Beursbox Nieuwsbrief Hoe om te gaan met China

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe om te gaan met China
Date: January 10th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 10 januari 2023
 
 

AEX 736,18 Dow 33.517 USD 1,072 Btc 16.108 Goud 1,872.15

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een heel leuke crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de stad van zaken in Crypto land.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/01 7:00

  • Vandaag ga ik bespreken waarom we als beleggers voorzichtig moeten zijn met de toch wel interessante grijze energie aandelen. Klik hier om er om 12:30 live bij te zijn.

  • In Rusland is een nieuwe mobilisatie van start gegaan. Het wordt min of meer met de stille trom gedaan, maar steeds meer Russen maken er melding van dat ze opgeroepen worden.

  • In de VS verschillende winstwaarschuwingen vanuit warenhuizen. Hun omzetten vallen tegen. De aandelen van deze bedrijven verloren gisteren gemiddeld 8% aan waarde.

  • De ruzie tussen aannemers bij de bouw van een gasfabriek in Zuidbroek is verbazingwekkend knullig en om je kapot voor te schamen. Zo'n belangrijk project en kleutergedrag tussen bedrijven. Waarom wordt er niet door de politiek ingegrepen? Dit is van nationaal belang!

  • Chinezen willen graag reizen en hun land verlaten... Om in het westen een corona prik te komen halen. Voor hen is het Corona virus nog wel gevraarlijk omdat ze geen weerstand hebben opgebouwd.

  • Het is helaas niet gelukt om enkele satelieten vanuit Zuid Engeland in een baan rond de aarde te brengen. De 12 satelieten gingen verloren.

  • Kijk als belegger ook eens naar platina. De koersen zijn flink aan het stijgen. Ja kan dan gaan voor het metaal, maar je kan uiteraard ook kijken naar mijnbedrijven die het metaal winnen.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Daytrading fraude? (Tom Lassing)

10/01 7:23

Vorige week schreef ik over de rare bewegingen die ik constateerde. Ik had het idee dat er wel eens fraude in het spel kon zijn, want het sloeg nergens op hoe per tick de koersen op en neer sprongen.

Omdat ik het er niet bij wilde laten zitten heb ik contact opgenomen met mijn brokers FXFlat.

Daar bleek dat men het ook geconstateerd had. Het bleek geen fraude, maar het was volgens hen een storing bij de koersenprovider.

Toen ik contact met ze had, was het probleem al opgelost.

Blijft natuurlijk wel de vraag staan wanneer dit ontdekt is en of FXFlat en de andere brokers die afhankelijk zijn van deze koersenprovider hun klanten niet direct op de hoogte hadden moeten stellen.

Ik heb dit wel direct naar FXFlat teruggekoppeld.

In mijn ogen hadden de klanten direct na de constatering op de hoogte gesteld moeten worden. Ik had dan niet gehandeld. Nu was ik 20 punten kwijt door deze storing.

Overigens is FXFlat wel bereid om benadeelde klanten schadeloos te stellen. Je moet daarvoor wel contact met hun opnemen en je geleden schade aantonen.


 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Mogelijke healthcare overname in de VS (Tom Lassing)

10/01 7:51

Het is nog niet officieel, maar geruchten gaan dat CVS Health Corp haar concurrent Oak Street Health wil overnemen.

CVS is een 120 miljard dollar waard zijnde Healthcare aanbieder met notering op de NYSE. Er werken nu al 216.000 personen.

De aandelen van CVS zitten sinds een paar maanden in een neerwaartse trend, nadat er maart een top werd gezet. 

Oak Street Healt is 5,5 miljard dollar waard en er werken 5900 personen. In vergelijking met CVS dus een dwerg van een bedrijf. De laatste 10 maanden heeft het aandeel weinig gedaan. Het aandeel is pas sinds hald 2021 op de beurs genoteerd en zag in juli 22 haar hoogste koers rond de 65 dollar. Het aandeel is gisteren nabeurs 35% gestegen tot een koers van 30,60 dollar.

 
 

Hoe om te gaan met China? (Tom Lassing)

10/01 8:18

China leert de lessen die Rusland nu pijnlijk ondergaat. Rusland dacht dat het Europa al volledig afhankelijk had gemaakt en dat het daarom Europa had geneutraliseerd in haar streven Oekraïne weer in te lijven.

Dat was een misrekening.

China wil zo'n misrekening voorkomen en heeft haar beleid bijgesteld.

Het beleid van China is dan nu ook om niet afhankelijk van de wereld te zijn, terwijl de wereld wel afhankelijk van China is.

Hoe gaan ze dat voor elkaar krijgen?

Lees verder
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Hoe versla je een miljoen soldaten? (Tom Lassing)

10/01 8:37

Dat is in het worst case scenario de uitdaging waar Oekraïne voor komt te staan. Zou Rusland een algemene mobilisatie afkondigen, dan is het de bedoeling van Putin om een golf aan soldaten richting Oekraïne te sturen en zie zo'n enorme golf maar eens tegen te houden.


Het is een uitdaging die in het verleden min of meer vaker is voorgekomen. Het is niet makkelijk om zo veel soldaten tegen te houden, maar het kan toch lukken.

In Verdun lukte het de Fransen door er zelf ook een miljoen soldaten tegenover te zetten. Een heel dure oplossing die in mijn ogen nooit de voorkeur geniet.

De Hongaren deden het ooit door de Hunnen zich stuk te laten lopen op versterkingen die heel slim en goed waren opgezet. Daarbij hadden de Hongaren de verschroeide aarde techniek toegepast. De Hunnen kwamen dus zonder eten voor de paarden en voor zichzelf te zitten en dan houdt het dus op een gegeven moment echt op.

Rusland deed het bij Napoleon en Hitler door terug te vallen richting Moskou en min of meer de winter het werk te laten doen. Ook hier de verschroeide aarde techniek die vanwege de afstanden en de winter heel goed werkten.


In mijn ogen kan Oekraïne het ook door... Lees hier verder

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd