Beursbox Nieuwsbrief Deze keer gaat het dubbel zo hard

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Deze keer gaat het dubbel zo hard
Date: January 25th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 25 januari 2023
 
 

AEX 746,4 Dow 33.733 USD 1,098 Btc 20.922 Goud 1,931.55

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trekt weer iets aan qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

25/01 7:00

 • Vandaag bespreek ik één van de meest populaire aandelen van Cathie Wood in het lunch webinar. Waarom is ze er zo enthousiast over en moeten wij dat dan ook zijn? Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

 • Gisteren iets leuks in Maleisië. Mijn dochter zat in een restaurant, kwamen er ineens allemaal mensen fotograferen. Ze begrepen niet waarom ze ineens zo in de belangstelling stonden. Bleken ze letterlijk naast Mahathir Mohamad te zitten, de voormalige minister president van Maleisië.

 • Apple wil zo'n 25% van haar productie in India laten plaatsvinden en zet daarmee de eerste grote stappen om China te verlaten. Ik denk een trend die veel andere bedrijven gaan volgen.

 • Ook het bedrijf 3M gaat personeel ontslaan. Het gaat om 2500 medewerkers.

 • Volgens Elon Musk wilden de Saoedi's een bod op Tesla doen van 420 dollar per aandeel. Hij Twitterde daar over en dat werd hem niet in dank afgenomen omdat het koersgevoelige info was die het bedrijf officieel naar buiten had moeten brengen.

 • Oekraïne is schoon schip aan het maken met lieden die nog altijd denken dat ze de corruptie van voor de oorlog kunnen voortzetten. Wat ze niet begrijpen is dat 'men' het niet meer pikt nu er mensen voor het land sterven en corruptie levens kost.

 • Google gaat de bonussen voor de topmanagers iets verlagen na de recente ontslaggolf.

 • Microsoft rapporteerde iets betere cijfers dan verwacht. De koers van het aandeel daalde 1%.

 • Elon Musk is nu het ultra rechtse standpunt dat Dr. Fauci moet worden vervolgt aan het promoten. Hij is ook kritisch op het World Economic Forum in Davos, dat hij 'niet meer relevant' vindt. Als dat zo is, waarom geeft hij het dan nog aandacht?

 • Oekraïne gaat de beschikking over de Leopard 2 tank krijgen. Ze noemen het een game changer, maar naar mijn idee is het meer een vorm van blufpoker. De tijd van de tank is ten einde aan het lopen. Iedere tank die Oekraïne nu krijgt is behulpzaam, maar een gamechanger vind ik wel wat overdreven.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Deze keer gaat het dubbel zo hard! (Jack Hoogland)

25/01 7:12

Ik vertelde u al eerder waarom de heropening van China’s economie misschien wel de belangrijkste ontwikkeling van 2023 zal zijn.

Daarnaast is er echter nóg een enorm belangrijke megatrend aan de gang, waar maar weinig mensen op lijken te letten. 

India is qua bevolking inmiddels het grootste land ter wereld, heeft een zéér jonge bevolking én haar economie groeit als kool.

India gaat nu de concurrentiestrijd aan met China, en besteedt  maar liefst 20% van haar begroting aan investeringen in (deels groene) infrastructuur. Zie onderstaande tweet.


Waardoor de Indiase vraag naar grondstoffen razendsnel stijgt.

Tijdens de vorige bull markt in grondstoffen (2000-2011) waren China’s enorme investeringen in infrastructuur een belangrijke factor.

Deze bull markt wordt veroorzaakt door twee belangrijke megatrends.

De wereldwijde energietransitie én India’s enorme investeringen in  infrastructuur.

Deze keer gaat het dus dubbel zo hard!

Voor wat betreft koper geldt dan ook dat... 
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Wie gaat er mee naar Vilnius? (Mark Leenards)

25/01 7:24

Na een zeer geslaagde trip in september organiseren we eind maart opnieuw een reis naar het prachtige en moderne Vilnius in EU-land Litouwen.

Vanwege de verwachte belangstelling hebben we twee pakketten samengesteld inclusief retourvlucht, 2 of 3 overnachtingen in een luxe appartement of hotel, een diner, lunch en bezoek aan verschillende bedrijven, het NEO Finance hoofdkantoor en een keuze uit leuke sociale activiteiten met een groep van 10 tot 20 investeerders. Uiteraard kunt u de reis ook op eigen gelegenheid maken en alleen deelnemen aan de georganiseerde activiteiten.

Klik hier om meer informatie te ontvangen over deze reis

of neem contact met ons op via mark@PROTECTED

 
 

Verhaal de schade (Tom Lassing)

25/01 7:35

Nu we oud en nieuw enkele weken achter ons hebben liggen, worden in de gemeentes de schades opgeteld. Duizenden, soms meerdere tienduizenden euro's schade door vuurwerk.

Hoe kunnen we daar iets tegen doen?

Er wordt snel geroepen dat er maar een vuurwerk verbod moet komen. Voor het milieu een goede zaak, voor veel dieren overigens ook.

Maar ik vrees dat het niets gaat uithalen.

De illegale handel is daar al veel te goed voor georganiseerd.

Het moet dus anders.

Ik heb er een voorstel toe.

Maak een wet die het mogelijk maakt dat je ALLE schade door vuurwerk in een gemeente verhaald op ALLE mensen die in de periode 1 oktober tot 15 januari in de gemeente zijn gesnapt op het illegaal gooien van vuurwerk, of het gooien van illegaal vuurwerk, of het vernielen van spullen met vuurwerk.

Per gemeente wordt de schade opgeteld en gedeeld over iedereen in die gemeente die gesnapt is.

Zo heeft de gemeenschap geen schade meer EN er is een stevige stok achter de deur voor ouders die hun kinderen maar aan laten knallen met (illegaal) vuurwerk. De politie kan het niet alleen, ook ouders moeten meer doen om hun kinderen in bedwang te houden en te leren dat er regels zijn en dat het geen pas geeft om maar overal los te knallen en spullen te vernielen.

Misschien dat het niet het eerste jaar gaat helpen, maar de jaren daarna verwacht ik wel degelijk dat men er alert op gaat zijn dat kindlief maar niet zo maar kans loopt het gezinsbudget met duizenden euro's te verkleinen. Bureau Halt was een aardig idee, maar het raakte pa en ma niet. Daar moet het veranderen.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

China gaat energie capaciteit fors uitbreiden (Tom Lassing)

25/01 7:48

Dat China haar energie capaciteit snel groter wil hebben is niet zo'n verrassing. Net als andere landen hebben ze last van het feit dat Rusland uit de markt is. Zelfs ondanks dat Rusland nog wel aan China levert, maar de leveringen zijn minder zeker en minder talrijk dan voorheen.

Rusland begint namelijk last te krijgen van het feit dat haar apparatuur vooral door westerse bedrijven onderhouden werd. Westerse bedrijven, westers personeel en westerse reserve onderdelen. Gaat er iets belangrijks stuk, dan is de kans aanwezig dat de productie capaciteit niet meer gehaald kan worden. Je moet weten dat er heel wat Russen stiekem staan te roken waar het niet mag, met als gevolg ontploffende energie faciliteiten.

Wat China nu dus doet, is enorm uitbreiden in het aantal kolencentrales.

Kolen komen namelijk uit veel andere landen, zoals Australië en Colombia. Juist in de kolenmarkt is er geen enorme hausse aan vraag, omdat het westen nog altijd wars is van het gebruik van steenkool.

Immers, ga je steenkool gebruiken, dan haal je je milieudoelen helemaal niet meer. Iets waar ook China wel mee zit, maar daar leggen ze toch makkelijker de nadruk op actuelere belangrijke zaken.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd