Beursbox Nieuwsbrief Geduld is een schone zaak

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Geduld is een schone zaak
Date: June 21st 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 21 juni 2022
 
 

AEX 641,43 Dow 29.888 USD 1,051 Btc 19.938 Goud 1,834.36

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/06 7:00

  • Gisteren waen de Amerikaanse markten gesloten.

  • Crypto beleggers met een Celcius account hebben een probleem, want de accounts zijn niet meer bereikbaar. Celcius leek een mooi cryptobank achtig bedrijf, maar wie er een lening afsloot heeft nu een probleem, want je kan niets meer en Celcius is je bezit dan via margin calls aan het verkopen zonder dat je daar iets aan kan doen.

  • Heineken gaat met een aanzienlijke prijsverhoging komen. In augustus wordt bier voor de Horeca bijna 6% duurder.

  • Nederland en Duitsland kiezen er voor om de kolencentrales harder te laten werken om daarmee elektriciteit op te wekken. Daarmee komen de klimaatdoelen uiteraard nooit meer in het zicht. In Nederland zou het 2 miljard kuub gas schelen. De kolen komen niet uit Rusland, maar bijvoorbeeld uit Colombia. De vraag is nog wel of de bedrijven achter de kolencentrales in dit verhaal meegaan. Ze krijgen immers een vastgelegde compensatie vanwege de productie beperking en meer produceren is minder compensatie. Ze zijn er nog altijd vrij in te kiezen... Stel dat ze er niet in meegaan, dan verliezen we kostbare tijd om steenkool naar Nederland te krijgen. Het lijkt me paniekvoetbal van de overheid. Waar blijft het grote plan met de uiteindelijke stip op de horizon?

  • Je mag twee maanden lang niet met je Tesla in de streek rond Beidaihe (China) rijden omdat de Chinese overheid bang is dat je via deze auto's kan spioneren. In die streek gaat een belangrijk congres plaatsvinden.

  • Volgens de CEO van Deutsche Bank is inflatie het grootste vergif voor de wereldwijde economie.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

U leest minder over Neo Finance (Tom Lassing)

21/06 7:15

Ik schrijf er minder over. Dat heeft meerdere oorzaken.

De belangrijkste reden is dat de aanbieding van Neo Finance nét iets minder interessant geworden is. Nog altijd een mooi product, maar niet meer veruit het beste product in de markt.

De nieuwe directieleden zijn wat meer op hun winstbonus gericht. Dat is helaas lang niet altijd in het belang van de kleine deelnemers.

Het bedrijf zelf groeide wel door, maar dat is mede omdat een grote financierder voor de rest uit 50% van de leningen mag oppakken. Het voordeel is dat leningen daardoor minder lang open staan. Dat is gunstig, want klanten sluiten daarom sneller bij Neo Finance leningen af. 

De andere kant van de medaille is dat de rest van de geldschieters het moet doen met slechts de resterende 50% van de lening. Het duurt soms dus even voor je weer aan de beurt bent met de automatische transacties.

De rente is door die toegenomen concurrentie om de leningen te kunnen financieren ook omlaag gegaan. Leuk voor de leners, maar minder leuk voor degenen die leningen willen verstrekken.

Het gaat immers niet alleen om de te ontvangen rente. Aan die rente zit ook een risicoprofiel en dat is recent ook aangepast. Die lagere rente krijg je voor leningen met een hoger risicoprofiel.

Dat is dus ook niet zo fraai.

En... Men is gestopt met het affiliate programma. Ik verdiende al niet veel met de aanprijzing van dit platform, maar nu is het helemaal over. 

Nu prijs ik nog geen systeem van een concurrent aan. Dat is bewust. Ik wil namelijk de beste aanbieder aanbevelen. Hoe veel 'minder goed' het ook is geworden, in mijn ogen is Neo Finance nog altijd de beste in het veld. Dat zegt meer over de rest dan over Neo Finance ben ik bang. Er is veel rommel in de markt.

Maar...

Neo Finance heeft nu ook een markt voor zakelijke leningen geopend (FINOMARK). Ondernemers en ondernemingen kunnen daar leningen aanvragen. Hoewel deze opzet nog relatief klein is, vind ik deze al wel interessant genoeg om vrijwel iedere A en B lening mee te doen. Tot nu toe met een prima resultaat, want tot mijn positieve verrassing wordt er nog keurig op alle leningen rente betaald en afgelost

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Kunstroute Best (Tom Lassing)

21/06 7:32

Aankomend weekend heb ik mijn kantoor en tuin opengesteld voor vier lokale kunstenaars om de door hun gemaakte kunst te tonen. Een deel van de stukken zal ook te koop zijn.

Het maakt deel uit van een kunstroute door heel mijn woonplaats Best.

Als u dus een keer wat anders wilt, dan is het misschien leuk om eens een rondje Best te gaan doen op een manier die uniek is.

Meer informatie vindt je op deze site

De kunst is zowel op zaterdag als zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur te bekijken.

Je kan gewoon binnenlopen op de Sint Oedenrodeseweg 41 in Best.

In totaal zullen 28 kunstenaars in Best exposeren.

 
 

Geduld is een schone zaak (Tom Lassing)

21/06 7:43

Ik sprak afgelopen week een lezer die al meer dan 20 jaar de Beursbox nieuwsbrief leest. Hij kocht ooit voor zijn kleinkinderen het kinderfietsje van mijn kinderen over. Mijn jongste is nu 24... 

Zo lang geleden was het dus.

Ooit heb ik een presentatie gegeven voor zijn beleggingsstudieclub in Nuenen.

Een leuk clubje van mannen die zich graag iedere maand lieten voorzien van inzichten van derden.

Eén van die deelnemers werd door de rest geplaagd over het feit dat hij nog nooit een positie met winst had kunnen verkopen.

Nog nooit!

Ik sprak dus mijn lezer weer, want ik kwam hem tegen op een bijeenkomst over zonnepanelen.

Het gesprek kwam uiteindelijk uit op die ultieme verliezer.

Hij is overleden.

Zijn vrouw belde mijn lezer een acht maanden na zijn overlijden. Ze had de beleggingsrekening van wijlen haar man gevonden, maar ze kon daar niet zo veel mee. Kon hij eens komen kijken?

Hij er naar toe. De rekening had acht maanden geen enkele aandacht gehad.

ALLE posities stonden op winst! De posities werden allemaal met een flinke winst verkocht!

Wat die man bij leven nooit gelukt was, was met acht maanden rust op de rekening wel gelukt.


De les?


Doe eens wat minder met die beleggingsrekening!

Zie ook mijn video over dit onderwerp
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Hoe inflatie te verslaan (Tom Lassing)

21/06 8:16

Inflatie is een soort financiële sluipmoordenaar. Zonder dat je het echt door hebt gaat je het koopvermogen op je spaarvermogen beetje bij beetje verloren.

Hoe kan je dit voorkomen?

- Inflatie op je spaarvermogen kan je voorkomen door geen vermogen te hebben in de valuta waar de inflatie voelbaar op is.


Euro en dollar kennen een 10% inflatie. Wees verhoudingsgewijs maar blij, want de Turkse lira kent een inflatie van meer dan 70%.

De inflatie op spaarvermogen is dus makkelijk te ontlopen. Je vermogen in andere zaken dan die valuta hebben kan je al beschermen.

Zo zou je goud kunnen kopen.

Gaat je dat volledig beschermen?

- Neen.

Goud kent immers een wisselkoers. Die wisselkoers kan ook veranderen. We zagen recent dan ook een daling van bijna 1900 dollar per troy ounce naar 1820 dollar per troy ounce. Helaas kan dat ook. Op de korte termijn kan de goudprijs dus even tegen zitten. (maar kan dus ook enorm mee zitten)

Je kan ook middelen kopen... eten bijvoorbeeld. Met de steeds stijgende prijzen is langer houdbaar voedsel kopen ook een aardig idee.

Aandelen zijn ook een goed idee tegen inflatie, maar dan wel aandelen van structureel winstgevende bedrijven, OOK in een inflatie periode.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd