Beursbox Nieuwsbrief Rio Tinto wint rechtszaak

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Rio Tinto wint rechtszaak
Date: June 28th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 28 juni 2022
 
 

AEX 670,53 Dow 31.438 USD 1,06 Btc 19.677 Goud 1,829.1

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

28/06 7:00

  • Ivanhoe Electric heeft met de IPO een bedrag van 169 miljoen opgehaald. De prijs per aandeel ligt op 11.75 dollar. Het is een bedrijf van Robert Friedland, een zeer beroemde en ervaren grondstoffen ondernemer. De prijs ligt aan de onderkant van de prijsrange. De tickercode wordt IE.

  • Veel grote Amerikaanse bedrijven geven hun vrouwelijke personeel aan dat de reiskosten naar abortusklinieken buiten de staat waar ze wonen vergoed zullen worden.

  • Goldman Sachs heeft Coinbase op de verkooplijst gezet. Nu moet je weten, het aandeel stond november 2021 op 368 dollar. Nu staat het op 55,8 dollar. Lekker zo'n verkoopadvies van Goldman Sachs. Echt een zeer behulpzame timing!

  • Oklahoma heeft een 250 miljoen dollar schikking getroffen met enkele medicijnmakers en distributeurs. Dze worden beschuldigt van het bewust veroorzaken van medicijnmisbruik en verslaving. De bedrijven weten dat ze schuldig zijn en daarom de schikking. Veel staten gingen eerder al mee in een landelijke schikking waarbij 26 miljard werd overeengekomen. Als kleine staat had Oklahoma daar minder aan overgehouden dan het nu overeengekomen bedrag.

  • DWAC verloor gisteren ruim 15% aan waarde nadat bekend werd dat het bedrijf voor een grand jury moet verschijnen. Blijkbaar hebben beleggers er weinig vertrouwen in dat het bedrijf hier goed doorheen gaat komen.

  • Credit Suisse is schuldig bevonden aan witwassen. Volgens de rechter heeft de bank niet voldoende gedaan om te voorkomen dat een Bulgaarse drugshandelaar kon witwassen. De bank heeft een boete van 2 miljoen euro moeten betalen. Ook werd beslag gelegd op 12 miljoen aan bezittingen. Een medewerker van Credit Suisse is apart ook schuldig bevonden.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Rio Tinto wint rechtszaak (Tom Lassing)

28/06 7:26

In 2014 besloot de toenmalige Amerikaanse president Obama een een landruil te doen met Rio Tinto.

Rio Tinto zou een stuk federaal land krijgen om er een kopermijn op te kunnen beginnen.

In ruil zou Rio meerdere stukken land aan de Amerikaanse staat over doen.

De deal werd door de volgende Amerikaanse president bekrachtigd, maar door de huidige president op pauze gezet.

De Apache stam ziet het stuk land als religieuze grond en wil het terug hebben.

Een rechter heeft nu aangegeven dat het weliswaar zonneklaar is dat de deal bedoeld was om koper te ontginnen, maar dat de deal daarmee niet illegaal was.

De Apache stam heeft ondanks de deal nog altijd kans haar religie uit te oefenen, maar het recht van de overheid om land van de overheid te verkopen ligt bij de overheid.

Er is nu alsnog een wetsvoorstel ingediend om de landruil terug te draaien. Onduidelijk is of dat wetsvoorstel ook maar een kleine kans van slagen heeft.

Terugdraaien van de deal zou de Amerikaanse overheid veel geld kosten, want ondertussen heeft Rio Tinto al meer dan een miljard dollar in het project geïnvesteerd.

Strategisch zou de kopermijn een goede zaak zijn. Het maakt de VS minder afhankelijk van import uit landen die het als 'minder vriendelijk' bestempeld.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Grote onvrede, meer stakingen, maar wel vakantie (Tom Lassing)

28/06 7:52

De economische situatie wordt er in Europa niet beter op. Ondertussen blijven we actief in het zoeken naar bijvoorbeeld milieu oplossingen, terwijl in Oekraïne niemand zich nog druk maakt over het milieu.

Nederland en België gaan een enorme verschuiving zien in de industrie, waarbij energievretende fabrieken wegtrekken en ook datacentra gaan heroverwegen of ze hier nog wel gevestigd willen blijven.

Ondertussen wordt de agrarische industrie aan banden gelegd om 'de natuur' te redden.

Ik zeg niet dat het fout is om het milieu te willen steunen. Ik zeg dat het fout is om de economie om zeep te helpen voor je de oplossing voor de komende economische malaise bedacht hebt.

Ondertussen kunnen de vliegtuigstoeltjes voor de vakantiegangers niet aangesleept worden. Iedereen is vol begaan met het milieu EN de boeren, maar hoe dan ook moet de verre vakantie wel doorgaan.

Vrijwel NIEMAND is privé serieus bezig met het beperken van energiegebruik.

Vakanties gaan gewoon door, concerten gaan overal door. Vergis je niet, als daar bij een concert 30.000 mensen zijn, dan zijn die allemaal van elders er heen gekomen.

Is er een energiecrisis aan het komen?

Daar zijn we massaal niet mee bezig. Dat we door die komende energiecrisis een economische crisis kunnen verwachten is ook vrijwel niemand mee bezig. Dat komt morgen wel. We leven vandaag.

 
 

Misinformatie kan heel ver reiken (Tom Lassing)

28/06 8:15

In enkele steden nabij de frontlinie in Oekraïne merken de Oekraïense autoriteiten dat de Oekraïense bevolking gevlucht is, maar de etnische Russen in de steden en dorpen onder vuur zijn achtergebleven.

Die achtergebleven etnische Russen trekken niet weg omdat ze in feite blij met de Russische inval zijn.

Sterker nog, ze volgen het Russische nieuws en geloven heilig in het feit dat de Oekraïners hun stad zelf beschieten en daar vervolgens de Russen de schuld van geven. 

Dus ondanks dat ze horen dat de granaten uit Russische hoek komen en ook de aanwezige Oekraïense soldaten doden, geloven ze het nieuws dat de Russen ze via TV en Internet sturen.

Het geeft goed aan hoe ver en hoe succesvol misinformatie kan komen. Je kan mensen letterlijk alles wijs maken, als je maar hun vertrouwen hebt gewonnen.

Ze zien letterlijk op straat de realiteit, maar die negeren ze voor de leugens die ze via de TV of Internet binnen krijgen. Ze geloven letterlijk hun eigen ogen niet.

Ik vind dat echt ontluisterend.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Is Rusland aan het winnen? (Tom Lassing)

28/06 8:52

Nu SeveroDonetsk is gevallen is het net alsof de Oekraïners verliezen. De vraag is of je dat zo moet zien. De Russen betalen namelijk een enorme prijs voor de stad die ondertussen vrijwel volkomen door hen vernietigd is.

Is het een militair verlies voor Oekraïne, of is het militair gezien tactisch terugtrekken met een geslaagd doel?

Ik denk het laatste. Ze hebben de Russen maximaal laten betalen en nu mag de Rus het laagland in bezit nemen en onder vuur komen van de Oekraïners die aan de andere kant van de rivier nog altijd de hogere posities innemen.

Oekraïne wordt de komende tijd sterker, de Russen worden zwakker. De verdedigende positie is voor Oekraïne nu juist sterker geworden.

Ik ben heel benieuwd hoe juli en augustus gaan verlopen.

Rusland heeft afgelopen weekend zo'n 50 kruisrakketten op steden in Oekraïne afgeschoten. Pure terreur richting de burgerbevolking met eigenlijk geen militaire waarde. Men blijft de hoop houden dat terreur op die manier de bevolking zal bewegen om zich tegen de oorlog uit te spreken, terwijl overal in de wereld juist bewezen is dat dit soort terreur de bevolking juist veel vastberadener maakt. Dat deed het in 1940 in het VK en in 1944 in Duitsland. Ook Noord Vietnam kon niet met enorme bombardementen op haar knieën gebracht worden.

Het gaat ook niet in Oekraïne lukken. In feite dus 50 kruisraketten voor geen enkele militair doel verschoten.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd