Beursbox Nieuwsbrief Is goud een belegging of spaargeld?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is goud een belegging of spaargeld?
Date: September 1st 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 1 september 2022
 
 

AEX 680,31 Dow 31.510 USD 1,001 Btc 20.008 Goud 1,705.8

 
 

Aandelen selecteren

De beste aandelen vindt je door goed te zoeken. Dit dataprogramma helpt je daarbij. Probeer het maar eens uit!

Neem nu een gratis 30 dagen proefabonnement op FinancialStockData.com met kortingcode Beursbox!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

25/08 7:00

  • De beurzen blijven momenteel negatief. Het geeft naar mijn idee aan dat we over een aantal maanden economisch gezien in zwaar weer komen. Geen verrassing hier, maar het is wel de reden voor de beursdalingen die we nu zien.

  • Gisteren met daytrading maar één transactie kunnen uitvoeren. Het werd een 6,8 punten verlies. 

  • In de VS wordt de voormalige CEO van MicroStrategy aangeklaagd vanwege belastingontduiking. Hij verdiende honderden miljoenen, maar vergat blijkbaar dat je over inkomsten ook belastingen moet afdragen. Het gaat om een bedrag van 25 miljoen. De man is naar verluidt miljardair, dus dat kan niet veel moeite kosten het gat bij de belastingen alsnog te vullen.

  • De FBI waarschuwt beleggers dat onafhankelijke crypto platforms niet veilig zijn. Hackers zijn in staat gebleken deze platforms te kraken, met vervelende gevolgen voor de accounthouders. Ik kreeg deze week ook bericht van één van mijn wallet aanbieders dat ik één van de 90.000 houders van een potentieel gekraakte wallet ben. In mijn geval geen nood, de wallet was al leeg... 

  • Jeff Bezos is groot in huurhuizen gestapt en op Yahoo Finance een lofverhaal over zijn fantastische timing.

  • De Belgische overheid gaat werk maken van energiebesparing. De lichten gaan eerder uit en de verwarming in overheidsgebouwen zal minder hoog gestookt gaan worden. Een goed voorbeeld wat we massaal moeten gaan volgen!

  • De inflatie loopt in Nederland nog altijd fors op. Importeurs betaalden in mei bijna een derde meer voor goederen!

  • In Spanje mag je vanwege de oplopende inflatie gratis met de trein! Ook dat is een heel goed idee!

  • Cadeau idee, een set beleggingsboeken! Klik hier

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Is goud een belegging of spaargeld? (Tom Lassing)

01/09 7:26

Deze vraag is fiscaal gezien van groot belang. Als het een belegging is, dan is er in de nodige landen sprake van een relatief hoog fictief rendement op beleggingen waar je rekening mee moet houden.

Als het spaargeld is, dan is dat eventuele ficitieve rendement er mogelijk ook, maar vaak veel minder.

Ik voer mijn goud zelf op als spaargeld. Het is immers mijn spaargeld en ik speculeer er niet mee om gebruik te maken van een wisselkoers.

Tot nu toe heb ik er in Nederland geen problemen mee gekregen, maar de zekerheid dat dit zo blijft is er niet.

Ik denk zelf dat je acties boekdelen spreken. Als je duidelijk handelt op basis van wat de koers doet, dan is er simpel te zien dat het speculatie en dus een belegging is.

Zou ik het ooit moeten verdedigen bij de inspecteur of eventueel de rechter, dan is bij mij duidelijk dat het sparen is, net zoals je zou sparen bij een gewone geldrekening. Goud is 'mijn apaargeld'. Mijn handelingen laten dat duidelijk zien.

Papieren goud, dus ETF's zijn altijd beleggen. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Goudaandelen geldt uiteraard hetzelfde voor.


Mijn visie op goud
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

1e Update Oktober strategie (Jan Breestraat) (Jan Breestraat)

01/09 7:49

Hierbij de 1e UPDATE voor de nieuwe oktober 2022 strategie.

De vorm van de curve spreekt voor zich. (Zie artikel op de site)

Deze bijstelling was niet echt nodig, maar er deed zich een situatie voor om zonder extra margin en zonder verslechtering van het winstpotentieel de curve aan de rechterzijde wat kansrijker te maken.

Bij een verdere daling gaat er voor gezorgd worden dat het zwarte Delta driehoekje niet door de actuele koers wordt gepasseerd.

Dat zou namelijk een positieve Delta tot gevolg hebben, hetgeen ongewenst is.

Wordt vervolgd.


MVG

Jan Breestraat

Kijk hier naar het artikel
 
 
 

Neo Finance webinar (Tom Lassing)

01/09 8:18

Mark en ik gaan 8 september om 20:30 uur weer een webinar over Neo Finance geven, want ondanks mijn kritiek op het bedrijf is het wel zo dat Neo Finance nog altijd de beste aanbieder in het veld is. Ik heb er ondertussen 49.000 euro in leningen uitgezet.

Enkele voordelen: De leningen worden aangegaan tussen jou en de lener. Neo Finance is administrateur, geen contractpartij. Het voordeel is, ze komen niet aan je geld en zouden ze failliet gaan, dan blijven de leningen gewoon staan. Helaas is dat in de markt geen standaard.

Bijna alle leningen aanbieders in de markt zijn zelf partij bij leningen en in feite leen je dan dus geld uit aan het bedrijf. Gaat het mis met het bedrijf, dan heb je een probleem.

De afgelopen jaren is dat bij meerdere bedrijven fout gegaan. Die bedrijven werken dan met andermans geld. Het is dan verleidelijk om er te veel risico mee te gaan lopen. Dat kan je bij Neo Finance dus niet overkomen.

Het webinar zal plaatsvinden op 8 september om 20:30 uur. Geef je hier op (gratis)

Meer info over Neo Finance
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Baloney Detection Kit (Tom Lassing)

01/09 9:00

Carl Sagen publiceerde in de jaren tachtig een stuk waarin hij ook aangaf een set vragen te hebben waarmee hij waar of onwaar van bepaalde claims en beweringen uit elkaar kon houden.

Misschien heb ik dat toen ook ooit gezien of gelezen, maar mijn persoonlijke set vragen die ik stel komt redelijk overeen.

Stel dat je 'iets' hoort. Iemand komt met een visie, een mening.

Is dat serieus, of is iemand een eigen waarheid aan het creëren?

Vraag één is dus, wie is de persoon of de organisatie die met de claim komt? Is dat een bekend persoon of organisatie die bekend staat om haar grondige onderzoek of eerdere geode analyses, of is het een organisatie die bekend staat om haar voortdurende soortgelijke complotten en of zelfs keiharde leugens die nooit uitkomen? Wat is de motivatie van die persoon of organisatie? Wie betaalt deze persoon of organisatie?

Is de bewering in de lijn van de meerderheid van de wetenschappers, of is er één persoon, niet zijnde een wetenschapper, die met de beweging is gekomen? Dit kan en mag, maar dan komt de volgende vraag...

Wat ook belangrijk is, is dat de claims onafhankelijk door een of meerdere derde partij zijn bevestigd. Ooit was de theorie van de tectonische platen een radicaal nieuw idee. Het ging vol in tegen bestaande theorieën en tegen de meerderheid van de wetenschappers. Dat was dus in eerste instantie een rode vlag. Toen anderen de claims begonnen te bevestigen ging dat radicale er vanaf en uiteindelijk (na zo'n 50 jaar) werd het idee algemeen aanvaard. Zo ook met de noodzaak van vitamine C... Men wist al 50 jaar lang dat op lange reizen vers fruit je gezond hield. Het duurde meer dan 50 jaar voor de Britse Marine dat idee accepteerde en het verplicht stelde dat aan boord genoeg fruit was.

De volgende vraag die je jezelf kan stellen: Is de bewering 'logisch'? Bijvoorbeeld 1% rendement per dag. Is dat een haalbaar of normaal rendement? Neen, dus zeer waarschijnlijk tot vrijwel zeker baloney. In dit geval is de wereld ook vol van eerdere organisaties die dat beloofden en keer op keer was het ook oplichting. Zie ook de volgende vraag.

Wat namelijk ook belangrijk is, is of er al mensen zijn die de claim bezien hebben en afgewezen hebben? Wat zijn de argumenten voor de afwijzing? Denk aan de mensen die denken dat de aarde plat is.

Is de claim die gedaan is deels gelijk aan al bestaande claims? En vervolgens, hoe wijkt deze nieuwe claim daar dan vanaf? Is het een aanvulling, of blijven er door deze nieuwe claim eigenlijk meer vragen dan antwoorden over? Een aardige aanvulling is ook of de claim overeenkomt met betaande natuurwetten? Of is het slecht een losstaande claim, zonder verdere onderbouwing.

Goed is ook te kijken naar positieve bewijzen voor je claim? Bijvoorbeeld een tastbaar bewijs. Denk hierbij aan de vele beweringen voor gratis energie die je uit de lucht haalt. Heb je die machine, of heb je alleen beweringen over die machine? Het maakt nogal wat uit... De wereld is vol met mensen die het beweren. De keiharde bewijzen zijn uiterst zeldzaam... als ze al bestaan.


Carl Sagen had het over een draak in zijn garage.

Hij deed zijn garage open en liet naar binnen kijken.

- Maar ik zie geen draak!

Komt omdat deze draak onzichtbaar is.

- Kunnen we dan kalk op de grond gooien en zijn pootafdrukken zien?

Deze draak 'zweeft'

- Kunnen we dan met infrarood kijken?

Deze draak is koudbloedig. Je kan hem met infrarood dus niet zien.

En uiteindelijk komt het er op neer dat je met geen mogelijkheid kan bepalen of de draak er nu wel of niet is. Wat je ook vraagt of voorstelt, het kan niet bewezen worden dat de draak er wel of niet is. 

De één beweert van wel, de ander kan het niet bewijzen of ontkrachten.

Zeg het dan maar? Is er een draak?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd