Beursbox Nieuwsbrief Algoritmes zijn een ramp

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Algoritmes zijn een ramp
Date: November 10th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 10 november 2022
 
 

AEX 677,26 Dow 32.513 USD 1,001 Btc 16.767 Goud 1,709.68

 
 

De Beste Aandelen Selecteren

De beste aandelen vindt je door goed te zoeken. Dit dataprogramma helpt je daarbij. Probeer het maar eens uit!

Neem nu een gratis 30 dagen proefabonnement op FinancialStockData.com met kortingcode Beursbox!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/11 7:00

  • Vandaag gaat het lunchwebinar over een hoeksteenaandeel met een K/W van 5 en een prachtige cash flow. Dat klinkt goed en grote kans dat u het aandeel NIET in uw portefeuille heeft. Is dat terecht? Ik laat het na 12:30 live weten. Klik hier om er online bij te zijn.

  • De Amerikaanse verkiezingen zijn niet de rode golf geworden waarop de Republikeinen hadden gehoopt. Wel raken de Democraten hun meerderheid in het Congres kwijt. De Senaat is nu nog onduidelijk wie daar de meerderheid gaat verkrijgen.

  • In Italië zijn 24 bronzen beelden gevonden uit de tijd dat de Etrusken werden vervangen door de Romeinen. Een unieke vondst onder aan een offerput.

  • Elon Musk heeft ter waarde van vier miljard aan Tesla aandelen verkocht. Enkele aandeelhouders van Tesla zijn er behoorlijk verbolgen over dat Musk zijn aandacht nu vooral op Twitter richt. Het doet het aandeel en bedrijf Tesla geen goed.

  • In 2028 gaat de AOW leeftijd weer een extra drie maanden omhoog. Dit omdat volgens de minister de mensen gemiddeld langer leven. Naar mijn idee (maar ik kan het niet narekenen) klopt dat niet, want door Corona zijn er juist veel mensen 'vroeger' dan verwacht gestorven. Dat zouden we terug moeten zien in de gemiddelde leeftijd. (Of was Corona ineens toch niet zo dodelijk?) We hebben daarbij ook na Corona nog altijd oversterfte in Nederland. Hoe kan dan de gemiddelde levensduur oplopen.

  • Adidas verwacht minder omzet te maken nu ze hun 1,5 miljard dollar deal met Ye uit het raam heben gegooid. Ik denk dat ze gewoon een excuus zoeken voor de mindere omzet.

  • Renault blijft inzetten op verbrandingsmotoren en hybride auto's. Een strategische keuze nu andere autofabrikanten vooral veel op elektrisch rijden inzetten.

  • De Russen hebben aangegeven dat ze Cherson gaan opgeven. Ik ga daar vandaag een video over maken, want het is niet zo simpel als dat het lijkt.

  • Duitsland geeft Chinese bedrijven geen toestemming zich in te kopen bij twee Duitse chipfabrikanten. Duitsland volgt hiermee de lijn van de VS.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

500 miljard omzet (Tom Lassing)

10/11 7:23

it bedrijf maakt een ongekend grote omzet, maar maakt vrijwel geen winst. Een bewuste keuze van de oprichter.

Immers over de winst betaal je belasting, dus geen winst maken is beter dan winst maken en dan extra kosten krijgen vanuit voor je bedrijf nutteloze belastingen.

Maar geen winst maken moet niet ten kosten gaan van de omzet. Het moet juist de omzet vergroten. Geef dus zo veel uit aan advertenties dat je geen winst maakt, maar wel weer meer omzet.

Het is tot een kunst verheven door dit bedrijf.

Het bedrijf is dan ook 950 miljard dollar waard en dat is al gehalveerd vanwege de 50% koersdaling die het aandeel al ondergaan heeft.

In de video analyse neem ik je mee naar mijn verwachtingen voor dit bedrijf en aandeel.

Kijk hier naar de video


Beursbox Insider service
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

De midterm verkiezingen in de VS (Tom Lassing)

10/11 7:45

Bijna altijd gaat de winst in deze tussentijdse verkiezingen naar de partij die geen president in het Witte Huis heeft zitten.

Dat was dus al een achterstand voor de Democraten.

Helaas heeft Biden niet de uitstraling als president om die gewoonte te veranderen. Dat zegt de Democraten hopelijk genoeg over wie de volgende Democratische presidentskandidaat in ieder geval niet moet worden.

Biden heeft te weinig uitstraling, maar heeft ook te weinig beloftes waargemaakt. Dat is niet zijn persoonlijke schuld. Twee senatoren die in naam Democratisch zijn, bleken in de praktijk toch Republikeins te zijn en hebben daarmee veel veranderingen weten te vertragen of zelfs tegen weten te houden.

Hoewel dat jammer is, maakt dat voor de verkiezingen weinig uit. De midterms zijn normaal gesproken niet populair bij de kiezers en men kiest daarbij niet snel op de inhoud. Hoewel een grote meerderheid van de bevolking bijvoorbeeld tegen het wegnemen van Roe v. Wade is, nemen ze dat idee niet mee naar het verkiezingshokje. Het recht op abortus wordt dus weggenomen omdat Amerikanen het bij de daadwerkelijke verkiezingen dus niet meewegen. Of ze zien het verband niet, of het interesseert ze niet genoeg om er bewust voor te gaan stemmen.

Overigens was de opkomst gisteren ongekend hoog. Dat is serieus opvallend. De opkomst was vergelijkbaar met normaal gesproken de opkomst bij de veel populairdere presidentsverkiezingen.

 
 

De verkiezingen in Pennsylvania (Tom Lassing)

10/11 8:11

Het ging in die staat tussen een man van het volk, Fetterman en een beroemde TV persoonlijkheid, te weten Dr. Oz.

Die laatste woont in feite niet eens in de staat en hij is behoorlijk beschadigd geraakt door zijn aanprijzingen van medische producten die achteraf gezien niet zo heel kosher bleken te zijn.

Fetterman heeft in de polls nooit achter gestaan, maar toch won hij uiteindelijk maar met een ruime procent verschil.

Dat is in mijn ogen écht opmerkelijk.

Ondanks het feit dat de multimiljonair Oz niets met de staat heeft en weinig wilde gaan doen voor het gewone volk, kreeg hij toch meer dan 48% van de stemmen. Ik sta daar echt van te kijken.

Blijkbaar is naamsbekendheid heel veel meer belangrijker dan de inhoud. Zelfs als je alles tegen je hebt, maar je naam is heel bekend, dan maak je grote kans te winnen. Het was dat Oz werkelijk NIETS meehad behalve zijn bekende naam. Had hij ook maar één punt meer meegehad, dan had hij makkelijk gewonnen.

Ik vind dat ontluisterend.

Amerikanen nemen hun eigen democratie totaal niet serieus, dat neem ik er uit mee.


Overigens zag ik hetzelfde in Georgia gebeuren. Daar was het een nitwit ex football speler die alleen maar op zijn bekende naam een zetel probeerde te verkrijgen. Ook daar slechts een ruime procent verschil. Die verkiezing moet nu wel over, want de winst voor de Democratische kandidaat was te klein en bleef onder de 50%.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Algoritmes zijn een ramp (Tom Lassing)

10/11 8:42

We hebben allemaal te maken met algoritmes. Ik hoorde mijn vrouw er gisteren nog over. Ze heeft een supermarkt spaarkaart. Daarmee krijgt ze korting. Ze kocht vorige week een nieuwe soort roomboter. Had ze nog nooit gekocht. Volgende week is nét die roomboter in de aanbieding... Wat een toeval toch weer.

De supermarkt probeert haar te verleiden om (te) veel roomboter te kopen door een aantrekkelijke korting te bieden. Wat er echter akelig duidelijk wordt, is dat het algoritme je keer op keer meer van hetzelfde biedt.

Ik merk dat ook bij YouTube.

Ik krijg steeds dezelfde berichten en aanbieders te zien. Het kost me enorm veel moeite om uit de door het algoritme gecreëerde luchtbel te komen. Dat sommige mensen dus een enorm verknipt wereldbeeld krijgen, is geen verrassing. Het algoritme van YouTube brengt ze keer op keer bij dezelfde aanbieders. Als je je daar niet van bewust bent, dan kan dat heel kwalijke gevolgen voor je hebben.

Algoritmes zijn ontworpen door nerds die niet bepaald bekend staan om hun gezellige sociale omgang. Dat die algoritmes dus ook een beetje contactgestoord overkomen is wat mij betreft geen verrassing.

Maar het is wel een ramp voor de mensheid en ik zou graag een knop verplicht zien worden waarbij je als gebruiker je account qua algoritme kan legen. Dat je dus, zo vaak als je wilt, opnieuw kan beginnen. Misschien zou ik zelfs wel zonder algoritme op bijvoorbeeld YouTube actief willen zijn. Heel benieuwd wat ik dan allemaal wel tegenkom wat nu voor mij verborgen blijft.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd