Beursbox Nieuwsbrief Progressie of conservatie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Progressie of conservatie
Date: January 19th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 19 januari 2023
 
 

AEX 749,12 Dow 33.296 USD 1,08 Btc 19.363 Goud 1,909.58

 
 

Veiliger op Internet surfen?

Door deze VPN te gebruiken heb je weer een extra stap genomen om veiliger op Internet actief te zijn. Geef niet te veel info over jezelf weg! Neem deze service af!

Klik hier voor meer informatie.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

19/01 7:00

 • Vanmiddag bepreek ik op verzoek een aandeel uit Uruquay. Het is ook genoteerd op de Nasdaq.

  Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

 • Deze week ben ik druk geweest met het schrijven van analyses en het maken van video's over Artificial Intellegence (AI) en de beursgenoteerde bedrijven die er in actief zijn. De hype was in 2019. Nu wordt het tijd voor serieuze beleggingen in die sector. Ik ga nu bezig het af te ronden zodat het de markt in kan.

 • Twitter heeft doelbewust bepaalde extra apps van het platform geweerd. Met die apps kon je bijvoorbeeld meerdere accounts beheren en je tweets op een bepaald moment plaatsen. De apps zeggen zelf dat ze zich al jaren netjes aan de Twitter regels houden. Twitter stelt dat ze die regels al jaren overtreden. Het zal wel een rechtszaak gaan worden.
  Nog weer een reden om Twitter gedag te zeggen en elders te zoeken naar een vervanging.

 • Vandaag wordt er in Nederland in het openbaar vervoer gestaakt.

 • Albert Heijn heeft marktaandeel gewonnen, Jumbo leverde iets in. Hun marktaandeel is 37% en 21,5%.

 • Ondanks het zachte winterweer neemt de gasvoorraad nu flink af. Heel raar, want gas is tegen een heel aantrekkelijke prijs te koop. Waarom kopen energiemaatschappijen dit goedkope gas niet en houden ze de gasvoorraad ook nu niet boven de 90%. Maken ze daar te weinig winst op?

 • De Chinese overheid heeft zich meer zeggenschap toegeeigend in twee media onderdelen van Alibaba. Het is ongetwijfeld puur om vanuit de overheid meer sturing te geven aan het bedrijf.

 • Foutje bedankt... Een Russische ambassade heeft een landkaart gepubliceerd waarin De Krim als Oekraïens grondgebied aangemerkt staat. Ze lopen iets op de feiten vooruit.

 • Trump kon op een foto uit 1994 geen onderscheid maken tussen zijn toenmalige vrouw en de vrouw die hem beschuldigd van verkrachting. Trump had aangegeven dat ze te lelijk was om te verkrachten. Dat viel dus blijkbaar wel mee.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Hoe kan je energie maandenlang bewaren? (Tom Lassing)

19/01 7:25

Het probleem van opslag in batterijen is dat die energie niet zo lang bewaard kan worden. Je verliest anders te veel. Het moet dus anders als we ook de winter willen overleven met duurzame energie.

Nu is belangrijk te weten dat we zo'n 70% van de energie in huizen verbruiken aan verwarming. Als je dat dus kan afvangen, dan maak je slagen.

Een dorpsgenoot ontwikkelde een systeem waarbij hij de elektriciteit van zonnepanelen in de zomer omzet in warmte die hij laat opslaan in stenen.

Door warmte in steen op te slaan kan je veel warmer energie bewaren dan opslaan in water. Water gaat immers op 100 graden koken. Dat is niet handig. De stenen kan je wel tot 500 graden opwarmen.

Door nu een enorme hoeveelheid warm te maken en daar waterbuizen doorheen te laten lopen kan je die extreme warmte gebruiken voor verwarming. Het is maandenlang op te slaan en je kan er maandenlang warmte uit onttrekken.

Het mooie is, het is allemaal bestaande technologie. Immers, gewone zonnepanelen en goedkope stenen of beton. Het hoeft niet mooi te zijn, als het maar warmte weet vast te houden. Er zal dus nooit een tekort aan steen zijn en ben je er ooit klaar mee, dan zijn die stenen klaar om op een andere manier gebruikt te worden.

De wisselaar voor de warmte is ook bestaande technologie. Warmtenetten gebruiken dit ook.

Helaas is mijn eigen gemeente wars van experimenten. Ik had graag samen met wat buren een experiment gedaan. We hebben hier ook de ruimte.

Maar ze durven het (nog) niet aan.

Hier meer over het systeem
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

(Als het downloaden niet lukt, mail me dan even op tom@PROTECTED)

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Recon Africa aandelen bespreking (Tom Lassing)

19/01 7:51

Een paar maanden geleden besprak ik dit aandeel toen de koers nog enkele dollars was. Nu is de koers 1,30.

Een dramatische daling derhalve en de vraag is dan of dat terecht is.

In het lunchwebinar van gisteren daarom even opnieuw kijken naar dit aandeel.

Er zijn noteringen op de Pink Sheets in de VS en op de beurs van Vancouver in Canada.

Ik heb zelf de aandelen in Vancouver.

Het is ook een Canadees bedrijf.

Het bezit claims met de omvang van Belgi&euml; inclusief het Nederlandse Zeeland.

Onvoorstelbaar grote claims derhalve. Hoe kan dit fout gaan?

Nu, blijkbaar geloven beleggers er niet meer in, gezien de koersdaling.

Kijk hier de video
 
 
 

Toezicht op algoritmes door AP (Tom Lassing)

19/01 8:21

Hier zou liever staan: Toezicht op algoritmes door Autoriteit Persoonsgegevens

Want dat is het. In Nederland komt er een extra controle op algoritmes omdat gebleken is dat algoritmes heel makkelijk kunnen discrimineren.

Ze gaan namelijk erg makkelijk uit van wat 'normaal' is, oftewel, veel voorkomt. Wijk je af, dan klopt dat dus niet volgens het algoritme. 

Algoritmes kunnen hiermee een heel grote impact op een leven hebben. Bijvoorbeeld of je wel of niet een leningen of hypotheek krijgt. In Nederland gaat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) daarom toezicht op algoritmes en kunstmatige intelligentie houden.

Helaas blijkt dat keihard nodig. We hebben al enkele forse schandalen gehad die zijn voortgekomen uit te veel vertrouwen in de juistheid van algoritmes. Denk aan de kinderbijslag affaire.

Zonder dat we het weten of doorzien worden bepaalde groepen gediscrimineerd omdat ze, soms heel onschuldig, anders zijn.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Progressie of conservatie (Tom Lassing)

19/01 8:54

Als de mensheid had gekozen voor conservatie, dan hadden we nu nog (met veel minder) in holen gewoond en waren we nog altijd jager verzamelaars.

De mensheid is zo ver gekomen dankzij progressie. Dankzij willen ontwikkelen naar beter.

Een heel mooi maar ook dramatisch voorbeeld is de opkomst van de islam.

Toen die godsdienst opkwam was ze zeer aantrekkelijk omdat de beste wetenschappers en uitvinders werden uitgedaagd om te helpen de wereld (en de Islam) sterker en beter te maken. Men keek naar de sterren en probeerde het heelal te begrijpen. De meeste van de zichtbare sterren hebben daarom Arabische namen. Wetenschap en kennis werden gevierd.

Maar de roep om conservatisme werd sterker en sterker naarmate de godsdienst door kennis in het nauw gedreven werd. De godsdienst van het niet weten werd steeds kleiner door de toenemende kennis en dat wilden de machtige godsdienstleiders niet. De leiders werden bang invloed te verliezen en men koos ervoor geen nieuwe wetenschap toe te staan. Wat er was, was er en daarmee basta. Onderdrukking werd het sleutelwoord en tot op de dag van vandaag hebben islamitische landen daar last van. Ze lopen achter bij westerse landen die de wetenschap gingen omarmden. De industriële revolutie, de elektronische revolutie, het werd allemaal mogelijk door de ruimte die de wetenschap in het westen kreeg.

In die westerse landen zie je nu nu echter ook een beweging naar conservatisme opkomen.

De staat Wyoming wil nu serieus EV auto's gaan verbieden. Dat is conservatisme.

Wyoming wil al die nieuwigheid niet. Wat ze nu hebben is goed zo en er wonen zo weinig mensen in die staat dat ze weinig last hebben van zoiets als luchtvervuiling. Ze zijn zo bang voor elektrische auto's dat ze ze willen verbieden. Het besluit brengt ze nergens, want stilstand is achteruitgang. Jonge mensen die wat willen bereiken gaan Wyoming verlaten en het wordt steeds verder een achtergebleven gebied waar men steeds minder vrijheid gaat genieten tot ze op 20e eeuwse Amish gaan lijken. Een soort van museum staat binnen de VS. Men blijft steken in 2020... Benieuwd of ze dan ook Internet en smartphones gaan afzweren...


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd