Beursbox Nieuwsbrief Ze gaan nu écht serieus investeren

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Ze gaan nu écht serieus investeren
Date: September 28th 2022
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 28 september 2022
 
 

AEX 642,72 Dow 29.134 USD 0,956 Btc 19.651 Goud 1,622.75

 
 

Voor de fundamentele belegger

FinancialStockData.com is een Nederlandse data aanbieder die fundamenteel ingestelde beleggers via de aangeboden data een enorm inzicht geeft in de ontwikkeling van beursgenoteerde bedrijven. Met code 'beursbox' krijg je een 30 dagen gratis toegang tot hun volledige systeem. Pak die kans! Hoe werkt het? Kijk hier

Kijk hier voor het proefabonnement
 

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone is weer iets teruggevallen qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

28/09 7:00

  • Vandaag gaat het lunchwebinar (12:30 uur) over een relatief kleine maar veelbelovende chipmaker in Taiwan. Klik hier om je aan te melden.

  • Seismologen hebben ontploffingen gemeten bij NordStream 1 en 2. De vraag is nu wie deze onderzeese pijpleidingen aan het saboteren is. Vanuit Polen denken ze dat het Rusland zelf is. Het probleem is dat lekkages voor rekening van Polen, Denemarken, Zweden en Duitsland komen. De kans dat Rusland er dus achter zit kan niet uitgesloten worden. Het land moet contractueel leveren, maar het is nu duidelijk dat het niet meer kan. Dit heeft in alles de handtekening van Putin. Aan de andere kant... Biden heeft ooit aangegeven dat ook de VS in staat is deze pijpleiding te saboteren. Ik sluit dus niets uit. De VS is het een doorn in het oog dat Europa zaken wil blijven doen met Rusland.

  • Vanguard heeft voor het eerst een in de VS genoteerde ETF geliquideerd. De ETF wist niet te groeien en was na 4jaar nog altijd slechts 40 miljoen groot. Voor een reus als Vanguard is dat écht veel te klein. De ETF wist nooit echt momentum te verkrijgen.

  • In Gibraltar is een superjacht van een Russische zakenman geveild. Er werd 39 miljoen voor het jacht gegeven. Ik zou er niet mee naar Russische wateren varen... Het jacht ging onder de hamer omdat de Rus een lening niet kon betalen. Hij kan dat niet door de sancties.

  • Energiemaatschappijen houden toch vast aan de verhoging van de tarieven, ondanks dat ze te laat waren met het doorgeven van de verhoging. Blijft dit bij de rechter overeind staan? Ik vraag het me af.

  • In Zeelans wordt de PZEM eindelijk verkocht. De koper is het Tsjechische energieconcern EPH. Er werd 150 miljoen voor PZEM betaald. Overigens gaf EPH aan ook het 50% van Électricité de France in de Sloecentrale over te willen nemen.

  • Kijk hier naar de analyse op het bedrijf Cleveland Cliffs. Een zeer onafhankelijk bedrijf in de grondstoffen sector.

  • Kijk hier even naar een aanbieding van een beleggen boeken pakket!

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Ze gaan nu écht serieus investeren! (Jack Hoogland)

28/09 7:26

Terwijl uraniumaandelen afgelopen week in koers daalden, werd het nieuws voor uranium alleen maar beter.

Na Zuid-Korea zien we nu dat ook grote westerse landen niet ter aanvulling  een paar  kerncentrales gaan bouwen, maar…

…van plan zijn om écht fors te investeren in kernenergie.

De nieuwe Britse premier Liz Truss verklaarde direct na haar aantreden al dat het VK nóg meer in kernenergie gaat investeren dan Boris Johnson.

De Britten willen zelfs een vloot kernreactors die even groot wordt als de Franse.

En hieronder tweet de Amerikaanse Minister van Energie Granholm dat de VS vast van plan is haar positie als wereldleider op het gebied van kernenergie te heroveren.

En in Nederland heeft (of all people!) Minister Jetten een studie laten uitvoeren, met als uitkomst dat een significante rol voor kernenergie leidt tot een stabieler en onafhankelijker energiesysteem.


De nieuwe trend is dat steeds meer landen...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Een half jaar weg (Tom Lassing)

28/09 7:53

Mijn jongste dochter vertrekt over ruim een week voor een half jaar.

Het huurhuis is met toestemming van de huurbaas onderverhuurd. Het levert haar een extra 750 euro per maand op. De nieuwe huurder moet zelf gas en licht betalen.

Ze heeft er samen met haar vriend voor gekozen om hun catering bedrijf dat halve jaar dicht te doen. Zou er dus nog weer een corona beperking komen, dan hebben ze daar een keer geen last van.

Komt die beperking er niet, dan hebben ze een half jaar vakantie gehad en daarmee ook de hoge energieprijzen weten te voorkomen. Ze gaan immers naar warme landen heel ver weg. Ook hun catering bedrijf heeft last van de extreem hoge energiekosten.

Ze hebben dit jaar keihard gewerkt om hun vermogen aan te vullen. De bodem van de kas was immers na Corona ernstig in zicht gekomen. Dat harde werken en mogelijk komende nieuwe beperkingen maakt nu mede dat ze nu weg willen, want een economische recessie of nog weer een sluiting van hun bedrijf voor enkele maanden maakt het misschien wel onmogelijk om nog ooit in hun jeugd weg te gaan. Ze hebben nu nog geen kinderen of andere dingen die ze pertinent hier houden.

Als ze terugkomen kunnen ze hun bedrijf weer opstarten... of niet.

Die keuze is aan hun. Hoewel ik er als vader niet blij van ben, is het een briljante oplossing.

 
 

Twee badjassen cadeau (Tom Lassing)

28/09 8:14

Recent was ik bij een lokale aanbieder van hottubs.

Ze maken ze zelf en ze zijn op te warmen middels een houtkachel. Als je superdeluxe wilt leven, dan is zo'n houtgestookte hottub het summum.

Je kan het zo mooi (en duur) maken als dat je zelf wilt.

Je moet maar eens op hun website kijken wat er allemaal mogelijk is. Het is Scandinavisch genieten van een heerlijk buiten bad. Met bubbels, zonder bubbels, maatwerk is de standaard bij deze aanbieder.

Ik ben er weg van!

Als je aangeeft via 'Beursbox' te zijn gekomen, krijg je bij aanschaf van een hottub een tweetal badjassen cadeau!

Leuker kan ik het niet maken.

Kijk hier

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Is Rusland nog relevant? (Tom Lassing)

28/09 8:36

De Russische economie was al zoiets als die van de Benelux. Dat was voor de oorlog. Nu er 1.000.000 mannen van hun werk gehaald worden zal dat best een flinke impact kunnen hebben. Mede omdat er ook al honderdduizenden werklozen in Rusland zijn door het vertrek van de westerse bedrijven.

Puur economisch valt de impact voor het westen dus wel mee. maar Ruslands economie ligt nu wel in puin.

Wij hebben in Europa vooral last van dure energie. Dat heeft ook met Rusland van doen, maar dat is meer politiek en minder economisch. Europa is behalve energie verder niet afhankelijk van Russische export.

Als het Europa lukt om structureel een betaalbare vervanging te krijgen voor energie uit Rusland, dan heeft Rusland serieus een probleem. Dat land is economisch gezien afhankelijker van ons dan andersom.

Natuurlijk komen we nu energie te kort en dat is vreselijk lastig en ook ernstig, maar Rusland heeft nu vrijwel geen inkomsten meer, want haar andere succesnummer was wapenverkoop en om de één of andere reden wil dat nu ook niet meer vlotten.

Het enige wat Rusland nu nog kan doen, is dreigen en blijven dreigen met kernwapens. Dat is echt het enige. Ze daadwerkelijk ook gebruiken is potentieel het einde van de wereld. 

Zolang ze dat idee maar hebben, gebruiken ze de kernwapens niet. Helaas is het zo dat de VS moet reageren als er een kernwapen wordt ingezet. Als de VS dat niet doet, dan is de afschrikking voor altijd over en uit.

Daarom moet Biden ook niets zeggen over wat de consequenties zullen zijn.

In feite is er maar één antwoord mogelijk. Inzetten van een kernwapen leidt tot de vernietiging van Rusland en als gevolg daarvan mogelijk de wereld. Dat is waar Putin nu mee speelt.

Bluf of geen bluf?

Ik denk bluf, maar als ze het proberen, dan weten we het. Hoeveel is deze oorlog ze echt waard?

De oorlog gaat voor Rusland al nergens meer om. Immers kan Rusland niet meer winnen. Moet je daar dan de wereld voor vernietigen?

De wereld blijft het beste Rusland isoleren. Dat een land als Iran toch nog zaken doet met Rusland is spijtig. Misschien moet de CIA nog wel extra olie op het vuur gooien in Teheran. Na de dood van een jonge vrouw ligt het regime in Teheran toch al flink onder vuur.

Ondertussen ontvluchten er net zo veel Russen hun land Rusland als dat er mannen worden opgeroepen. Die vluchtende Russen begrijp ik wel, maar beter was het geweest als ze in Rusland zelf in opstand waren gekomen. Nu ontvluchten ze hun land en laten het probleem aan anderen over. Menselijk gezien begrijp ik dat wel, maar het lost in Rusland niets op. Wat willen die Russen nu gaan doen? Op wiens kosten proberen die vluchtende Russen nu aan de oorlog te ontkomen?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd