeg het maar... maanden huurachterstand en dan deze reactie krijgen: ... please don't evict me I have really been having money problems due to my daughter not helping and she moved out of my home. Cera (subsidieprogramma) is sending y'all money in two weeks. I am making a guaranteed payment on 26. Please don't give up on me. I will continue to pay rent money. ---email received sent by Ms M.  Weet overigens dat ze nooit contact opnam en op onze mailingen nooit antwoord gaf. Slechts de aangekondigde rechtszaak bracht de zaak in beweging. Ik zet dus door en laat de rechter haar mail meewegen in het besluit. 

  • De koers van bitcoin is onder de 20.000 euro gekomen. De Dow Jones index eidnigde gisteren onder de 30.000 punten.

  • Gisteren heb ik ook een video marktbeeld gemaakt. Je vindt deze hier.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Zodra je begint te twijfelen... (Jack Hoogland)

17/06 7:25

Deze week zag ik op RealVision een indrukwekkend interview met Wil VanLoh, al 25 jaar eigenaar van een groot private equity investeringsfonds in traditionele én hernieuwbare energie.

Weinig mensen in de wereld met zóveel kennis over de energietransitie.

          In onderstaande grafiek gaf hij een schatting van hoe hoog de vraag naar een aantal metalen (koper, nikkel, lithium etc.) in 2030 zal zijn in relatie tot nu.


De wereld zal in 2030 onder meer 2 keer zoveel koper, 11 keer zoveel nikkel en 18 keer zoveel lithium nodig hebben als nu.

Daarnaast wees VanLoh tijdens het interview op een belangrijk historisch feit. Zie onderstaand citaat.


Nog nooit in de geschiedenis is de wereldwijde productiecapaciteit van een grondstof over een periode van 10 jaar verdubbeld.

Laat staan verdrie-, vier- of vijfvoudigd.

En door het gebrek aan investeringen in de afgelopen tien jaar...
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Mijn visie op goud

Kijk hier om te bezien hoe ik over goud als spaargeld denk.


Lees meer
 
 
 

Het gaat mis met de Amerikaanse democratie (Tom Lassing)

17/06 8:05

In New Mexico zijn de primaries gehouden. Dat zijn de openbare interne verkiezingen van de politieke partijen waarbij ze hun kandidaat moeten kiezen. Die kandidaten gaan dan uiteindelijk de echte verkiezingen in.

Die voorverkiezing is heel officieel en moet ook achteraf goedgekeurd worden door de kiescommissie. Die kiescommissie moet in feite decharge verlenen.

Nu wil het dat er geen issues met de verkiezingen zijn, maar de kiescommissie weigert alsnog om hun goedkeuring af te geven.

Ze lijken het niet eens te zijn met de uitkomst van de verkiezing en denken dat ze daadwerkelijk zeggenschap hebben over de uitkomst van de verkiezing.

Dit alles is ontstaan door de onzekerheid die de Republikeinse partij is gaan geven over verkiezingen in het algemeen.

Zelfs officiële functionarissen gaan nu vragen stellen over hun eigen positie en functie en ondermijnen daarmee de basis van de democratie, namelijk de garantie dat verkiezingen eerlijk verlopen. Als ze functionarissen daar zelf al niet voor willen instaan, dan wordt het wel heel moeilijk.

 
 

Europese toezichthouders willen meer samenwerking (Tom Lassing)

17/06 8:26

Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar we hebben in Europa een Europese financiële wetgeving. Heel veel regels in de financiële wereld zijn Europa-breed geldig. Toch wordt de uitvoering per land geregeld en naar nu blijkt is er weinig samenwerking of afstemming tussen de toezichthouders van de verschillende landen.

De AFM is één van de best werkende toezichthouders in Europa. We zijn daarom in Nederland heb 'beste jongetje van de klas' geworden. (Was ook wel hard nodig, want in de jaren negentig was Nederland een bron van corruptie in de financiële wereld.)

Aanbieders zoals Goldmoney en Bullionvault zijn in Nederland tegenwoordig erg beperkt of zelfs verboden, terwijl die aanbieders onder dezelfde Europese regels overal in Europa wél gewoon actief kunnen zijn!

Dat de toezichthouders dus meer willen samenwerken is denk ik wel een goede zaak. De vraag is natuurlijk of dat écht iets gaat veranderen aan de verschillende uitleggen van dezelfde wetgeving.

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten en allemaal zijn ze tot op heden susccesvol. 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Huizen verwarmen met warm water (Tom Lassing)

17/06 9:00

In Nagele is er een test gaande met de verwarming van woningen via een warm water opslag die onder een grasveld in de wijk ligt.

1000 kuub water dat in de zomer tot 95 graden verwarmd wordt kan dan heel de winter door warm water leveren voor de verwarming van huizen en een school.

Het systeem werkt, dat is het probleem niet. Waar de problemen ontstaan, is bij regelgeving en verzekeringen. Dat werkt pertinent niet mee.

Regelgeving maakt het eigenlijk zelfs onmogelijk. Alleen omdat het een test locatie is, mag het, maar wil iemand anders het serieus in productie brengen, dan mag het in Nederland niet.

De politiek lijkt zich daar niet van bewust te zijn, want de regelgeving wordt niet aangepast. De lobby van energiebedrijven houdt alle vernieuwing tegen, want dit soort initiatieven is de dood in de pot voor bedrijven die ons nu de energie leveren om onze huizen te verwarmen.

We kunnen het echt zelf regelen, maar het mag dus niet... 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb nét een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd