Beursbox Nieuwsbrief Is beleggen in steenkool nog interessant?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is beleggen in steenkool nog interessant?
Date: December 1st 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 1 december 2022
 
 

AEX 724,1 Dow 34.589 USD 1,046 Btc 16.444 Goud 1,780.56

 
 

Daytrading presentatie

Morgen is er in Best (in het Beursbox kantoor) een presentatie van Aloys Mattijssen die het door hem ontwikkelde daytrading systeem komt laten zien. Met dit systeem daytraden is voor iedereen mogelijk. Er zijn nog drie plekken beschikbaar!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/12 7:00

  • Tussen de middag ga ik in het lunchwebinar een Chinees aandeel bespreken. De koers steeg deze week al meer dan 25% en dat is geen verrassing. Zelfs de grote Amerikaanse hedgefunds zitten in dit aandeel. Klik hier om er om 12:30 uur live (online) bij te zijn.

  • De laatste maand van het jaar is weer begonnen. We hebben nog slechts drie volle weken te gaan in 2022. Kerst en oud en nieuw vallen dit jaar ongunstig voor de werkenden.

  • Is daytrading misschien iets voor jou? Morgenmiddag geeft Aloys Mattijssen in Best een presentatie! Hij laat zien hoe iedereen in staat is om heel gestructureerd de markt te bespelen. Kijk hier voor meer informatie.

  • Uniper heeft Gazprom in Stockholm aangeklaagd voor vele miljarden. Uniper had een contract met Gazprom voor de levering van Russisch gas. Gazprom leverde dat gas niet en bleef dus in gebreke. Uniper heeft hierdoor 11,6 miljard moeten uitgeven om elders gas op te kopen en eist dat bedrag nu van Gazprom.

  • Heineken heeft de bierprijzen voor de horeca met 10% omhoog gegooid. Al eerder dit jaar ging de prijs met eerst 3,4% en later met 5,8% omhoog.

  • De voormalige CEO van FTX claimt dat hij geen fraude pleegde. Ik ben benieuwd of dat standpunt bij de rechter volgehouden kan worden. Het heeft er toch alle schijn van dat er dingen met geld van klanten gedaan is die niet door de beugel konden.

  • Gaat India in 2023 de derde economie in de wereld worden? S&P denkt dat het mogelijk is en dat het land zowel Japan als Duitsland voorbij gaat streven. De economie van India zou daarvoor moeten verdubbelen. Dat is mogelijk bij een structurele groei van 7% per jaar.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Is beleggen in steenkool nog interessant? (Tom Lassing)

01/12 7:23

Ik heb die vraag gisteren in het lunchwebinar willen beantwoorden.

Ik heb daartoe een heel interessant aandeel besproken. De K/W van dat bedrijf is in 2022 ongeveer 1.

Ze keerden 1% van hun winst aan dividend uit en daarmee werd 1% dividend uitgekeerd.

Dat zijn belachelijke bedragen en percentages.

Als het bedrijf dit kan handhaven, dan wordt het ook volgend jaar feest.

Kijk de video maar eens hoe of ik daar naar kijk.

Naar de video
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

(Als het downloaden niet lukt, mail me dan even op tom@PROTECTED)

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Rendementen op slechte leningen (Tom Lassing)

01/12 7:52

Een jaar geleden kwam er bij Neo Finance een grote investeerder bij waardoor het platform toen maandenlang niet interessant was voor de overige deelnemers. Theoretisch was het te beargumenteren dat het een tijdelijke dip was, maar veel kleine accounthouders hebben dat toen niet afgewacht. Ze namen afscheid van het platform en vooral hun slechte leningen werden met interessante kortingen in de Secundaire Markt ingebracht.

Ik heb toen veel van die slechte leningen opgekocht met kortingen van tussen de 20% en soms zelfs 70%.

Een deel van die leningen zal niet meer tot uitkering komen en moet ik dus gaan afschrijven. Maar een groter deel is al wel tot betaling gekomen en die leningen worden door de korting nu heel snel heel interessant. De rente is er vaak aanzienlijk op en over het te laat afgeloste bedrag betaalt de lener nu dus ook die rente. Dat maakt dat ik heel leuke rendementen voorbij zie komen. Zo zag ik een lening waarop ik 80% rendement maak. Dat was één van de leningen met de hoogste korting en een hoge rente en de lener is nu weer gaan afbetalen. 

Helaas is het nu zo dat er nog maar weinig interessante leningen in de Secundaire Markt staan. Gisteren kocht ik een lening met slechts 3% korting. Een goedlopende lening. Dan durf ik dat wel aan. Ik zou graag meer lenigen met 30% of meer korting kopen, maar ze zijn er helaas simpelweg niet.

Het gaat weer goed met het platform en dan stoppen er geen teleurgestelde investeerders.

Kijk hier voor meer info over Neo Finance
 
 
 

Groene beleggingen (Tom Lassing)

01/12 8:11

De helft van de beleggingsfondsen die zichzelf als 'groen' presenteren beleggen nog altijd in grijze energiebedrijven. Hoe groen ben je dan?

Aan de andere kant, welk bedrijf is serieus groen?

Leven is vervuilend en belastend voor de aarde. Als je daar een probleem mee hebt, stop dan met leven.

Ondernemen is daarmee dus ook belastend voor de aarde. Het punt is alleen, hoe belastend ben je?

Groen beleggen is in feite al een contradictio in terminis. Wat ik immers al aangaf, ondernemen is altijd belastend en dus eigenlijk nooit groen. Echt groen beleggen kan dus eigenlijk niet. Wie nemen we dus in de maling met 'groene' beleggingsfondsen?

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Verhuren in Detroit (Tom Lassing)

01/12 8:39

Ik heb op dit moment tien huizen gerenoveerd en 'in de markt' staan in Detroit.

Ze zijn allemaal te huur en we zijn druk bezig er huurders voor te zoeken.

Daarbij is het zo dat de huren de laatste maanden omhoog geschoten zijn.

Verhuurde ik tot deze zomer voor ongeveer 900 dollar per maand, de huur kan nu zeker naar gemiddeld 1.100 dollar per maand.

Ik overwoog ook recent één huis te verkopen, maar dat plan gaat niet door nu we het in de markt proberen te zetten voor tenminste 1.250 dollar per maand.

2022 is voor mijn initiatief in Detroit een rampjaar geweest. Ik had veel huurders die na het aflopen van de Corona subsidies niet langer de huur betaalden en die ik dus heb moeten uitzetten.

Letterlijk de helft van mijn woningen kwam dus leeg te staan, nadat de huurders al eerder maandenlang geen huur betaald hadden. Ik heb dus over de helft van mijn woningen in 2022 geen enkele huuropbrengst verkregen.

Vanwege de maar voortdurende verbouwing van het appartementencomplex kwam daar ook in 2022 geen inkomen uit. De bouwvakkers die ik in dienst had, werkten tot een maand geleden vrijwel exclusief aan de renovatie van de appartementen.

Het appartementencomplex is vorige maand gereed gekomen. De afgelopen weken hebben de (Mexicaanse) bouwvakkers in de nodige woningen gewerkt waardoor er nu tien woningen gerenoveerd zijn en nu dus de huurmarkt op gaan.

Ondertussen zijn twee van de appartementen verhuurd en ook daar proberen we de komende maand de overige twaalf appartementen verhuurd te krijgen. 2023 zou dus eindelijk het jaar moeten worden waarin de cash flow de goede kant op gaat lopen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd